Fiind uichend ..am zis să îmi pregătesc ceva bun

Iniţial azi noapte n-am dormit şi muream de foame ...am vrut să apelez la fast-food dar am zis că mai rabd puţintel

)
Ca mâncărică am făcut Friptură de pui cu legume la cuptor ( ciuperci , morcovi , ceapa , ardei gras , usturoi ) şi cartofi cu roz marin .
Mod de preparare :
Puiul se curăţă de pieliţă şi se porţionează în 4 bucăţi , se pune într-un baiţ format din mirodenia , usturoi , cimbru , puţină sare , ulei şi vin roşu

Între timp se pregătesc legumele care se taie în bucăţi mari , se pune carnea într-o tavă pe patul de legume şi se toarnă baiţul deasupra ...se acoperă tava cu folie şi se bagă la cuptor .
Se iau 20 de cartofi mici , se curăţă de coajă şi se fierb în apă sau în aburi se aşează într-o tavă după ce s-au fiert şi se adaugă cimbru , sare grunjoasă , roz marin şi căţei de usturoi cu tot cu coajă ..se stropesc cu puţin ulei şi se bagă la cuptor ...după care
Bonne apetite !
Dacă tot am avut timp liber am zis să-mi fac un desert ...unul din preferatele mele (
Zabaione )
Mod de preparare :
Se iau 5 gălbenuşuri de ou foarte proaspete şi se bat într-un castron metalic bine de tot împreună cu 50g de zahăr . Se adaugă frişcă Hulala cam 10 linguri , se pune o fiolă de esenţă de vanilie , puţină esenţă de rom , coniac Metaxa sau oricare altul şi vin alb sec după gust ( această băutură se poate înlocui cu vin de malaga )

Compoziţia se pune la bain-marie ( adică : castronul metalic se pune deasupra unei oale cu apă fiartă amestecând continuu până când compoziţia ajunge ca o cremă )