Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 13-04-13, 10:47   #16
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Hyundai şi-a întărit semnificativ conducerea tehnică a echipei care va concura în Campionatul Mondial de Raliuri din 2014 cu personal recrutat de la Citroen şi Peugeot.

Hyundai a accelerat pregătirile pentru participarea în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul următor. Pentru a dezvolta în mod corespunzător maşina de raliuri bazată pe modelul i20, sud-coreenii au demarat o campanie de recrutări de la Citroen şi Peugeot, constructori francezi cu o bună reputaţie în lumea raliurilor.

Astfel, Stephane Girard, care a colaborat în trecut cu Subaru, Citoren şi Peugeot, a fost numit manager pentru divizia de motoare, în timp ce Alain Penasse va prelua funcţia de manager al echipei în 22 aprilie după ce anterior a lucrat pentru Toyota, Peugeot şi Michelin.

Nu în ultimul rând, Ernst Kopp va gestiona activitatea la uzina după ce a fost implicat în raliuri, Formula 1 şi Le Mans alături de Toyota. Hyundai îl recrutase deja pe Bertrand Vallat, creatorul lui Peugeot 207 S2000, în funcţia de designer şef.

"Am evoluat rapid de la începutul anului şi am ocupat cele mai importante posturi pentru a stabili echipa de bază. Avem o provocare majoră în construcţia unei echipe de la zero şi mai avem doar nouă luni pentru a ne pregăti pentru anul viitor. Sunt înconjurat de cei mai buni oameni din industrie şi sunt încrezător că ne vom atinge obiectivul de a fi pregătiţi pentru startul sezonului 2014", a declarat şeful Michel Nandan.

Hyundai nu a anunţat încă piloţii pentru sezonul 2014, însă presa internaţională speculează că echipa va fi alcătuită din Jari Ketomaa şi Juho Hanninen.

Noul Hyundai i20 pentru raliuri este dezvoltat la fabrica Alzenau din Germania, iar testele vor începe în vara acestui an. În funcţie de rezultate, este posibil ca Hyundai să înscrie maşina în Raliul Marii Britanii din luna noiembrie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	563807l-610x390-b-283cb4cd.jpg
Views:	79
Size:	45.6 KB
ID:	2747608  
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "
Daniel_DRV is offline  
Old 13-04-13, 10:51   #17
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Sebastien Ogier este principalul favorit la victorie în Raliul Portugaliei, însă toate privirile se vor îndreptă spre Robert Kubica, care debutează pe macadam la clasa WRC2.

Esential 15 probe speciale va avea Raliul Portugaliei
După decizia lui Sebastien Loeb de a se retrage parţial din Campionatul Mondial de Raliuri, fanii aşteptau o luptă echilibrată pentru titlul mondial din acest sezon.

În schimb, ei au primit un nou pilot dominant în persoana lui Sebastien Ogier, care a câştigat două dintre cele trei etape ale sezonului, a fost învins doar de Loeb în Raliul Monte Carlo şi s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului general.

Inevitabil, francezul este principalul favorit la victorie în Raliul Portugaliei de la sfârşitul acestei săptămâni, chiar dacă acesta este precaut în declaraţii în special în privinţa competitivităţii lui Volkswagen Polo R WRC pe macadam.

Considerat la începutul anului drept principalul său rival, Mikko Hirvonen nu a reuşit încă să demonstreze că poate lupta cu regularitate pentru victorii, în ciuda faptului că este considerat pilotul de bază al celor de la Citroen, care mizează şi pe veteranul Dani Sordo. La rândul său, Jari Matti Latvala nu a reuşit încă să convingă, astfel că un rival surpriză la victorie pentru Ogier ar putea fi şi Mads Ostberg de la M-Sport.

Pe lângă interesul pentru victorie la clasa principală, un alt punct de atracţie al Raliului Portugaliei va fi debutul lui Robert Kubica la clasa WRC2. Fostul pilot de Formula 1 a impresionat în Raliul Insulelor Canare din Campionatul European de Raliuri, însă în Portugalia va avea parte de prima experienţă pe macadam, motiv pentru care acomodarea va fi una destul de dificilă. Polonezul se va alinia la start la volanul unui Citroen DS3 RRC şi spera să obţină un rezultat care să-i ofere încredere pentru celelalte şase etape de WRC pe care le va aborda pe parcursul acestui an.


