Starea curselor auto analiza 4tuning a momentului... starea de fapt si de drept... |
03-02-05, 01:02
|
|
Guest
|
Sincer, 1 milion mi se pare cam exagerat, totusi, muncesc pt banii astia, nu ii fur, nu dau in cap pt ei. Vad ca deja transformam o pasiune, un hobby intr-un mod de viata, intr-o activitate pt care esti nevoit sa muncesti destul de mult, si asta doar din prisma tarifului de participare(nu mai punem cheltuielile pt masina la socoteala). Intr-adevar, nimeni nu ne-ar obliga sa dam atatia bani pe asa ceva, dar ce te faci cand tb sa-ti satisfaci nevoile unei pasiuni, dar esti nevoit sa o faci in ilegalitate pt ca la inscriere e un nr limitat din masini, se dau doar cei din cluburi si m-ar costa de m-ar rupe sa ma dau si eu de 2 ori.
Observ o tendinta periculoasa, si anume ca in loc sa se creasca nivelul organizarii, si rasplata la acelasi nivel, cum e normal, se coboara amploarea evenimentului la un nivel cat mai convenabil al organizarii, concomitent cu marirea recompensarii, culmea. Tipic romanesc. Domnilor, s-au inventat si marketingul, sponzorizarile, publicitatea, contracte de barter de publicitate cu parteneri media(de ex o anumita publicatie/televiziune/radio iti promoveaza evenimentul, iar organizatorul evenimentului iti promoveaza publicatia/televiziunea/radioul) si multe alte metode de a face rost de bani pt organizarea unui eveniment. Ce preferati, 40-50 de masini \"exclusiviste\" care se dau 1 singura data pe ~30$/masina concomitent cu dezaprobarea ferma a pasionatilor si cu inmultirea cazurilor de curse ilegale, sau atragerea masiva de asemenea sponsori si publicitate care vor aduce si bani organizatorilor, si sprijin logistic pt o organizare cat mai buna si un eveniment de o amploare cat mai mare? Ganditi-va. Exista un potential imens inca neexplorat in domeniul asta. Bani exista, proiecte bine puse la punct sa fie. Nimeni nu-ti va da bani pe vise, ci pe proiecte fezabile.
Si mai apoi, exista si cluburile aspirante, care doresc sa se legalizeze cat mai curand si sa ofere ajutorul la organizare. De ce ar tb ignorate? Nu e mai bine sa faci un parteneriat cu ele si sa le oferi urmatoarea solutie: noi va oferim locatie si echipamente, voi asigurati logistica/organizarea si membrii vostri vor putea participa cu un tarif substantial redus.
Exista n posibilitati, cheia e sa descoperiti cea care convine cel mai mult tuturor. Nimeni nu va obliga sa dati bani din buzunar pt organizare si sa dati dupa aceea cu tifla celor care va critica. Poate criticii sunt si ei dornici sa dea o mana de ajutor sa iasa totul bine.
|
|
|
03-02-05, 01:20
|
|
Administrator
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE]
|
buna interventia, chiar daca un pic cam vehementa
nu a zis nimeni, nicaieri ca va fi taxa un milion
nici nu s-au rupt bilete de un milion
poate o sa fie 5 milioane, sau 100.000
aici doar se discuta
eu apreciez ca taxa o sa oscileze intre 0 - 500.000 lei pe etapa
la fel cum ocazional poate fi zero, la fel ocazionel poate fi 2 milioane
|
|
|
03-02-05, 10:59
|
|
Stage 5
Member of: [REDACTOR 4TUNING]
|
Bogdane , cred ca e mult mai bine sa participe masini din cluburii pentru ca facand pate dintr-o ascociatei deja esti organizat mai mult sau mai putin. nu cred ca nu vor putea participa masini ce nu fac parte din cluburi. Si la urma urmei atat timp cat organizarea se face cu sume de bani date din propriul buzunar , mi se pare si normal ca cel ce organizeaza sa se asigure prin diferite metode ca cproiectul va avea un succes si va iesi f bine. In timp sunt convins ca lucrurile se vor schimba... si avand si mai multa experienta si probabil si mai multi bani proiectele vor lua alta forma. INdiferent de taxa de participare cred ca daca aceasta va justifica organziarea si premiile poate sa fie si 2 mil/masina. acum nu trebuie sa uti un lucu spus de cineva mai de mult: \" Ne-am ales o pasiune scumpa! Daca nu-ti convine apuca-te de filatelie!\" so.
|
03-02-05, 11:24
|
|
Guest
|
Prin pasiune scumpa eu inteleg multi bani bagati in masina, nu in alte cheltuieli adiacente care ar putea fi mult mai mici, cu n posibilitati enumerate mai sus. Cum am zis, nu tb sa transormam o pasiune, care ramane doar o pasiune si nimic altceva, intr-o modalitate de a ne complica viata. Avand in vedere ca exista posibilitati de a ne usura viata in domeniul asta, de ce nu le-am folosi?
