daca-i pui o turbina unui motor de 1.6 poti sa-l duci \"teoretic\" pana spre 600-700 cp... spun teoretic pt ca vor trebuii modificate (a se citi inlocuite) toate componentele motorului si oricum motorul va fi de tip enzo ferrari, adica \"cea mai buna masina e cea care se dezmembreaza dupa linia de sosire\" adica nu faci cu ea 1000 de km asta-i clar...
Cat despre chipurile care dau 50% din puterea motorului... dupa cum ziceau si cei de mai sus... e aberatieeeeeeeeeee... da nu una oarecare ci din asta de zile mari... faptul ca dai 1000 de euro pe un chip nu inseamna ca iti da de
3 ori mai multi cai ca unul de 300... pe masini turbo un chip intradevar poate sa mareasca cu pana 30% puterea motorului datorita modificarii presiunii turbo 'n stuff... oricum o masina turbo e \"mai tunabila\" decat una normal aspirata... dar revenind la subiect... fordul care a ajuns de la 101 la 175 de cp sa se duca la un dyno test si sa se bucure daca are 130 (sincer m-ar mira sa aiba), iar despre 206-le hdi care a batut o masina de 150 cp am 2 precizari.
1. hdi e TURBOdiesel deci se poate ridica puterea mai tare decat la o masina normal aspirata, cu chip+filtru+evacuare poti ajunge undeva spre 130 cp
2. 206 e o masina usoara... daca a concurat cu un vectra de cdti de 150 cp sau cu ceva harb benzinar de 2 tone si 150 cp clar ca \"l-a facut\" faptul ca o masina \"face\" alta masina nu inseamna ca are cu X cp mai mult... eu pun pariu ca un tico \"face\" la liniutza ML320 care trage o rulota de 2 tone in spate... si din asta rezulta ca tico are peste 220 cp...
matizul e bine facut din pct de vedere al instalatiei audio, eleronul e haios si daca are semnatura lu couldhart se accepta

... dar chestiile alea albastre care sunt pe stergatoare si le folosesc in general taximetristii pe dacii... sunt hidoase... parerea mea... daca voua va plac atunci nu ma luati in seama... ca doar nu pe banii mei le-ati pus acolo... de altfel avantajul matiz-tuningului e ca orice modificare excentrica care pe alte masini un pic mai puternice ar parea kitch pe matiz par haioase si se integreaza in profilul masinii... care e o mare gluma la adresa masinilor... de aceea eleronul nu e \"deranjant\"... pe un passat ar fi fost... nu stiu daca ati vazut episodul din \"pimp my ride\" cand au pus eleron pe ceva duba tip damas \"ca sa apese spatele cand merge cu viteze extraordinare de 60 km/h\"... adica era haios... si se integra in peisaj... asa si cu matizul... good job.