![]() |
Masina perfecta pentru muzica
Scrietiva va rog parerea ce masina vi sar parea perfecta pentru SPL si ce masina vi sar parea perfecta pentru SQ si de ce!!??
Ce ati reusit sa faceti in masina voastra personala (ce ati vrut sa faceti si ce a iesit)(ce a mers bine si ce nu a mers bine)(parerea voastra ce raport pret calitate ati reusit sa obtineti)???? :roll: :roll: :roll: |
Chiar vroiam sa deschid un topic mai mult sau mai putin despre acest subiect. Si anume despre caroseriile masinilor si sunetul din ele, compatibilitate, performante, maxim efect.
Eu propun sa descrie fiecare masina lui, caroserie, izolatie, sunet interior, sunet exterior si ce parere are despre ea. Voi incepe eu. Masina mea, fara sa fiu modest, mi se pare cea mai perfecta pentru SPL. Caroseria este un fel de hatchback cu break, mai exact Aerodeck pentru cunoscatori. Desi deocamdata \"ma laud\" cu sistemul de antrenament, si anume pe la 350 W rms (sistemul mai performant este adunator de praf deocamdata), pot spune ca si acesti 350 W sunt destul ca sa ti se miste parul din cap literalmente, ca sa faca apa dintr-un pahar valuri sau ca sa vibreze retrovizoarea intr-atat incat nu mai deslusesc ceea ce este in spatele masinii. Un tub (stiu, cutia e mai buna... :wink: ) cu woofer Infinity de 300 W rms, Statie JBL Gto.301.1, condensator Lanzar 2.4 F, cabluri super profesioniste de 4Ga si 8 Ga, boxe numai pe fata Rockford Fosgate neamplificate, puse pe panouri din PAL in usi, HU JVC KD-LH300, cap de serie anul trecut... :wink: Concluzii: in afara masinii, cu muzica data la punctul meu maxim de placere auditiva (pe la 21-22 volumul), cu presetul de dance (nu am avut timp sa fac unul custom), repet, in fara masinii, NU SE AUDE NIMIC in afara de zanganitul numarului spate. NIMIC !!!!!!!!! Nu exista sa intoarca cineva capul pe strada, ceea ce e foarte bine, desi inauntru incep sa mi se infunde urechile. Cand deschid un geam, la fel. Numai cand deschid usile, cei de afara pot simti un sunet foarte jos in stomac si atat. Deci, masina este un scut perfect pentru sunetul din interior. Nimic nu iese, nimic nu intra. NU SE AUDE NICI O VIBRATIE INAUNTRU. Ceea ce s-ar mai putea face, ar fi sa izolez usile, sa priponesc bine numarul ala spate cu ecva burete sau mai stiu eu ce si sa schimb capacul din spate de la portbagaj (cel pe care se pun boxe de obicei) cu unul din MDF, tapitat. Probabil voi face asta cand voi trece de la 300 la 1200 W rms. Cam asta cred eu despre caroseria masinii mele. Urmatorul va rog :lol: |
Foarte bine dar ai uitat sa precizez si ca marca, despre ce masina este vorba. :(
|
Varsta asta... :roll: :roll: :roll: Honda Accord Aerodeck, 1986. E o caroserie ciudata, pentru ca haionul se prelungeste pe plafon cu sticla.
http://www.pauldesign.ru/honda/photo...deck_trunk.jpg http://www.pauldesign.ru/honda/photo...rodeck_005.jpg |
Stiam ca o masina buna pt SPL trebuie sa aiba cat mai putine suprafete virtate :roll: A ta cred ca le intrece pe toate :P
|
Sa mor daca am mai auzit cuvantul virtate, dar presupun ca te referi la cat mai putina sticla. Ei bine, uneori sticla izoleaza mai bine decat tabla. Ti-am zis, nu stiu la cate masini poti baga muzica tare in ea si sa nu se auda la exterior. :wink: Cine ti-a zis faza cu virtate ???
|
Chiar ciudat cuvantul asta \"virtate\" o fi in latina de nam mai auzito. :lol: :lol: :lol:
|
cred ca a tastat gresit ... cred ca se referea la \"suprafata viTRata\" :wink:
|
Chiar ca semantica cuvantului...are legatura cu topicul......Parerea mea de amator in ale audioului....intradevar....putine geamuri....un vito....fapt dovedit de altfel in cluj acum cativa ani...
|
Re:
Quote:
|
:lol: :lol: :lol: Dar haideti sa revenim la cea ce am propus sa discutam despre cele mai potrivite masini pentru montaje SPL, SQ si de ce sunt cele mai potrivite.
multumesc :!: |
eu mizez pe VW Golf/passat SEAT Leon si poate ibizta pt SQ.....
am mizat pe respectivele din cauza portierelor bine construite... |
golf3\\4
bora astea pt sq fara preparari majore (aici ma bazez pe spusele lui saxo) ceva cat mai mic pt spl... un tico e mega arhi suficient daca vrei sa renunti la bancheta spate si sa ii adaugiinca jumatate din greutatea lui in antifonare\\ramforsare.... intrebati-l pe ReLLaXX sau pe cei mai versati |
Chiar nu vreti sa ne lasati si pe noi sa pastram niste secrete profesionale? :lol: :peace:
|
Teoretic o masina cat mai mica cu atat mai buna pentru SPL! Ok, dar oare nar costa mai mult sa pregatesti un tico decat sa zicem un seat?? :shock:
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:54. |
- Copyright 2026 4Tuning