Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Masina mea BMW Seria 3

Reply

Thread Tools
Old 28-02-11, 21:08   #166
Ursan2.5

Stage 5

Ursan2.5's Avatar

Default Re: E30 - Un urs cuminte

Quote:
Originally Posted by burnout_bmw View Post
distantier pe tamponul stanga de e34 nou, am vb atate de tampoane ca ma intreba prietena aseara ce probleme avem noi cu tampoanele? ))))=))
=))=))

eu o sa incerc cu una de rechin daca gasesc, sper sa mai am si frane.
Ursan2.5 is offline   Reply With Quote
Old 28-02-11, 21:11   #167
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

tiganii la tigani !
Gabi_323i is offline   Reply With Quote
Old 28-02-11, 21:13   #168
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Ursan2.5 View Post
=))=))

eu o sa incerc cu una de rechin daca gasesc, sper sa mai am si frane.
tu ai probleme cu vederea. am scris sa incercati cu servo de e36 fara abs. trebuie cu tot cu pompa de frana
ca modificari doar facut filet pe tija si montata piesa care se prinde pe pedala de la servofrana e30.
Old 28-02-11, 21:26   #169
Ursan2.5

Stage 5

Ursan2.5's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gabi_323i View Post
tu ai probleme cu vederea. am scris sa incercati cu servo de e36 fara abs. trebuie cu tot cu pompa de frana
ca modificari doar facut filet pe tija si montata piesa care se prinde pe pedala de la servofrana e30.
am inteles si mai devreme, doar k astea sunt bani mai multi si de 2 sapt sunt fara loc de munca.
acum stii si dc ma tiganesc atat
fiindca nu vreau sa abandonez proiectul pentru o amarata de tulumba daca tot am apucat sa cumpar toate cele necesare, insa de asta n-am stiut pana acum.

ms inca odata si te salut!
Old 28-02-11, 21:35   #170
SiloS@1300

Stage 5

SiloS@1300's Avatar

Intrebare: Daca tampoanele motorului vor fi mai inalte, nu va trebui inaltata si cutia ?

Intrebare 2:Care ar fi solutia pentru a monta M50 intr-o pozitie inalta ( pentru a proteja baia de ulei ) ?

1988 E30 325i Coupe M20 Europe Left hand drive Manual
19** BMW E30 3** UNDER CONSTRUCTION
SiloS@1300 is offline   Reply With Quote
Old 28-02-11, 21:43   #171
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Gabi_323i View Post
Ai tu una? se potriveste la fix in cele 4 gauri din pedalier? De metoda cu servo de e32 hidraulic ce-mi poti spune? Am eu una de e36 325, ma duc acu s-o masor sa vad daca ar merge....

SiloS@1300-n-are treaba, e simpla treaba acolo la cutie... si cu tampoanele de e34 vine baia fix ca la motorul vechi, cel putin asa e in cazul meu (aveam m20 inainte)

deci am fost acum si am masurat, nu am nici o sansa sa dau motorul cu 1 cm mai spre stanga indiferent ce distantier as pune (daca ridic 1 cm motorul pe stanga se da cu max 3-4mm si tot v-a atinge cand se v-a msica motorul in mers).... deci caut tulumba...

Last edited by burnout_bmw; 28-02-11 at 21:53.
burnout_bmw is offline   Reply With Quote
Old 01-03-11, 10:46   #172
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Am o intrebare: daca iau tulumba de golf 2 se v-a potrivi pompa de frana de pe e30? Eu am si abs... si daca iau tulumba de golf2 cu pomapa de frana de glof2 cu abs se vor potrivi conductele si sitemul de infiletare ale masinii in pompa de golf2?

Si daca pun tulumba de ix o sa vina pompa si vasul in cotul de cauciuc al debitmetrului?
Old 01-03-11, 12:32   #173
comisaru

Stage 5

comisaru's Avatar

Se potriveste pompa de urs pe tulumba de Golf II, nu-i nevoie sa adaptezi o pompa de Golf. Am avut si eu combinatia M50 si tulumba de Golf II, dar nu e o solutie stralucita.
Servofrana de E36 fara ABS ar fi mai usor de montat decat sistemul hidraulic de la E32, dar nu stiu daca face treaba la fel de bine (Gabi ar putea sa ne spuna).
Old 01-03-11, 12:43   #174
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by comisaru View Post
Se potriveste pompa de urs pe tulumba de Golf II, nu-i nevoie sa adaptezi o pompa de Golf. Am avut si eu combinatia M50 si tulumba de Golf II, dar nu e o solutie stralucita.
Servofrana de E36 fara ABS ar fi mai usor de montat decat sistemul hidraulic de la E32, dar nu stiu daca face treaba la fel de bine (Gabi ar putea sa ne spuna).
in ce sens nu e stralucita? e padala prea tare? m-am uitat dupa una noua...te ia capu ce preturi sunt
Old 01-03-11, 13:05   #175
comisaru

