Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Piatra-Neamt

Reply

Thread Tools
Old 19-02-09, 12:45   #1
Khristy
Kamikaze Racing Team Member

Stage 5

Khristy's Avatar

Member of:
[Kamikaze Racing Team]
[FORD]
Exclamation Taxa auto !!!

Pt toti cei care au de inmatriculat vreo masina !!!
Cei care ati adus sau cumparat masini inainte de 15/12/2008 , in termen de 20 de zile de la data 20 Februarie (de atunci va intra in viguare noua taxa auto) trebuie sa duceti dovada intrarii masinii in tara pana la data specificata mai sus (contract de vanzare cumparare sau autorizatie de circulatie sau factura ) pentru a putea plati taxa veche , adica cea din iulie 2008 . Mai este un termen de 90 de zile , in care trebuie sa inmatriculati masina , daca nu veti plati taxa dublata !!!
Pentru masinile euro4 sau euro5 cu o capacitate sub 2000 cm3 ramane neschimbata situatia , adica nu trebuie platita nici o taxa !!!
Pentru cei mai ghinionisti , adica aceia care au adus o masina dupa 15/12/2008 , trebuie sa platiti taxa din iulie 2008 dublata sau cea din 15 decembrie redusa cu o treime (e tot aceiasi chestie ) )
Old 19-02-09, 16:49   #2
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Default Re: Taxa auto !!!

Oka`y .. tot aud faza cu "in termen de 20 de zile, etc-uri, acte, etc-uri" .. Hai sa o luam mai incet, cu siguranta sunt multi in situatia mea, cu masini aduse inainte de 15 decembrie si care nu au apucat sa le inscrie din diverse motive, oricare ar fi ele.

- acte : mai precis, ce acte ? De exemplu, daca am avut numere rosii inainte de 15 decembrie, e suficient ? Adica acea "autorizatie de circulare", pe care e trecuta si seria de la masina. Sau mai trebuie si nu stiu ce prostii de acte ?
- trebuie duse actele .. Unde ? Unde anume trebuie duse actele respective ?

Din acel sumar anunt facut de ei la Tv si prin presa, se pot naste multe intrebari, nu doar cele doua de mai sus, asa ca sunt binevenite toate intrebarile ce mai sunt, si ce ne pot ajuta sa ne inmatriculam masinile, noi cei ce le-am adus inainte de 15 decembrie insa nu am reusit sa le inscriem din X motive, indiferent care ar fi acele motive.
Sau poate ca asta e "smecheria/tactica" statului : a dat putine informatii, tocmai ca sa ramai cu intrebarile si cu nelamuririle, si sa nu apuci in cele 20 de zile sa aduni actele, sau sa nu apuci sa faci nimic, si sa castige mai mult statul )

Oricum ar fi, arice ar fi, eu astept raspunsuri sau alte intrebari, legate de aceasta treaba.

Multumesc anticipat tuturor care ajuta pe cei ca noi ! Mii de multumiri !
abby3325 is offline   Reply With Quote
Old 19-02-09, 20:27   #3
mariusD

Stage 5

mariusD's Avatar

Member of:
[AUDI]
[Opel]

In cazul in care ati adus o masina in Romania pana la 15 decembrie 2008, veti putea plati taxa la valoarea din iulie anul trecut, adica taxa mica. Pentru acest lucru trebuie sa intocmiti un dosar la administratiile financiare, cu anumite documente doveditoare ca ati avut masina in tara pana la data de 15 decembrie 2008. Dar mare atentie: actele doveditoare trebuie depuse in maximum 20 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante.

Daca ati platit intre timp taxa triplata depuneti de asemenea un dosar la Fisc si veti primi diferenta dintre taxa triplata si cea noua.

Noua taxa se va calcula la cursul leu/euro din 1 octombrie 2008, cand 1 euro= 3, 7348 lei.

preluat de pe PROTV...

Cea mai mare japca e cursu EURO acum... pentru cei ce si-au adus masina inainte de 15 dec... inainte era 1EURO=3,35ron... ei o baga la cursu euro de cand au triplat TAXA! japca japca japca...
La 1600E cat am eu de platit... mai sar de 200E datorita curs-ul asta...
mariusD is offline   Reply With Quote
Old 19-02-09, 20:52   #4
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

sa inteleg ca se calculeaza la cursul prezent ? sau cel de prin decembrie ?
VaLeX is offline   Reply With Quote
Old 19-02-09, 21:24   #5
mariusD

Stage 5

mariusD's Avatar

Member of:
[AUDI]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by VaLeX View Post
sa inteleg ca se calculeaza la cursul prezent ? sau cel de prin decembrie ?
1 euro= 3, 7348 asta va fi cursul...
Old 19-02-09, 21:29   #6
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

Quote:
Originally Posted by mariusD View Post
1 euro= 3, 7348 asta va fi cursul...
bun bun , decat 4,333 cat plm e acum. Ce ai facut cu masina Marius ? Pregatit de taxa ? Daca te duci la Fisc , sa iti calculeze taxa , da'mi un semn te rog : 0723429951 ...
Old 20-02-09, 11:52   #7
Khristy
Kamikaze Racing Team Member

Stage 5

Khristy's Avatar

Member of:
[Kamikaze Racing Team]
[FORD]

Quote:
Originally Posted by abby3325 View Post
Oka`y .. tot aud faza cu "in termen de 20 de zile, etc-uri, acte, etc-uri" .. Hai sa o luam mai incet, cu siguranta sunt multi in situatia mea, cu masini aduse inainte de 15 decembrie si care nu au apucat sa le inscrie din diverse motive, oricare ar fi ele.

- acte : mai precis, ce acte ? De exemplu, daca am avut numere rosii inainte de 15 decembrie, e suficient ? Adica acea "autorizatie de circulare", pe care e trecuta si seria de la masina. Sau mai trebuie si nu stiu ce prostii de acte ?
- trebuie duse actele .. Unde ? Unde anume trebuie duse actele respective ?

Din acel sumar anunt facut de ei la Tv si prin presa, se pot naste multe intrebari, nu doar cele doua de mai sus, asa ca sunt binevenite toate intrebarile ce mai sunt, si ce ne pot ajuta sa ne inmatriculam masinile, noi cei ce le-am adus inainte de 15 decembrie insa nu am reusit sa le inscriem din X motive, indiferent care ar fi acele motive.
Sau poate ca asta e "smecheria/tactica" statului : a dat putine informatii, tocmai ca sa ramai cu intrebarile si cu nelamuririle, si sa nu apuci in cele 20 de zile sa aduni actele, sau sa nu apuci sa faci nimic, si sa castige mai mult statul )

Oricum ar fi, arice ar fi, eu astept raspunsuri sau alte intrebari, legate de aceasta treaba.

Multumesc anticipat tuturor care ajuta pe cei ca noi ! Mii de multumiri !
Trebuie duse la finante , unde se plateste si taxa de prima inmatriculare !!! Ajunge doar o autorizatie de circulatie provizorie !!!
Khristy is offline   Reply With Quote
Old 23-02-09, 14:16   #8
claus77
KATANA TEAM Member

Stage 5

claus77's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

Quote:
Originally Posted by Khristy View Post
Trebuie duse la finante , unde se plateste si taxa de prima inmatriculare !!! Ajunge doar o autorizatie de circulatie provizorie !!!
Nu cred ca ajunge o autorizatie provizorie, am trecut eu astazi pe acolo dimineata, era cam aglomerat, normal, am plecat si am revenit pe la orele 12 (programul e de la 8 la 16) surpriza, nu era nimeni, de ce, toti erau dupa trimisi dupa acte. Ce acte? Mie mi-a zis doamna aia de acolo pe un ton super nervos si iritant ca imi trebuie:
-carte de identitate (copie si original) vedeti sa aveti scris pe cartea de identitate numele proprietarului, la masina de scris;
-declaratie notariala pe propria raspundere ca masina este adusa inainte de 15 dec. 2008
-contract de vanzare-cumparare tradus si legalizat;
-brief tradus si legalizat;
-cerere tip de administratia financiara (se gaseste acolo)...deja ma luau durerile de cap si nu mai stiu daca a mai cerut ceva dar nu cred, ma duc joi cu actele sa le depun (joi imi dau contractul si brieful de la tradus si legalizat) sper sa nu mai trebuiasca si altceva...va doresc bafta la toti si nu va enervati la ghiseu.
P.S. Daca stiti ca am omis vreun act va rog sa-mi spuneti si mie eu atat am retinut deocamdata.
Old 23-02-09, 23:46   #9
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

Marius , tu ce ai rezolvat ?
Old 24-02-09, 17:50   #10
podx
KATANA TEAM Member

Stage 5

podx's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

sal am o intrebare daca pe brif scrie D4 la euro ce euro are e un golf 4 din 2000 motor 1.4?!
podx is offline   Reply With Quote
Old 24-02-09, 20:18   #11
B16SIX

Stage 5

B16SIX's Avatar

Exclamation Re: Taxa auto !!!

Quote:
Originally Posted by podx View Post
sal am o intrebare daca pe brif scrie D4 la euro ce euro are e un golf 4 din 2000 motor 1.4?!
am adus 1 golf din belgia an 2001,motor1.4 i si a esit euro 2
deobicei D4 este euro 3 sau euro 2,la noi se ia dupa cum a fost omologat tipul respectiv de motor,la ei se ia dupa emisile de gaze
B16SIX is offline   Reply With Quote
Old 25-02-09, 20:40   #12
mariusD

Stage 5

mariusD's Avatar

Member of:
[AUDI]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by B16SIX View Post
deobicei D4 este euro 3 sau euro 2,la noi se ia dupa cum a fost omologat tipul respectiv de motor,la ei se ia dupa emisile de gaze
la noi ca nicaieri... se ia dupa un *** de tabel de-al lor... chiar daca pe brief-u din germania e EURO 4 poate sa ti-o scoata si EURO 3, cunosc pe cineva cu un X5 ... a patit`o... dar nu e singurul... oricum se pot face smecherii la rar ... mai stiu pe cineva cu NON EURO si i-a scos-o EURO 2 ... pilele vorbesc
Old 01-03-09, 18:42   #13
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by B16SIX View Post
golf din 2001 cu motor benzina trebuia sa iasa euro 4 100%
GAby645 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-09, 00:33   #14
b0g0s

Stage 1

b0g0s's Avatar

Salut Baietzii !!! Am o mare nelamurireee ?! Am o masina adusa inainte de 15 Decembrie in Romania , dar nu am facut R.A.R-ul la ia si vreau sa ma duc sa fac acel dosar la FISC si nu stiu daca cei de acolo imi vor cere vreun act de la R.A.R !!! Am toate actele masini in regula este adusa in tara din Noiembrie 2008, si i`am luat primul set de numere provizorii chiar pe 15 Decembrie cand s`a dat acea lege ... MS !!!
b0g0s is offline   Reply With Quote
Old 02-03-09, 18:41   #15
mariusD

Stage 5

mariusD's Avatar

Member of:
[AUDI]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by b0g0s View Post
Salut Baietzii !!! Am o mare nelamurireee ?! Am o masina adusa inainte de 15 Decembrie in Romania , dar nu am facut R.A.R-ul la ia si vreau sa ma duc sa fac acel dosar la FISC si nu stiu daca cei de acolo imi vor cere vreun act de la R.A.R !!! Am toate actele masini in regula este adusa in tara din Noiembrie 2008, si i`am luat primul set de numere provizorii chiar pe 15 Decembrie cand s`a dat acea lege ... MS !!!
iti cere copie de la brief (legalizat)... pe brief ai trecuta o stampila de la politie (cu primu set de numere)! + ai factura / contract de afara in care e specificat cand ai cumparat masina
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -