Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 18-02-11, 20:31   #1
Korea

Stage 3

Korea's Avatar

Default Suspensie pe bare de torsiune(tipic francez) vs suspensie pe arcuri elicoidale

Care tip de suspensie este mai performanta,care sunt avantajele dezavantajele pt fiecare tip?

Last edited by Korea; 18-02-11 at 20:33.
Korea is offline   Reply With Quote
Old 18-02-11, 21:03   #2
jimmy_rph

Stage 4

Default Re: Suspensie pe bare de torsiune(tipic francez) vs suspensie pe arcuri elicoidale

conduc masini care au cele 2 tipuri de suspensie mentionate de tine. una cu suspensie pe bare de torsiune pe toate cele 4 roti, independente (oltcit) si cealalta cu arcuri elicoidale (skoda). ce pot sa spun...ca si performanta cred ca cele pe arcuri sunt pe primul loc pentru ca acum exista tot felul de suspensii reglabile, arcuri sport etc.
dar daca fac o comparatie intre cele 2 tipuri de suspensie, stock, o prefer pe cea pe bare de torsiune din mai multe motive:
1. chiar daca masina are aproape 30 de ani si aproape 200 de mii km, barele de torsiune originale, e mult mai rigida decat cea pe arcuri.
2. ma pot juca oricand cu inaltimea masinii fara sa fie nevoie sa tai asa cum faceam cu arcurile. vreau ca masina sa fie low, o cobor 1 dinte sau 2 din bare. vreau s-o inalt, modific iar pozitia barii si tot asa...
3. stabilitatea masinii. masina sta mai bine pe drum si tangajul este mai pic decat la o masina cu arcuri (ma rog, aici depinde si de amortizoare)
4. fiabilitate. dupa cum stiti in timp arcurile isi pierd proprietatile de elasticitate si masina va dansa precum o barca, lucru pe care pana acum nu l-am intalnit la barele de torsiune. si-au pierdut f putin din elasticitate, aproape insesizabil.
un dezavantaj al barelor de torsiune ar fi acela sunt cam greu de gasit si sunt ceva mai scumpe decat arcurile.
dar per ansamblu, eu votez petru barele de torsiune
jimmy_rph is offline   Reply With Quote
Old 18-02-11, 21:58   #3
IULY-CLA

Stage 5

Default Re: Suspensie pe bare de torsiune(tipic francez) vs suspensie pe arcuri elicoidale

pe arcuri suspensia e mai activa si cu ajutorul telescoapelor pe gaz
IULY-CLA is offline   Reply With Quote
Old 18-02-11, 23:18   #4
!41!
Banned

Stage 5

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]

Prima mea masina a fost un Renault cu suspensii pe bara de torsiune . In prima zi cand am luat-o in Germania am tras stanga dreapta asa de volan la 70km/h sa vad cum sta pe drum . Un pic a lipsit sa nu ma dau peste cap . Cat am avut masina aia trageam de volan asa cu "mila"
Comfortabila nu era in mod special . In afara de faptul ca poti sa -i inalti spatele la 2 metri sa pui o tona sa o aduci la normal nu vad ce ar fi bun la suspensia aia..
!41! is offline   Reply With Quote
Old 19-02-11, 15:36   #5
Korea

Stage 3

Korea's Avatar

Quote:
Originally Posted by !41! View Post
Prima mea masina a fost un Renault cu suspensii pe bara de torsiune . In prima zi cand am luat-o in Germania am tras stanga dreapta asa de volan la 70km/h sa vad cum sta pe drum . Un pic a lipsit sa nu ma dau peste cap . Cat am avut masina aia trageam de volan asa cu "mila"
Comfortabila nu era in mod special . In afara de faptul ca poti sa -i inalti spatele la 2 metri sa pui o tona sa o aduci la normal nu vad ce ar fi bun la suspensia aia..
Imi dau seama ce amortizoare bune avei pe ea...eu am laguna si vreau sa zic ca ii o suspensie super ok...nu am avut probleme de genu si pot zice ca o chinui zi de zi cu mintea mea de pustan...
Korea is offline   Reply With Quote
Old 20-02-11, 06:40   #6
!41!
Banned

Stage 5

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]

Quote:
Originally Posted by Korea View Post
Imi dau seama ce amortizoare bune avei pe ea...eu am laguna si vreau sa zic ca ii o suspensie super ok...nu am avut probleme de genu si pot zice ca o chinui zi de zi cu mintea mea de pustan...

N-aveau nici o treaba amortizoarele . Era masina din '86 si pe vremea aia erau altfel suspensiile pe Renault.
!41! is offline   Reply With Quote
Old 20-02-11, 08:53   #7
vasi_bmw89

Stage 5

vasi_bmw89's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by !41! View Post
N-aveau nici o treaba amortizoarele . Era masina din '86 si pe vremea aia erau altfel suspensiile pe Renault.
....credema ca au treaba amortizoarele...puntea aia cu bari de torsiune nu merge fara amortizoare....credema ca am renault din "86 si au amortizoare nu is asa carute precum crezi...
vasi_bmw89 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -