Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Totul despre anvelope

Totul despre anvelope Aici gasesti toate informatiile despre cauciucuri, dimensiuni, presiunea corecta, marci diverse, performante, norme de siguranta si feed-back de la utilizatori.

Reply
 
Thread Tools
Old 08-11-12, 09:53   #1
Hondarul
Super Moderator

Stage 5
 
Hondarul's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8,665
Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Question De ce se produc accidente in Romania?

Va invit la o discutie despre SIGURANTA RUTIERA.

Aici nu vom discuta despre anvelope, sau despre Michelin, si nici nu vom face reclama. E destula pe site, aici discutam in general, despre ce se intampla pe strazile din Romania.

Si stii de ce?
Pentru ca am discutat cu Politia Rutiera si ne-au spus un lucru: ultimele statistici arata ca Romania este tara care are cea mai rapida crestere in ceea ce priveste numarul de accidente rutiere grave, raportate la numarul de locuitori.

Tin minte ca acum vreo 2 ani, tot Politia Rutiera se mandrea ca numarul accidentelor grave a scazut. Ei bine, se pare ca acum Romania sta cel mai prost din toata Europa la acest capitol.

Adica se intampla tot mai multe accidente, ingrijorator de multe, ca niciodata, cu tot mai multe decese sau urmari grave.

De ce se intampla asta?

Lumea a tot mentionat mai multe motive:
- lipsa educatiei
- masinile prea puternice conduse de incepatori
- masinile pe Bulgaria care sunt intr-o stare proasta
- starea tehnica a masinilor in general
- infrastructura de cacao (gropi, semnalizare proasta, lipsa parcari, etc.)
- autoritatile (atat Politia, cat si Fiscul care are taxe colosale)
- scolile de soferi care fac treaba de mantuiala
- spaga
- educatia de la parinti
- etc.

Probabil ca sunt mai multe motive, poate chiar gasim cu zecile. Adica fara indoiala, avem pe cine sa dam vina ca se tot intampla accidente nasoale.

Haideti acum sa pornim discutia si sa vedem ce pareri aveti.

O sa incep eu.

Cred ca pentru ca aceste statistici ingrijoratoare, din care putem face si noi parte oricand, sa scada, este nevoie de doua lucruri pentru inceput:
- Politie
- Amenzi.

Din pacate, in Romania nu va invata NIMENI, NICIODATA ceva cu frumosul. Si aici va explic. Eu as tripla amenzile actuale. Da, stiu ca sunt uriase, sunt mari fata de ce salarii se incaseaza la noi in tara. Dar nu te obliga nimeni sa incalci legea. Daca mergi corect, pot fi amenzi de mii de Euro, nu te intereseaza, ca nu le vei lua.

Sa dau un exemplu: daca mergi cu 100 km/h in oras si esti prins de politie, primesti o amenda de 3.000 de lei si ti se suspenda permisul pentru 6 luni de zile.

Pai daca patesti asta, tu crezi ca a doua oara mai mergi cu 100 de km/h? Eu nu cred ca vei mai merge.

Insa acum vine intrebarea: ok, maresti amenzile, dar cine le da? Cu politia din prezent care este corupta si inchid ochii daca le dai 100 de lei, ce te faci?

Eu le-as mari salariile politistilor, astfel incat sa nu mai fie atrasi in a lua spaga. In plus, as face niste mijloace de monitorizare, ca in State, iar daca politistul este prins ca ia spaga, sa fie arestat. In plus, as mari numarul de agenti de pe strada, ca sa aiba cine sa amendeze soferii.

Du-te in America, fenomenul de "spaga la politie" este o necunoscuta. Numai sa incerci, ca esti arestat pe loc. Si e bine ca tot ce face politistul se inregistreaza si se filmeaza.

Asadar, parerea mea este ca un fel de "dictatura" din asta prin amenzi mari ar functiona cel mai bine. Si, evident, o politie mai educata care sa le si dea si sa puna legea in vigoare.

Acum, tu de ce crezi ca se intampla asa multe accidente in Romania?

Last edited by Hondarul; 08-11-12 at 10:03.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:16   #2
ssassu

Stock
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

sunt o multime de factori care contribuie la accidente nu numai in romania...insa la noi majoritatea soferilor se cred eroi, politia ne vaneaza ca pe animale salbatice, masinile nu sunt bagate in service pana nu crapa ceea ce inseamna ca nu sunt asa de comforme cum ar trebui...drumurile majoritatea sparte si cand prinzi putin bun ii dai de nervi...si multe alte motive. eu ce sa zic, recunosc ca nu merg in limitele de viteza tot timpul dar atentia joaca rolul cel mai important in evitarea accidentelor. numai bine!
ssassu is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:16   #3
Amun-RA

Stage 5
 
Amun-RA's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 972
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Sunt mai multe cauze pentru accidente, iar eu consider principala cauza legislatia prost gandita care iti impune o limita de 50, iar fiind o limita de 50 e clar ca nu o sa ajungi niciodata la destinatie in timp util mergand regulamentar pentru ca te grabesti, apesi pedala, nu esti atent si poc..ai comis-o. In al 2-lea rand traficul la noi e plin de imbecili si imbecile care nu se uita in oglinzi, nu semnalizeaza si ca sa nu faci accident trebuie sa ii eviti tu personal. In al 3-lea rand e Politia Romana care e cea mai incompetenta autoritate din toata europa, imi suspenda mie permisul ca am depasit viteza, dar pe cel care cu 2 km inainte mi-a intors in fata pe dubla linie continua si l-am evitat la limita nu ii face nimic ca deh e de la ei din comuna si maine se intalnesc la carciuma. Ma opreste, nu imi arata inregistrare si multe altele(el fiind Organu, e cel mai tare din parcare si daca nu vrea muschiul lui nu iti arata nimic, ca asa vrea muschiul respectiv si bineinteles....te iei in gura cu Organu`?). Imbecilitatea la noi a atins niste cote maxime si continua sa creasca. Sunt infinite motive pentru care se produc atatea accidente la noi, ce am enumerat eu sunt doar cateva. Cine a condus si in alte tari in afara de Romania poate sa confirme ca in momentul cand intrii la noi in tara, efectiv te transformi, nervi, agitatie, prosti si imbecili fara numar, DN-uri cu o singura banda, lipsa de autostrazi, miliarde de semafoare in doar 100m si alea corelate cat mai prost, gropi, gauri, cratere, canale si ETC ETC ETC. Lista poate sa continue cativa ani de aici inainte )

Cel mai bine e sa incendiem tara asta definitiv si sa plecam in alta parte.
__________________

Last edited by Amun-RA; 08-11-12 at 10:21.
Amun-RA is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:26   #4
mesu

Stock
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

in primul rand se intampla din cauza infrastructurii
dar priviti la asta https://www.youtube.com/watch?v=T6lEn-acbAc si ganditiva ca asta se intimpla peste tot in Romania statul la panda in boscheti
daca omul nu vedea masina politiei nu frana si nu se intampla ce s a intamplat
asa ca faceti o statistica si vedeti cate accidente produc romanii in strainatate si atunci o sa va dati seama ca din cauza a tot ce se intampla in Romania se intampla si accidente
Iar cu circulatul regulamentar adica cu 50 kmH in localitate sunt de acord dar numai daca ai nevoie sa intri in localitate ,dar ,daca trebuie sa ajungi de la Pitesti la Arad si trebuie se treci si prin Craiova cred ca este imposibil de respectat regulile fiindca 90 la suta din traseu se face prin localitate asa ca cei 500 si ceva de KM poti sa i parcurgi cu 50 kmH ?,si sa mai gasesti si cativa ,,reporteri,, ascunsi dupa colt in boscheti

Last edited by mesu; 08-11-12 at 10:36.
mesu is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:27   #5
bm3rmy

Stage 1
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 12
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Numarul mare de accidente e cauzat de mai multi factori clar nu doar unul doi.
1. Amenzile - trebue raportate la venit, nu triplate sau dublate sau mai stiu eu ce. Un om cu un salar de 1000 Ron nu poate lua aceeasi amenda cu cel ce are venituri de mii, zeci de mii de euro.

2. Educatia fiecaruia e cel mai important factor. - Un om lipsit de educatie, fara respect fata de ceilalti, fata de viata o sa fie la fel de ignorant si in trafic. Aici parintii sunt in mare parte de vina de vina dar nu complet. Nu isi invata copii faptul ca de s-au nascut intr-o familie familie bogata e doar un privilegiu sa spun si trebuie sa respecti omul la fel cum vrei sa fi si tu respectat. Nimeni nu poate decide la nastere unde sa se nasca si din ce parinti. Bani nu sunt cea mai mare avere.

3. Coruptia e al doilea mare factor, abuzul de putere si relatiile parintilor sau ale individului.

4. Lipsa unor circuite, unde orice pasionat auto sau de viteza sa poata sa isi incerce abilitatile intru-n mediu controlat, si legal. Cred ca asta ar potoli mult setea unora de a vedea ce pot. Schumacheri de pe strada se vor muta pe circuit. E un castig pentru toate partile. Orice copil sau adult vrea sa se distreze cu masina, de ce nu ar face statul sau oameni privati un banut de pe urma asta.

Toate tin de educatie si respect care trebuie sa vina de la parinti in primul rand, dar educatia poate veni si din alta parte si orice om se poate autoeduca. Cu vointa si lasand impresiile de ''macho man, pitzi, baietas de gulas'' sau mai stiu eu ce se poate face un miracol in societate nu numai in conduita rutiera.
bm3rmy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:30   #6
WILD_CAT

Stage 5
 
WILD_CAT's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 369
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Hyundai]
Smile Re: De ce se produc accidente in Romania?

"Amun-RA" mi-ai luat cuvintele din gura..:P....ar mai fi cite ceva...1)nu avem autostrazi cate masini performante are politia rutiera,2)este o prostine ordinara la un "drum" ca autostrada nu se poate numi..buc-ploiesti de numai 63km la plecare din buc cu 3 benzi de circulatie sa ai o limitare de 100km si dupa 120km si pe finalul ei sa ai 130km....in 63km sa ai 3 limitari de viteza dar sa nu fi atentionat pe care portiune de limitare esti si sati iei o amenta de 240ron si 3 puncte pentru ca ai depasit viteza cu 111km fata de ce legala de 100km pe ora.
WILD_CAT is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:32   #7
jemis90
Opel Driver

Stage 5
 
jemis90's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 361
Member of:
[Opel]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Cateva cauze :

-vorbitul la telefon! - ar trebui sanctionat mult mai aspru.In oras unde ai nevoie de atentie sporita , se stie cat de daunator este telefonul.

-exemplarele bipede care stau cu nasul in parbriz si pieptul pe volan (oare au incalzire in volan??) si nici nu se pune problema de oglinzi -- merita sa aiba 30 de zile timp de ...gandire.

-cei care parcheaza la trecerea de pietoni si "iau" vizibilitatea.

Si, dupa cum stim ca depasirea este cea mai periculoasa manevra :

-Categoria nesimtitilor " ce, te grabesti?" NU ma dau. Stau pe mijloc, calc si dunga numai sa nu ma depasesti.Pai banda din dreapta pentru cine e??
-categoria "cap de coloana" Fierb cand intalnesc cate unul de merge cu 70 la ora (sau 60....) cand camioanele si autocarele merg cu 90, iar masinile cu 100. Sa vezi distractie la depasire.

-Fricosii si "autovehiculele salvate de la programul rabla" -- Daca iti este frica sa mergi in ritm cu ceilalti soferi, ia autobuzul/trenul ,vizita la terapeut etc. Daca mergi incet fiindca se dezmembreaza masina (dacia 1300 exemplul ideal!!! ) nu mai bine te salveaza un echipaj cu certificatul ? Ca sa ai timp sa o repari, si dupa aia sa iesi pe strada.
__________________
Renault Megane2 Actual

Corsa b-sold / Rover 25-sold /Clio Mk1 sold
Family - /Logan 2005,Ibiza 2012,MCV 2013\
jemis90 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:35   #8
Diesel Power

Stage 1
 
Diesel Power's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 19
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Cel mai prost exemplu l-ai dat cu ala cu duba...
Exact asta nu s-ar fi intamplat DACA MERGEA REGULAMENTAR, nu daca n-ar fi fost la panda gaborii... si mai ales daca purta centura de siguranta...

Doar amenzile de minim cateva sute de euro si pedepsele cu dosare penale ar mai domoli putin avantul asta de nesimtire.
Si din astea sa fie platiti gaborii cu cateva mii de euro lunar... iar daca sunt prinsi cu spaga sau ceva direct inchisoare...
Diesel Power is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:37   #9
Marse4x4

Stock
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Eu zic ca sunt motive mai mari. Unul e lipsa educatiei la marea majoritatea a soferilor si a doua, lipsa educatiei la politisti.

Si sa dau si doua exemple:

1. Eu cand merg prin Bulgaria, in afara localitatilor, viteza maxima e de 90, eu merg cu 150 fiind foarte liber, dar bulgarii pe care ii depasesc (1-2 masini pe distante de 50-100 km) respecta limita de 90. In general sunt un sofer disciplinat in trafic, dar la ei o comit si eu, insa, atunci cand conduc in Germania sau UK spre exemplu, ma tin de toate limitele de viteza si alte semnalizari rutiere pentru ca in subconstientul meu stiu ca acolo nu inchide nimeni ochii cand ai calcat pe bec si calcatul pe bec costa!

