Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > PORSCHE > Alte discutii Porsche

Reply

Thread Tools
Old 19-11-12, 21:19   #151
Adrian_

Stage 2

Default Re: Porsche 928 in RO

Nu stiu cum e cu snobi si idioti, dar tu esti moderator, probabil ca ar trebui sa dai exemplu etc, si nu vorbesc aici de exemplu negativ
Repet, in ce s-a sters erau aberatii de mai mare dragul, intre timp va d ca s-a mai revenit cu picioarele pe pamant.

Una peste alta, nu vad cum cineva poate pune in discutie diferenta evidenta in favoarea lui 928. 928 e SINGURA masina sport care a castigat (pana in ziua de azi) European Car of the Year , trofeu pe care il castiga de obicei masini populare gen Fiat Punto, VW Golf etc. Chestia asta spune al naibii de multe despre faptul ca masina asta a impresionat la vremea ei printr-o combinatie de tehnologie, performante si design.

Asta nu e chestie de snobism, e o constatare de bun-simt.
Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 19-11-12, 22:45   #152
morghen

Stage 5

morghen's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Racing Syndicate]
[PORSCHE]

Chiar nu vreau sa dau nici un fel de exemplu, nu e in datoria mea, prin ce am scris mai sus nu vreau sa jignesc pe nimeni ci doar sa stabilim un sens al discutiei si o baza clara pe care vorbim despre 928 in Romania. Cred ca e clar ca sunt multi care cred ca ce au ei e cel mai tare si acestia sunt oameni cu diferite venituri lunare.

In acest sens am pus la dispozitie documentatia respectiva privind diferentele de performanta care in concluzia trasa de mine nu sunt atat de mari incat sa motiveze un om sa renunte la a cumpara un porsche mai vechi doar pt ca o varianta sau un model este putin mai slab sau mai scump decat celalalt.

Faptul ca 928 a castigat acel premiu este intradevar foarte important.
Dar in favoarea 924 si 944 pot fi multe aspecte, de la consum, la faptul ca pe 928 trebuie sa fii un mecanic cu scoala ca sa ii faci mentenanta acasa, la taxe, pretul pieselor si chiar si pretul de achizitie.
In defavoarea 928 pot fii multe aspecte atunci cand bugetul este mai mic.

Sigur, in defavoarea 924/944 pot fii tot la fel de multe aspecte atunci cand bugetul permite un 928 si pasiunea cere un V8 sub capota.
La urma urmei masina care o cumperi trebuie sa fie ceea ce iti permiti SI ai nevoie...nu ceea ce iti permiti cel mai scump.
morghen is offline   Reply With Quote
Old 19-11-12, 23:16   #153
Chelie
Porsche Driver

Stage 5

Chelie's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

Topicul s-a deschis pentru PORSCHE 928 in RO, sa vedem cate si unde sunt.
Avem o epava la Brasov poate ne ajuta cineva cu mai multe inf.
Chelie is offline   Reply With Quote
Old 20-11-12, 00:11   #154
morghen

Stage 5

morghen's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Racing Syndicate]
[PORSCHE]

Se stie unde mai exact in brasov? merge un prieten in concediu la bv si ar putea sa caute/intrebe.
Old 20-11-12, 19:30   #155
khamsin

Stage 5

khamsin's Avatar

Member of:
[PORSCHE]
[Old School Cars]

"skiu1234" avea unul albastru. s-ar putea sa fie al lui cel din brasov.
khamsin is offline   Reply With Quote
Old 21-11-12, 22:42   #156
Motanul

Stage 5

Motanul's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

Eu mi-am propus ca pana in Ianuarie 2013 sa caut 928 S. Daca pana atunci nu gasesc nimic convenabil trec pe 924 Turbo (944 din pacate nu il pot inmatricula ca vehicul istoric - deci cade din start).

Am citit ca sistemul turbo de pe 924 este destul de primitiv si putin fiabil - dar pentru modelul 924 am gasit masini la 5000-6000 euro cu interior-exterior impecabil; La momentul asta 924 este doar solutie de avarie.
Imi este frica sa nu pice ceva la 928 a carui reparatie sa duca la un 4-5.000 euro. La cat costa orice piesa nu este exclus.

Cred ca la 924 e mai putin probabil sa coste atat de mult. De curiozitate: cat costa un kit de ambreiaj?
Motanul is offline   Reply With Quote
Old 21-11-12, 23:29   #157
morghen

Stage 5

morghen's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Racing Syndicate]
[PORSCHE]

Am un 924 turbo de multi ani...nu s-a stricat niciodata...nu fac mai mult de 6-7 mii de km pe an...dar fac aproape anual concedii de peste 3000 de km cu el...nu stiu unde ai citit ca nu e fiabil.
Da..este tractor pe langa o masina de familie...dar cu putina investitie este racheta...si dupa o vreme nu-ti mai pasa de comoditatile masinilor noi si incepi sa apreciezi faptul ca e o masina foarte bine gandita si construita, rapida si cu costuri de intretinere mai mult decat acceptabile.
Tot ce ii trebuie este un intercooler(924 turbo nu vin echipate cu asa ceva in mod normal) si un boost controller si 200-220 de cai sunt lejer de avut...asta la o masina de 1150kg inseamna
undeva intre 5.2-5.5 kg pe cal..asta inseamna o performanta asemanatoare cu 928S sau 928S4 sau chiar GT care au undeva la 5kg/cal

Cu siguranta nu va avea sunetul de V8 si nici confortul unui 928...dar va avea performante oarecum asemanatoare din multe puncte de vedere.
Costuri probabil mai mici...cel putin impozitul si asigurarea...iar consumul considerabil mai mic.
urban undeva la 15% iar extraurban chiar putin sub 7% daca masina este originala si in perfecta stare.
Insa..atentie mare...unele piese NU se mai fabrica...altele sunt scumpe...de ex ambreajul....alte piese sunt scumpe pt ceea ce sunt..de ex o garnitura de wastegate e 175 euro...e o simpla garnitura de cauciuc insertizat.
Cum spuneam mai sus...NU este o masina ieftin de intretinut si NU orice mecanic va stii sa lucreze pe ea si sa aibe grija sa nu distruga ceva.

