Va salut!
De aproape o saptamana am devenit posesorul unui Infiniti FX45, o masina absolut superba din toate punctele.
Cautam o masina cu motor potent, de dimensiuni mari, sigura, 4x4, aspect frumos, dotari cat mai multe si diverse.
Pe lista finala au ramas:
-VW Touareg 5.0l TDI V10
-Porche Cayenne S sau Turbo S 4.5l
-Range Rover Sport 4.2l
-Jeep Grand Cherokee SRT8 6.1l
-Cadillac Escalade 6.0l
-Infiniti FX45 4.5l
-VW Phaeton 5.0l
-BMW 760 6.0l V12 (fara 4x4)
Dupa cum s-a inteles deja, masina care a castigat a fost Infiniti FX45!
Sunt foarte multumit de alegere, dar daca ar fi avut si suspensie pneumatica, acea lista n-ar fi existat ci Infiniti ar fi fost declarata castigatoare din start
Punand in balanta restul aspectelor gen fabricatie, motorizare, performante, dotari, aspect, km parcursi, pret de achizitie, cea mai buna alegere din punctul meu de vedere a fost Infiniti.
Cateva detalii despre masina:
Motorizare 4.5L DOHC V8;
320 hp @ 6,200 rpm;
335 lb-ft of torque @ 4,000 rpm;
0-100km/h in 6.3 seconds;
1/4 mile: 14.8 seconds at 95.1 mph (153.0 km/h);
Viteza maxima 233 km/h, limitata electronic;
Transmisie automata, 5 viteze ;
Jante 20" cu anvelope 265/50R20;
-DVD+GPS+Sistem audio Bose 300W, 11 difuzoare + 2 subwoofere;
-Bluetooth hands-free;
-Camera marsarier;
-Clima pe doua zone;
-Trapa;
-Keyless go;
-Volan reglabil electric pe 4 directii;
-Scaun sofer reglabil electric pe 10 directii + incalzire + memorii;
-Scaun pasager reglabil electric pe 8 directii + incalzire;
-Oglinda centrala cu busola inclusa + comenzi pt garaj + trecere automata pe mod "night" daca detecteaza faruri in spate.
-Cruise control inteligent care franeaza automat masina daca in fata apare o alta masina care ruleaza cu o viteza inferioara fata de cea setata pe cruise control;
-Lane departure warning system : Sistem de monitorizare a benzilor, avertizeaza sonor in cazul in care nu se mentinte centrul benzii;
-Faruri cu xenon;
-Stopuri LED;
-Multe airbag-uri;
-etc etc etc, pt lista completa exista google
Cum am spus si putin mai sus, mi-ar fi placut sa aiba suspensie pneumatica, dar nu e deloc un capat de lume pt ca nu are! Suspensia actuala se comporta foarte bine in orice situatie, de la denivelari-gropi la curbe luate cu viteze mari.
Poze: