Baieti, saptamana viitoare cumpar autocolantul, o sa fie un gri sobolan lucios (ca-n VT), am niste kit de fibra de sticla si m-apuc de capota. Acum intrebarea este: sa continui cu autocolantul si pe aripile din fata, conform desenului ?
Tot saptamana viitoare pun si folia pe luneta, intermediare si geamuri spate.
In prima poza cam cum ar iesi ce ai zis tu, iar in urmatoarele 2 inca o idee...
Partea buna la autocolant ca daca nu iti place ce iese l-ai dat jos imediat, pui iar altfel, pana iese cum trebuie...
In limita timpului liber si putin cate putin... iese.
Am cumparat niste covorase din cauciuc siliconat funny si am pus astazi folie pe geamurile intermediare pe spate. Celalalte... n-am autorizatie inca :D.
or sa te deranjeze la ambreiaj... parerea mea... trebuia sa cauti originale de Tico, alea sunt subtiri si nu-s incomode. ce-ai facut cu bad-boy? a iesit? ziceai ca-l faci din chit de fibra sau asa ceva...
or sa te deranjeze la ambreiaj... parerea mea... trebuia sa cauti originale de Tico, alea sunt subtiri si nu-s incomode. :twisted: ce-ai facut cu bad-boy? a iesit? ziceai ca-l faci din chit de fibra sau asa ceva...
PS: cam mult deranj la tine in portbagaj acolo :oops:
Si astea-s subtirele si momentan nu se simte la ambreiaj, pentru ca am mai strans piulita de la cablu si astfel tine mai sus. Legat de bad boy... nu am avut inca timp dar sa se termine perioada asta ploioasa si sa fac rost de banuti (pentru autocolant) si o fac si p-aia. Nu mai fac din fibra, ci am sa sudez placute din tabla de 1mm, ca am prin curte. Matritele le am facute dar chiar nu am avut timp...
Pai, in portbagaj.. am si trusa si extinctor si tot tacamul, ca la carte :D
(...) pentru ca am mai strans piulita de la cablu si astfel tine mai sus.
explica-mi si mie cum se regleaza asta... pt ca la mine mi l-a reglat mecanicu, si tine extrem de jos si e deranjant, plus ca belesc ambreiaju repede daca il tin asa... zi-mi exact ce piulita (in caz ca sunt mai multe), si in ce sens se strange ca sa tina mai sus.
mersi!
Stai sub masina in timp ce pui un prieten sa apese ambreiajul. Nu ai cum sa nu vezi surubul (e unul singur). Dai de volan maxim dreapta (parca asa era) si bagi mana si poti sa il reglezi (e asemanator sistemul cu cel de la matiz; eu in 2 minute reglam ambreiajul )
explica-mi si mie cum se regleaza asta... pt ca la mine mi l-a reglat mecanicu, si tine extrem de jos si e deranjant, plus ca belesc ambreiaju repede daca il tin asa... zi-mi exact ce piulita (in caz ca sunt mai multe), si in ce sens se strange ca sa tina mai sus.
mersi!
In primul rand ai nevoie de inca o pereche de maini :D. Ca sa iti fie mai usor, urmaresti cablul de ambreiaj care iese de sub volan si se duce pe sub baterie si apoi intra prin cutie, la ambrejaj.
In al doilea rand, cu o mica ranga, pe sub masina, pui un prieten sa iti traga de ambreiaj (nu din masina ca nu prea poti sa strangi piulita). Astfel piulita e libera si cu o cheie de 10 o strangi cam 5mm. Daca iti convine cum tine o lasi asa, daca nu... o mai strangi. Si ca sa fii sigur ca nu mai pleaca in timp, mai pune o piulita pe post de contra. Si cam asta e. Eu cel putin, asa am facut (plus ca intra in viteze mai bine)
Quote:
Originally Posted by valitataye
frumos proiect ...bun ca ca ai incetat reconditionarea lui dupa ce ai patit cu zapada,mult succes in continuare cu ticozaurul
Pai, cred ca la banii care-i cheltuiam in repararea celui alb, duceam cel putin egal cu cei care i-am bagat in cel visiniu, diferenta constand ca acum am muuulte piese de rezerva... eh, tot raul spre bine. Multumesc.
Quote:
Originally Posted by GEO GR 01 NVN
chiar frumos.....:Dse vede ca tine la el,ca prin cate a trecut saracu alti nu mai faceau ce ai facut tu;)mult noroc in continuare:D
Multumesc si... imi e si mie drag de ea... la fel ca fiecare care-si are un topic aici, nu-i asa?
Felicitari in primul rand pentru munca depusa in salvarea acestei masini, pentru ambitia de a o mentine in circulatie... Probabil ca altii in locul tau o dadeau "dauna totala" si se reorientau catre altceva... Daca vrei parerea mea in legatura cu cele trei variante de colantare din postul #31, mie mi-ar placea varianta a doua...
Spor la treaba si multi km fara incidente nedorite...
Am avut si eu un tico... jantele ii mai lipseau...
In ultima poza se vede cum era inainte de reconstructie.
Scuze ca ti-am invadat topicul, poate vezi ceva ce iti place. Pentru detalii iti stau la dispozitie. Am si manual de reparatii daca te intereseaza.
Dar cred ca il stiu, nu cumva acest tico s-a dus târâș in fundul unei masini mare? E posibil sa confund...
Si cred ca e ceva ce m-ar interesa... prelungirea de la bara, de pe fata... de unde as putea achizitiona una? Si legat de autocolant, ce fel de autocolant este si cam cat costa? :D
Quote:
Originally Posted by B 79 D X R
Felicitari in primul rand pentru munca depusa in salvarea acestei masini, pentru ambitia de a o mentine in circulatie... Probabil ca altii in locul tau o dadeau "dauna totala" si se reorientau catre altceva... Daca vrei parerea mea in legatura cu cele trei variante de colantare din postul #31, mie mi-ar placea varianta a doua...
Spor la treaba si multi km fara incidente nedorite...
Multumesc... am si eu putina ambitie si sper ca in vara asta sa termin si cu VT-ul propus (sa vedem care variante voi alege). Dar pana la VT, mai sunt alte prioritati precum:
- imi da cu gaze pe la galeria de evacuare si pe la 110, simt gazele in masina :-s, o sa cumpar o garnitura pentru acolo
- imi bate pe spate, habar nu am pe unde... si tare e stresant
- schimbul de ulei si distributia...
- si alte maruntisuri prin interior...
Sigur o confunzi... Masina circula si acum pe strazile Constantei. Am vandut-o unui tip in 2007 care lucra la ambasada, a inmatriculat-o pe "corp diplomat" si o foloseste zilnic si acum.
Prelungirea fata a fost facuta de mine insumi. Iti trebuie o fusta (prelungire) de Dacia 1310, o cutie de chit, niste smirghel de diferite granulatii si putina indemanare. Am taiat de la mijloc, adtfel incat sa incadreze bara de Tico (mai ingusta), apoi am taiat din lateral sa aiba aceeasi lungime cu a barei. Am prins fusta de bara cu holtsuruburi si sigurante. Am slefuit bine ambele suprafete la nivelul unde trebuia umplut cu chit, dupa care am chituit. A doua zi am smirgheluit la nivel iar dupa vreo 3 saptamani a intrat la vopsit. Grilele metalice le-am pus tot eu.
Capota a fost vopsita negru semi-mat, interior si exterior. Tipul care a luat-o a vopsit-o din nou alba. Eu am trecut si combinatia de culori in talon.
La portbagaj am folosit sistemul de deschidere din interior de Cielo (pret total - 80 lei), cu butonas original si actuator de forta. Butucul din exterior am astupat-o -> clean look .