Old 22-11-12, 17:25   #158
Motanul

Stage 5

Motanul's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

Pai tu ai rezolvat cu intercoolerul baiul la turbina. (fara IC nu ar mai fi tinut turbina atat; cel putin in teorie).

Cel putin asta rezulta de aici:
The turbocharged engine allowed the 924's performance to come surprisingly close to that of the 911 SC (180 bhp), thanks in part to a lighter curb weight, but it also brought reliability problems. This was in part due to the fact that the general public did not know how to operate, or care for, what is by today's standards a primitive turbo setup.

A turbocharger cooled only by engine oil led to short component life and turbo-related seal and seat problems. To fix the problems, Porsche released a revised 924 Turbo series 2 (although badging still read 924 Turbo) in 1979. By using a smaller turbocharger running at increased boost, slightly higher compression of 8:1 and an improved fuel injection system with DITC ignition triggered by the flywheel, reliability improved and power rose to 177 horsepower (132 kW; 179 PS).
Old 22-11-12, 21:56   #159
morghen

Stage 5

morghen's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Racing Syndicate]
[PORSCHE]

Cam poluam topicul cu 924...asta e topic pt 928...dar am sa mut discutiile maine in alt topic.

Da, daca vrei 924 turbo vrei un S2, acela cu DITC...sunt foarte fiabile si moderne intr-un fel de a spune...adica au un fel de ECU(DITC) care se ocupa de apindere si un alt sistem pt injectie.

Si fara intercooler turbinele tin peste 100.000km....cica la 100 de mii, americanii, cei care folosesc ulei de rapitza pt motoarele de porsche...au sesizat uzuri la turbine.

faptul ca e racita doar pe ulei nu are relevanta decat daca mergi zilnic la piata cu masina si strabati orasul ca sa ajungi acolo..caz in care nu vrei un porsche.
Old 23-11-12, 14:11   #160
Motanul

Stage 5

Motanul's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

Revenind la 928 (sa nu creada lumea ca am incetat cautarile )
Interior Recaro original pentru Porsche 928; E foarte rar - primul gasi t de mine pana acum.

Din pacate este model fabr. 1984 si are si cutie automata. Nivelul de echipare era foarte bun.
Old 11-01-13, 13:36   #161
Motanul

Stage 5

Motanul's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

Eu am renuntat sa mai caut 928 din motive de costuri. Imi permit sa il cumpar - dar am un mare semn de intrebare cu intretinerea lui (doresc sa il aduc la nivel de showroom si cu piese originale). Orice piesa cat de mica 500-1000 euro. Un motor SH refurbish 3-4000 euro; O cutie la fel.
Plus electronica extrem de complicata. Nu renunt la idee - dar am decis sa adopt politica pasilor marunti. Sa incep cu un 924. Cu bugetul alocat pentru 928 imi cumpar masina (924) si imi si permit sa o repar o perioada daca apare ceva. Poate peste 5-6 ani sa fac saltul la un 944 sau 928.
Old 11-01-13, 14:28   #162
mark_uss
Xtreme Club Emotion Member

Stage 5

mark_uss's Avatar

Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[PORSCHE]

Sari direct la 944..ti-l dau pe al meu pentru suma corecta.( lucrez in Brazilia lipsa timp .)
mark_uss is offline   Reply With Quote
Old 11-01-13, 20:30   #163
Adrian_

Stage 2

Quote:
Originally Posted by Motanul View Post
Eu am renuntat sa mai caut 928 din motive de costuri. Imi permit sa il cumpar - dar am un mare semn de intrebare cu intretinerea lui (doresc sa il aduc la nivel de showroom si cu piese originale). Orice piesa cat de mica 500-1000 euro. Un motor SH refurbish 3-4000 euro; O cutie la fel.
Plus electronica extrem de complicata.
Orice piesa de 928 se gaseste in SUA (inclusiv pentru modelele europene, s-au importat destule acolo) la preturi foarte decente. Da un ochi pe ebay.com, gasesti orice daca sapi nitel.
Old 12-01-13, 13:37   #164
Motanul

Stage 5

Motanul's Avatar

Member of:
[PORSCHE]

944 nu poate fi inmatriculat ca vehicul istoric (nu are peste 30 de ani). Am de ales intre 924 si 928 la acest moment. Chiar si 924 turbo din 1978-1979 ar merge.
Peste 5-6 ani o sa pot inmatricula si 924S si 924 turbo generatia 2 si 944.
Recunosc cinstit ca designul este mai frumos la 944 / inclusiv bordul de dupa 1985.

Chiar daca in SUA gasesc piese mai ieftin - avantajul mare este doar la piesele mici si usoare. O cutie sau un motor cu tot cu transport ajunge la un pret apropiat de UE. Erau garla masini ieftine in SUA. Cand am vazut cat costa transportul lor in romania m-am linistit.

Last edited by Motanul; 12-01-13 at 13:40.
Old 12-01-13, 17:00   #165
Adrian_

Stage 2

Motor ar fi cam greu (desi nu imposibil). Dar un ax cu came, niste pistoane cu biele samd se pot aduce fara probleme.
Eu mi-am luat pana acum din SUA, in decursul anilor, urmatoarele piese: cele doua camshaft towers (cu tot cu axele cu came si culbutori), compresor de AC, pompa de servo si alte chestii mai mici.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -