Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

View Poll Results: Esti de acord cu inmatricularea masinilor pe Bulgaria?
DA 631 78.39%
NU 174 21.61%
Voters: 805. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 27-01-13, 18:46   #481
alex.panciu

Stage 5

alex.panciu's Avatar

Default Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA

Quote:
Originally Posted by joevulpoi View Post
adica tu astepti itp-ul,ca sa schimbi ceva la masina?un sofer constient merge la un service regulat....adica...eu asa concep...
Daca citeai cu atentie iti dadeai seama ca asta incercam si eu sa spun...era vorba de cei pe care nu ii intereseaza de starea masinii pe care o conduc...
alex.panciu is offline   Reply With Quote
Old 27-01-13, 18:53   #482
joevulpoi

Stage 3

joevulpoi's Avatar

Quote:
Originally Posted by alex.panciu View Post
Daca citeai cu atentie iti dadeai seama ca asta incercam si eu sa spun...era vorba de cei pe care nu ii intereseaza de starea masinii pe care o conduc...
nu am vrut sa fiu rautacios era doar o observatie....chiar daca masina se duce personal pt itp,sa fi sigur ca bulgarii o trec cu siguranta,fara comentarii,ca doar nu dai degeaba"cafeaua"...
Old 27-01-13, 19:28   #483
alex.panciu

Stage 5

alex.panciu's Avatar

Quote:
nu am vrut sa fiu rautacios era doar o observatie....chiar daca masina se duce personal pt itp,sa fi sigur ca bulgarii o trec cu siguranta,fara comentarii,ca doar nu dai degeaba"cafeaua"...
Eu stiu ce spui tu ca sunt f.multe exemple,dar vroiam sa spun ca in cazul asta genul acela de oameni pe care nu ii intereseaza de masina lor o sa mearga pana o sa cada din ea,acum ceva timp cand inca nu se facea pe nevazute itp-ul de frica mai schimbau si ei un bec si unii placutele de frana.....ca sa iti dau exemplu a venit cineva la service sa ii facem o verificare ca ii expirase itp-ul cu 2 zile in urma si se ducea sa il faca.....crede-ma ca nu ii mergea nici un stop pe pozitie spate doar un bec de frana,ii mergea doar un bec la far,placutele erau la fier si luase si din disc,multe altele sa nu mai vb de ulei si filtre....stii ce a spus omul?pai eu nu ii fac nimic decat cand nu mai merge deloc sau la 2 ani cand fac itp-ul....si nu era vreun sarac sau vreun mos paranoic....dar pur si simplu nu il interesa si masina era pe ro......stii ce a zis la final?schimba becurile si placutele ca sa iau itp si o sa vad dupa aia.........si discurile erau tandari.....
alex.panciu is offline   Reply With Quote
Old 09-02-13, 18:31   #484
rover_cabrio

Stage 5

rover_cabrio's Avatar

Quote:
mda .....ai dreptate ...dar in Romania dai NESUL numai dai cafeaua ca la Bulgari !
rover_cabrio is offline   Reply With Quote
Old 14-02-13, 20:47   #485
ursy

Stock

Salut toti membri! Cine ma ajuta si pe mine cu niste raspunsuri exacte legate de inmatricularea la bulgari ca nu am inteles mare lucru citind randurile de mai sus?

Cum e mai convenabil de inmatriculat pe pers jurudica sau fizica?

Ce se intampla la expirarea celor 90 de zile de rulat in Romania?

Ce inseamna inmatriculare direct pe numele romanului? (care este avantajul)

Daca e pe numele bulgarului sau firmei pot ramane fara masina?

Pot ca mai tarziu sa reziliez contractul cu el pentru a inmatricula-o in Romania fara sa imi perceapa ceva respectivul? ( adica daca ma are la mana si sa nu doreasca sa desfaca hartiile pana nu ii dau bani)

Mai sunt alte riscuri de care ar trebui sa stiu?

Multumesc anticipat!
ursy is offline   Reply With Quote
Old 15-02-13, 20:51   #486
ursy

Stock

nu rasp nimeni?
Old 15-02-13, 20:57   #487
Bogdan_BMC

Stage 2

Bogdan_BMC's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by ursy View Post
nu rasp nimeni?
Salut, eu am masina inmatriculata pe BG, de aproximativ 5 ani. Masina e inmatriculata pe firma. Nu au existat probleme pana acum. Totul este in regula. Anual platesc aproximativ 200 euro, totul. Bine, asta se intampla cand masina era a varului meu. Acum, vreau sa fac ITP in tara.

Ca o recomandare, daca vrei sa o inmatriculezi, nu apela la cei care promit ca cu 300 de euro, ti-o inscriu. Stiu ca a costat undeva la 600 de euro inscrierea, in 2008. Nu trebuie sa te incante pretul mic, nu se stie. Mai bine dai un ban, dar sti ca e totul in regula.
Daca Guvernul Romaniei nu vrea bani la buget, nu dam. Bulgarii destepti, ca stiu cum sa ia banii de la noi.
Intre RO si BG, cu ochii inchisi aleg BG. Cel putin la inmatriculari.
Bogdan_BMC is offline   Reply With Quote
Old 15-02-13, 21:07   #488
PrietenCuTine

Stage 5

PrietenCuTine's Avatar

pfff... 200 euro anual x 5 ani, aia era taxa pe Romania. Sa nu mai punem la socoteala cei 600 euro. Aproape ca nu mai face masina in astia 5 ani platiti la bulgari...
Old 15-02-13, 21:11   #489
ursy

Stock

200 eur adica asigurarea si ITP-ul? sau 200 eur platesti firmei respective?
Old 15-02-13, 21:16   #490
Bogdan_BMC

Stage 2

Bogdan_BMC's Avatar

Member of:
[VW]

Da. Dau 1000 de euro TIMBRUL DE MEDIU, + NUMERE + ITP + ASIGURARE + ROVIGNETA + CAFEAUA data pe la noi, sa fiu mai mult bagat in seama... = o gramada.
Apoi la 2 ani, 100 RON ITP, La un an, 400 RON asigurarea, ~150 ROVIGNETA, 200-250 IMPOZIT, total cam 800 RON anual. Fara ITP.

Pe BG, platesc toate astea, anual ce-i drept,(fara rovigneta), la maxim 200 e. Anul trecut totul a costat 170 e.

@URSY: Pana acum, masina care o am, a facut 2 drumuri in BG. La inmatriculare, si acum 2 ani. In rest, a trimis actele + banii, si in 5 zile a avut totul inapoi. ( CU BONURI/FACTURI ).
Pe BG, te costa ~200 de euro, ANUAL. ITP, ASIGURARE, IMPOZIT. Rovigneta iti iei din RO. in rest nu ai treaba.
Old 16-02-13, 09:21   #491
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by PrietenCuTine View Post
pfff... 200 euro anual x 5 ani, aia era taxa pe Romania. Sa nu mai punem la socoteala cei 600 euro. Aproape ca nu mai face masina in astia 5 ani platiti la bulgari...
Pai si in romania dai taxa 1500 si in loc de 200 de euro pe luna platesti 100 (minim, ca si in romania ai itp, asigurare, impozit). Mie nu mi-ar conveni sa o inscriu pe romania!
eMH is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 17:25   #492
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by PrietenCuTine View Post
Esti constient ca socoteala ta nu este logica, nu?

Daca era inmatriculata pe Romania, era scuzata de la plata RCA-ului, rovignetei, impozitului si a ITP-ului?
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 16-02-13, 21:25   #493
ursy

Stock

va tot contraziceti aici dar nici unul din voi nu mi-a raspuns concludent intrebarilor. Bogdane inteleg ca esti multumit, si cred ca si eu as fi daca as putea evita nenorocita taxa de 1700 eur, dar as dori sa aflu lucruri cheie despre inmatricularea in Bulgaria.
Old 16-02-13, 21:46   #494
Bogdan_BMC

Stage 2

Bogdan_BMC's Avatar

Member of:
[VW]

@ URSY: cel mai bine te informezi aici: http://inmatriculari-bulgaria. ro ( ai un spatiu intre punct si RO, il stergi si accesezi pagina).

Gasesti raspuns la orice intrebare, gasesti un calculator al costurilor de inmatriculare, si alte lucruri bune de stiut.

Oricum, merita! Nu se compara costurile pentru inmatricularea in RO, cu cele pentru inmatricularea in BG.
Old 17-02-13, 12:29   #495
ursy

Stock

Mersi Bogdane! Ce stii de Petrov, e serios plateste darile sau ma trezesc cu masina radiata?
- Copyright 2025 4Tuning -