Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply
 
Thread Tools
Old 17-06-09, 21:17   #31
skyZZo

Stage 5
 
skyZZo's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,043
Member of:
[4Rally]
[Freehand Design Usergroup]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

incerk sa ma mint k nu e adevarat
skyZZo is offline   Reply With Quote
Old 17-06-09, 21:24   #32
B.D.

Stage 3
 
B.D.'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 152
Member of:
[VW]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Cred k s-au lecuit cei de la FIA ... Nush ce a fost in mintea lor sa vina in Romania .
Dak era rost de combinatie baietii din consiliul local sa vezi cum votau favorabil . Ce inseamna pentru ei reclama gratis pt. Romania , milioane de euro la buget , prestigiu etc. E de luat spaga ? nu ! at la revedere
B.D. is offline   Reply With Quote
Old 17-06-09, 22:04   #33
Sleepy_85

Stage 5
 
Sleepy_85's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 596
Member of:
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

cata umilinta frate, s-au dus in budapesta auzi...vechea poveste, romanul arunca ce-i bun si strainu aduna din urma. MARE RUSINE!
Sleepy_85 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-09, 04:20   #34
shu.lee

Stage 5
 
shu.lee's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 574
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

ce bani ar fi adus Romaniei ? nici macar prestigiu. poate doar incantarea pe care o simti vazand o cursa ca asta....las' ca asa organizam si finala cupei uefa ( sau cum se mai numeste acuma )))
shu.lee is offline   Reply With Quote
Old 18-06-09, 09:05   #35
andi_cimpean

Stage 5
 
andi_cimpean's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 9,889
Member of:
[Moderators]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

priviti si asa....Oprescu si-ar lua mai multe injuraturi pentru blocarea circulatiei decat pentru banii adusi la Bugetul local...si va spun eu ca el acum alege varianta unde el iese mai popular
__________________
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 18-06-09, 13:22   #36
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Quote:
Originally Posted by bogg View Post
Prin ce mijloace aducea o gramda de bani?
Nu ajungeau banii in buzunarul primarilor, conducerii "bucurestene". Asta era problema de baza!
Costurile de "productie" a traseului, a amenajarilor erau mult mai mici decat ce se putea aduce in alte parti, numai la primarie nu.

Ce se putea aduce?
Profit din drepturile de televizare (pentru posturile din afara Romaniei care doreau sa difuzeze cursa)... 1 la mana.

Profit din turism: hotelurile pentru inceput, "drumetii" prin orasul Bucuresti, dar si prin afara acestuia cu ajutorul ghizilor - in locurile de tip "cheie" pe care strainii le stiu numai din carti citite, din brosuri si alte chestiuni - deci se castiga ceva.

Pe langa astea, castigam cel mai important lucru: faptul ca Romania capata un nou prestigiu: nu mai era RROMania in Europa. Acum trebuie sa ne conformam cand vom fi facuti toti "tigani". Asta suntem, prentru ca "tiganii romanizati" sunt la conducere! Niste oameni fara cuvant, fara bun simt care fac totul dupa bunul plac, sau dupa bunul "buzunar" as putea spune.


90% dintre pilotii care au condus pe traseul conceput in jurul Casei Poporului erau extrem de incantati de acesta si abia asteptau sa revina!
Si astea nu sunt declaratii date de ei pentru ca: "imi ia interviu un roman si trebuie sa fiu diplomat sa nu jignesc tara". Sunt declaratii date pe diferite site-uri de profil.

Asta e... retardati d'astia avem la conducere... cu astia defilam! Ce facem ca sa ne cerem drepturile de oameni?! Eh... nimic: ii f*tem in gura pe astia de la conducere, promitem ca iesim in strada la o noua revolutie si stam acasa de ne uitam la TV asteptand o noua stire de tipul asta!
Ok, s-a facut greseala pentru ca ne lasam mereu pacaliti de genul asta de persoane... dar de ce nu ne lecuim? De ce ne prezentam mereu la vot? Nu din prostie? Daca nu ar fi nimeni votat... inseamna ca nu merita sa fie votati! Pentru ca nu inspira nimeni incredere in randul oamenilor!

O sa ne uitam la Bucharest Challenge ... ah... pardon... Budapest Challenge, la TV, pe Eurosport 2. Probabil!
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 18-06-09, 22:19   #37
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Pai..............:

1 - O CRETINITATE mai mare ca asta, sa faci un traseu din asta în inima unei capitale nu mai exista nici unde, exceptînd MONACO dar care-i orasu milionarilor pe cînd Bucuresti este pe lînga Monaco un fel de APA DE PLOAIE.

2 - Ca în 20 de ani de la revolutie "românasul" de la conducerea tarii este UN ****** e clar ca cristalu ca daca l-ar fi dus capu, în loc sa investeasca în fel de fel de CRETINITATI ar fi construit în România cu ajutorul FIA un circuit de F1 asa cum au facut ungurii si multi altii, un traseu cum este si NURBURGRING unde se pot desfasura fel de fel de competitii auto interne si internationale, de la F1 pîna la NASCAR si sfert de mila DRAGRACING fara sa blocheze circulatia prin orase de-ampulea fara rost, dar UNDE NU-I CAP, VAI DE PICIOARE.

******

Last edited by aleks; 18-06-09 at 22:44.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 19-06-09, 01:30   #38
laur_nsl

Stage 4
 
laur_nsl's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 275
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

sincer sa fiu nu am fost niciodata la cursa, si asta nu pentru ca nu am vrut, dar cred ca erra un lucru bun. in afara de un campionat de raliuri su stiu ce sport cu motor se mai face in romania la un nivel cat de cat avansat. sincer eu m-am saturat de fotbal la televizor, de fapt nu stiu dc le numes stirile din sport, ar putea sa le spuna stirile din fotbal. cred ca mai mult se castiga din organizarea unui astfel de eveniment decat se pierde. cat despre investitii in acest gen de sport nu cred ca o sa apucam din pacate, sau o sa fim prea batrani pentru a ne bucura de ele. cateodata stau si ma intreb daca nu m-am nascut in tara gresita. pacat, mare pacat.
laur_nsl is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 14:26   #39
Cosmin Arsene

Stage 5
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 468
Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Adevărul despre motivele pentru care Campionatul FIA GT nu mai vine la Bucureşti

Adevărul despre motivele pentru care Campionatul FIA GT nu mai vine la Bucureşti


Astăzi, 25 iunie 2009, a avut loc conferinţa susţinută de Bucharest Ring, organizatorul ultimelor două etape ale campionatului de FIA GT la Bucureşti. Noi, cei de la 4Tuning am ţinut neapărat să ne ducem pentru a afla punctul de vedere al Bucharest Ring privind motivele rezilierii convenţiei încheiate de aceştia cu Primăria Capitalei pentru organizarea evenimentului.

Am pus apoi cap la cap declaraţiile tuturor părţilor implicate şi am ajuns la următoarea constatare. Deşi Bucharest Ring deţine drepturile legale pentru organizarea Bucharest City Challenge şi a încheiat o convenţie cu Primăria Bucureşti pentru aducerea acestui eveniment în capitala României până în 2015, etapa FIA GT de anul acesta nu se va mai ţine în România, ci în Ungaria, la Hungaroring. Am încercat în cele de mai jos o analiză a motivelor pentru care primarul Sorin Oprescu nu a mai acordat dreptul Bucharest Ring de a mai organiza şi anul acesta etapa a cincea, şi nu numai.


În primul rând, trebuie foarte clar spus faptul că etapa a cincea a Campionatului FIA GT (Bucharest City Challenge 2009) nu se va mai ţine la Bucureşti anul acesta în perioada programată (7-9 august), fapt confirmat astăzi de preşedintele executiv al Bucharest Ring, Hartmut Beyer. În schimb, cursa se va organiza pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta.

În al doilea rând, organizatorii au explicat cum în 2006 au semnat un contract (în interpretarea lor), o convenţie (în viziunea primăriei) cu instituţia primăriei Capitalei, act ştampilat şi semnat de cinci persoane din instituţie, prin care Bucharest Ring avea dreptul de a organiza în Bucureşti, până în 2015, Bucharest City Challenge, contând pentru Campionatul FIA GT.

În al treilea rând, a fost înmânată jurnaliştilor prezenţi Rezoluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care se recunoaşte legal că Bucharest Ring este singurul care deţine drepturile de organizare a evenimentului în baza proiectului şi a desenelor industriale care înfăţişează circuitul şi care au fost depuse în mai 2005 la Primărie.

Pentru aceleaşi drepturi de organizare s-a luptat în instanţă şi un anumit domn Şerban Nicolae, care a pretins că este autorul proiectului circuitului automobilistic cunoscut sub denumirea de “Circuit Auto Moto Sport Urban”. Acesta a depus la O.S.I.M. o cerere de înregistrare ca marcă unică a “Circuitului Auto Moto Sport Urban” şi a dat în judecată Bucharest Ring pe motivul ca i-ar fi furat invenţia.

Împotriva acestei cereri adresată O.S.I.M. şi, care argumenta la acea vreme Bucharest Ring, se bazează pe acte şi declaraţii false, aceştia din urmă au dat în judecată pe numitul Şerban Nicolae câştigând în instanţă dreptul de organizator unic.

Conform Parchetului, în 2004 domnul Şerban Nicolae i-a prezentat CEO-ului Bucharest Ring, Hartmut Beyer, ideea organizării unui circuit automobilistic în jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti, hotărând să realizeze împreună acest proiect. Împreună cu o firmă de arhitectură, Beyer a realizat şi desenat acest proiect care a fost depus în luna mai la Primăria Bucureşti.

Ulterior, acelaşi domn Beyer, datorită unor neînţelegeri cu Şerbu Nicolae a renunţat la asocierea cu acesta şi a realizat singur proiectul. Supărat de această mişcare, “în august 2008, domnul Şerbu a depus la O.S.I.M. copii ale planşelor realizate de firma de arhitectură dânduse drept autor al acestora”, se arată în motivaţia deciziei parchetului.

Aşa că Parchetul a început urmărirea penală împotriva lui Şerbu Nicolae iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a înaintat Parchetului propunerea de neîncepere a urmăririi penale faţă de Beyer Helmut.

Primarul General Sorin Oprescu îşi argumentează refuzul de a mai organiza şi în 2009 o nouă etapă de FIA GT astfel:
"În orice situaţie înţeleg să respect legea şi rigorile ei. Nimeni nu poate folosi domeniul public, după bunul plac. Îi aştept şi pe dumnealor (Bucharest Ring SRL), ca pe orice altă companie interesata, să depună oferte pentru organizarea unui circuit automobilistic în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti".

Răspunsul organizatorului, formulat de avocatul firmei, a ajuns la Primarie pe 16 iunie. Acesta respinge invitaţia Primarului General de a negocia un nou contract pentru organizarea circuitului FIA GT pe motiv că, la acest moment, ar exista deja un contract în vigoare, între Municipalitate şi organizatorul competiţiei. Contractul la care face referire avocatul firmei Bucharest Ring SRL este de fapt o convenţie, care a fost semnată de persoane neîmputernicite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nu poartă semnătura primarului general, explică Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Şi nu în ultimul rând rămâne totuşi o întrebare: dacă Bucharest Ring deţine drepturile legale pentru organizarea Bucharest City Challenge şi a încheiat şi o convenţie cu Primăria Bucureşti pentru aducerea acestui eveniment în capitala României până în 2015, atunci de ce aceştia nu dau în judecată Primăria pentru drepturile câştigate şi vor să ajungă la “o soluţie de compromis”, sperând ca anul viitor să poată ţine evenimentul în Bucureşti?

Oricum, opinia generală este că Primăria Bucureşti şi oraşul în general câştiga din expunerea media şi din turismul de weekend mai mult decât pierdea prin blocajele în trafic create. Şi încă ceva: un bun câştigat de Primărie (punerea Bucureştiului pe harta lumii) nu se aruncă aşa uşor pe apa sâmbetei.

Şi încă ceva, aşa cum poate intuiţi, cel mai probabil Cupa Dacia Logan nu se va mai desfăşura, dată fiind mutarea evenimentului în Ungaria, este de părere preşedintele executiv al Bucharest Ring, Hartmut Beyer.

Plus câteva detalii financiare şi de organizare: Beyer spune că sumele apărute în presă, cum că organizatorul ar fi câştigat 30 milioane euro în cei doi ani sunt cât se poate de greşite, la fel şi cele referitoare la faptul că ar fi obţinut 8.000 euro pe minutul de publicitate în transimisiile televizate.

Cu toate acestea, organizatorul nu a precizat cât a încasat în primele două evenimente auto, precizând doar că a investit 18 milioane euro în Capitală, "fără a primi niciun eurocent înapoi".

Mai mult decât atât, Bucharest Ring crede că programarea concertului Madonna este un "gest neprietenos". Autorităţile au făcut un gest "neprietenos" când au decis să pună concertul Madonna în apropierea datei la care trebuia iniţial să se organizeze cursele FIA GT, la sfârşit de august, concertul urmând să se desfăşoare tot în parcul Izvor, spaţiu care trebuia să fie ocupat de evenimentul auto.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bucharest_city_challenge.jpg
Views:	427
Size:	40.1 KB
ID:	981676  

Last edited by Cosmin Arsene; 25-06-09 at 14:57.
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 16:06   #40
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5
 
criss_cars's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 892
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
Pai..............:

1 - O CRETINITATE mai mare ca asta, sa faci un traseu din asta în inima unei capitale nu mai exista nici unde, exceptînd MONACO dar care-i orasu milionarilor pe cînd Bucuresti este pe lînga Monaco un fel de APA DE PLOAIE.

2 - Ca în 20 de ani de la revolutie "românasul" de la conducerea tarii este UN ****** e clar ca cristalu ca daca l-ar fi dus capu, în loc sa investeasca în fel de fel de CRETINITATI ar fi construit în România cu ajutorul FIA un circuit de F1 asa cum au facut ungurii si multi altii, un traseu cum este si NURBURGRING unde se pot desfasura fel de fel de competitii auto interne si internationale, de la F1 pîna la NASCAR si sfert de mila DRAGRACING fara sa blocheze circulatia prin orase de-ampulea fara rost, dar UNDE NU-I CAP, VAI DE PICIOARE.

******
Cu tot respectul dar dai dovata de "cea mai mare intelepciune"! Ce daca bloca traficul pentru cateva zile oricum traficul in Bucuresti e blocat mereu nu ar fi nimic nou. Dar daca poti gandeste-te cati bani aduce un astfel de eveniment fara sa presupuna vreo investietie. Oamenii baga milioane de euro fara sa ceara vreun euro de la primaria capitalei sau ceva, gandeste-te ca acest eveniment e pe plan international deci ar fi dus Bucurestiul pe harta automobilistica a lumii, gandeste-te cati oameni ar fi venit pentru a vendea evenimentul cati turisti straini.
Daca tu ai 40 si de ani si te intereseaza sa ai pe unde merge pe altii mai interi ii intereseaza si astfel de spectacole si evenimente care nu doar oferea un show memorabil dar si aducea bani la primaria capitalei. Cu banii aia se puteau face multe dar asa e romanul!!!
Pacat Bucurestiul a pierdut enorm pacat ca avem cel mai cretin primar care il loc sa faca astfel de evenimente il intereseaza sa faca cel mai lung carnat si cel mai mare tort!
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 16:24   #41
Esperache
Daewoo Driver

Stage 5
 
Esperache's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,643
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DAEWOO]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Ne-am facut de tot rahatul ... cu asemenea edili chiar nu ne meritam locul in calendarul FIA !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	02409803_038_.jpg
Views:	207
Size:	45.1 KB
ID:	981925  
Esperache is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 16:29   #42
Sleepy_85

Stage 5
 
Sleepy_85's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 596
Member of:
[Virtual Tuning 3D]
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Deci in concluzie etapa de " Bucharest City Challenge" asa cum se cheama se va tine pe circuitul de la Budapesta .
Nu-i de mirare ca si artistii cand ajung in Bucuresti striga "Hello Budapest!".
LIPSA CRASA DE IDENTITATE, de aia suntem etichetati ca niste tigani si analfabeti in strainatate, de aia pe cartile despre educatia europeana la noi apare un lautar cu saxofonul.De aia prefera romanii ajunsi in strainatate sa isi tina gura inchisa ca le e rusine de imaginea tarii, din popor mandru si pepiniera de copii supradotati am ajuns o natie de sclavi prosti si violenti.VA MULTUMIM DOMNILOR PARLAMENTARI
Incep sa cred ca am impuscat pe cine nu trebuie in '89
Sleepy_85 is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 16:44   #43
AndreiKai

Stage 2
 
AndreiKai's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 51
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

pfoi...numai oamani ratati avem la conducere in tzara asta

cum sa nu fi cu acord la un asa eveniment automobilistic...care aducea bani,faima,turisti capitalei
AndreiKai is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 16:56   #44
slayersland

Stage 5
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 399
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Eu zic ca trebuie un circuit pe langa Bucuresti, circuitele stradale nu sunt pentru tara asta, pe strazile noastre nu avem loc nici sa mergem noi macar...
slayersland is offline   Reply With Quote
Old 25-06-09, 17:58   #45
alex-astra

Stage 2
 
alex-astra's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 31
Default Re: Bucharest City Challenge se mută de la Bucureşti la Budapesta

Cine sa faca circuit astia care fura cat pot , huooooooo m***** da primar
alex-astra is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -