Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Alte discutii Bmw

Reply

Thread Tools
Old 19-11-09, 21:54   #16
gelu_r

Stage 5

gelu_r's Avatar

Default Re: Incepator .. ce recomandati ?

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post
Ciocolata tu cam din ce experienta vorbesti mai sus ? perfect de acord cu motor pana in 2000 cmc pentru incepatori, dar X Drive? ce x drive visezi tu pe motor pana in 2000 cmc la o masina de maxim 5000E (ca vad ca pe acolo s a orientat baiatu si mai mult nici nu cred ca ii da tac'su, dar ma rog e problema lui aici), ceva cu ASC works fine si daca nu are ASC trebuie doar sa te duca putin de tot capu sa nu ii dai blana unde nu trebuie (gheata/polei/umezeala in curbe)

Iar tu frate,daca zici ca ai 2 ani experienta pe motor, unde chiar trebuie sa fi cumpatat si sa mergi cu creier ca sa nu te faci jeleu, daca iti iei un bmw pana in 150/170 de cai nu o sa ai probleme, o incerci treptat sa ii inveti limitele in locuri cat mai sigure ca sa nu ai surprize pe drum. Eu pana nu i am rupt gura la masina mea nu am invatat o... si tot ca incepator am avut tractiune spate, de la bun inceput... iar acum nu as mai da o pe nimic in lume. Daca faci pe teribilistu si pe marele sofer stai linistit ca te duci in primu gard mai ales daca nu ai experienta... dar in gard poti sa te duci si cu tractiunea fata, asa ca nu e relevant... depinde numai si numai de tine!

@bmw_rulllzzz: Nu o avea varsta setata cum trebuie, sau e declarat in acte mai tarziu ca la faurei se cam practica ))))))))

Eu am un prieten , care are permis de 2 luni , si a luat bmw inainte sa ia permisu , la pastrat si cand a luat permisu l a luat la alergat...
Dupa o luna si 2 saptamani masina a sfarsit cum a sfarsit (sti tu mai bine)
Poate sa aibe bmw si 140 cai , daca esti inconstient tot praf te faci .

Deci Nu chiar nu e bine sa iei bmw , daca esti printre putinii pusti cu mintea la cap , (eu unu nu ma pot lauda ca sunt cu mintea la cap , nu sunt inconstient si stiu cand sa ma opresc ) atunci da poti sa ti iei bmw , dar din moment ce te stii vitezoman cum ai zis si tu mai sus , eu zic sa iei 100% golf 4 , care si cu ala poti sa faci accident bineinteles , dar mai scazi macar riscurile tractiunii spate...

Poate sa aibe bmw si 140 cai , daca esti inconstient tot praf te faci .
Old 19-11-09, 22:34   #17
TunerInProgres

Stage 5

TunerInProgres's Avatar

Member of:
[Opel]
[VW]

fiind incepator ca si tine iti recomand un motor mic,tractiune fata si inca ceva:inainte sa iti iei masina uitete la euroncap pe site si vezi cam cat te poate proteja,cred ca e destul de important mai ales la inceput,poate nu esti teribilist sau poate te temperezi,asta nu ii impiedica pe cei mult mai teribilisti ca tine cu "bmw-u sa ma dau smecher" sa iasa in intersectie cu 160/h(vezi mai sus) si sa te bubuie...si daca iti doresti bmw,incearca peste un timp de acumulat experienta,1-2 ani...parerea unui incepator
TunerInProgres is offline   Reply With Quote
Old 23-11-09, 21:40   #18
passatb4

Stage 5

passatb4's Avatar

hai ca deja sariti multi pe el si colega mai lasene cu textele invata limba romana ,ca nici u nu esti mai pe departe ,daca e asa invata sa pui punctuatia cum trebuie ,nu tre sa ma invete unu cum sa scriu, atat timp cat in acte scriu bine uni scriu la graba ca sa sau invatat alti chiar scriu ei prost, da ca idee eu am inteles ce vrea sa zica baiatul
on tpoic : mai baietas eu iti zic ca e mare diferenta tactiunea spate de cea de fata da acum depinde cum iti fortezi u mana si ce te invata cel de la scoala de soferi........... acum nu stiu ce sa zic da mai intai fi stapan pe tine si invatati limitele nu sa iei bmw si sa te vedem la stiri .
passatb4 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-09, 22:50   #19
Bmw_Rulllzzz

Stage 5

Bmw_Rulllzzz's Avatar

Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[MERCEDES]

passatb4...la cine te-ai referit aici ?
Quote:
Originally Posted by passatb4 View Post
...si colega mai lasene cu textele invata limba romana ,ca nici u nu esti mai pe departe ,daca e asa invata sa pui punctuatia cum trebuie ,nu tre sa ma invete unu cum sa scriu, atat timp cat in acte scriu bine uni scriu la graba ca sa sau invatat alti chiar scriu ei prost, da ca idee eu am inteles ce vrea sa zica baiatul...
Bmw_Rulllzzz is offline   Reply With Quote
Old 24-11-09, 16:33   #20
Marian_nebunu

Stage 5

Marian_nebunu's Avatar

bmw e46 318 2000,an de fabricatie

ajunge pentru inceput,eu asta am avut si crede-ma am ales bine,acum am pisica(e36 1.8 is) crede-ma e diferenta mare de "Siguranta" daca o aveam anu trecut mierleam sigur

numai bine bafta nu te arunca la cai multi ca sunt pericol mai ales cu tractiune spate
Marian_nebunu is offline   Reply With Quote
Old 24-11-09, 23:42   #21
69WRX

Stage 5

69WRX's Avatar

Member of:
[Opel]
[2 Roti]

parerea mea: mi-am luat bmw fix in ziua cand am luat plasticul de la politie facusem 18 de 2 saptamani si luasem din prima, in fine nu asta e important. din teoria care o cunosteam eu m-am orientat catre ceva ieftin neaparat trebuia sa fie un bmw, dar nici de 1.6 nu vroiam. asa ca tata care era in germania cu alte treburi mi-a zis ca a gasit la cineva o pisica 318i care e nemiscata de vreun an si care ar vrea sa o vanda. dupa o juma de ora deja luase numere galbele de la primarie. chestia e urmatoarea: atata timp cat nu ii dai prosteste nu are cum sa te fure sau sa te ia prin surprindere. si pot sa spun ca intr-un an nu mi-a cazut nimic la ea la motor si trag de ea zi de zi, asa ca o recomand pentru tine ca incepator. totul depinde de cat de cumpatat esti...sau cat de viteaz incerci sa pari in fata prietenilor/prietenelor...pot sa spun ca iarna pe zapada ai nevoie doar de cauciucuri de iarna si atat. am mers toata iarna zi de zi si pe ploaie si pe mazga. crede-ma ca nu fuge de cur daca nu ii dai. si stai linistit ca nu trebuie sa faci febra la gambe ca sa ii controlezi acceleratia iarna cum am auzit la altii . succes in alegerea masinii

edit: ma uit prin posturile voastre si nu inteleg de ce trebuie sa il speriat atat pe baiatul asta. daca unii din voi aveti permis de 8 ani si nu sunteti in stare sa tineti un bmw 318 drept pe strada si nici nu va dati seama de ce mai bine va lasati de condus, sincer...
tractiunea spate nu e atat de periculoasa, mie chiar nu mi se pare si chiar nu imi place tractiunea fata. si nu cred ca vreodata in viata asta am sa dau tractiune spate pe o fractiune fata...

Iubiţi-vă BMW-urile vechi, că altele la fel nu se mai fabrică !!!

NU exista viata dupa kitul de M de la BMW !!!

Last edited by 69WRX; 24-11-09 at 23:54.
69WRX is offline   Reply With Quote
Old 29-11-09, 19:22   #22
sprancenatu

Stage 2

sprancenatu's Avatar

Eu cand mi-am luat permisul am ales sa imi iau o Dacie (nu pt. ca nu am avut bani de altceva, am ascultat sfaturi de la "batrani"), dar nu mai sunt aceleasi vremuri, eu te-as sfatui sa iti iei o masina mica si ieftina (daca nu esti cumpatat) gen Clio 1.4, Polo etc... Nu asculta sfaturi de genul tractiunea spate este cea mai tare(chiar e) tu mai intai trebuie sa te inveti cu traficul, sa distrugi cateva motoare etc.
De cativa ani am un ursulet 24v si masina de zi cu zi un Peugeot 106 de 1.4, nu se compara cu ursul dar fuge mai bine decat multe 1.9-2.0 diesel sau 316-318i, am avut si din astea.
In final alegerea e a ta dar la inceput o sa mergi mult si aiurea cu masina si nu are rost sa te arunci la cea mai noua sau mai scumpa masina fiindca degeaba are 5 stele NCAP daca ai 150 km/h si o infasori pe un copac (rezultatul e acelasi ca intr-o Dacie de 25 de ani)
P.S. si eu sunt motociclist, dar pe 4 roti e altceva.Bafta!!!

Last edited by sprancenatu; 29-11-09 at 19:26.
sprancenatu is offline   Reply With Quote
Old 30-11-09, 12:00   #23
69WRX

Stage 5

69WRX's Avatar

Member of:
[Opel]
[2 Roti]

uite ca eu nu am acultat de "sfaturi batranesti" si nu am avut niciun eveniment si o duc foarte bine in continuare...apropo, si eu AM FOST motociclist dar m-am lasat pentru ca deja am ramas fara splina si cu o operatie pe tot abdomenul si mi-e ca la urmatorul accident nu are ce sa mai scoata din mine. mai ales daca esti agresiv de fel mai bine lasi mobra in garaj sau o vinzi
Old 30-11-09, 21:32   #24
sprancenatu

Stage 2

sprancenatu's Avatar

De acord, si eu am renuntat la "2 roti" si din fericire fara nici un eveniment major, dar vroiam sa spun ca o masina "fasneata" cu tractiune fata iti poate aduce mai multe satisfactii decat un BMW in patru cilindri (am avut si d'astea), care sincer nu au nici o legatura cu senzatiile tari si daca iti iei unul, mai mult ca sigur te va face decat sa-ti para rau ca nu ai ales unul cu motor mai mare.
Decat sa optez pt. un 318 and CO. mai bine ceva cu tractiune fata si gata.
P.S. Sfat pt. toti "BMW-istii de balta" singurul BMW cu motor in patru cilindrii este e30 M3 cu minunatul sau S14, restul sunt ca berea fara alcool etc.; iar diesel...e cu totul alta poveste, trebuie sa existe si vreun tread benzina vs. diesel.
sprancenatu is offline   Reply With Quote
Old 30-11-09, 22:05   #25
madalin_m3

Stage 5

tu nu vrei un Logan vrei un mertzan... cand te faci mare sti bine ca trebuie sa fi un Barosan ...yo zik ca tractiunea fata este YAK....shi este numai pentru femei
madalin_m3 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-09, 22:10   #26
bmw_motorsport

Stage 5

bmw_motorsport's Avatar

ia-ti frate ce vrei....am vazut morti si in tico....nu trebuie sa ai 200 de cai...sau tractiune spate...totul depinde de tine....
...iar ca sfat...ti-as recomanda ceva diesel...pt ca o sa vrei sa te plimbi non-stop...iar cu vreun 2,5 benzina....nu prea cred ca o sa ai sanse.....asa ca orienteaza-te spre un golf 3 sau 4...depinde de buget.....sunt bune...fiabile....consuma nimik....si merg si la tunareala....sper ca ti-am fost de folos
bafta la achizitie
Old 01-12-09, 13:23   #27
69WRX

Stage 5

69WRX's Avatar

Member of:
[Opel]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by sprancenatu View Post
De acord, si eu am renuntat la "2 roti" si din fericire fara nici un eveniment major, dar vroiam sa spun ca o masina "fasneata" cu tractiune fata iti poate aduce mai multe satisfactii decat un BMW in patru cilindri (am avut si d'astea), care sincer nu au nici o legatura cu senzatiile tari si daca iti iei unul, mai mult ca sigur te va face decat sa-ti para rau ca nu ai ales unul cu motor mai mare.
Decat sa optez pt. un 318 and CO. mai bine ceva cu tractiune fata si gata.
P.S. Sfat pt. toti "BMW-istii de balta" singurul BMW cu motor in patru cilindrii este e30 M3 cu minunatul sau S14, restul sunt ca berea fara alcool etc.; iar diesel...e cu totul alta poveste, trebuie sa existe si vreun tread benzina vs. diesel.
da chiar nu aveam nevoie de mai mult de 1.8...este destul de bmw si ala
Old 11-01-10, 09:55   #28
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciocolata View Post
Din punctul meu de vedere ca si incepator iti recomand sa o iei usor, daca ai bani si ti neaparat sa-ti iei BMW i-ati ceva maxim 320 si neaparat x drive, tractiunea spate nu e pt incepatori fie ei si asa zis experimentati in diferite cazuri, fie ca au mers fara permis, fie ca au mers cu motocicleta sau orice altceva, e mai greu cu tractiunea spate mai ales in coditii meteorologice deosebite cum ar fi ploaie, ninsoare etc.
Tractiunea spate in coditii de drum ud sau cu zapada ar fi o problema mare chiar si pentru un sofer cu ceva ani de experienta in spate daca nu a fost coducator de masina cu tractiune spate. Mai multe ar putea sa-ti spuna posesorii de masini cu tractiune spate...
ai dreptate, ai ceva minte in cap pt 18 ani, nu ma astaptam
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 11-01-10, 10:01   #29
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by motorulro View Post
nu e chestia ca "atatia bani imi da tata" daca e.. imi dai si 20 000 dar nu asta e ideea daca dau 20 000 euro .. plang langa ea. vreau o masina pe la 5 000 euro .. ca daca pateste ceva sa nu-mi para rau.
de la 5000 la 20000 e diferenta mare, si bazandu-te pe banii lu tata, nu vad de ce ai plange langa ea, decat daca-ti rupe tactu capu cu o bata.
alt copil de bani gata care nu stie ce-i aia munca. eu mi-am luam masina din banii munciti de mine, nici nu mi-a trecut prin cap sa-i cer lui tata.
Old 11-01-10, 10:11   #30
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by JUST-DO-IT View Post
...aveam peste 8 ani de B si cand m-am suit intr-un bmw nu reuseam sa-l tin pe strada,si nu pricepeam dc...
hai sa nu exageram, ca nu e chiar atat de grava treaba. primele mele masini conduse (nu ale mele - familie) aveau tractiune fata. Cand am trecut la BMW am simtit diferenta, e mai dificil in conditii meteo aiurea, dar nu e totusi o "bestie incontrolabila". Daca esti constient in orice moment ca e posibil sa-ti fuga de spate, vei putea s-o controlezi chiar si cand se intampla asa ceva.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -