Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Curse de Accelerare - Liniute

Reply

Thread Tools
Old 18-03-09, 12:22   #91
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]
Default Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie

la ce curse am mai fost eu se aplica si la cele de fabrica... si asa e normal daca tot ii criteriu, ca altfel ne-am intoarce din nou la departajarea pe putere
Radu_print is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 12:31   #92
CoCaine
Audi Driver

Stage 5

CoCaine's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
[4Tuning International]
Default Re: Premiera: Curse de acceleratie organizate de Politia Romana la Sibiu - 21 martie

Nu va mai agitati degeaba,nu vedeti ca nici unul dintre organizatori nu a avut bunul simt sa posteze ceva?Nu se da nici o explicatie nimic..
DragosT uiti ca Romania nu este inca pregatita pentru aceste grupe..Nu avem masini pentru astfel de grupe..
Dupa un calcul simplu,in grupa de +3000 cmc vor intra 3000/1.7=1764 cmc
Adica orice masina turbo,fie benzina fie TDi,cu cmc>1800 se va bate sa zicem cu M3 de +300 cp..
Unde e sportivitatea si placerea?O sa ajunga +30 de masini la grupa aia..
Aceste grupe vor fi castigate de aspiratele care au ceva modificari..Poate chiar si cele stock,dar cu greutate mai mica..

Si pentru cei care nu au fost la vreo etapa de legale dar isi dau cu parerea,mai bine va abtineti.Grupele in functie de caii putere sunt cele mai echilibrate pentru ce masini sunt la noi la ora actuala.Au fost zeci de etape si s-a dovedit ca sunt ok grupele..Toata treaba o fac coeficientii,de tractiune,de turbo suplimentar etc.

Last edited by CoCaine; 18-03-09 at 13:01.
CoCaine is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 13:39   #93
kimi
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

kimi's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by CoCaine View Post
Nu va mai agitati degeaba,nu vedeti ca nici unul dintre organizatori nu a avut bunul simt sa posteze ceva?Nu se da nici o explicatie nimic..
DragosT uiti ca Romania nu este inca pregatita pentru aceste grupe..Nu avem masini pentru astfel de grupe..
Dupa un calcul simplu,in grupa de +3000 cmc vor intra 3000/1.7=1764 cmc
Adica orice masina turbo,fie benzina fie TDi,cu cmc>1800 se va bate sa zicem cu M3 de +300 cp..
Unde e sportivitatea si placerea?O sa ajunga +30 de masini la grupa aia..
Aceste grupe vor fi castigate de aspiratele care au ceva modificari..Poate chiar si cele stock,dar cu greutate mai mica..

Si pentru cei care nu au fost la vreo etapa de legale dar isi dau cu parerea,mai bine va abtineti.Grupele in functie de caii putere sunt cele mai echilibrate pentru ce masini sunt la noi la ora actuala.Au fost zeci de etape si s-a dovedit ca sunt ok grupele..Toata treaba o fac coeficientii,de tractiune,de turbo suplimentar etc.
Foarte bine ai zis...100% de acord cu tine
kimi is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:04   #94
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]

mda....ne agitam cu totii pe forum fara sa atragem atentia nimanui
Old 18-03-09, 14:07   #95
BogdanWRC

Stage 5

BogdanWRC's Avatar

Member of:
[VW]

printzule..daca termin honda pana atunci..desi nu cred..vii cu mine la sibiu ? asa..road trip csr
BogdanWRC is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:08   #96
p0mpi

Stage 3

p0mpi's Avatar

nu se anunta nimeni, nu arata nimeni poze cu locatia nimik.. nu prea isi da nimeni interesu
p0mpi is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:20   #97
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]

bubule, daca vin ma si inscriu
deci raspunsul este da, numa ca tre sa ne inscriem pana sambata parca
Old 18-03-09, 14:24   #98
BogdanWRC

Stage 5

BogdanWRC's Avatar

Member of:
[VW]

pai eu nu aflu decat vineri daca e gata masina.. deci cade varianta..dar dak mergi tu..vin cu tine..ca nu as sta acasa
BogdanWRC is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:42   #99
stef2000

Stage 5

O clasificare in Germania, poata invatam ceva de la altii

PKW Benzin

*
bis 1600 ccm
*
bis 1800 ccm
*
bis 2000 ccm
*
bis 2500 ccm
*
bis 3000 ccm
*
bis 3500 ccm
* über 3500 ccm

PKW Diesel
*
bis 1800 ccm
*
bis 2000 ccm
*
bis 2500 ccm
*
bis 3000 ccm
*
bis 3500 ccm
* über 3500 ccm

Bikes
*
bis 200 ccm
*
bis 400 ccm

* bis 800 ccm

* über 800 ccm

Quads

* bis 200 ccm
* bis 800 ccm
* über 800 ccm

Karts

* bis 350 ccm
* über 350 ccm

Elektrofahrzeuge

Bei Turbomotoren wird der Hubraum mit 1,7 multipliziert.

Bei Kompressormotoren wird der Hubraum mit 1,4 multipliziert.

deci motoarele turbo se multiplica cu 1,7 iar cele cu compresor mecanic cu 1,4
stef2000 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:46   #100
john17

Stage 5

john17's Avatar

Quote:
Originally Posted by Radu_print View Post
pai ar fi chiar culmea sa ingradesti un traseu de VTM si sa pui taxa la intrare pentru spectatori
situatia lor tine mai mult de logistica cred....
da adevarul e ca intr-adevar am primit exemplele
Ca sa mai dau un exemplu acum 3 sau 4 ani am platit - ca spectator - la coasta la Balvanyos! La wrc nu mai zic cat am platit, acolo te ustura in c.. dar macar ti se asigura ceva de banii aia, nu ma apuc sa insir aici ca nu asta e scopul si scriu 2 pagini.
Precizez ca nu sunt familiarizat f bine cu "liniutele" dar sunt cu fiarele si cu o parte din reglementari. Grupele sunt dupa prescriptiile FIA, nu sunt o inventie a cuiva de la Sb. Aplicabilitatea lor la astfel de competitii ma depaseste. Dar si grupele dupa puterea din talon dezavantajeaza pe unii si nu incurajeaza neaparat "mestereala" - de exemplu eu am un 2l aspirat benzina cu 90 CP (o vechitura, caz real) in care bag cateva mii de euro si modific la el din greu (axa, pistoane, supape, usurari si lustruiri etc) iar sporul de putere e comparabil cu o cipuiala de 300 e maxim facuta in 30 min! Deci avantaj clar pt motoare turbo, in special diesel, la care modificand cativa parametri din gestiunea motorului se pot obtine sporuri mari de putere si cuplu in special pt curse pe distante scurte. Pe de alta parte 3 starturi/participant si timpi in loc de eliminatoriu mi se pare o idee buna. E doar o parere, va rog sa nu sariti pe mine!
john17 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 14:48   #101
BogdanWRC

Stage 5

BogdanWRC's Avatar

Member of:
[VW]

de aici rezulta ca se separa pe categorii in functie de benzina si diesel, si in germania cei care au motoare turbo pe benzina..au suficienti cai cat sa se compare cu cei de la clasele superioare..parerea mea...
Old 18-03-09, 14:48   #102
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]

mda.... ce-i drept se aseamana destul de mult, diferenta este intre turbo si compresor
Old 18-03-09, 14:55   #103
Bik3rBoy

Stage 5

Bik3rBoy's Avatar

ar trebui sa ii dea unu din noi un MI la userul care a postat cursa...poate ne lamureste si pe noi pana la urma cum va fi...
Bik3rBoy is offline   Reply With Quote
Old 18-03-09, 15:00   #104
Radu_print

Stage 5

Radu_print's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[2 Roti]

am primit suficiente argumente cat sa ma conving eu personal de clase, si adevaru e ca oricum ar fi departajate, tot vor fi oameni multumiti si oameni nemultumiti;
insa in continuare sustin ca ar trebui incepute niste demersuri privind stabilirea unor clase la mivel national ( chiar daca raman la fel)
inca o data bafta tuturor
Old 18-03-09, 15:06   #105
BTL-gordini

Stage 5

BTL-gordini's Avatar

Member of:
[DACIA]

E un lucru bun ca Politia s-a dat de partea celor impatimiti vitezei, si cu aceasta metoda sa-i mai imblanzeasca un pic pe vitezomani. Aeroportul e un loc f.bun si cu grad f.mic de accidente(spectatori). E bine ca se fac si in Ardeal astfel de curse legale, voi fi prezent acolo ca si spectator.