Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply
 
Thread Tools
Old 21-11-10, 15:12   #496
gabitzUU

Stage 5
 
gabitzUU's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,056
Member of:
[VW]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Chestia asta cu tirurile am pati-o si eu odata,dar problema mea generala sunt LOGANistii...De un an si ceva m-am mutat la 23 km de buc si fac autostrada de minim 2 ori pe zi zilnic,nu doar cand am treaba si seara cand ma intorc spre casa pe la 10-11 sa zicem autostrada aproape goala tirurile merg frumos pe banda 1 cu 90 sau cat merg ele,iar pe banda 2 vezi un taran infect intr-un logan la fel ca si el care merge pe banda 2 la fel ca tirul si ii dau semnal stanga de la distanta,nu cred ca intelege ca e prea prost sa inteleaga apoi ii dau 2 flashuri scurte sa inteleaga ideea de a se da la oparte,dar nu are el nici un stres cand ajung in spatele lui la 2 metrii( venind de la 160-170,limitandu-ma la 90..sau si mai putin) tot pe el il vad in masina ca gesticuleaza cu mana ca si cum : "Ce plm vrea si asta ma" fazele astea mi se intampla cam de 2-3 ori pe saptamana cand sunt cu masina de "plimbat" cand sunt cu masina de munca(logan pick-up) la fel ii dau semnal stanga...nu se da ii dau 2 amarate de flashuri care deabia bat nu se da,cand ajung in curul lui e cel mai zmeu...accelereaza...Probabil ca asteapta sa vada ce masina este ca sa vada daca este smardoi taran sau e doar taran. Si cand vede ca e un logan pick-up ce o zice mama imi da mie asta flashuri ma?? Fmm te fac fraiere...si accelereaza mai repede ca un logan pickup(e normal) si se opreste la 130 sa zicem si eu tot in spatele lui sunt tot flashuri ii dau si degeaba accelereaza la 140 tot in spatele lui si pe la 150-155 nu mai pot sa ma tin dupa el decat daca bate vantul din spate( chestie testata ) si el mentine viteza aia pe urma numai de al drq sa nu se dea de pe banda 2...Astia cu loganurile zici ca's facuti de aceeasi mama... Fara suparare,pt. ca sunt constient ca mai sunt si exceptii dar prea putine.Treaba e valabila si la taximetristi si maxi-taxi...
gabitzUU is offline   Reply With Quote
Old 21-11-10, 15:27   #497
adyice

Stage 5
 
adyice's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 560
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Mai baieti, fac des drumul Bucuresti-Piatra Neamt, pe E85, am avut cred 4 masini intr-un an, de diferite motoare ,unele mai puternice altele mai slabe, dar sa trec la subiect Romanu nu e Roman pana nu e si fudul, te vede cu o masina mai mica mai slaba si vrei sa-l depasesti, calca acceleratia la blana, sa n-o poti face, ai masina mai puternica, se ia la intrecere cu tine.....ce sa mai atatea comentarii pentru ce? Toti suntem asa asta e Romania si cu asta traim. Eu dau voie , ma dau la o parte, ii fac semne , are congelatorul plin, etc......sa nu incercam sa ne mai scoatem ca nu merge ,nu e nimeni de aici care sa nu fi facut sicane sau alte chestii in trafic altui participant, si sa nu mai vorbim ca in joc e si viata nostra pe langa a celui pe care-l sicanam. Prin asta am vrut sa spun ca daca tot comentam atat pe forum despre trafic si alte chestii macar sa punem in aplicare concluziile la care ajungem, adica sa incepem noi sa facem traficul mai lejer si mai placut condusului [ma indoiesc ca se va intampla asa, dar incercam nu?] . Multumesc.
__________________
adyice is offline   Reply With Quote
Old 21-11-10, 15:39   #498
SynTheLaZ
VW Driver

Stage 5
 
SynTheLaZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,038
Member of:
[VW]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Ady putem sa incepem o campanie .. totul sa porneasca de la noi.

La cat de multi utilizatori sunt pe acest forumu o sa fie ceva.

E pacat ca nu suntem in stare sa ne respectam intre noi! De cele mai multe ori confundam strada cu o pista de curse unde mai toti lasam impresia ca suntem Schumacher (toti ne-am dori asta) dar ne jucam cu propria viata incercand sa-i demonstram unui tampit ca .. "suntem mai bun decat el"?

