Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Alte discutii Fiat

Reply

Thread Tools
Old 03-06-08, 18:52   #196
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

Default Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru (unde sunt)

ff tare alex...cred ca se aude si pe masura
parerea mea e ca era mai bine cum era inainte mai ales ca design,dar si ca sunet..nu?
sau noul sistem se aude mai bine?totusi...ca design cum era inainte e super..sa ai noroc de ele
MariusPiticu is offline   Reply With Quote
Old 05-06-08, 01:23   #197
tracky

Stage 5

tracky's Avatar

Member of:
[VW]

AlexXx-4ti
Imi spui te rog daca se pot pune difuzoare pe 6x9 la Bravo pe fata ? Fara sa modific ceva la ea . Si sa va prezint si eu sistemul meu , prin poze
Difuzoarele din fata sunt de 2 lei , tocmai de asta vreau sa le schimb.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1060949.JPG
Views:	62
Size:	1.54 MB
ID:	555344   Click image for larger version

Name:	P1060947.JPG
Views:	76
Size:	524.7 KB
ID:	555346   Click image for larger version

Name:	P1060940.JPG
Views:	60
Size:	1.91 MB
ID:	555347  

Name:	P1060944.JPG
Views:	61
Size:	1.90 MB
ID:	555348   Click image for larger version

Name:	P1060946.JPG
Views:	58
Size:	1.53 MB
ID:	555349   Click image for larger version

Name:	P1060951.JPG
Views:	71
Size:	979.8 KB
ID:	555350  

tracky is offline   Reply With Quote
Old 05-06-08, 04:10   #198
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

Salut !!! la vechiul sistem nu am renuntat din cauza lui ci din cauza spatiului ce nu-l mai aveam in masinä si faptul cä as mai fi avut nevoie si de a doua baterie pe care nu am mai avut unde sä o pun s.a.m.d
Am renuntat la o incintä de 1000 watt Rms si 40 kg completä pentru una mai micä doar de 300 watt Rms si 8 KG completä cu Bravo fac de obicei drumuri lungi si kg astea plus bagajul cel ai vränd sau nu .
Se va mai schimba ceva in spate ceva dar asta dupä ce voi schimba amplificatorul.

Legat de difurile din usi 6/9pentru Bravo tot ce stiu este 13/18cm sunt bune singurul lucru la difurile ovale este cä nu-ti vor sta la 90* si vor fi inclinate ceva in jos putin un fel de adaptor tot trebuie sä le faci dar dacä nu le-ai cumpärat si vrei sä le faci sä stea bine atunci poti schimba pe 16 cm difurile recomand Kick-Bass si inaltele extra si faci adaptoarele pentru difurile de 16 ai nevoie de o placä de MDF de 2,5 groasä si de 36/18 ceva de decupat pentru difuri si slefuit baza de jos la adaptor sä rämänä de 2,5 si ceea de sus la 1 cm .Baftä
Old 05-06-08, 11:49   #199
tracky

Stage 5

tracky's Avatar

Member of:
[VW]

Deja am 2 difuzoare 6x9 Pioneer Ts-A6957 40w nom , 180 max si ma gandeam ca merg ..se pare ca nu.
Nu te-am intrebat ce crezi despre sistemul meu pe care-l am in spate.As mai lua un woofer , dar nu stiu daca se poate lega si el la statie . Imi poti da cateva sfaturi te rog.
Old 05-06-08, 14:47   #200
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[tracky]Deja am 2 difuzoare 6x9 Pioneer Ts-A6957 40w nom , 180 max si ma gandeam ca merg ..se pare ca nu.
Nu te-am intrebat ce crezi despre sistemul meu pe care-l am in spate.As mai lua un woofer , dar nu stiu daca se poate lega si el la statie . Imi poti da cateva sfaturi te rog.

Salut ia ceva si mäsoarä lätimea si lungimea difului dacä are 13/18 cm si vezi cät de mare este diferenta cred nu sunt sigur dacä 6x9 ar fi de 16 lat si 24cm lung pe undeva ar avea loc lätimea sigur acum rämäne lungimea este diferentä de 6cm sar putea sä meargä eu nu am incercat cel mai simplu däi o fatä de la usä jos si vezi cum ar sta si dacä ai mai putea pune la loc fata de la usä färä probleme .
Incearcä sä elimini inclinarea difului punänd douä cilindre micute de 1 cm -2cm pärtii de jos a difului chiar pe suruburile de fixare de la dif si poate ai noroc si mai poti monta si fata interioarä a usii färä probleme.
Pe spate aratä bine 3 weg sistemul cät sä mai pui un subwoofer pe acelasi amplificator nu väd prea bine treaba cä amplificatorul täu este micut .
Ai nevoie de un amplificator de minim 3 si mai bine 4 kanale iesirile 1si 2 pentru 3 weg sistem si celelalte faci punte + iesirea 3 cu -iesirea 4 numai pentru subwoofer sau lasi asa cum este si mai pui un amplificator numai pentru subwoofer.
Toate bune!!
AlexXx-4ti is offline   Reply With Quote
Old 05-06-08, 19:49   #201
tracky

Stage 5

tracky's Avatar

Member of:
[VW]

Este ok daca pun pe fata 2 difuzoare de 5x7 direct legate la player ? Ma gandesc sa nu bazaie pe la 70 % din volum.
Si pentru tweeterele din bord ce-mi recomanzi ?
Old 05-06-08, 23:23   #202
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

alex..eu am o altfel de intrebare..daca poti sami rasp...fibra de sticla o cumperi gata indoita numa sa bagi difurile in ele?sau le indoi tu cum vrei si le faci ce forma vrei?pt ca am si eu cateva planse mari de fibra de sticla si nici cum numi vine vreo idee sami iasa un suport rotund pt difuri
si inca o intrebare...la amplifuri ce este crossover ala? "amplificator whit crossover"
Old 06-06-08, 00:28   #203
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[tracky]Este ok daca pun pe fata 2 difuzoare de 5x7 direct legate la player ? Ma gandesc sa nu bazaie pe la 70 % din volum.
Si pentru tweeterele din bord ce-mi recomanzi ?

Salut tu ai punto dacä nu mä insel, nu trebuie sä te chinui sä gäsesti difurile potrivite dacä vrei sä-ti schimbi difurile sunt seturi extra fäcute pentru diferite modele ce-ati rämäne este sä-ti gäsesti doar modelul si marca masinii pe care le poti pune färä sä ai surprize sau mai bine alege un compo sistem 2 wege extra care sä se incadreze in puterea CD-playerului.
Ce vezi in foto ar trebui sä-ti ei tu nu mä refer la marcä ci la componente sunt in set .
Baftä
Attached Thumbnails

Name:	2-837.jpg
Views:	55
Size:	214.9 KB
ID:	556085  
Old 06-06-08, 01:21   #204
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

[ MariusPiticu ] Fibra de sticlä o modelezi in functie de nevoia ta si cum vrei tu o placä de fibrä nu mai poti sä o modelezi cum vrei tu asa cä ai nevoie de cäteva lucruri Mdf placä pentru rame intärituri si contururi si baze si laterale in functie de ce vrei sä faci ,fibrä de sticlä ce o poti gäsi in diferite forme, Harz + intäritor si ceva pensule pentru sufrafete mai mari ai nevoie si de scai unfel de tapiterie pe care o intinzi peste contururile date ci dai un strat de intäritor Harz dupä care continui cu fibrä peste säi faci o oarecare grosime in functie si de suprafata .
Eu am umblat prima datä cu asa ceva de asta la inceput primele 2 straturi imi iesise mai rosii bägasem prea mult intäritor .
Adaug ceva foto pe care le-am mai pus legat de cum am fäcut eu incinta mulatä pe interiorul rotii de rezervä si de ce ai nevoie.
Pe ce amplificator ti-ai pus ochii pe toate nu le stiu nici eu sunt doar un mic amator ce incerc sä-mi indeplinesc si eu dorintele.
Attached Thumbnails

Name:	DSCN1093.JPG
Views:	49
Size:	996.4 KB
ID:	556114   Click image for larger version

Name:	DSCN0515.JPG
Views:	50
Size:	115.8 KB
ID:	556116   Click image for larger version

Name:	DSCN0516.JPG
Views:	68
Size:	112.7 KB
ID:	556117  

Name:	DSCN1194.JPG
Views:	67
Size:	992.6 KB
ID:	556120  
Attached Images

Old 06-06-08, 17:51   #205
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

aha..am inteles...ms mult
Old 15-06-08, 00:19   #206
Jokerman170
Fiat Driver

Stage 5

Jokerman170's Avatar

Member of:
[Fiat]

fratzilor am pus mana pe ceva banutzi si as vrea sa-mi cumpar un sistem in masina, subwoofer(e) si amp corespunzator + ceva medii, dar is pasta la chestii dinastea.
ce imi recomandatzi de aprox 10 milioane max 12 in care sa intre absolut tot, cabluri cutie, tot.
de asemenea mi-ar placea in viitor sa fac o conversie la cutie de fibra care sa cuprinda port-bagaju
tzin sa mentzionez ca nu vreau sa particip la concursuri de sound, mai mult sa arate bine si sa sune clar

Jokerman170 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-08, 22:50   #207
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]
Default Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru !!!

Salut !! imi pare räu dar nu am nici o idee ce produse gäsesti in ro si la ce pret singurul lucru ar fi sä optezi pentru un 2 weg compo sistem extra adicä kick-bass separat de inalte fatä si un subwoofer cu bassreflex dacä nu vrei sä participi pe niciunde ,legat de mulajul de fibrä la fel depinde de buzunarul täu ce si cum vrei sä til faci dar te asigur cä si astä trage destul la portofel in rest toate bune !!
Old 23-06-08, 23:16   #208
Jokerman170
Fiat Driver

Stage 5

Jokerman170's Avatar

Member of:
[Fiat]

m-am mai documentat, si am ajuns la optiunea de 2x pioneer 12" suburi fara medii (deocamdata) ca am aflat ca am mac audio, ce mi-ar lipsi e un amp, de aprox 3-5mil ce mi-ar duce boxele bine
Jokerman170 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-08, 18:16   #209
MariusPiticu

Stage 4

MariusPiticu's Avatar

vand eu sun sobwoofer Caliber (nush de cat ii) cam micut zic eu...si un amplif Caliber de 300 preturi super ieftine pt poze si pret pe id de mess ym : mariusptc (mie lene sa adaug acuma pozele)
Old 30-06-08, 14:28   #210
AlexXx-4ti

Stage 5

AlexXx-4ti's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Fiat]

Salut eu incä mai astept composistemul pentru fatä si sper cä pänä vineri sä-l am si pänä la urmä voi scoate cuaxialele si vor veni kick-bass 13 pe spate mai exact asa deocamdatä färä amplificator sä väd rezultatele pe urmä mai vedem ce va veni sau dacä va mai fi nevoie de ceva.
Attached Thumbnails

Name:	my project.JPG
Views:	63
Size:	77.6 KB
ID:	578942  

Last edited by AlexXx-4ti; 30-06-08 at 14:31.
- Copyright 2025 4Tuning -