| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
19-04-09, 13:54
|
|
|
Suzuki Driver
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [4Rally] [Suzuki]
|
Re: Cel mai bun pilot de raliu
nu stiu cum il cheama pe pilot, doar am gasit filmul pe youtube.
dar eu m-as fi *** pe mine sa conduc la viteza aia prin locurile alea :
https://www.youtube.com/watch?v=PUSlL...eature=related
|
|
|
19-04-09, 19:16
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by flaviuf
Raman la parerea ca este imposibil de dat un verdict. Din ce mi-am dat seama, pilotii de Grupa B sunt in general considerati niste semizei chiar si-n zilele noastre.
|
Ai perfecta dreptate.Daca ar fi sa facem o comparatie cu masinile din legendara grupa B vs.masinile moderne care alearga in WRC,o masina de grupa B ar castiga detasat.Iar ca sa conduci asemenea monstru de grupa B,(in unele configuratii cu puteri de peste 800 CP,acceleratii 0-100 km/h in 2.5 sec) iti trebuie ''cojones'' si talent,muuuult talent.
Nu incerc sa-i desconsider pe pilotii moderni,ma inclin in fata unui super talent precum Loeb,dar mai sunt in istorie piloti care trebuie luati in considerare.Din repect pentru toti,dupa parerea mea,nu poti nominaliza un pilot ca si cel mai bun.
|
|
19-04-09, 20:27
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ervinbv
Cred ca Loeb este unul dintre cei mai buni piloti din WRC.Cu siguranta nu este o concurenta atat de mare cum era mai demult cand Makkinen, McRae, Sainz, Gronholm sau Burns erau cei care se duelau pt primul loc.Acum Hirvonen pare sa fie in stare sa-l mai bata din cand in cand, dar mai rar.
|
Cum am mai spus, toti cei citati de tine s-au aflat pe probe in 2003 si 2004, iar Loeb i-a altoit strasnic si era un debutant.Apoi Sainz si McRae au devenit loctiitotii, locotenentii lui la Citroen.In 2002 castiga Germania cu o masina cu tractiune fata, intre WRC-uri (deci concurand cu ele).
Cat despre grB, asa este, au fost masini extrem de puternice, dar asta nu inseamna absolut deloc ca pilotii moderni nu s-ar fi descurcat pe ele, daca le-ar fi avut la dispozitie acum.Din cate stiu si Schwarz a fost un pilot notabil prin GrB, deci ar fi trebuit sa-i fie usor in WRC, dar nu a fost asa.
Si din nou, concurenta inseamna mai multi piloti de acelasi nivel, ei sunt acolo in WRC, atata ca Seb e mult mai bun ca ei.Si este absolut evident, niciodata un pilot nu a fost atat de complet ca si el.Vatanen, Kankkunen, Auriol, Rohrl, Toivonen, toti aveau puncte slabe, suprafete pe care scarzaiau (evident in comparatie cu ceilalti piloti de top).Loeb nu are suprafete deficitare, de-aia eu zic ca oricand ar adjudeca lejer sezonul in fata oricarui pilot din orice generatie.In plus, se apreciaza ca in momentul actual, masinile de GrB nu ar face fata WRC-urilor, pe probele cu specificul actual.
http://www.stormloader.com/groupb/comparison.html
Si repet, nu mai e valabil de mult chestia cu 300hp pentru WRC-uri, realitatea e mult mai "usturatoare".
Last edited by carutasu; 19-04-09 at 20:36.
|
|
|
19-04-09, 20:37
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti] [4Rally] [BMW]
|
eu zic sa ne uitam si putin la performantele unui WRC 300 cp 600NM si asta cu multe restrictionari si totusi 0-100 3,5 sec ..masiniile de grupa B faceai parte din alta lume dar eu zic nu o mare diferenta fata de un WRC deci sa nu ii subestimam pe piloti de azi..o intrebare cati ati fost langa un wrc la plecare de pe loc?
19-04-09, 20:42
|
|
 Stage 5
|
3,2s cica si in anumite cazuri chiar mai rapid.Cam asa arata un start de WRC
https://www.youtube.com/watch?v=pyj88...om=PL&index=31
Cat despre spectacol...eu unul nu vreau mai mult de atat:
https://www.youtube.com/watch?v=NP1Qm...om=PL&index=16
Nu stiu daca va amintiti de etapa UK 2007, ultima proba a primei zile, cand Loeb, cam pe ultima treime (sau sfert) de proba a ramas brusc fara lumina la faruri.A mers orbete cca 7 km pierzand doar cca un minut (in aceste conditii e putin).Din masina greu vedeai ca ar fi redus ritmul.Deci nici astazi spectacolul si "deosebitul" nu au murit.
Last edited by carutasu; 19-04-09 at 20:56.
|
|
|
19-04-09, 20:50
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by carutasu
|
3.0 -3.5 sec nu am vazut insa ceva oficial ..ma refeream live langa o masina..am fost acuma vreo 5 ani cand avea titi aur octavia WRC la startul unei probe ..deci cand a plecat nu se poate descrie..si focusul lui pitigoi
|
|
|
20-04-09, 13:22
|
|
 Stage 5
|
Discutam aici despre 2 masini care 25 de ani diferenta.Ma refer la comparatia Lancia s4 vs Ford Focus. Masinile de grupa B nu aveau nici un fel de restrictii,erau concepute dupa principiul putere cat mai mare pe un sasiu cat mai usor.In plus,un amanunt foarte important este legat de tehnica avuta la dispozitie in acei ani.O masina moderna beneficiaza de un sasiu mult mai bine conceput,de suspensii si frane moderne,de un motor extrem de bine pus la punct,si multa,multa electronica.Pe cand in anii 80 tehnica nu era asa de evoluata.Nu stiu daca un pilot modern ar putea conduce asa ceva in zilele noastre.Stau si ma intreb,daca printr-o utopie,grupa B nu era desfintata,la ce nivel erau masinile dupa 25 de ani?
In discutie ar trebui sa aducem si pilotii anilor 30-40.Sa participi la o cursa intr-o masina care nu dispunea de nici un fel de element de siguranta,nici macar de o centura de siguranta,la viteze de peste 200 km/h ,cu niste cauciucuri late cat a unei roabe,e ceva,nu?
|
|
|
20-04-09, 13:44
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by raduku
Discutam aici despre 2 masini care 25 de ani diferenta.Ma refer la comparatia Lancia s4 vs Ford Focus. Masinile de grupa B nu aveau nici un fel de restrictii,erau concepute dupa principiul putere cat mai mare pe un sasiu cat mai usor.In plus,un amanunt foarte important este legat de tehnica avuta la dispozitie in acei ani.O masina moderna beneficiaza de un sasiu mult mai bine conceput,de suspensii si frane moderne,de un motor extrem de bine pus la punct,si multa,multa electronica.Pe cand in anii 80 tehnica nu era asa de evoluata.Nu stiu daca un pilot modern ar putea conduce asa ceva in zilele noastre.Stau si ma intreb,daca printr-o utopie,grupa B nu era desfintata,la ce nivel erau masinile dupa 25 de ani?
In discutie ar trebui sa aducem si pilotii anilor 30-40.Sa participi la o cursa intr-o masina care nu dispunea de nici un fel de element de siguranta,nici macar de o centura de siguranta,la viteze de peste 200 km/h ,cu niste cauciucuri late cat a unei roabe,e ceva,nu?
|
daca e atuncea putem sa punem si piloti de grupa C cu masini de peste 600 cp..dar aici vorbim numa de piloti de raliuri..eu prefer puteri de 300 cp si masini restrictionate decat puteri de 600 de cp si piloti si spectatori morti..pana la urma nu tine numa de electronica in primu rand sa pus accent pe siguranta pilotilor ca spectacol tot exista..si la intrebare deca un pilot din ziua de azi ar putea merge cu asa ceva uite pe filmuletuala cu grupa B si vezi ca mai alearga in campionate regionale si conduse de piloti obisnuiti
Last edited by adrian78bmw; 20-04-09 at 13:47.
|
|
|
20-04-09, 16:17
|
|
 Stage 5
|
Pilotii moderni nu ar alerga probabil pe acele masini pentru ca in primul rand au fost banate, in al doilea rand pentru ca si pilotii de GrB si-au dat seama in cele din urma ca sunt o utopie (acele masini), ca este prea mult si ca lucrurile tind sa scape complet de sub control.Unul dintre cele mai cumplite accidente in Gr.B a fost pe la inceputul lui '86 parca, atunci cand un Ford RS200 a iesit afara de pe traseu la viteza foarte mare intr-o curba lovind 40 de spectatori.18 dintre ei au murit si ambii piloti au fost grav raniti.
|
|
|
21-04-09, 00:16
|
|
Stage 2
|
Cred ca la accidentul asta te referi. Intr-adevar e tragic ce sa intamplat acolo, dar atunci erau vremuri disperatem casa zic asa. Erau prea putine restrictii.Se punea cel mai mult pe rezultate cat mai bune si pe spectacol.
Masinile acelea ajunsesera la 1000 de cai datorita motoarelor turbo. La fel sa procedat si cu masinile din acea vreme de la cursele de anduranta gen Le Mans. Erau acele Porsche care ajunsesera la 1000+ cp. In linia aceea dreapta de la Le Mans ajungeau la 400+ km/h si chiar la 450.
Masinile din acea vreme sunt adevarati "dinozauri" ca sa le zic asa.Dar in acelasi timp niste masini extraordinare si isi merita pagina lor de glorie in motorsportul de performanta, la fel si pilotii care se incumetau sa le conduca in felul in care o faceau
https://www.youtube.com/watch?v=0IiANJ5EZMc
Last edited by me_alexey; 21-04-09 at 00:20.
|
|
|
21-04-09, 07:05
|
|
 Stage 5
|
Categoric isi merita pagina de glorie, dar ce e prea mult, e prea mult.In curand in acel ritm s-ar fi ajuns la piloti de unica folosinta.
|
|
|
21-04-09, 12:01
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT] [Old School Cars] [4Rally]
|
Cred ca putem discuta (cu argumente pro si contra) ani buni de-acum incolo  . E la fel ca-n fotbal: cine-a fost mai bun, Pele sau Maradona? S-au scris probabil milioane de eseuri pe aceasta tema si nimeni nu va putea da un raspuns. N-ar fi exclus ca Messi sau Ronaldinho sa-i intreaca 
Dar asta e farmecul unui forum pana la urma.
Masinile de grupa B au ramas in legenda, la fel si pilotii. Probabil a fost suprema nebunie di motorsport.
Acelasi lucru se va intampla probabil in 15 ani cu actualele WRC-uri si pilotii de astazi.
PS. Legenda spune ca o Lancia S4 condusa de Toivonen a scos pe circuitul de la Estoril un timp ce i-ar fi permis sa plece din pozitia a 6-a la F1 din acea vreme.
http://en.wikipedia.org/wiki/Henri_Toivonen
|
|
|
21-04-09, 22:38
|
|
 Stage 5
|
Asa este, dar a sfarsit omorat de masina aia...deci care e vraja?Eu zic ca lucrurile sunt destul de clare...numai cifrele, cum spuneam, pot vorbi.Atata timp cat Loeb a castigat raliuri in WRC cu un fwd si altul nu a mai facut-o, atata timp cat a batut ca debutant toate numele mari ale WRC-ului ( McRae, Gronholm, Sainz, Burns, Makkinen iar printr-un noroc Solberg a scapat in 2003), iar altul nu a mai facut-o, atata timp cat a castigat de-a lungul acestori ani 6 raliuri intr-un sezon, apoi 10, apoi 11 si nimeni altul nu a mai facut-o, atata timp cat el, ca non-scandinav a castigat pe zapada si in Finlanda in vreme ce nici un scandinav indiferent de generatie nu a putut emite pretentii pe asfalt, atata timp cat a castigat cate 6 raliuri consecutive, toate probele unui raliu (Franta 2005) si 16 probe consecutive ( Franta 2005 12 probe si inca 4 in Spania, urmatrul raliu) si nimeni altul nu a mai facut-o, atata timp cat a putut castiga ROC-ul nu odata, dovedind deci adaptabilitate din zbor, in timp ce Gronholm acolo s-a prezentat slabut iar McRae nu chiar stralucit, eu nu mai am dubii.Atata timp cat castiga sezoane cu Xara, si in acelasi timp facea treaba buna si in Le Mans si se ocupa in paralel de dezvoltarea lui C4 si nimeni nu a mai facut asta din WRC, atata timp cat el in timp ce mergea spre victorie in raliu, testa setupuri pentru viitorul raliu ( Franta legat cu Spania) si tot castiga probe, atata timp cat legende ca Sainz si McRae erau vioara a doua, a treia in echipa sa, atata timp cat Makkinen a incasat-o de la el (si inca Seb nefiind maturizat in WRC)...ce mai e de zis?Si nu "primesc" placa veche cu lipsa de concurenta ca nu e valabila.Sub el pilotii sunt omogeni si sunt si au fost multe valori, dar...Este pur si simplu un talent care se naste rar, fara pretentii de spectacol excesiv, dar super-eficient in orice situatie si pe orice suprafata.Nu am nici o indoiala ca Vatanen, Rohrl, Toivonen sau Kankkunen (pentru care dealtfel oricand toata stima si respectul) ar fi pierdut oricand in fata lui, indiferent de masini, conditii sau anii in care ar fi concurat.
Last edited by carutasu; 21-04-09 at 23:00.
|
|
|
21-04-09, 23:05
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Asa este, dar a sfarsit omorat de masina aia...deci care e vraja?Eu zic ca lucrurile sunt destul de clare...numai cifrele, cum spuneam, pot vorbi.Atata timp cat Loeb a castigat raliuri in WRC cu un fwd si altul nu a mai facut-o, atata timp cat a batut ca debutant toate numele mari ale WRC-ului ( McRae, Gronholm, Sainz, Burns, Makkinen iar printr-un noroc Solberg a scapat in 2003), iar altul nu a mai facut-o, atata timp cat a castigat de-a lungul acestori ani 6 raliuri intr-un sezon, apoi 10, apoi 11 si nimeni altul nu a mai facut-o, atata timp cat el, ca non-scandinav a castigat pe zapada si in Finlanda in vreme ce nici un scandinav indiferent de generatie nu a putut emite pretentii pe asfalt, atata timp cat a castigat cate 6 raliuri consecutive, toate probele unui raliu (Franta 2005) si 16 probe consecutive ( Franta 2005 12 probe si inca 4 in Spania, urmatrul raliu) si nimeni altul nu a mai facut-o, atata timp cat a putut castiga ROC-ul nu odata, dovedind deci adaptabilitate din zbor, in timp ce Gronholm acolo s-a prezentat slabut iar McRae nu chiar stralucit, eu nu mai am dubii.Atata timp cat castiga sezoane cu Xara, si in acelasi timp facea treaba buna si in Le Mans si se ocupa in paralel de dezvoltarea lui C4 si nimeni nu a mai facut asta din WRC, atata timp cat el in timp ce mergea spre victorie in raliu, testa setupuri pentru viitorul raliu ( Franta legat cu Spania) si tot castiga probe, atata timp cat legende ca Sainz si McRae erau vioara a doua, a treia in echipa sa, atata timp cat Makkinen a incasat-o de la el (si inca Seb nefiind maturizat in WRC)...ce mai e de zis?Si nu "primesc" placa veche cu lipsa de concurenta ca nu e valabila.Sub el pilotii sunt omogeni si sunt si au fost multe valori, dar...Este pur si simplu un talent care se naste rar, fara pretentii de spectacol excesiv, dar super-eficient in orice situatie si pe orice suprafata.Nu am nici o indoiala ca Vatanen, Rohrl, Toivonen sau Kankkunen (pentru care dealtfel oricand toata stima si respectul) ar fi pierdut oricand in fata lui, indiferent de masini, conditii sau anii in care ar fi concurat.
|
ai epuizat toate argumentele...te felicit parca ai fi scris un articol de ziar
|
|
|
22-04-09, 17:54
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Asa este, dar a sfarsit omorat de masina aia...deci care e vraja?
|
Putin respect nu strica.Vraja e ca omul ala a facut ceva pentru lumea sportului cu motor.
|
|
|
|
|