2. Cati din politistii aflati pe strazile patriei au studii superioare? Va spun eu, niciunul. Aia cu "carte" stau la birou la caldurica sau A/C dupa caz. In Germania ori de cate ori am fost oprit pentru control, am fost oprit de 2 ofiteri de fiecare data. Si la ei mai e ceva ce la noi nu exista. Foarte multi politisti civili, cu masini civile. Si atunci cand crezi ca nu te vede nimeni, cineva tot e cu ochii pe tine. Frica pazeste bostana, dupa cum zice un proverb romanesc.


Acum e drept, nu sunt doar astea cauzele pentru care se intampla atatea nenorociri la noi, dar p-astea le vad eu ca fiind principale.
Marse4x4 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:40   #10
iceqb

Stock
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Buna ziua. Sunt posesor de permis auto de aprox 4 ani. Stiu ca nu e mult pentru unii, dar in acesti 4 ani am acumulat un numar de km destul de mare, poate cati altii in 7-8. Tot ce pot sa spun despre tarisoara noastra draga so locuitorii ei este ca la fel ca in orice alt domeniu, se observa lipsa bunului simt si al civilizatiei in primul rand. Romanul nu e facut sa ii pese de cel din jur, si daca ii merge lui bine atunci totul este perfect. Romanul are un telefon intr'o mana pus la ureche si tigara in cealalta si nemai avand alta mana, nu au cu ce sa semnalizeze, sau isi pierd concentrarea etc. Nu o data am vazut pitipoanca machindu'se in timp ce conducea prin oras. La noi toata lumea este extrem de grabita. Romanul este obisnuit sa plece la fix.. Isi face in cap traseul, si pleaca fara o marja de eroare( aglomeratie, poate o pana, etc) apoi ii vezi cum calca acceleratia si fac depasiri extraordinar de riscante ca sa castige 3 min poate fata de mine care merg normal. Si mai sunt impotriva statului care admite inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta. Un stat care e in stare de orice ca sa mai produca un ban. Masina aia a fost conceputa pt Marea Britanie si coloniile aferente, si atat. Statul se bucura sa ia taxa pt masina respectiva dupa care automat ne pune pe noi toti in pericol. Sincer infrastructura este cea care ne omoara. Si organele de circulatie aferente. Am citit mai sus despre inasprirea legilor, si din pacate chiar trebuie sa fiu de acord cu acest aspect. Romanul nu e facut sa invete decat din greseli, si din pacate nici atunci. In unele tari, depinzand de infractiune, se lasa si cu confiiscarea autovehiculului. Stiu ca pare dur in prima faza. Dar daca gandim la rece. De ce sa ne jupoaie statul pe toti care vrem sa aducem o masina de afara? Cand ar putea sa ii jupoaie pe toti care se cred zmei in trafic. Sa le confiiste masinile, masini pt care au muncit din greu sau nu, si sa ii vezi a2a oara daca mai se cred zmei.. DIN PACATE CONCLUZIA E SIMPLA. ASTIA SUNTEM SI CU ASTA DEFILAM, SI NE VA FII FOARTE GREU SA NE SCHIMBAM.
iceqb is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:40   #11
dany2good4u

Stage 5
 
dany2good4u's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 904
Member of:
[BMW]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

nu poarta nimeni nici o vina pt ceea ce face un alt conducator,deci vina o poarta soferii,nu politia,sau altcinva.mergi ca un nebun si faci accident,e vina ta...si nu cred ca unul ce conduce un s-klass se va speria de 3000 lei amenda...nu mai dati vina pe drumurile proaste,ca pe un drum ca ala se poate merge mai incet.

Last edited by dany2good4u; 08-11-12 at 10:43.
dany2good4u is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:41   #12
WILD_CAT

Stage 5
 
WILD_CAT's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 369
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Hyundai]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Quote:
Originally Posted by Amun-RA View Post
Sunt mai multe cauze pentru accidente, iar eu consider principala cauza legislatia prost gandita care iti impune o limita de 50, iar fiind o limita de 50 e clar ca nu o sa ajungi niciodata la destinatie in timp util mergand regulamentar pentru ca te grabesti, apesi pedala, nu esti atent si poc..ai comis-o. In al 2-lea rand traficul la noi e plin de imbecili si imbecile care nu se uita in oglinzi, nu semnalizeaza si ca sa nu faci accident trebuie sa ii eviti tu personal. In al 3-lea rand e Politia Romana care e cea mai incompetenta autoritate din toata europa, imi suspenda mie permisul ca am depasit viteza, dar pe cel care cu 2 km inainte mi-a intors in fata pe dubla linie continua si l-am evitat la limita nu ii face nimic ca deh e de la ei din comuna si maine se intalnesc la carciuma. Ma opreste, nu imi arata inregistrare si multe altele(el fiind Organu, e cel mai tare din parcare si daca nu vrea muschiul lui nu iti arata nimic, ca asa vrea muschiul respectiv si bineinteles....te iei in gura cu Organu`?). Imbecilitatea la noi a atins niste cote maxime si continua sa creasca. Sunt infinite motive pentru care se produc atatea accidente la noi, ce am enumerat eu sunt doar cateva. Cine a condus si in alte tari in afara de Romania poate sa confirme ca in momentul cand intrii la noi in tara, efectiv te transformi, nervi, agitatie, prosti si imbecili fara numar, DN-uri cu o singura banda, lipsa de autostrazi, miliarde de semafoare in doar 100m si alea corelate cat mai prost, gropi, gauri, cratere, canale si ETC ETC ETC. Lista poate sa continue cativa ani de aici inainte )

Cel mai bine e sa incendiem tara asta definitiv si sa plecam in alta parte.


ADEVARAT , eu fac Grecia de 2-3 ori pe an de vre-o 10 ani si credema nu mi-am luat nici-o amenda rutiera "afara" nici macar la "pretenii nostri bulgari" In atatia ani nu stiu daca am vazut 2 radare pe an in grecia pe autostrada,nu stau la panda ca boschetarii nostri,nu au nspe mii de limitari de viteza ca la noi....civilizatie frate.Poti conduce in siguranta maxima la orice ora din zi sau de noapte.Cati din noi se incumeta sa plece noaptea prin tara cu masina...????Eu sunt de parere ca ar trebui ridicat limitarea de viteza si corelarea semafoarelor...si inca ceva...noapte de sunt obligat sa stau la semafor cand la 4 dim nui nici dracul pe strada...nu ar fi mai bine sa fie marea majoritate pe galben intermintent?exceptand marile intersectii.....?!?
WILD_CAT is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:46   #13
dbx40

Stage 2
 
dbx40's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 39
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Din cauza JMECHERILOR, a organelor incompetente si poate a legilor , uneori , prea blinde ( ex: beat + mortaciuni de ce draq mai vede vr'odata carnetul in viata lui? )
Ce draq de rol mai au camerele din Bucuresti (din banii nostri!!!) daca semafoarele, trecerile de pietoni, semnele rutiere, etc. au devenit ... optionale?
dbx40 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:46   #14
-Caz-

Stage 5
 
-Caz-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,311
Member of:
[Opel]
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

Subscriu la cele scrise de Amun-Ra, dar subliniez/adaug LIPSA AUTOSTRAZILOR si a DRUMURILOR EXPRES ! Chiar daca sunt in localitate, dar ma aflu pe un DN, DJ sau european, limita de viteza ar trebui sa fie intre 70 si 90 km/h, doar pe strazile secundare sa se impuna o limita de pana la 50km/h. Ca sa pot face cateva ore din Bucuresti la Satu Mare, nu cateva zile. Indiferent daca ar creste sau nu aceste limite de viteza, ar trebui amenajate trotuarele si educati/amendati pietonii care refuza sa le foloseasca sau care baga barba in piept si traverseaza pe trecerea de pietoni, fara sa ii pese ca poate il mierlesc si ma baga la puscarie. Sfaturi si idei ne vin tuturor, dar nu cred ca se tine seama de ce discutam noi, intrucat solutiile "consuma" bani din buget, iar bugetul are rechinii lui.
__________________
"Take care of your body. It's the only place you have to live." http://www.naturalfit.ro/
-Caz- is offline   Reply With Quote
Old 08-11-12, 10:49   #15
Amun-RA

Stage 5
 
Amun-RA's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 972
Default Re: De ce se produc accidente in Romania?

WILD_CAT: EU conduc NUMAI noaptea pentru ca sunt mai putini imbecili si imbecile si garantat in loc sa fac 8 ore pana la arad fac doar 5 si bineinteles mai putine radare. Exemplu: acu vreo 2 saptamani de la bucuresti la buzau au fost vreo 4-5 radare cel putin. Vi se pare normal asa ceva? Abea asteapta sa te arda, de parca ai sute de mii de euro salariu si iti permiti toate amenzile idioate care ti le dau ei daca depasesti cu 4km limita de 50. Pe mine chiar m-au sanctionat ca aveam 4km peste limita daca va vine sa credeti.
Amun-RA is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -