![]() |
Ford Mondeo versus Vw Passat
Sal
Am de ales intre un Mondeo combi 2002 2.0TDcI full option si un Passat Variant 1.9 TDI 2002 cu dotari slabute , preturile sunt aceleasi pentru amundoua modele . Astept pareri. |
Re: Ford Mondeo versus Vw Passat
Quote:
motive: design mai pe placul meu; cam cu 1000 eu mai ieftin ca un passat cu acealeasi dotari(pentru simplul motiv ca passatul este mai cautat); nu il intalnesiti chiar la fiecare pas si altele acuma la fiabilitate si calitate nu prea pot sa ma pronunt.... dar ori cum nu cred ca sunt diferente intre cele 2 modele.... al nostru cel putin deja are 15 000 km facut de cand l-am luat si nu am avut nici cea mai mica problema :) acuma e si o faza de noroc ce fel de masina prinzi :) bafta ;) |
in urma a multor cautari si intrebari adresate atat mecanicilor de la ambele firme dar si celor care aduc masini in tara o sa iti zic niste lucruri:
-la Passat este cunoscuta problema suspensiei fata si lipsa de fiabilitate a diverselor componente din acest ansamblu; multe masini au fost aduse in service cu chiuloase sparte ele neavand nici macar 100.000km - acestea sunt probleme specifice modelului fabricat 2002-2005. - un motiv pro FORD = este ca motorul Duratorq este mai fiabil decat cel de la VW si mai economic din punct de vedere al consumabilelor (distributie, etc). sfatul meu - daca vei gasi motorul de 2l TDCI de 130 de cai nu vei fi dezamagit. |
VW passat
no comment ..... passatu nu mai are nevoie de nici o prezentare..... fordu e o masina doar sa iti faci traba cu ea vw e aceiasi chestie numai ca e mai frumos , mai luxos, mai confortabil ;) astia care alegeti fordu- mergeti 1000 de km cu ford si dupa 1000 km cu pasaatu sa vedeti cand va dati jos din care ati coborat mai relaxati;) |
si eu am auzit despre acest motor 2.0 TDCI ca este foarte fiabil..
mi-a spus cineva care a avut intai un Ford Mondeo 1.8 , benzina si a avut o gramada de probleme, iar acum si-a luat Ford Mondeo 2.0 TDCI si il are si in prezent , are vreo 180.000 km si nu a avut probleme cu el. (nu a schimbat nimic la motor, daca nu ma insel) Si cik la passat tre sa schimbi si distributia.. |
Quote:
Daca vrei sa stii.. passatul asta nou are probleme, cik motorul de 2l diesel consuma si ulei.. |
Alexutzzz - eu cred ca respectivul nu se refera la design si la confort ca asta poate sa vada si el , cred mai repede este interesat de tehnic, consumabile, fiabiliate.
|
mondeo... defapt stii ce? urca-te in amandoua, condu-le pe amandoua si alegerea va veni de la sine. o sa ai un ford.
|
Alexutzz nu inteleg cum faci afirmatiile astea. am avut din ambele iar acum am un mondeo 1.8i... tu cum stii cum e dupa 1000 km cu orice masina, daca e s-o luam asa... ca doar ai 16 ani.
|
mondeo.
motorul este common rail. masina este misto. |
am avut passat 1.9 tdi 2002 si acuma am passat 2.0 tdi...si nici una nu a avut vreo problema din cele amintite mai sus..........raman la impresia ca fordu e masina pt angajatii unei firme
|
Multumesc pentru pareri.
Am facut niste teste cu diagnosticuri .... si a iesit Fordul mai bun , acum nu stiu pe care dintre ele sa le iau (ma refer la Forduri , unul din zona cu dotari asa si asa sau unul de la 700 Km Ghia ) , am renuntat la variantele combi deoarece sunt mai zgomotoase in interior datorita puntii spate. Am sa va anunt referitor la ceea ce voi lua referitor la parerile personale despre masina. |
eu as zice sa iti alegi un passat 1.9 tdi 4motion :) full daca se poate, gasesti cam in 10.000 Euro, numai ca poate gasesti din 2001 la pretul asta.
bafta :) . la faza cu motoru : eu am Opel Astra F din 1993 si are 250.000 km si nu am schimbat nimik la el .... lasati faza ca motoru a facut 180.000 km si mai merge. sau dealea... |
Quote:
****** OT : Fa test drive cu ambele si in care te simti mai bine , pe aceea trebuie sa o alegi , acum tot ce spunem noi e subiectiv.... Multa bafta |
Quote:
Vreau sa zic ca am mers de f multe ori cu Passat - ul 2.0 TDI si trage de rupe are niste reprize f tari. Nu poti sa il compari cu un Mondeo de 115 CP (da am mers si cu asta ). Are un prieten Passat 2.0 TDI , flash 180 CP si vreau sa zic ca trage mult mai bine decat a mea si eu am 225 CP (bine , si greutatea mult mai mare) |
| All times are GMT +2. The time now is 18:26. |
- Copyright 2026 4Tuning