Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Curse de Accelerare - Liniute

Reply
 
Thread Tools
Old 17-09-06, 21:13   #1
iasi_drifter

Stage 5
 
iasi_drifter's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 792
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Nu se mai poate - Romania are nevoie de pista de concurs!!!

Cine e vinovat ca se petrec in ultima vreme tot mai multe accidente la curse? Noi toti suntem vinovati pentru ca toleram lipsa totala de implicare a autoritatilor in curse. Se construiesc nspe milioane de terenuri de fotbal, de baschet, de tenis samd, se construiesc autstrazi, se latesc autostrazi dar o pista de 700 m dedicata curselor nu se poate construi. se duc banii de la buget pe toate tampeniile dar cu toate ca SUNTEM IN ANUL 2006 SI LA ANU' INTRAM IN UE, ROMANIA TOT NU DISPUNE DE NICI UN FEL DE PISTA DE CONCURS: NICI UN CIRCUIT, NICI O PISTA DE LINIUTE, NIMIC.excludem din discutie kartingul si motocrosul, ca alea-s altceva. Se faceau pe aeroporturi au zis halt nu se mai fac pe aeroporturi. acum se fac in strada si in stilul asta Casa Poporului- Tg. Jiu - Galati - Podul Fundeni n-or sa se mai faca nici pe drumuri publice liniute in curand.
TREBUIE sa facem ceva ca nu se mai poate asa.
Trebuie sa facem un miting si sa spunem ce vrem doar exista pasionati auto si moto in tara asta. AVEM DREPTUL la macar o pista de concurs intr-o tara intreaga (si e ditamai tara). Autoritatile TREBUIE sa-si scoata morcovul din *** si sa faca asa ceva. Pentru inceput ar trebui macar sa facem o petitie pe care sa o semnam toti cei interesati.
iasi_drifter is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 14:38   #2
Lucian

Stage 5
 
Lucian's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 5,034
Member of:
[Streetline-CCC]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

S-a mai discutat si ... nu s-a ajuns nicaieri. Pana nu va exista un lider care sa scoata lumea in strada si sa ne cerem drepturile nu se va face nimic . Pana nu va deveni clar ca vrem un teren unde sa putem sa practicam acest sport in cadru legal ... Pana nu se va intelege faptul ca la fotbal exista teren si la noi nu .... Ar fi o idee sa incepem sa jucam fotbal in strada. Sa vedem daca e ok .
__________________

RENAULT Clio RS 197

SMART ROADSTER

AUDI A3 SPORTBACK
Lucian is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 15:01   #3
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5
 
RoSonic's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5,778
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

Statu n-o sa faca niciodata cu bani de la buget... nici la alte sporturi nu face... Cel mult poate autoriza constructia unei piste...
Pana nu se gaseste cineva cu bani sa faca... nu se va face... (si la fotbal de ex... stadioanele le fac diversi investitori... nu statu.) Dar din pacate nu stiu cine risca o asemena investitie... cu rezultate pe termen foarte lung.
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 15:55   #4
tfsi

Stage 5
 
tfsi's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 550
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

investitia nu ar fi asa de mare pentru construirea pistei...ci doar pt achizitionarea terenului...pt ca trebe un teren drept de minim 700m.poate ca singurul argument pe care te-ai putea baza in alocarea unui teren de catre stat sunt accidentele tot mai dese care se intampla in bucuresti datorita liniutelor spontane.iar constructia pistei ar putea fi finantata de un investitor,de un proprietar al unei firme de constructii care apoi ar putea percepe o taxa modica,astfel incat si-ar putea recupera investitia initiala.
__________________
Colin Forever!
tfsi is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 23:22   #5
DragosT
Suzuki Driver

Stage 5
 
DragosT's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,615
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[MACS]
[Suzuki]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

tfsi, iti dai seama cat costa sa pui doua benzi de asfalt? cu suportul de dedesubt, cu tot ce trebuie... poti porni cu un calcul de la cat costa km de autostrada. excluzi sau pastrezi si cheltuiala cu mantinele si imparti la 2...inseamna cam jumatate de milion de euro. asta fara tribune, zona de siguranta, parcuri auto, tehnica etc. ce suma modica ai percepe tu ca sa-ti scoti investitia? hai ca mai si televizezi, desi m-as mira ca cineva sa fie interesat, de posturi ma refer, sa difuzeze saptamanal asa ceva. in europa nu prea exista piste de acest gen complete. la noi cand se organizeaza si pe suprafata de rulare optima tot ai belea cu publicul. iti trebuie o margine de impact, de preferat moale sa nu moara soferul. 1000 de metri de cauciuce sau orice altceva. costa de plangi cu vorbe. asa ceva doar printr-un proiect national public-privat (statul cu terenul si eventual unele utilitati daca nu si infrastructura) iar privatul cu restul-tot ce mai trebuie in afara de asfalt, daca este norocos. pana la vise cred ca sunt altele de facut, din pacate sau fericire, nu stiu.
DragosT is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 10:07   #6
T.rac3Er

Stage 5
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 543
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

BKL poa sa faca
T.rac3Er is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 11:46   #7
kozz

Stage 2
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Member of:
[Insomnia]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

"dar o pista de 700 m dedicata curselor "

O pista de 700m este absolut insuficienta pentru un drag race adevarat. Intradevar, in momentul de fata 300 de metri de franare (lasand la o parte o zona de start care ar inghiti la randul ei cativa metri, plus alte mici "zone tampon"), in cazul masinilor ce participa la curse acum poate ca sunt suficienti, dar ce ne facem peste un an, doi, trei?

Deja exista masini de 600-700 de cai, poate chiar si mai mult, ganditi-va ce "explozie" ar exista in momentul in care acest gen de eveniment ar deveni saptamanal, lunar, televizat, sponsorizat (intervin bani, motivatia premiilor, etc). Evident, din ce in ce mai multi vor investi in motoare, vor impinge masinile cat mai mult, media cailor putere va creste, poate, exponential fata de cum se intampla acum. Asta ne si dorim si e si normal, avem "avantajul" de a putea "privi in viitor" la vecinii nostri din vest unde asa se intampla (o masina de 400 de cai e considerata "clasa inferioara", pe cand la noi, in general, cam face legea).

Bun, deci presupunem ca in 3-4 ani vom avea masini ce fac 10 secunde pe sfert de mila (personal consider ca asta se va intampla mult mai devreme). Excelent, asta si vrem. Dar o masina care face 10 secunde pe 400 de metri atinge usor 250 km/h. Vezi King of Europe 2005 => 9.93s - 294km/h, daca nu imi joaca feste memoria. Pai credeti ca baiatul ala care are aproape 300km/h isi poate opri vehicolul in 300 de metri? Poate doar cu ajutorul subtil dar drastic al unui zid. Recent am vazut o emisiune pe National Geographic despre Autobahn in care, printre altele, se spunea ca o masina are nevoie de aproximativ 1000 de metri (!!) pentru a frana de la 300 km/h pana la un "full stop". E drept, este un calcul cat se poate de aproximativ, totul se intampla in funtie de calitatea franelor, de aderenta asfaltului, a anvelopelor, samd; totusi de la 300 pana la 1000 e cale foaaaaaaarte lunga. Asa ca ce vom face? Se va pune o limita? "Masinile care fac sub 11 secunde nu au voie sa participe"? Pai asta e in antiteza totala cu ceea ce se doreste.

Un oficial al curselor legale din Polonia (nu-i mai tin minte functia, Zetemte va poate edifica in aceasta privinta) a spus ca o pista de drag trebuie sa aiba minim 1200 de metri. 400 accelerare, 600 franare si 200 "de urgenta". Deci aproape dublu fata de cei 700 de metri enuntati mai devreme.
Asta e un aspect EXTREM de important, nu se poate face o investitie ce trebuie recuperata in 10-20 de ani (asta in cazul cel mai optimist, in care totul merge struna), dar care va deveni inutila in maxim 5 ani.
Luati in calcul ca aici nu se poate marsa pe principiul "merge si asa" pentru ca sunt in joc bunuri de valoare extrem de mare si, mai ales, chiar vieti omenesti.

Si ca tot vorbeam despre recuperarea investitiei, cateva calcule simple ne pot face o idee despre cam care ar fi aceasta si ce ar implica. Cum corect s-a spus, terenul e poate cel mai complicat aspect, si nu doar din cauza banilor. E nevoie de un teren cu lungimea de 1200m pe o latime de..sa zicem 50 de metri pentru a facilita constructia de tribune, a unei parcari (ce va trebui sa fie mare), a unor zone de reparatii, magazine cu diverse, etc. Daca cineva gaseste un teren de vanzare cu asemenea "specificatii": 1200X50 (adica o banda luuunga si foarte ingusta de pamant), are o bere de la mine Iar daca se incearca o "lipire" a mai multor terenuri ale diversilor proprietari, sa-mi fie cu iertare, e un scenariu fantezist. E aproape imposibil sa cumperi (sau ma rog, sa cumperi rentabil) 60 de hectare (60.000mp) de la mai multi vanzatori, luand in considerare disponibiltatea lor de vanzare, specula si alte elemente imobiliare.
Luand un pret "mediu" de 10 euro/mp am ajunge la suma de 1200x50x10=600.000 euro necesari pentru cumpararea terenului (daca printr-o minune de la cel de sus, se va gasi). SaintDick a aproximat destul de bine pretul unui km de asfalt (pe doua benzi), in jur de 500.000 de euro, dar nu a luat in considerare faptul ca o autostrada are sute de km, deci si pretul pe kilometru este mult mai mic, avand in vedere "cantitatile" mari cumparate (principiul "en gros" functioneaza si aici, ca peste tot). In consecinta, pretul unui SINGUR km de asfalt (plus alte asfaltari necesare, cum ar fi parcarea si alte zone ce necesita asfalt) se va situa mult mai sus de 500.000 de euro.
Tragand linie, cu toate dotarile necesare, cu tribune decente, o imprejmuire (un gard de mai mult de un kilometru nu e tocmai ieftin), echipamente de cronometrare si toate cele, suma va sari binisor de 1.5 milioane euro.

Propunerile pe care le-am mai auzit de genul "pune fiecare cate 100.000 si ne construim pista" mi se par cel putin puerile. Statul cu siguranta are "alte prioritati" decat construirea unei asemenea piste iar ca privat, dupa un studiu de fezabilitate, probabil se va ajunge la concluzia ca investitia e mult prea mare pentru a mai fi recuperata intr-o perioada de timp utila, nu mai zic de profit.
kozz is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 11:54   #8
kozz

Stage 2
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Member of:
[Insomnia]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

Imi cer scuze, e vorba de 6 hectare, nu 60, cum am scris mai sus, n-am mai putut da edit.
kozz is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 12:07   #9
stealth r/t tt

Stage 5
 
stealth r/t tt's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 306
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

din partea statului nu va asteptati la vreun ajutor. nu cred ca va exista asa ceva. din partea domeniului privat - nu reprezinta o cheltuiala care sa se amortizeze in scurt timp(constructii civile spre exemplu) si dupa parerea mea singura sansa ar fi sa apara unu ca bkl sau altu cu bani nebun dupa asa ceva si sa investeasca in construirea ei. cum bkl nu va veni cat de curand la legale trebuie gasita cea dea doua persoana.
__________________
www.ToolMan.ro

Vanzari si Service la standarde ridicate
Husqvarna|Makita|Benza|Oregon|Fronius|Unior

tel: 0244 347414 / 0721 991892
stealth r/t tt is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 13:21   #10
DragosT
Suzuki Driver

Stage 5
 
DragosT's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,615
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[MACS]
[Suzuki]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

Quote:
Originally Posted by kozz View Post
Imi cer scuze, e vorba de 6 hectare, nu 60, cum am scris mai sus, n-am mai putut da edit.
daca esti baiat descurcaret te invarti de un extravilan pe care il treci in curti-constructii din arabil si te duce mult mai ieftin - ca nu zice nimeni sa fie facuta in bucuresti. dar raman restul cheltuielilor. acolo-i baiu'.
DragosT is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 14:09   #11
iasi_drifter

Stage 5
 
iasi_drifter's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 792
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

voi credeti ca statul nu trebuie sa se implice? hmmm...
azi mi-a zis maica-mea ca in fata la primaria Iasi se strangeau semnaturi daca e lumea de acord sa se bage nu stiu cate miliarde sa se modernizeze stadionul de fotbal, sa-i faca nocturna si nu mai stiu ce baga-mi-as p**a in fotbalul lor. ma abtin sa zic mai multe. deci nu se pune problea ca nu se baga bani de la buget in dezvoltarea sportului.
de ce contribuim toti la buget? ca bugetul asta sa fie folosit la acoperirea unor nevoi publice, la acoperirea nevoilor unor grupuri de persoane. apare o nevoie publica importanta, ea trebuie satisfacuta pe cat posibil din buget. este exact cazul curselor din Romania care au nevoie de un teren amenajat corespunzator. 100% se pot aloca bani de la buget pt. asta avand in vedere INEXISTENTA TOTALA a pistelor de concurs special amenajate din Romania. Problema la noi insa este indiferenta celor care vor curse, care asteapta sa se faca, dar nu contribuie cu nimic. Stim cu totii ca avem niste autoritati de *** care nu fac nimic daca nu sunt stranse cu usa si pur si simplu aleg sa ignore nevoile pasionatilor de automobilism din Romania. traim in democratie dar pt a avea ce vrem si meritam trebuie sa luam atitudine nu sa asteptam. Exista un proverb: "Nu primesti niciodata ceea ce meriti ci ceea ce negociezi."
Voi ce credeti ca in alte tari circuitele is facute de XULESCU S.R.L? Nu! Is facute cu bani de la buget. Alte tari se ocupa de tot, de construirea circuitelor, de promovare inclusiv de sponsorizarea anumitor echipe. Red Bull Petronas F1 Team era sponsorizata de statul malaezian de exemplu.
REPET. SE POATE face ceva ca bani de la buget sa fie alocati pt piste de concurs si TREBUIE sa se faca ceva. Cum a zis cineva este nevoie de un lider. Eu unul sunt in Iasi, ar trebui cineva care sa conduca actiunea din Bucuresti. In zilele urmatoare o sa fiu insa in Bucuresti, putem sa stam de vorba. Putem sa facem ceva insa conditia e sa ne implicam cat mai multi si sa nu mai fim "romani" adica nemultumiti pasiv, ci nemultumiti activ. avem atatia pasionati de curse si "raceri" si trebuie sa ne facem cunoscuti. trebuie sa colaboram sa punem la punct un plan de a face autoritatile sa se implice activ sa ne dea ce AU DATORIA sa ne dea, si anume posibilitatea de a concura des si in siguranta. momentan avand in vedere isteria cu fotbalul din tara asta banii nostri merg in constructia de stadioane. eu unul nu calc pe nici un stadion si vreau ca banii pe care ii bag in buget sa mearga la curse si sper ca si voi sunteti de aceeasi parere.

Last edited by iasi_drifter; 19-09-06 at 14:12.
iasi_drifter is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 16:59   #12
Bavarezul

Stage 2
 
Bavarezul's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 74
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

Quote:
Originally Posted by iasi_drifter View Post
voi credeti ca statul nu trebuie sa se implice? hmmm...
azi mi-a zis maica-mea ca in fata la primaria Iasi se strangeau semnaturi daca e lumea de acord sa se bage nu stiu cate miliarde sa se modernizeze stadionul de fotbal, sa-i faca nocturna si nu mai stiu ce baga-mi-as p**a in fotbalul lor. ma abtin sa zic mai multe. deci nu se pune problea ca nu se baga bani de la buget in dezvoltarea sportului.
de ce contribuim toti la buget? ca bugetul asta sa fie folosit la acoperirea unor nevoi publice, la acoperirea nevoilor unor grupuri de persoane. apare o nevoie publica importanta, ea trebuie satisfacuta pe cat posibil din buget. este exact cazul curselor din Romania care au nevoie de un teren amenajat corespunzator. 100% se pot aloca bani de la buget pt. asta avand in vedere INEXISTENTA TOTALA a pistelor de concurs special amenajate din Romania. Problema la noi insa este indiferenta celor care vor curse, care asteapta sa se faca, dar nu contribuie cu nimic. Stim cu totii ca avem niste autoritati de *** care nu fac nimic daca nu sunt stranse cu usa si pur si simplu aleg sa ignore nevoile pasionatilor de automobilism din Romania. traim in democratie dar pt a avea ce vrem si meritam trebuie sa luam atitudine nu sa asteptam. Exista un proverb: "Nu primesti niciodata ceea ce meriti ci ceea ce negociezi."
Voi ce credeti ca in alte tari circuitele is facute de XULESCU S.R.L? Nu! Is facute cu bani de la buget. Alte tari se ocupa de tot, de construirea circuitelor, de promovare inclusiv de sponsorizarea anumitor echipe. Red Bull Petronas F1 Team era sponsorizata de statul malaezian de exemplu.
REPET. SE POATE face ceva ca bani de la buget sa fie alocati pt piste de concurs si TREBUIE sa se faca ceva. Cum a zis cineva este nevoie de un lider. Eu unul sunt in Iasi, ar trebui cineva care sa conduca actiunea din Bucuresti. In zilele urmatoare o sa fiu insa in Bucuresti, putem sa stam de vorba. Putem sa facem ceva insa conditia e sa ne implicam cat mai multi si sa nu mai fim "romani" adica nemultumiti pasiv, ci nemultumiti activ. avem atatia pasionati de curse si "raceri" si trebuie sa ne facem cunoscuti. trebuie sa colaboram sa punem la punct un plan de a face autoritatile sa se implice activ sa ne dea ce AU DATORIA sa ne dea, si anume posibilitatea de a concura des si in siguranta. momentan avand in vedere isteria cu fotbalul din tara asta banii nostri merg in constructia de stadioane. eu unul nu calc pe nici un stadion si vreau ca banii pe care ii bag in buget sa mearga la curse si sper ca si voi sunteti de aceeasi parere.
bv foarte bine ceea ce ai spus.
Bavarezul is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 17:18   #13
kozz

Stage 2
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Member of:
[Insomnia]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

Quote:
Originally Posted by SaintDick View Post
daca esti baiat descurcaret te invarti de un extravilan pe care il treci in curti-constructii din arabil si te duce mult mai ieftin - ca nu zice nimeni sa fie facuta in bucuresti. dar raman restul cheltuielilor. acolo-i baiu'.

Pai la extravilan ma si refeream, unde gasesti tu teren cu 10euro/mp in Bucuresti, oricat de marginas ar fi? Si repet, este si forma cel putin problematica pe care trebuie sa o aiba terenul respectiv. Asta ca sa nu dai bani in plus pe niste hectare pe care nu le folosesti (1200x400, de exemplu)

@iasi_drifter:
Ai perfecta dreptate cand spui ca statul trebuie sa acopere nevoi publice. Exista totusi o mare diferenta intre fotbal si "racing". Pe forumul asta sunt 7000 de membri activi. Sa spunem ca ar mai fi inca 10.000 de "raceri" care nu intra pe net (aproximare optimista spun eu). Deci, hai sa zicem, 20.000 de pasionati auto fata de TOATA TARA care "devoreaza" fotbal, de la copii de 5 ani, pana la batranei de 80. Fotbalul e totusi o mega-industrie economica (nu stiu daca e corecta sintagma, vreau doar sa subliniez ideea) in care se invart sute de milioane de dolari anual, chiar miliarde la nivel mondial.

