Quote:
Originally Posted by vandam
am inteles ca se schimba sateliti. Aceeasi problema am si eu si urmeaza sa o desfac.
|
Nu stiu daca e de la angrenajul satelitilor cu pinioanele planetare problema de o am eu.O sa fac un filmulet sper sa se inteleaga zgomotul.
Treaba e ca daca era din acel angrenaj nu ar fi trebuit sa se auda cu planetarele date jos cred ca mai degraba e de la pinionul de atac si coroana diferential din alta parte nu vad de unde ar putea fi.
Eu am incercat sa desfac diferentialul sa schimb totusi macar rondelele de frictiune de la sateliti ca de schimbat sateliti si pinioane planetare nici nu are rost ca la cat costa in magazin mai bine cauti o cutie buna, dar nu am reusit sa desfac suruburile am incercat si cu o dalta si un ciocan degeaba parca zici ca erau sudate nu am inca un pistol de impact poate cu dasta as fi reusit , asa ca am montat-o la loc am incercat sa mai apropii coroana de pinion prin strangerea rulmentului aferent si slabirea celuilalt am probat-o babeste cu o hartie nu rodea hartia rula aparent foarte bine fara zgomot.
Asa ca am montat tot la loc cand a fost vb sa montez capacul spate al cutiei am constatat ca nu se poate pune bila aia mare de la tija furcii vitezei a V-a in locul ei decat daca tii cu ceva bila presata pe arc din partea cealalta cu ceva , desfa iar carterele iar curata iar silicon am asamblat-o pana la urma la loc am urcat-o pe masina si surpriza ...
Acelasi sunet de cloncaneala si inapoi si inainte vitezele le schimbam cu o surubelnita bagata pe gaura unde vine stiftul care asigura bucsa aia de pe cautator ca nu am putut sa scot bucsa de pe tija decat taiata ca ruginise pe ea si era intepenita asa ca nu am mai avut cu ce sa montez schimbatorul, si am observat ca nu intra decat in marsarier si viteza I restu ori nu le nimeresc cu surubelnita ori nu mai vrea sa intre in viteza ciudat ca inainte sa pun capacul spate intrau toate frumos.
Apoi vazand ca sunetul persista m-am enervat si am umblat iar la rulmenti, acum slabind rulmentul in asa fel incat sa departez corana de pinion insa nimic acelasi sunet.
Nu stiu ce are!