Stage 5

comisaru's Avatar

Pedala e prea tare si franarea de la viteze mari nu e eficienta.
Nu faci nici o treaba daca o sa cauti servofrana noua pentru ca nu se gaseste decat originala. Incearca pe la cei ce dezmembreaza E36.
comisaru is offline   Reply With Quote
Old 01-03-11, 13:15   #176
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by comisaru View Post
Pedala e prea tare si franarea de la viteze mari nu e eficienta.
Nu faci nici o treaba daca o sa cauti servofrana noua pentru ca nu se gaseste decat originala. Incearca pe la cei ce dezmembreaza E36.
Am inteles, deci cea de golf 2 iese din discutie, oare cu cea de ix oi face treaba? Din ce am vz prin poze nici ea nu ofera mare spatiu intre admisie si tulumba, dar cel putin sta motorul drept... sunt in ceata totala... nu mai gasesc un topic in care cineva pusese tulumba de renault clio, dar nu mai stiu ce model de clio era.

oare daca incalzesc admisia cu ceva si o deformez acolo unde e problema o crapa pasticu din care e facut admisia?
Old 01-03-11, 13:36   #177
Ursan2.5

Stage 5

Ursan2.5's Avatar

Quote:
Am inteles, deci cea de golf 2 iese din discutie, oare cu cea de ix oi face treaba? Din ce am vz prin poze nici ea nu ofera mare spatiu intre admisie si tulumba, dar cel putin sta motorul drept... sunt in ceata totala... nu mai gasesc un topic in care cineva pusese tulumba de renault clio, dar nu mai stiu ce model de clio era.

oare daca incalzesc admisia cu ceva si o deformez acolo unde e problema o crapa pasticu din care e facut admisia?
azi am luat dezmembrarile din rand cautand una de rechin, ideea este k avea foarte multe de bmw dar erau demontate de pe masini, erau pe raft si aveau scris pe ele de pe ce sunt dar nu detaliat.
cautand printre ele am gasit una destul de mica(aveau si de urs si le-am comparat intre ele) pe care scria 520, ei ziceau k este de pe ceva model vechi, prinderea in 4 suruburi era k la urs,pompa k la urs, tija putin mai lunga si vasul de lichid era putin mai mic.

ce ziceti, de pe ce 520 o fi?E28? am de gand sa o cumpar...
Old 01-03-11, 14:29   #178
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
azi am luat dezmembrarile din rand cautand una de rechin, ideea este k avea foarte multe de bmw dar erau demontate de pe masini, erau pe raft si aveau scris pe ele de pe ce sunt dar nu detaliat.
cautand printre ele am gasit una destul de mica(aveau si de urs si le-am comparat intre ele) pe care scria 520, ei ziceau k este de pe ceva model vechi, prinderea in 4 suruburi era k la urs,pompa k la urs, tija putin mai lunga si vasul de lichid era putin mai mic.

ce ziceti, de pe ce 520 o fi?E28? am de gand sa o cumpar...
Posibil sa fie de e34, am mai vazut pe alte forumuri, dar ziceau ca le folosesc pt forta de franare mai mare, daca e mai mica cu 3-5cm in diametru decat cea de urs merge sigur, eu unu nu as pune de rechin sub nici o forma, o sa mai caut si eu solutii sa vad ce gasesc.
Old 01-03-11, 17:09   #179
Ursan2.5

Stage 5

Ursan2.5's Avatar

Quote:
Posibil sa fie de e34, am mai vazut pe alte forumuri, dar ziceau ca le folosesc pt forta de franare mai mare, daca e mai mica cu 3-5cm in diametru decat cea de urs merge sigur, eu unu nu as pune de rechin sub nici o forma, o sa mai caut si eu solutii sa vad ce gasesc.
totusi observ ca pompa ta de frana este diferita de a mea, la mine are un circuit simplu si n-am restul de conducte si piesa in care merg conductele la tine in spatele farului. al meu este din 86 clar fara ABS poate de acea.
Old 01-03-11, 17:15   #180
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
totusi observ ca pompa ta de frana este diferita de a mea, la mine are un circuit simplu si n-am restul de conducte si piesa in care merg conductele la tine in spatele farului. al meu este din 86 clar fara ABS poate de acea.
Pai eu ce ziceam mai sus, ca eu am abs, nu ca ar fi el vreun mare ajutor, dar nu vreau sa-l anulez, am gasit azi la un coleg de munca o tulumba de renault megane 2 care seamana cu cea de golf 2, are 4 prinderi de caroserie, aceeasi prindere de pedala de frana si are 25cm in diametru, acu tre sa vad daca merge pompa mea de frana pe ea, sau daca o sa caut una tot de megane (care au toate abs).
- Copyright 2025 4Tuning -