Raliul Portugaliei a început joi cu sesiunea de calificări câştigată de Dani Sordo, în timp ce Ogier s-a mulţumit cu locul doi în condiţiile în care este afectat de o răceală. Clasamentul a fost completat de Jari-Matti Latvala, Mads Ostberg şi Mikko Hirvonen.

Raliul propriu-zis va începe vineri cu cinci probe speciale, va continua sâmbătă cu alte şase probe şi se va încheia duminica cu ultimele patru probe speciale. În total, piloţii vor parcurge 386.73 kilometri în regim de competiţie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	123660l-610x390-b-76b820e0.jpg
Views:	76
Size:	46.1 KB
ID:	2747609   Click image for larger version

Name:	277039l-610x390-b-a032a1d4.jpg
Views:	80
Size:	71.5 KB
ID:	2747610   Click image for larger version

Name:	450465l-610x390-b-a1b6f3bb.jpg
Views:	81
Size:	78.0 KB
ID:	2747611  

Click image for larger version

Name:	657949l-610x390-b-cc69b319.jpg
Views:	73
Size:	64.3 KB
ID:	2747612  
Daniel_DRV is offline  
Old 14-04-13, 15:48   #18
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Robert Kubica a dezvăluit că programul intens de raliuri din acest sezon are drept scop principal refacerea condiţiei fizice pentru a putea reveni în Formula 1.
Robert Kubica va debuta la sfârşitul acestei săptămâni la clasa WRC2 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri cu ocazia etapei programate în Portugalia.
Polonezul va participa la alte şase runde, care se adaugă unui program limitat în Campionatul European de Raliuri, iar pilotul a dezvăluit că obiectivul principal este revenirea la forma fizică premergătoare accidentului suferit cu doi ani în urmă.

"Aleg raliurile pentru o revenire lentă şi pentru a fi într-o formă mai bună după lungă pauză pe care am avut-o. Mă simt bine în maşină cu permisiunea din partea FIA (n.r - de a avea schimbător hidraulic) pentru că pot ţine mereu braţul drept pe volan pentru a evita limitarea de mobilitate. Nu sunt cu adevărat limitat atunci când pilotez, de fapt sunt mai limitat în afara maşinii. Dar mă simt bine. Am avut şi momente mai bune în viaţă, dar şi momente mai proaste", a declarat el pentru publicaţia MaxRally.

Kubica a admis însă că obiectivul său final este să revină în Formula 1, competiţia în care a obţinut o victorie pe circuitul de la Montreal în 2008.

"Aş vrea să revin în Formula 1, dar ştiu că s-ar putea ca asta să nu se întâmple. Unele lucruri sunt în afara controlului meu, dar raliurile mă ajută să revin în sport şi să mă ţină ocupat pe parcursul anului. În raliuri nu este vorba doar despre pilotajul în sine, ci şi despre multe pregătiri, aşa că voi petrece mult timp în jurul raliurilor", a adăugat el.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	911764l-610x390-b-58990511.jpg
Views:	83
Size:	32.2 KB
ID:	2748699  
Daniel_DRV is offline  
Old 14-04-13, 20:44   #19
IULY-CLA

Stage 5
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 943
Default Re: W.R.C. 2013

Victorie clara a lui Sebastien Ogier cu Polo wrc in raliul Portugaliei
IULY-CLA is offline  
Old 15-04-13, 10:46   #20
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Sebastien Ogier a obţinut victoria în Raliul Portugaliei în ciuda unei uşoare răceli şi a unei defecţiuni la ambreiaj, ajutat însă şi de abandonurile suferite de Mads Ostberg şi Dani Sordo.

Raliul Portugaliei a evidenţiat încă o dată că Sebastien Ogier este marele favorit la titlul mondial în acest sezon de WRC. Chiar dacă în primele două zile s-a resimţit după o răceală puternică suferită cu o săptămână în urmă, pilotul echipei Volkswagen a câştigat la pas unul dintre cele mai dificile raliuri din calendarul competiţional.

Misiunea sa nu a fost însă una atât de simplă precum pare la prima vedere. Pe parcursul zilei inaugurale de vineri, francezul a fost singurul care a concurat cu pneuri soft şi a fost nevoit să lupte de la egal la egal cu Mads Ostberg, însă pilotul M-Sport a abandonat în PS 3 după ce nu a înţeles o notiţă a copilotului şi s-a rostogolit.

Abandonul norvegianului l-a propulsat în lupta pentru victorie pe Dani Sordo, însă pilotul Citroen Racing a abandonat la rândul său în PS7, prima a zilei de sâmbătă.

Ogier părea să aibă de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-şi adjuca victoria, însă a avut mari emoţii după o defecţiune la ambreiaj în debutul zilei de duminică. Inginerii Volkswagen au reuşit însă să o remedieze, iar Ogier a câştigat raliul şi cele trei puncte acordate pentru învingătorul din Power Stage.

Este un rezultat perfect, dar a fost un raliu foarte complicat. Nici măcar nu am ştiut dacă voi concura din cauza răcelii, iar echipa a făcut o treabă grozavă când a remediat micile probleme. Am crezut că raliul s-a terminat din cauza problemei la ambreiaj, dar şi-a revenit. A fost un miracol. Sebastien OgierPilot Volkswagen
Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, însă cei doi au luptat pentru ultimele două locuri pe podium după abandonurile succesive înregistrate de Ostberg. Latvala părea aproape să-şi asigure locul doi, însă o defecţiune la ambreiaj similară cu cea a lui Ogier l-a forţat să piardă timp preţios, astfel că fostul său coechipier de la Ford l-a depăşit.

M-Sport şi-a adjudecat locurile patru şi cinci prin Evgeny Novikov şi Nasser Al-Attiyah, în timp ce Andreas Mikkelsen a debutat cu un loc şase la volanul celui de-al treilea Volkswagen Polo R WRC. Revenit pe traseu în a doua zi, Ostberg a progresat până pe locul opt, în spatele lui Martin Prokop şi în faţa lui Khalid Al Qassimi.

KUBICA A IMPRESIONAT LA DEBUTUL ÎN WRC2

Robert Kubica a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2 şi a ocupat locul doi în prima zi înainte de a fi nevoit să se retragă după ce a rămas fără pneuri. El şi-a deteriorat trei cauciucuri în prima zi, însă a avut la dispoziţie o singură roata de rezervă. Polonezul a revenit pe traseu sâmbătă, însă a avut din nou probleme după o defecţiune la schimbătorul hidraulic, fiind nevoit să schimbe treptele cu mâna dreaptă, încă nerefăcuta după accidentul din 2011. În cele din urmă el s-a retras din competiţie.


RALIUL PORTUGALIEI - CLASAMENT FINAL

1. Sebastien Ogier VW 4h07m38.7s
2. Mikko Hirvonen Citroen + 58.2s
3. Jari-Matti Latvala VW + 4m04.5s
4. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 5m27.7s
5. Nasser Al-Attiyah M-Sport Ford + 7m43.5s
6. Andreas Mikkelsen VW + 9m39.8s
7. Martin Prokop Czech Ford + 15m04.2s
8. Mads Ostberg M-Sport Ford + 15m43.6s
9. Khalid Al Qassimi Citroen + 15m56.9s
10. Esapekka Lappi Skoda + 16m21.0s

Other WRC finishers:

12. Dani Sordo Citroen + 16.4s
16. Thierry Neuville M-Sport Ford + 55m03.3s

Leading power stage results:

Pos Driver Team/Car Time/Gap
1. Sebastien Ogier Volkswagen 32m39.7s
2. Mads Ostberg M-Sport Ford + 3.3s
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen + 4.9s
4. Mikko Hirvonen Citroen + 8.9s
5. Dani Sordo Citroen + 16.4s
Daniel_DRV is offline  
Old 15-04-13, 10:51   #21
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Rezumat Video Raliul Portugaliei:

Video 1 Stages 1-2: https://www.youtube.com/watch?feature...&v=YO92AHeMq28

Video 2 Stages 3-4: https://www.youtube.com/watch?feature...&v=0HaHW_WfLQ8

Video 3 Stages 5-6: https://www.youtube.com/watch?v=PE9A6...layer_embedded

Video 4 Stages 7-11: https://www.youtube.com/watch?v=xU_Nq...layer_embedded

Video 5 Stages 12- 13: https://www.youtube.com/watch?v=cDicR...layer_embedded
Daniel_DRV is offline  
Old 16-04-13, 09:39   #22
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Sebastien Loeb a admis că va participa la Raliul Argentinei la solicitarea celor de la Citroen şi că este interesat mai mult de sezonul complet din FIA GT.

Sebastien Loeb şi-a redus semnificativ programul în Campionatul Mondial de Raliuri în acest sezon, care include acum doar patru dintre cele 13 etape.

Pilotul echipei Citroen a participat recent la o sesiune de teste pentru Raliul Argentinei, însă a admis că principala sa preocupare din acest sezon este competiţia de turisme FIA GT, acolo unde concurează cu program complet la volanul unui McLaren MP4-12C.

"Am efectuat un test înainte de Raliul Argentinei. Nu am mai pilotat pe macadam de la un test efectuat în Ţara Galilor la sfârşitul anului trecut. Mi-a luat ceva timp să mă acomodez, dar până la sfârşit m-am simţit mai bine. Argentina este în programul meu la sfârşitul lunii aprilie. Este un raliu care îmi place, iar cei de la Citroen mi-au cerut să îl fac pentru că este important pentru brand. Obiectivul meu este să câştig câteva puncte, dar sincer să fiu mă concentrez mai mult pe programul de curse pe circuit şi în special pe participarea în FIA GT", a declarat nonuplul campion mondial.

Loeb a dezvăluit că îşi propune să participe în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2014, după ce a trebuit să renunţe la ediţia din acest an din cauza bugetului limitat.

"Aşa cum ştiţi, am decis să nu participăm la European Le Mans şi la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Am vrut să participăm în ambele competiţii. Totuşi, după retragerea unui partener, nu am mai avut bugetul necesar. Nu este o problemă majoră pentru mine şi este un proiect cu care vom continua în 2014", a adăugat el.
Daniel_DRV is offline  
Old 18-04-13, 12:36   #23
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Kubica, surprins de performanţele obţinute la debutul pe macadam în WRC

Robert Kubica este surprins de parcursul bun din Raliul Portugaliei şi spune că a acumulat experienţă importantă pentru următoarele etape.
Robert Kubica a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC2 cu ocazia Raliului Portugaliei.
Chiar dacă a fost nevoit să abandoneze de două ori din cauza defecţiunilor tehnice, polonezul este mulţumit de evoluţia sa, în special pentru că a fost primul raliu în care a concurat pe macadam, şi spune că principala dificultate a fost să descopere cum să piloteze pe crestele înalte.

"Fără experienţă, este dificil să judeci cum afectează crestele comportamentul maşinii la viteză maximă, comparativ cu ceea ce faci pe traseul de recunoaştere. Sunt atât de multe sărituri aici încât nu poţi rula încet fără să pierzi două-trei secunde pe kilometru. Am observat o îmbunătăţire majoră la a doua trecere pe probe şi am fost surprins de timpii buni pe care i-am stabilit", a declarat el.

În urma parcursului din Raliul Portugaliei, Kubica este încrezător că poate înregistra progrese semnificative în următoarele etape de WRC pe care le va aborda cu Citroen DS3 RRC.

"Pentru primul meu raliu pe macadam, cred că am demonstrat o formă bună pe probele speciale unde nu am avut probleme. Am găsit răspunsurile la multe întrebări pe care le-am avut cu câteva zile în urmă. Dacă ar fi să revin la raliu peste câteva săptămâni, cu siguranţă aş fi mai bine echipat, iar asta este de bun augur pentru restul sezonului", a adăugat el.

Kubica va participa la alte şase raliuri în clasa WRC2, iar următoarea sa apariţie ar putea fi la Raliul Greciei care va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	971025l-610x390-b-d511010d.jpg
Views:	78
Size:	56.6 KB
ID:	2752203  
Daniel_DRV is offline  
Old 26-04-13, 15:40   #24
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Raliul Marii Britanii se mută în nordul Ţării Galilor

Raliul Marii Britanii va avea loc pe un traseu din nordul Ţării Galilor pentru prima oară din 1999, după ce organizatorii au renunţat la baza din Cardiff.
Raliul Marii Britanii, ultima etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri, s-a desfăşurat începând din anul 2000 pe un traseu care a avut baza în Cardiff, capitala Ţării Galilor.

Situaţia se va schimba însă începând din acest sezon, după ce organizatorii au confirmat oficial că evenimentul va fi relocat în nordul Ţării Galilor.

Parcul de service va fi poziţionat în localitatea Flintshire unde Toyota deţine o fabrică de motoare, în timp ce raliul va avea ca punct de plecare localitatea Conwy şi ca punct de sosire localitatea Llandudno. Ruta exactă a raliului va fi făcută publică la jumătatea lunii mai. Andrew Coe, directorul executiv al raliului, spune că decizia a fost luată în mare parte la presiunile formulate de echipe.

"Am ascultat ce vor echipele şi fanii de la Raliul Marii Britanii în eforturile noastre determinate de a crea ceea ce credem că va fi nu numai una dintre cele mai bune etape de WRC, ci şi o finală potrivită pentru întregul sezon 2013", a declarat el. Raliul Marii Britanii este programat în perioada 14-17 noiembrie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	547723l-610x390-b-3143e713.jpg
Views:	79
Size:	60.4 KB
ID:	2759238  
Daniel_DRV is offline  
Old 30-04-13, 10:50   #25
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Loeb, precaut înaintea Raliului Argentinei

Sebastien Loeb sugerează că va avea un raliu dificil în Argentina la sfârşitul acestei săptămâni, întrucât nu a mai concurat pe macadam de la sfârşitul anului trecut.
Sebastien Loeb va reveni în Campionatul Mondial de Raliuri cu ocazia Raliului Argentinei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Chiar dacă şi-a demonstrat din plin abilităţile prin victoria de la Monte Carlo şi locul doi din Suedia, nonuplul campion mondial rămâne precaut în privinţa performanţelor pe care le poate obţine, întrucât nu a participat la raliurile pe macadam din Mexic şi Portugalia.

"Cu excepţia unei zile de teste, nu am mai pilotat pe macadam de la Raliul Spaniei din 2012, aşa că nu ştiu cum mă voi simţi pe primele probe speciale din Argentina. Cred că poţi să-ţi pierzi ritmul destul de repede şi de aceea sunt precaut în privinţa şanselor mele. Nu pot nega că m-am îndepărtat destul de mult de raliuri şi mă concentrez pe viitor. Acest program redus este o metodă bună de a continua să concurez pentru Citroen, dar nu sunt la fel de bine pregătit ca Mikko Hirvonen, Dani Sordo şi ceilalţi băieţi", a declarat el.

În plus, Sebastien Ogier a câştigat pentru Volkswagen trei dintre cele patru etape ale sezonului, devenind astfel principalul favorit la titlul mondial în acest sezon. Loeb susţine însă ca Citroen a înregistrat progrese în etapă din Portugalia şi speră să demonstreze acest lucru şi în Argentina.

"Nu a fost uşor pentru că Citroen a înfruntat un rival care a combinat nivelul ridicat de performanţă cu fiabilitatea unei maşini de clasa mondială. Dar sezonul nu este încă terminat. Am văzut că Citroen DS3 WRC a fost mai rapid în Portugalia decât în Mexic, iar asta sugerează că echipa face progrese", a adăugat el.

După etapa din Argentina, Loeb va mai concura în WRC doar în Raliul Frantei din luna octombrie.
Daniel_DRV is offline  
Old 04-05-13, 23:26   #26
IULY-CLA

Stage 5
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 943
Default Re: W.R.C. 2013

Sebastien Loeb a castigar Raliul Argentinei cu Citroen DS3 wrc
IULY-CLA is offline  
Old 07-05-13, 12:49   #27
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Sebastien Loeb a câştigat pentru a opta oară Raliul Argentinei

Sebastien Loeb a câştigat Raliul Argentinei după ce a profitat de o eroare şi de o pană suferite de Sebastien Ogier, care a completat podiumul alături de coechipierul său Jari Matti Latvala.

Este foarte emoţionant să câştig aici. A fost un raliu dificil cu probe complicate, dar atmosfera a fost grozavă. După atât de multe luni de la ultimul meu raliu pe macadam, a fost dificil să intru în ritm în prima probă, dar am pilotat perfect. Sebastien Loeb Pilot Citroen
Sebastien Loeb a bifat în Argentina a treia prezenţă în WRC dintre cele patru programate pentru acest sezon, iar nonuplul campion mondial a demonstratat că absenţele din Mexic şi Portugalia nu au avut niciun efect negativ asupra abilitaţilor sale.

Pilotul echipei Citroen s-a evidenţiat încă de la început ca unul dintre favoriţii la victorie, iar în PS 7 a preluat poziţia de lider după ce Sebastien Ogier a pierdut timp preţios în urma unei greşeli personale. Lupta pentru victorie părea să se reaprindă pe măsură ce pilotul Volkswagen recupera teren, însă o pană l-a determinat ulterior să concureze precaut şi să se mulţumească cu locul doi.

Astfel, Loeb a obţinut a opta victorie în ultimii nouă ani în Raliul Argentinei, în condiţiile în care coechipierul său Mikko Hirvonen a terminat doar pe locul şase după ce iniţial părea să se implice de asemenea în lupta pentru victorie.

Este un rezultat bun pentru noi. Am avut multe probleme în acest weekend, dar suntem mulţumiţi că am ajuns la final. Încă învăţam şi, după primele cinci raliuri, totul merge bine. Sebastien Ogier Pilot Volkswagen
Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Jari Matti Latvala, care a revenit puternic după o pană suferită vineri şi s-a luptat până în penultima proba specială cu Evgeny Novikov, care a terminat în cele din urmă pe patru în fata coechipierului său de la M-Sport, Thierry Neuville.

Mads Ostberg, un alt pilot care a concurat cu Ford, a terminat pe locul şapte, în faţa lui Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen, şi a lui Dani Sordo de la Citroen. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Martin Prokop.

În urma victoriei din Argentina, Loeb a revenit pe poziţia a doua în clasamentul general cu 68 de puncte şi are un avans de 11 puncte în faţa lui Hirvonen, în ciuda faptului că a participat la numai trei dintre cele cinci raliuri de până acum. Ogier rămâne lider detaşat al clasamentului cu 122 de puncte.
RALIUL ARGENTINEI - CLASAMENT FINAL

1. Sebastien Loeb Citroen 4h35m56.7s
2. Sebastien Ogier VW + 55.0s
3. Jari-Matti Latvala VW + 2m00.8s
4. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 2m36.7s
5. Thierry Neuville M-Sport Ford + 4m40.5s
6. Mikko Hirvonen Citroen + 6m23.9s
7. Mads Ostberg M-Sport Ford + 11m02.2s
8. Andreas Mikkelsen VW + 13m22.1s
9. Dani Sordo Citroen + 13m22.3s
10. Martin Prokop Czech Ford + 14m07.6s

Other WRC finishers:

11. Gabriel Pozzo M-Sport Ford + 16m59.6s
12. Daniel Oliveira Stohl Ford + 25m57.9s

WRC retirements:

Michal Kosciuszko Italia Mini SS6

Leading power stage results:

Pos Driver Team/Car Time/Gap
1. Jari-Matti Latvala VW 12m57.2s
2. Sebastien Ogier VW + 1.4s
3. Mikko Hirvonen Citroen + 2.5s
4. Mads Ostberg M-Sport Ford + 6.9s
5. Andreas Mikkelsen VW + 8.7s
Daniel_DRV is offline  
Old 10-05-13, 22:34   #28
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

Citroen critică desemnarea câştigătorului unui raliu în Power Stage.

Mikko Hirvonen şi Yves Matton considera că stabilirea câştigătorului unui raliu în Power Stage este în defavoarea Campionatului Mondial de Raliuri.
Asta sună ca o mare prostie. Ce rost mai are să faci un raliu de trei zile dacă poţi decide rezultatul în ultima probă specială. Mikko Hirvonen Pilot Citroen
Red Bull, promoterul Campionatului Mondial de Raliuri, a propus ca învingătorul unui raliu să fie decis în ultima probă specială, cunoscută şi sub denumirea de Power Stage, în cadrul unui duel direct între primii doi clasaţi.

Măsură ar genera un interes major din partea fanilor şi televiziunilor pentru Power Stage, însă nu este pe placul lui Mikko Hirvonen, unul dintre piloţii echipei Citroen.
"Asta sună ca o mare prostie. Ce rost mai are să faci un raliu de trei zile dacă poţi decide rezultatul în ultima probă specială? În multe raliuri de anul trecut, eu şi Sebastien Loeb eram pe primele două locuri. Ce rost mai are să cheltui bani şi apoi să ajungi la ultima probă pentru a dedice raliul?", se întreabă finlandezul.

Poate că cea mai bună idee este să păstrăm Power Stage-ul, dar să îl scoatem în afara clasamentului general. Yves Matton Sef Citroen
Yves Matton, şeful Citroen Racing, este de aceeaşi părere şi propune ca Power Stage-ul să nu mai fie luat în considerare pentru clasamentul final.

"Sunt de acord că trebuie să facem ceva pentru ziua de duminică, în ultima zi a raliului. Dar există multe alte idei fără să schimba filosofia raliurilor. Poate că cea mai bună idee este să păstrăm Power Stage-ul, dar să îl scoatem în afara clasamentului general. În momentul în care piloţii nu se mai tem să piardă un loc după trei zile de raliu, vor forţa la limita în Power Stage", a precizat el.

Totuşi, ideea propusă de Red Bull este sprijinită de Volkswagen, echipă sponsorizată de producătorul de băuturi energizante.

"Imaginaţi-vă entuziasmul de la finalul unui raliu, când un pilot iese din maşină şi a câştigat evenimentul într-o finală. Este o poveste grozavă. Singurul mod în care acest proiect va funcţiona este ca piloţii să devină staruri globale, dar trebuie să facem ceva pentru a ajunge acolo. Şi trebuie să creştem spectacolul", a precizat Jost Capito, şeful Volkswagen Motorsport.
Daniel_DRV is offline  
Old 16-05-13, 09:24   #29
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

O nouă propunere pentru WRC: Power Stage în fiecare zi a unui raliu

FIA analizează posibilitatea implementării unui Power Stage la finalul fiecărei zile a unui raliu, pentru a creşte interesul pentru transmisiunile TV în direct.
3 Power Stage-uri ar putea avea fiecare etapa de WRC incepand din sezonul 2014
Echipele din Campionatul Mondial de Raliuri vor discuta în această săptămână împreună cu FIA propunerile concrete cu privire la schimbările de regulament necesare pentru ca această competiţie să devină din nou atractivă pentru fani.

Iniţial, una dintre puţinele propuneri cunoscute era ca ultima probă specială a unui raliu, cunoscută şi sub numele de Power Stage, să stabilească practic învingătorul raliului şi poziţiile exacte ale primilor 10 clasaţi, prin dueluri directe între doi piloţi.

Potrivit publicaţiei Autosport, o altă propunere apărută pe listă este ca Power Stage-ul să aibă loc la sfârşitul fiecărei zile din cadrul unui raliu. Scopul este ca promoterul Red Bull să aibă interesul să realizeze cât mai multe transmisuni în direct, în condiţiile în care în prezent doar ultima probă specială poată fi urmărită în direct la televizor.

"Deciziile pe care le vom lua în următoarele două săptămâni vor fi foarte importante pentru viitorul WRC.' Jarmo Mahonen Director raliuri WRC
Noile propuneri au creat deja controverse printre echipe, întrucât Citroen a catalogat ideea drept "o prostie", în timp ce Volkswagen este de acord cu o astfel de soluţie extremă. După discuţiile de la Paris, propunerile vor fi înaintate Comisiei WRC, care le va analiza în 24 mai înainte să fie ratificate de Consiliul Mondial al FIA în luna iunie.

"Avem multe pregătiri planificate, iar deciziile pe care le vom lua în următoarele două săptămâni vor fi foarte importante pentru viitorul Campionatului Mondial de Raliuri", a declarat Jarmo Mahonen, directorul de raliuri al FIA.
Daniel_DRV is offline  
Old 20-05-13, 11:31   #30
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: W.R.C. 2013

VIDEO: Rezumatul primelor cinci etape din sezonul 2013 al WRC

Site-ul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri a realizat un rezumat spectaculos al primelor cinci etape din acest sezon.

Organizatorii Campionatului Mondial de Raliuri au unificat cele mai interesante momente din primele cinci etape ale sezonului 2013 într-un clip video plin cu secvenţe spectaculoase. De la zăpezile din Monaco şi Suedia la macadamul din Mexis, Portugalia şi Argentina, Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb şi-au împărţit victoriile în acest debut de sezon.

https://www.youtube.com/watch?feature...&v=4vhOS9aQBb0
Daniel_DRV is offline  
Closed Thread



- Copyright 2024 4Tuning -