Nu poti spune acelasi lucru despre "liniute", nici macar la nivel global. A, cand vorbim de Formula1 sau alte competitii automobilistice e altceva, dar noi nu despre un circuit de Formula discutam aici, nu? Iar diferenta e ca de la cer la pamant pentru ca daca o pista de Formula 1 sau F3000 sau etc ar aduce fonduri importante statului si poate unor "baieti" bine pusi (vezi turism, impozite imense, taxe de publicitate si te miri ce alte surse de venit) o pista de liniute n-ar avea nici macar o frantura din acest impact. Deci trebuie facuta distinctia, totusi.

Revenind la ideea principala a postului tau, tine cont si de faptul ca "nevoi pulice" sunt extrem de multe si, in mare parte, nesatisfacute. De exemplu, eu simt nevoia "publica" sa pot face un drum pana la Oradea (sau alege tu orice alt oras aflat la mare distanta) in MACAR 5-6 ore. Si asta fara sa-mi distrug masina, fara sa ma expun vreunui risc stupid (depasiri de tiruri pe drumuri denivelate si cu vizibilitate slaba, etc). Chestie imposibila fara o infrastructura a drumurilor coresponzatoare (a se citi "autostrazi"). Si da, in cazul in care un consiliu local sau judetean ar avea de ales intre a finanta modernizarea unui teren de fotbal sau a construi o pista de liniute, cu siguranta alegerea va fi intotdeauna terenul de fotbal. Pentru ca totul se rezuma la prioritati. Iar, in cazul asta, prioritatile sunt dictate de majoritate.
Majoritatea vrea fotbal.
kozz is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 17:23   #14
ESPinoza

Stage 5
 
ESPinoza's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3,232
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

da oare astia cu sapard si phare nu se baga? sau aia au ramas tot numai cu fermele?
ESPinoza is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 18:01   #15
DragosT
Suzuki Driver

Stage 5
 
DragosT's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,615
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[MACS]
[Suzuki]
Default Re: Nu Se Mai Poate! Romania Are Nevoie De Piste De Concurs!

arabilul il iei cu cateva zeci de milioane hectarul. de preferat vita de vie ptr ca acolo sunt parcele pe "lung". il treci curti constructii sau hai 1 mld cel mult ptr intravilanare pe langa vreo comuna din apropiere si cam asta este cu terenul. cu banii...fiecare din noi, astia care lucram, suntem liberi sa dirijam legal 2% din impozitul pe venit la finele fiecarui an spre cate un ONG (de preferat).
un proiect viabil, cu publicitate la adresa idealului si cred ca nu numai cursantii ar baga banii. fundatia ar putea atrage si alte fonduri, bugetare. se poate alege un organ sau printre membrii fondatori sa fie o societate pe actiuni, unde fiecare din noi sa fie actionar, si care sa administreze fondurile. aceeasi societate poate desfasura activitatile integral si astfel nu se pune nici problema de recuperare de bani nici de profit in buzunarul unuia singur. fundatia respectiva poate avea drept obiectiv principal constructia sau finantarea mai multor astfel de piste, deci fiecare banut ar fi aspru verificat si corect distribuit, iar societatea care administreaza obligata sa reinvesteasca tot timpul in fundatie.
ma rog, astea sunt asa niste idei la "rece". cred ca daca se vrea se poate, dar nu in conjunctura actuala. statul nu sprijina sporturile olimpice iar noi vrem sa ne dea bani pentru un hobby. pensionarii sunt mai multi decat "cursantii", si lista poate continua. cati suntem noi cu totul si nu depasim publicul la un meci pe Ghencea.
iar daca cineva se gandeste la LR sa porneasca acest drum...ei bine, eu unul nu as da banii in directia aia.
e nevoie de multa seriozitate si implicare pana la gat. cat timp, pentru mine , cluburile, non-sens, nu se unesc in vreun fel, dusmanul este intre noi, nu in afara.
DragosT is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -