Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 01-07-06, 00:43   #1
Ven0m

Stage 2

Default Dilema

Mi-am cumparat un nou HU (Pioneer DEH-P80MP) la care o sa leg 2 boxe Infinity de 100W RMS pe 4 ohmi. Problema e ca pe fata nu am boxe bune si ma gandeam la un mic upgrade. Am dat peste Infinity KAPPA 652.7I care mi se par foarte bune si ca putere si ca gama de frecvente. Insa apare o problema: in cartea Cd-player ului recomanda boxe care sa aiba impedanta cuprinsa intre 4 si 8 ohmi, altfel existand riscul de a praji boxele, iar toate modele KAPPA coaxiale sunt pe 2 ohmi. Ce riscuri sunt daca le pun pe masina?
Daca se poate as vrea si niste recomandari la alte boxe care pot fi puse fara problema(atata timp cat sunt tot Infinity ) )
Ven0m is offline   Reply With Quote
Old 01-07-06, 06:44   #2
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: Dilema

Prima mare greseala ( la moda de altfel ) e ca ai cumparat difuzoare care sunt facute pentru amplificator, si nu pentru HU.
Imagineaza-ti un BMW seria 7 pe care pui un motor de 1.1 !
Difuzoarele Infinity de care vorbesti sunt facute la 2 ohmi sa functioneze pe amplificatoare ce suporta impedanta asta.
Daca nu vreti sa folositi amplificatoare, nu mai aruncati banii pe difuzoare scumpe. NU se va auzi mai tare daca scrie pe ele ca au multi watti, ba din contra...

Ca raspuns la intrebarea ta, daca le pui pe cele de 2 ohmi pe HU vei praji finalii. Daca vrei Infinity neaparat, cauta orice difuzor care are 4 ohmi si putere cit mai mica. Daca nu gasesti, cauta alta marca .

Last edited by saxo; 01-07-06 at 06:55.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 01-07-06, 09:11   #3
Gabriel_xenon

Stage 5

Gabriel_xenon's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Dilema

pai uite ce am gasit io aici

difuzoare pe 2 cai
diametru 89 mm
putere 25W RMS, 90W max
sensibilitate: 90dB
raspuns in frecventa: 85Hz - 21kHz
impedanta 4 ohmi
adancime instalare: 1-7/16"
arata cat de cat binisor din punct de vedere estetic...
k watzi...25rms

sau aici
difuzoare pe 2 cai
diametru: 16cm
putere RMS: 60W (180W max)
SPL: 92dB
raspuns in frecventa: 53Hz - 21kHz
impedanta: 4 Ohmi

bafta

TUNIN' FANATIC
Suburbia Racing Club Member
Gabriel_xenon is offline   Reply With Quote