Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > Machete Auto > Alte discutii machete

Closed Thread

Thread Tools
Old 22-02-11, 21:35   #1
sergini0

Stage 5

sergini0's Avatar

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Colectionar Machete]
Default Problemele Colecţionarilor din România

Toţi colecţionarii de machete întâmpină probleme la un moment dat. M-am implicat (împreună cu Alin) la un concurs internaţional şcolar legat de diverse probleme şi soluţii pentru ele şi m-am gândit să folosesc machetele ca şi temă deoarece fiind atât de frumoase atrag imediat atenţia şi sunt destule probleme cu care noi, colecţionarii din România ne confruntăm. Pentru a afla cât mai multe probleme importante de-ale noastre pentru a le confrunta şi propune noi soluţii pentru rezolvarea lor trebuie întâi să adunăm o listă cu o parte din ele şi a selecta, iar apoi să argumentăm de ce merită soluţionate aceste probleme prin nimic altceva decât prezentări ale machetelor, fotografii de la întâlniri, tot ce ţine de machete.
Deci pentru o listă cât mai bogată de probleme apelez la părerile voastre, dragi forumişti, pentru că mai mult ca sigur aveţi şi voi unele, tot ce ţine de probleme importante soluţionabile.
sergini0 is offline  
Old 22-02-11, 21:37   #2
Cozmescu-Alin
REDACTOR 4TUNING

Stage 5

Cozmescu-Alin's Avatar

Member of:
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Rally]
Default Re: Problemele Colecţionarilor din România

Asteptam pareri cat mai obiective in legatura cu asta.

Multumim!
Cozmescu-Alin is offline  
Old 22-02-11, 22:25   #3
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

Sa mor daca am inteles ceva din primul post

Deci, ce se discuta aici
steaua23 is offline  
Old 22-02-11, 22:47   #4
sergini0

Stage 5

sergini0's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

Postaţi problemele voastre în calitate de colecţionari de machete, ce chestii vă afectează în ţara noastră colecţiile?
sergini0 is offline  
Old 23-02-11, 00:10   #5
model collector
Banned

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[Colectionar Machete]
[Honda]
[Hyundai]
[Toyota]
[PEUGEOT]

Eu cred ca voi incercati sa aflati care sunt problemele cu care se confrunta un colectionar in a-si urma hobby-ul. Nu problema colectiilor de machete din Romania...ce probleme ar putea avea o colectie...praful poate.
model collector is offline  
Old 23-02-11, 14:57   #6
sergini0

Stage 5

sergini0's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

Dimpotriva, este necesar ca problema sa fie a noastra, a romanilor, pentru ca ne reprezentam tara la acest concurs. Uite de exemplu, noua colectionarilor romani ne e mai greu din punct de vedere financiar din cauza salariilor mici, sau ne e mai greu sa aducem machete de afara, sau e greu sa facem rost de machete rare care se produc exclusiv pentru unele tari, transport scump, taxe de import la valori mai mari etc.
sergini0 is offline  
Old 23-02-11, 16:34   #7
model collector
Banned

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[Colectionar Machete]
[Honda]
[Hyundai]
[Toyota]
[PEUGEOT]

Cum dimpotriva? Prin ceea ce spui nu faci decat sa afirmi ce spun eu mai sus. Una este problema colectionarului alta problema colectiei! Ca nu ai bani asta e problema ta ca si colectionar, nu a colectiei.
Old 23-02-11, 20:32   #8
GrAnDe

Stage 5

GrAnDe's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

Mentalitatea , majoritatea romanilor nu stiu ce este acela un hobby.De cele mai multe ori machetele pentru ei sunt la fel ca masinutele pentru copii mici.Cand mai facem poze prin oras se aduna lume ca la urs de aceea cautam locuri cat mai retrase.Oamenii vin la tine curiosi , te intreaba cat costa si cand le zici de cele mai multe ori incep sa rada si isi fac o impresie ca nu dam bine cu capul
GrAnDe is offline  
Old 23-02-11, 21:08   #9
model collector
Banned

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[Colectionar Machete]
[Honda]
[Hyundai]
[Toyota]
[PEUGEOT]

Asta e Romania ce sa ii faci, prin alte parti toata lumea colectioneaza ceva sau au o activitate pe care o practica regulat. Si ce pretentii poti sa ai cand oameni in toata firea nu fac diferenta intre macheta de orice fel si jucarie.
Old 23-02-11, 21:33   #10
Miria