Pai .. atunci ne dam la o parte si il lasam sa treaca ....
SynTheLaZ is offline   Reply With Quote
Old 29-11-10, 19:10   #499
dedy66

Stage 1
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 14
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Salutare baieti. Imi exprim si eu o parare aici. Eu recunosc ca nu circul cu viteza legala nici in oras nici in afara. Si de obicei gasesti cate unu pe banda a II-a care merge incetisor cu masinuta lui. Inteleg ca poate sunt gropi, santuri, etc. si nu zic/fac nimic. Dar cand drumul este bun pe amandoua benzi de ce ne sunt incercati nervii ? Din respect ptr ceilalti soferi ar trebui sa il lasi sa te depaseasca, omu` merge mai repede, asta este, asa vrea el. Cand vezi cate un frustrat care se enerveaza ca ii dai blitz si gesticuleaza, eu turbez. Repet inteleg cand nu se poate circula pe banda II (in oras de obicei e plin de canale).
dedy66 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-10, 20:37   #500
22VIN
Opel Driver

Stage 5
 
22VIN's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,134
Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Poate ca unii au impresia ca se rastoarna drumu' cu ei cand merg pe banda 1 si vor sa fie precauti...
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 29-11-10, 20:43   #501
allexgabriel

Stage 2
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 31
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

In general stau pe tusa, nu ma bag sa comentez, dar urmaresc destul de atent ce se petrece pe aici. Am citit in mare topicul. Legat de chestia cu flashurile pe autostrada.. Merg constant cu 100-110 pe banda 1 (nu cred ca un Logan stock e o masina sa o tii in mai mult luand in considerare toate cele: instabilitatea, zgomotul in habitaclu, etc) si in fata am un tir. Ma asigur, ma incadrez in depasire cu semnalizare stanga. Intre timp, vine cine stie ce smecher din spate cu flashuri de la sutele de metrii. Am inteles ideea. Ii semnalizez dreapta sa vada ca ma retrag pe banda 1 imediat ce termin depasirea. Acum e in curul meu, vede semnalizarea si continua sa dea flashuri ? Si chestii de astea se intampla aproximativ de fiecare data cand fac autostrada. Asta nu mai e mentalitate de taran ? Eu cel putin nu sufar chestiile de genul, dar totusi le ignor. Vii din spate cu cine stie ce model de BMW, Mercedes, VW, Audi si gata ai dreptul sa iti dai impresii si toata banda 1 este a ta si cat esti tu nu mai are voie nimeni sa faca o depasire. Prea multa suferinta. Dar deh, traim in Romania. Si sunt convins ca foarte multi de aici nu spun nici macar jumatate din gafele care le fac in trafic dorind sa para soferii perfecti. Drumuri bune va doresc
allexgabriel is offline   Reply With Quote
Old 29-11-10, 20:58   #502
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Eu deobicei ii dau o avarie scurta si daca insista cu flashurile incetinesc, astfel incat depasirea sa se faca cat mai greu. Daca nu ii convine, sa ma impinga.
Asa procedez la badanarism.

Dar sunt foarte putini care continua "tratamentul" de oier dupa ce le dai o avarie, semn ca te vei da din fata lor cu prima ocazie.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 10:57   #503
durabm

Stage 1
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 15
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Vorbesc de drumurile exterioare; flashurile sunt date de 2 tipologii de soferi : cei care intr-adevar se grabesc si care ,observand la timp ca ai destul loc in dreapta incat sa-i facilitezi depasirea, iti da 1-2 flash`uri si e cat se poate de normal si moral sa-l ajut in depasirea mea cat mai rapida.
Ceilalti soferi, care probabil se grabesc si ei (insa doar de dragul vitezei,dar in fine asta nu e problema noastra) ,acestia nu observa daca ai cumva obturat in dreapta,nu observa ca pe portiunea de drum e practic imposibil sa-i facilitezi depasirea,acestia continua cu bliturile,claxoneaza,iar dupa ce te-a depasit (pe contrasens si venindu-i ceva din fata ma obliga pe mine sa franez ca nu cumva sa ma acroseze din lateral) fie se posteaza in fata mea mergand fix cu aceeasi viteza ca a mea,fie pune frana brusca intentionat astfel incat sa-mi demonstreze ca el e smecherul din toata intamplarea si ca el a avut dreptate,iar acum suport consecintele,pedeapsa lui.
Am avut parte de flashuri de la ambele tipologii de oameni,si amandurora le-am facut (atat cat mi-a permis drumul) loc sa treaca.In primul caz pt ca m-am simtit obligat moral,iar in al 2lea pt ca nu ma pun la mintea prost-nesimtitului astfel incat sa ma aleg si cu masina sifonata .
Flashuri am dat si eu (dupa cum am zis chiar in primul meu post de la acest topic),si o sa continui sa dau,atat timp cat stiu ca ma incadrez in prima categorie expusa de mine in acest post.
Stiu ca o sa apara acum useri care se simt cumva datori sa-mi explice si sa ma invete (ei fiind desigur niste profesori,doctoranzi in ale sofatului),ca nu e bine cum fac eu,ca nu am voie sa dau blitzuri ,ca daca atat e limita legala,trebuie sa stau in spatele lui indiferent daca are liber pe prima banda...va rog abtineti-va,chiar nu am nevoie de sfaturi din astea,vedeti-va de drumurile voastre si conduceti voi cum stiti,nu va revine obligatia sa ma aduceti cumva pe "calea cea buna" ,pt ca asa cum am mai zis,sunt sigur ca una ziceti aici,si altceva faceti in trafic.
Atentie la volan si asfalt uscat tuturor!
durabm is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 11:15   #504
D-FENS

Stage 5
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 486
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Cu teoria o ducem bine,problema este ca atunci cand ne suim la volan devenim alti oameni.Mi s-a intamplat de multe ori,recunosc,m-a luat valul nu odata.
D-FENS is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 11:31   #505
SynTheLaZ
VW Driver

Stage 5
 
SynTheLaZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,038
Member of:
[VW]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Din pacate avem aceeasi mentalitate de .... roman.

O sa ne schimbam dupa ce dispare rasa noastra si vin alte popoare si ocupa teritoriul nostru.

Nu stiu cati ati mers in Germania pe autostrada si cati ati vazut nemti care fac flash-uri in disperare. Eu n-am vazut niciodata asa ceva! Este adevarat ca ei au autostrazi nu ca noi doua petice jumate de drum cu 2 benzi pe sens dar asta nu ne impiedica sa fim civilizati.

Respectul lor in trafic fata de ceilalti conducatori nu o sa se manifeste la noi niciodata.
SynTheLaZ is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 11:50   #506
D-FENS

Stage 5
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 486
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Mentalitate...Problema e mai "adanca",daca pot spune asa.Ne uitam la alte tari si ne minunam de ei.Pai aia o iau de mici cu educatia si chestii de genul asta.Noi trecem prin scoala ca gasca prin apa,nu se prinde nimic.Examenele se iau asa cum stim,profesorii sunt asa cum stim....si ne miram de a noastra mentalitate cand multi dintre noi prefera sa dea spaga la examenul de permis decat sa invete.Deci, nu mai poti educa un berbec care a scapat pe sosele cu a sa masina.Treaba pleaca de la cei 7 anisori de acasa si pe parcursul vietii urmeaza "formarea"...in bine sau in rau.
D-FENS is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 12:29   #507
Andreea13
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
Andreea13's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,114
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

lasa ca de acuma nu mai ia permisul orice analfabet sau toti puii de rromi.
si asa sunt destui pe drumurile patriei.
Andreea13 is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 12:34   #508
SynTheLaZ
VW Driver

Stage 5
 
SynTheLaZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,038
Member of:
[VW]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Quote:
Originally Posted by Andreea13 View Post
lasa ca de acuma nu mai ia permisul orice analfabet sau toti puii de rromi.
si asa sunt destui pe drumurile patriei.


Cum s-au luat pana acuma o sa se ia si de acuma incolo !

Ceea ce ai spus tu e ca si cand as spune eu ca de maine n-o sa mai fie ""criza" in Romania si "o sa traim bine" !
SynTheLaZ is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 12:35   #509
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

Quote:
Originally Posted by Andreea13 View Post
lasa ca de acuma nu mai ia permisul orice analfabet sau toti puii de rromi.
si asa sunt destui pe drumurile patriei.
ca nici nu-s multi care conduc bemveuri si mertzane pe drumurile patriei fara carnet.
cangri is offline   Reply With Quote
Old 30-11-10, 12:38   #510
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5
 
julaikos's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6,455
Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: Teribilişti vs depăşiri

La multi ani

Degeaba nu mai ia permisu oricine,daca aia care il au sunt inca suficienti de multi sa-si faca de cap
Astazi cand ma intorceam acasa din ploiesti am intrat in sat si aveam in fata un camion,mergea cu 50 asa ca nu m-am obosit sa-l depasesc,drumul prin sat avand cateva curbe in care nu ai vizibilitate,si mai si trebuia sa opresc in vreun kilometru asa,dar vine din spate vijelios un A6 cu o caricatura de om la volan(si eu sunt urat dar asta era distrus) si din cel stiam in spate dintr-o data il vad in paralel cu mine si din fata la nici 50 de metri venea masina pe contrasens,evident frana la podea ca sa aibe idiotul loc sa,fiindca altfel ma scotea el de pe carosabil(deja tragea de volan dreapta) ,n-a schitat nici un gest de avarii,lumini de ceata o mana ridicata nimic,in schimb peste 200 de metri,curba la dreapta,camion in fata el ce face?se baga pe contrasens,si culmea iar venea masina,s-a retras pe banda lui si in urmatoarea curba la stanga iar a iesi ca un bezmetec sa depaseasca acel camion,iar pe marginea drumului era un biciclist,care sincer cred ca si-a vazut moartea cu ochii ...
Sincer pe astia i-as baga la inchisoare preventiv asa,oricum daca omoara pe cineva primeste 2-3 ani,iar altu care fura un casetofon dintr-o masina ia 5-6 ani lejer...
Din pacate lipsa pedepselor aspre si mai ales aplicarea acelor pedepse a dus la comportamentul asta teribilist la volan...
__________________
Julaikos customs

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -