Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Closed Thread

Thread Tools
Old 24-07-06, 08:20   #1
MMOISI

Stock

Default Ford Mondeo versus Vw Passat

Sal
Am de ales intre un Mondeo combi 2002 2.0TDcI full option si un Passat Variant 1.9 TDI 2002 cu dotari slabute , preturile sunt aceleasi pentru amundoua modele .
Astept pareri.
MMOISI is offline  
Old 25-07-06, 15:57   #2
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5

RA_2fast4u's Avatar

Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: Ford Mondeo versus Vw Passat

Quote:
Originally Posted by MMOISI
Sal
Am de ales intre un Mondeo combi 2002 2.0TDcI full option si un Passat Variant 1.9 TDI 2002 cu dotari slabute , preturile sunt aceleasi pentru amundoua modele .
Astept pareri.
aceeasi alegerea am avut si eu de facut mondeo-passat(adica ma rog familia mea mai bine spus ca pe moment nu sunt pe fonduri proprii) ... am ales mondeo si daca ar trebui sa refac alegerea tot asa asi alege
motive: design mai pe placul meu; cam cu 1000 eu mai ieftin ca un passat cu acealeasi dotari(pentru simplul motiv ca passatul este mai cautat); nu il intalnesiti chiar la fiecare pas si altele

acuma la fiabilitate si calitate nu prea pot sa ma pronunt.... dar ori cum nu cred ca sunt diferente intre cele 2 modele.... al nostru cel putin deja are 15 000 km facut de cand l-am luat si nu am avut nici cea mai mica problema acuma e si o faza de noroc ce fel de masina prinzi

bafta
RA_2fast4u is offline  
Old 25-07-06, 18:15   #3
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]

in urma a multor cautari si intrebari adresate atat mecanicilor de la ambele firme dar si celor care aduc masini in tara o sa iti zic niste lucruri:
-la Passat este cunoscuta problema suspensiei fata si lipsa de fiabilitate a diverselor componente din acest ansamblu; multe masini au fost aduse in service cu chiuloase sparte ele neavand nici macar 100.000km - acestea sunt probleme specifice modelului fabricat 2002-2005.
- un motiv pro FORD = este ca motorul Duratorq este mai fiabil decat cel de la VW si mai economic din punct de vedere al consumabilelor (distributie, etc).

sfatul meu - daca vei gasi motorul de 2l TDCI de 130 de cai nu vei fi dezamagit.
Old 25-07-06, 18:18   #4
Alexutzzz

Stage 5

Alexutzzz's Avatar

VW passat
no comment ..... passatu nu mai are nevoie de nici o prezentare.....
fordu e o masina doar sa iti faci traba cu ea
vw e aceiasi chestie numai ca e mai frumos , mai luxos, mai confortabil
astia care alegeti fordu- mergeti 1000 de km cu ford si dupa 1000 km cu pasaatu sa vedeti cand va dati jos din care ati coborat mai relaxati
Alexutzzz is offline  
Old 25-07-06, 18:22   #5
WestCoastCustoms

Stage 3

WestCoastCustoms's Avatar

si eu am auzit despre acest motor 2.0 TDCI ca este foarte fiabil..
mi-a spus cineva care a avut intai un Ford Mondeo 1.8 , benzina si a avut o gramada de probleme, iar acum si-a luat Ford Mondeo 2.0 TDCI si il are si in prezent , are vreo 180.000 km si nu a avut probleme cu el. (nu a schimbat nimic la motor, daca nu ma insel)
Si cik la passat tre sa schimbi si distributia..
Old 25-07-06, 18:24   #6
WestCoastCustoms

Stage 3

WestCoastCustoms's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alexutzzz
VW passat
no comment ..... passatu nu mai are nevoie de nici o prezentare.....
fordu e o masina doar sa iti faci traba cu ea
vw e aceiasi chestie numai ca e mai frumos , mai luxos, mai confortabil
astia care alegeti fordu- mergeti 1000 de km cu ford si dupa 1000 km cu pasaatu sa vedeti cand va dati jos din care ati coborat mai relaxati

Daca vrei sa stii.. passatul asta nou are probleme, cik motorul de 2l diesel consuma si ulei..
WestCoastCustoms is offline  
Old 25-07-06, 18:38   #7
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]

Alexutzzz - eu cred ca respectivul nu se refera la design si la confort ca asta poate sa vada si el , cred mai repede este interesat de tehnic, consumabile, fiabiliate.
NWZeu is offline  
Old 25-07-06, 19:57   #8
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

mondeo... defapt stii ce? urca-te in amandoua, condu-le pe amandoua si alegerea va veni de la sine. o sa ai un ford.
teddy is offline  
Old 25-07-06, 19:58   #9
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

Alexutzz nu inteleg cum faci afirmatiile astea. am avut din ambele iar acum am un mondeo 1.8i... tu cum stii cum e dupa 1000 km cu orice masina, daca e s-o luam asa... ca doar ai 16 ani.
teddy is offline  
Old 25-07-06, 23:41   #10
TheMadMan
Sun Racers Member

Stage 5

TheMadMan's Avatar

Member of:
[Sun Racers]
[PEUGEOT]

mondeo.
motorul este common rail.
masina este misto.
TheMadMan is offline  
Old 26-07-06, 00:08   #11
mercut

Stage 4

am avut passat 1.9 tdi 2002 si acuma am passat 2.0 tdi...si nici una nu a avut vreo problema din cele amintite mai sus..........raman la impresia ca fordu e masina pt angajatii unei firme
mercut is offline  
Old 26-07-06, 07:00   #12
MMOISI

Stock

Multumesc pentru pareri.
Am facut niste teste cu diagnosticuri .... si a iesit Fordul mai bun , acum nu stiu pe care dintre ele sa le iau (ma refer la Forduri , unul din zona cu dotari asa si asa sau unul de la 700 Km Ghia ) , am renuntat la variantele combi deoarece sunt mai zgomotoase in interior datorita puntii spate.
Am sa va anunt referitor la ceea ce voi lua referitor la parerile personale despre masina.
MMOISI is offline  
Old 26-07-06, 10:19   #13
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

eu as zice sa iti alegi un passat 1.9 tdi 4motion full daca se poate, gasesti cam in 10.000 Euro, numai ca poate gasesti din 2001 la pretul asta.

bafta .

la faza cu motoru : eu am Opel Astra F din 1993 si are 250.000 km si nu am schimbat nimik la el .... lasati faza ca motoru a facut 180.000 km si mai merge. sau dealea...
Old 26-07-06, 11:36   #14
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by mercut
am avut passat 1.9 tdi 2002 si acuma am passat 2.0 tdi...si nici una nu a avut vreo problema din cele amintite mai sus..........raman la impresia ca fordu e masina pt angajatii unei firme
Si cand vine vorba despre divizia RS / ST , tot masina pt angajati este , nu-i asa?

OT : Fa test drive cu ambele si in care te simti mai bine , pe aceea trebuie sa o alegi , acum tot ce spunem noi e subiectiv....
Multa bafta

Last edited by aleks; 07-05-08 at 16:35. Reason: limbaj
Cosmin255 is offline  
Old 26-07-06, 12:20   #15
Gemballa

Stage 2

Gemballa's Avatar

Quote:
Originally Posted by WestCoastCustoms
Daca vrei sa stii.. passatul asta nou are probleme, cik motorul de 2l diesel consuma si ulei..
****** Motor care consuma ulei , ce noutate pentru tine. Toate masinile PD (pompe -duse) consuma un pic mai mult ulei in perioada de rodaj .
Vreau sa zic ca am mers de f multe ori cu Passat - ul 2.0 TDI si trage de rupe are niste reprize f tari. Nu poti sa il compari cu un Mondeo de 115 CP (da am mers si cu asta ). Are un prieten Passat 2.0 TDI , flash 180 CP si vreau sa zic ca trage mult mai bine decat a mea si eu am 225 CP (bine , si greutatea mult mai mare)

Last edited by aleks; 07-05-08 at 16:37.
Gemballa is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -