| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
|
View Poll Results: TDi vs JTD/M
|
|
TDI
|

|
107 |
53.23% |
|
JTD/M
|

|
94 |
46.77% |
11-08-10, 18:49
|
|
 Stage 5
|
Re: TDI vs JTD/M
Quote:
Originally Posted by _anaconda_
Si MB are un tractoras de 130CP.
So, Audi, BMW si Mercedes nu sunt constructori adevarati, premium, doar pentru ca au o gama diversificata de motorizari, nu te pune nimeni sa iti iei 316d, daca ai buzunarele nervoase ia-ti 335i. Asta nu face din italieni ceva mai bun, doar pentru ca au 3-4 motorizari.
|
Sunt niste mici detalii care evidentiaza un constructor premium. De-aia Rolls Royce are aceleasi motorizari imense, de-aia Bentley e la fel, de-aia Lexus nu are motorizare sub 170 cp, etc. Si asta face parte din "premium".

Official Porsche hater.
|
|
|
11-08-10, 19:11
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Eu am condus 2 exemplare JTD si Multijet suficient de mult cat sa-mi formez o parere:
- 1.9JTD 85cp pus pe Fiat Stilo: fosta masina de firma, 150k km destul de chinuiti; nu manaca ulei, nu troncane, merge foarte frumos. Evident, duce lipsa de putere si cuplu, dar pentru 85cp se comporta exemplar. Imi place foarte mult faptul ca este un motor echilibrat, merge foarte uniform, are un consum destul de mic si este destul de silentios pentru un 1.9 pe un hatchback, la 3000rpm constant nu suna deloc rau.
- 1.9cdti (multijet) 150cp pus pe Astra H GTC: suna oarecum neplacut la turatii mici, si, surprinzator, destul de bine la turatii mari. Consumul este bun spre foarte bun daca se merge normal, putere si cuplu sunt din plin (320nm pe un hatchback in 3 usi inseamna ceva). Nu mi-a placut faptul ca la o accelerare fina pare lenes, sufocat, iar la accelerare bursca pare prea brutal pentru puterea lui (cand o forjezi, cand schimi a 2a ai impresia ca masina se rupe pe din doua); nu mi-a placut faptul ca masina se simte oarecum greoaie cu acest motor. Dar, dupa cum ziceam, cand ai nevoie de putere, ofera destula - m-am "comparat" cu o Octavia 2 2.0tdi si n-a avut nicio sansa.
Dintre TDI-uri am condus si PD si CR, dar niciunul suficient de multi km cat sa-mi fac o parere foarte clara. Pot sa spun ca un CR mi se pare mai civilizat ca un PD, dar un PD mai placut la mers. Pe 2.0tdi CR n-am pus mana, ci doar pe 1.9 105cp pe Octavia 2, un motor destul de ok, acceleratie 100-160km/h deloc rea pentru 105cp, dar ca overall motor+cutie+masina nu m-a incantat, pare "sec" daca pot sa ma exprim asa. PD-ul nu-mi place din cauza zgomotului neplacut si al faptului ca uneori pare prea "tractoras".
Din exemplele pe care le-am dat, daca ar fi sa aleg un motor cred ca as alege 1.9jtd-ul de 85cp. Merita. Este un diesel care nu se prea simte a diesel.
|
|
|
14-08-10, 21:30
|
|
|
Banned
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by Alexc2vtr
Nu am de ce sa o las mai moale, vorbesc de modele din trecut care nu se mai fabrica din 2007 2008. 159 avea geamuri electrice spate standard(si vechiul 156 facelift avea standard 4 geamuri electrice) desigur probabil optional aveau disponibile manivele si multi le comandau asa ca le placeau mai mult sa faca sport.
Mercedes W203 nu avea manivele pe spate sau Lexus Is sau Infiniti GS si chiar Cielo  )
|
Hai mai acuma a-ti dat-o in gemuri.....la propriu, stai sa vezi ce sexi e cand iti cade computeru de confort sau se arde cinste ce releu sau siguranta de la el si daca nu ai clima ramai sa mori de cald in masina pe canicula ca asta!!!
Quote:
Originally Posted by Alexc2vtr
E adevarat unei masinii ii trebuie 100 de ani sa devina un audi  ))))))))
|
Ei hai ca nu-s chiar asa de rele audi-urile....nu arata ca o masina de 100 de ani.....cam ca una de 15-20 maxim totusi :P
Quote:
Originally Posted by _anaconda_
Pai ofera motorizari premium, poate chiar prea premium. Sau 2.0 TFSI 211CP, 3.0 TFSI 333CP sau 3.2 V6 265CP nu sunt premium ? TOATA lumea ofera si motorizari de 120-130CP, pentru cei care nu vor mai mult. Asta nu ii face non premium, dupa logica asta nici BMW, nici MB nu sunt premium. Toti au niste jafuri.
|
Pai nu prea mai sunt......MBz are A-klasse cu FWD in acelas segment cu A2 si polo, BMW in aceeasi clasa are seria 1, "Dizel" pe Chayanne s-a pus, ii zice mai nou locomotiva sau tractorashu Porsche  ......mai ramane sa se puna
pe jaguar 1.9 TDi si 1.8Turbo si putem sa uitam de pasiunea pt masini adevarate, ca tot cocalaru o sa aiba "marca premium"
Quote:
Originally Posted by ionut_cluj
Sunt niste mici detalii care evidentiaza un constructor premium. De-aia Rolls Royce are aceleasi motorizari imense, de-aia Bentley e la fel, de-aia Lexus nu are motorizare sub 170 cp, etc. Si asta face parte din "premium".
|
Masinile respective sunt intr-adevar premium, limuzine, cu performante, dotari si tinuta de invidiat. Nu o sa aiba in veci tinuta de drum, eleganta, confortul si unele caracteristici dinamice Golful sau Peugeot 206 precum un seria 7 sau chiar 5 de la rechin incoace, sau orice S-klasse!
|
|
|
14-08-10, 22:25
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gixer
Masinile respective sunt intr-adevar premium, limuzine, cu performante, dotari si tinuta de invidiat. Nu o sa aiba in veci tinuta de drum, eleganta, confortul si unele caracteristici dinamice Golful sau Peugeot 206 precum un seria 7 sau chiar 5 de la rechin incoace, sau orice S-klasse!
|
A4 2.0 TDI 118 cp, 316d 2.0 115 cp, geamuri la manivela pe spate, tapiserie de stofa, etc. Premium at it's finest!
|
|
|
14-08-10, 22:53
|
|
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Fara indoiala cel italienesc tdi e motor de tractor ,singurul motor adevarat la nemti diesel e cel de Mercedes-Benz tdi e motor bun daca ai nevasta guraliva si nu vrei sa o auzi vorbind
|
15-08-10, 02:29
|
|
 Stage 5
|
Ce argumente solide, ce cunostinte...
Cand ai mers ultima oara cu un 4.2 TDI 340 CP ?
@ gixer - Seria 1 nu are legatura cu Polo sau cu A2.
@ Ionut - aceleasi dotari le gasesti in echiparea de baza si pe Saab 9-3, motor 1.8 122CP sau dizal 120 CP. Asta nu o face o masina proasta sau non premium. Sa mentionez si de Volvo S40 1.6 100CP ? E drept nu e chiar premium dar totusi... Chestia asta se intampla peste tot, tu doar critici BMW sau Audi.
Last edited by _anaconda_; 15-08-10 at 02:46.
|
|
|
15-08-10, 10:43
|
|
Stock
|
@gixer...."Hai mai acuma a-ti dat-o in gemuri.....la propriu, stai sa vezi ce sexi e cand iti cade computeru de confort sau se arde cinste ce releu sau siguranta de la el si daca nu ai clima ramai sa mori de cald in masina pe canicula ca asta!!!"......
Sa sti ca nu toata lumea e asa prapastioasa ca tine.....mai bine prezentai avantajele...
|
|
|
16-08-10, 01:09
|
|
|
Banned
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by anub_arak
@gixer...."Hai mai acuma a-ti dat-o in gemuri.....la propriu, stai sa vezi ce sexi e cand iti cade computeru de confort sau se arde cinste ce releu sau siguranta de la el si daca nu ai clima ramai sa mori de cald in masina pe canicula ca asta!!!"......
Sa sti ca nu toata lumea e asa prapastioasa ca tine.....mai bine prezentai avantajele...
|
Daca iei masina noua da, dar daca are deja 10-15 ani masina te poti astepta.....probabil d-aia sunt asa prapastios cum zici tu pt ca, lucrand ca mecanic am tot intalnit situatii de genu, plus am patit-o si eu la masina mea!
Si care e avantajul inafara ca nu changalesti la manivela? .....absolut nici unul.....pt atata efort nu merita sa ingreunezi masina cu 2-3kg cat au cele 2 motoare, plus merge putin mai incet de la buton, si mai si iti consuma din curent, plus fiabilitate net inferioara dupa cum ziceam mai sus!
Quote:
A4 2.0 TDI 118 cp, 316d 2.0 115 cp, geamuri la manivela pe spate, tapiserie de stofa, etc. Premium at it's finest!
|
Nu poti baga segmentul mini/economic la premium....seria 3, C-klasse si A4 sunt din start facute ieftin!!! Ia vezi un S sau o serie 7 daca ai ceva rau se zis despre ele?
|
|
|
16-08-10, 02:22
|
|
  Stage 5
Member of: [DAEWOO] [AUDI] [4Tuning International] [Fanatik MotorSport]
|
Quote:
|
nemtii fac motoare.
francezii parfumuri.
italienii haine.
asta de cand lumea.
punct.
|
|
|
16-08-10, 09:20
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Nemilosu
nemtii fac motoare.
francezii parfumuri.
italienii haine.
asta de cand lumea.
punct.
|
Pardon,japonezii fac si nemtii faceau motoare.
|
|
|
16-08-10, 09:40
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [AUDI] [PEUGEOT]
|
Ce-mi plac baietii astia care zic ca "TDI..pfai zgomot de tractor frate ", ia ascultati voi frumos un Passat de dupa 2008 2.0 TDI 4motion , si ziceti-mi cum se aude motorul...daca se aude , ca eu unul nu prea il auzeam cand a trecut pe langa mine , auzeam doar curele . Nu mai zic de 3.0 TDI de pe A8 , ca ala e la fel de "zgomotos" .
|
16-08-10, 11:13
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Bogdan.IS
Ce-mi plac baietii astia care zic ca "TDI..pfai zgomot de tractor frate ", ia ascultati voi frumos un Passat de dupa 2008 2.0 TDI 4motion , si ziceti-mi cum se aude motorul...daca se aude , ca eu unul nu prea il auzeam cand a trecut pe langa mine , auzeam doar curele . Nu mai zic de 3.0 TDI de pe A8 , ca ala e la fel de "zgomotos" .
|
Pai....ca un tractor
|
|
|
16-08-10, 11:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by rizea.vlad
|
Tragi din punga ?
Ala e Passat B5.5 nicidecum B6, despre care s-a mentionat.
PS.
Pacat ca e doar zvon. Ar fi fost excelent ca VAG sa cumpere Alfa.
Last edited by Predator; 16-08-10 at 11:25.
|
|
|
16-08-10, 11:24
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [AUDI] [PEUGEOT]
|
Auzi ceva ? https://www.youtube.com/watch?v=wKXB1rZklUc
LE: si la o masina care functioneaza pe curent , daca pui camera de filmat pe motor , zici ca-i mai zgomotoasa ca un vapor.
|
|
|
16-08-10, 14:06
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Predator
Tragi din punga ?
Ala e Passat B5.5 nicidecum B6, despre care s-a mentionat.
PS.
Pacat ca e doar zvon. Ar fi fost excelent ca VAG sa cumpere Alfa.
|
https://www.youtube.com/watch?v=QoN7f...eature=channel , acelasi user, deci aceasi masina...care e B6 :P
|
|
|
|
|