Stage 5

Miria's Avatar

Imi spun si eu parerea.In Romania,oamenii se uita ca la urs,cand aud cat costa o macheta pentru ca,salariile sunt foarte mici.O macheta CMC este mai scumpa decat salariul mediu pe economie.Deci nu putem sa avem pretentii si in plus nu are rost sa ne comparam cu cei din strainatate.Acolo sunt alte salarii,alta putere de cumparare.Eu inca nu am iesit cu machetele afara sa le pozez,dar am observat strang in jurul meu jumatate de parc cand ma duc cu elicopterul sau cu barca RC .
Miria is offline  
Old 24-02-11, 00:19   #11
SOF320

Stage 5

SOF320's Avatar

Member of:
[SKODA]

Quote:
Originally Posted by Miria View Post
Imi spun si eu parerea.In Romania,oamenii se uita ca la urs,cand aud cat costa o macheta pentru ca,salariile sunt foarte mici.O macheta CMC este mai scumpa decat salariul mediu pe economie.Deci nu putem sa avem pretentii si in plus nu are rost sa ne comparam cu cei din strainatate.Acolo sunt alte salarii,alta putere de cumparare.Eu inca nu am iesit cu machetele afara sa le pozez,dar am observat strang in jurul meu jumatate de parc cand ma duc cu elicopterul sau cu barca RC .
Daca ai valoare tata....barca , elicopter....Tu si cu Shakira ce mai strangeti atatia oameni la un loc....Glumesc .....E normal Miria sa se intample ce zici tu pentru ca lumea nu are bani si cei care au probabil nu si mai cumpara machete , daca sunt prea mari fac colectie de 1/1 iar daca sunt prea mici isi iau laptopuri , ps3 , altceva, nu machete..... Cat despre acest topic singura mea mahnire e ca nu am bani sa mi cumpar toate modele existente pe piata de MERCEDES 1:18..... Chiar mi e ciuda
SOF320 is offline  
Old 24-02-11, 15:42   #12
model collector
Banned

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[Colectionar Machete]
[Honda]
[Hyundai]
[Toyota]
[PEUGEOT]

SOF dar ai o lista, nu?
Old 24-02-11, 20:16   #13
aokimare

Stage 5

aokimare's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

va spun eu care e cea mai mare problema...in opinia mea..

Faptul ca nu exista magazine de specialitate..nu stiu daca asta e problema colectiei sau a colectionarului...si putin conteaza...

Chiar mi-ar place sa pot sa ma duc la un magazin si sa-mi iau de pe raft niste decaluri pentru o anume macheta.....

sau sa-mi iau niste piese fotodecupate ....

Pentru mine colectia nu reprezinta doar o adunatura de rafturi sau cutii la care ma uit si ma minunez...imi place sa lucrez la ele (la unele..), sa repar modele stricate sau sa creez modele care nu se fabrica....

Probabil ca edi sau radu inteleg ce vreau sa zic....

ORICINE VREA CEVA CU MINE POATE SA MA SUNE
DACA NU RASPUND POATE SA INCERCE DIN NOU
0722277200

Machetele mele
aokimare is offline  
Old 24-02-11, 20:29   #14
DrifterGT

Stage 5

Cool Re: Problemele Colecţionarilor din România

Părerea mea că cea mai mare problemă sunt banii. Dacă ai N' $ îţi cumperi ce vrei. Presupun că toţi colecţionarii de aici ar vrea să cumpere numai CMC. Şi eu sunt unul dintre ei. Doar că banii te limitează la ce îţi permiţi (maisto-bb-autoart... etc).
DrifterGT is offline  
Old 24-02-11, 20:33   #15
bmwh548

Stage 5

bmwh548's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Colectionar Machete]

Daca de Radu subsemnatul era vorba, da, te inteleg perfect Horia. Oferta pentru machetistii auto e foarte slaba. Ceva ceva se mai misca la capitolul oferta kituri, dar ca si accesorii (decaluri, photoetchuri, transkituri) oferta e zero.
Eu sunt prezent cam la toate intalnirile modelistilor ieseni si avem norocul sa avem un importator principal de kituri si accesorii in Iasi. Din pacate nu aduce auto pentru simplul motiv ca nu exista cerere. Colectionari sunt destui in tara la noi, modelisti auto mai putin. Din punctul meu de vedere asta se poate traduce tot prin lipsa fondurilor. Daca romanii ar avea venituri suficient de mari ar exista si cererea pentru kituri si accesorii, dar cum cerere nu exista nici oferta nu avem.

Cat despre ideea topicului "problemele colectionarilor" tema mi se pare foarte subtire si sincer va sfatuiesc sa cautati alta. Orice problema ar exista ea se poate rezolva cu bani (taxe de transport, pret mare, defecte ale machetelor etc).

- Copyright 2026 4Tuning -