In ceea ce priveste participarea doar din partea cluburilor, mi se pare o discriminare foarte mare. Cine doreste sa stea departe de aceste conflicte intercluburi fara sfarsit si doar sa participe, ce face?
Repet, de ce sa nu organizam un asemenea eveniment intr-atat de bine incat sa fie disponibil tuturor? De ce tb sa limitam numarul participantilor doar pt a fi siguri ca nu exista probleme organizatorice? Ti se pare logic? Mie nu. Cu alte cuvinte, de ce sa ne coboram asteptarile ca sa fim siguri ca nu o sa ne doara capul cand putem sa incercam sa ne ridicam la niste asteptari mai mari, sa si castigam cu totii din treaba asta?
Nu cred ca e greu de inteles ceea ce vreau sa comunic.
|
|
|
03-02-05, 23:27
|
|
Stage 4
Member of: [FullSpeed Racing] [PARTICIPANT CURSE]
|
bogdan esti printre singurii care au pus punctul pe i. ce cred eu ca ar fi bine de facut legat de ce ai spus tu ... ar fi sa se mai organizeze o alta intalnire intre cluburi si sa se stabileasca ce ar trebui facut de unii sau altii. o alta idee ar fi ca fiecare club implicat in aceasta actiune sa incerce pe cont propriu sa aduca macar un sponsor sau ceva care ar putea atrage o sursa de venit pt cursa. daca stai sa te gandesti 20 de cluburi (am dat un exemplu) implicate, daca ar aduce fiecare cate un sponsor ar insemna 20 de sponsori... totusi inseamna ceva. apoi reclama la greu ca se poate ... ar mai insemna si asta ceva banutzi.
cel care a dat \"bomba\" cu 1milion taxa de participare ori era matol ori pus pe mishtouri. ganditiva cati sunt cei care ar mai veni pt ca multi care vin nu sunt din bucuresti. in cazu meu 1milion sau 1milion jumate benzina + 1 milion taxa de participare deja sunt o carutza de bani...sa zicem ca sunt unii care sunt dispusi sa dea banii astia, dar sa ne mai gandim si cati sunt care AU de unde sa ii dea...ce facem fratzilor ? facem etapa pentru 10 masini ?
totusi ar trebui gasita o solutie pt ca la banii astia nu cred ca or sa se stranga 100 de oameni (participanti, spectatori, organizatori)... pararea mea ...
mai zic o data poate ma aude si pe mine cineva PANA LA CURSA AR TREBUI SA SE ORGANIZEZE O INTALNIRE INTRE CLUBURI SI SA SE STABILEASCA ANUMITE CHESTII.[/u]
|
|
|
04-02-05, 00:28
|
|
Stage 5
Member of: [REDACTOR 4TUNING]
|
ca de exemplu ? (spus pe un ton nerautacios)
|
|
|
04-02-05, 17:02
|
|
Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
LEGAL RACING
Cum Automobilismul este o ramura de sport ce face parte ditr-un program national, este ceva fara de care nu se poate, mai ales deca vorbim de asta sub formaunui fenomen social. Recomand formarea unui sindicat, care sa reprezinte drepturile si doleantele pasionatilor in fata autoritatilor, poate asa se poate obtine o subventie, de la stat, pentru cei ce dovedesc ca ei si familile lor nu au suficiente resurse pentru a acoperii costurile de participare la competitile legale Legal Racing.
Pentru VTM si Raliuri taxele sunt mult mai mari de ordinul sutelor de euro.
Din pacate masura luarii taxei se impune, dar daca participantii dovedesc seriozitate iar noi avem fonduri suficiente putem reduce.
Nu vrem foarte multe masini la start si nici de calitate indoielnica asa ca revizile tehnice se vor face mult mai amanuntit.
|
|
|
04-02-05, 17:43
|
|
Registered
Stage 5
|
Te rog sa ma ierti SEBASTIAN!!!
Dar am ramas un pic blocat dupa ce am citit acel mesaj. Adica acuma LR ne comunica nu numai ca trebuie sa platim aceea taxa. Dupa cum ai vazut am fost de accord cu ea. Dar ce ma mirat e ideea de masini de calitate.
Adica vrei sa ne spui asa:
-acei bani ii platim pentru o organizare impecabila.
-spectatori tinuti la distanta
-fara evenimente sa te trezesti cu masini pe pista sau ceva
DAR CARE E TREABA CU MASINILE DE CALITATE
-adica daca eu vin cu un trabant sa zicem si tu ai ideea ca sar putea repeta un eveniment nefericit cum a fost cel de la prisma nu ma vei lasa ca participant sa concurez
Asta e ideea daca inspectorul tehnic care am inteles va fii Florica nu isi da acordul nu am voie sa particip desi semnez acea foaie pe proprie raspundere
Multumesc mult!! Astept un raspuns
|
|
|
05-02-05, 07:29
|
|
Stage 5
|
Re:
In ce calitate te intrebi de viitor participant sau viitor spectator?
Taxa de participare iti da dreptul sa fi trecut pe listele de start de la grupa respectiva de participare, in general inscrierea se face pe proprioa declaratie si daca vedem ca s-a mintit la grupe respectiva masina v-a fi data imediat afara fara nici un drept de replica.
Lafel se va intampla cu cei ce nu respecta indicatia organizatorului.
Astfel cei ce nu vor sa se supuna regulilor vor pierde banii de inscriere fara bucuria de a se putea da prea mult.
De ce sa ne luam noi suturi ca organizatori pentru unii care sunt magari si declara fals grupele sau nu se comporta civilizat.
Cred ca daca a platit inscrierea de un milion va fi mai atent la ce ora vine si cat intarzie sau daca ajunge la competitie, ne-am saturat de masini inscrise care brusc in ultimul moment au treaba dupa ce totul fusese pus la punct, incurca organizarea.
Ceva similar este si cu publicul biletul de intrare va fi mai scump si poate mai scump de atat cat am declarat. Acel bilet de intrare iti ofera doar accesul in zona din imediata apropiere a pistei de concurs fara a-ti asigura un loc special cu vizibilitate sau altceva.
Voi ne cereti sa tinem publicul, de ce sa nu fie ei civilizati sa nu mai fac probleme si o mare parte din cei de aici sunt rugati sa respecte asta atunci cand fac parte din public. Noi dorim sa organizam competitii sportive nu vrem sa facem politie sau pe jandarmul cu ei.
Nu e corect sa ne puneti noua in carca lipsa de respect dovedita de public.
Jandarmi vor da sanciuni mari ca la meciurile de fotbal insa noi nu am dorit asta pana acum desi se impunea.
|
|
|
05-02-05, 15:47
|
|
Registered
Stage 5
|
Ok multumesc!! M-am lamurit!!
|
|
|
19-02-05, 17:54
|
|
Stage 5
|
O sa calculam toate taxele tinand cont de cat mai multe.
Nu vor fi probabil mai mari ca anul trecut.
Ramane sa ne hotaram.
|
|
|
21-05-05, 12:33
|
|
Stage 5
|
L E G A L R A C I N G
Pot sa va dau valorile la taxe acum.
Spectatorii 50 000lei
Participantii 500 000lei
Publicitatea se negociaza.
|
|
|
04-11-05, 12:08
|
|
Stage 4
|
Asa cum s-a spus sa si facut.
Lumea stia din timp si stie.
De ce nu s-a discutat aici si s-a discutat in ajunul unei curse.
Ce s-a urmarit la ultima etapa cand s-a boicotat?
|
01-10-08, 17:29
|
|
Stage 2
|
Re: VALOAREA TAXEI DE PARTICIPARE/PRET BILET ACCES
Salutare, sunt cam nou pe aici dar ash vrea sa va fac o propunere:
Eu am in cap sa fac o mica afacere, sa fie ceva si de care sa fiu pasionat, si m-am gandit de ce sunt cu adevarat pasionat si pierd o gramada de timp din zi pe net: masini.
Apoi m-am gandit sa fie ceva sa profite toti pasionatii de masini, adika curse legale, drag, liniute.
Teren suficient am, adika 20 m latime si vreo 700 m lungime, pe care se poate face ceva destul de frumos, eu ma gandesc ceva in genul celor din occident: masurare timpi, un bar, si asa mai departe, dar toate se vor realiza intr-un timp mai lung sau mai scurt in functie de disponibilitati.
Dezavantaje pentru mine, autorizatii, vreo 25.000 EUR asfaltare pista, si asa mai departe, cu alte cuvinte ceva investitie.
Problema mea este urmatoarea: terenul este undeva la 120 km de Bucuresti, dar se ajunge destul de repede (o ora si un pic, 100 km autostrada soarelui si inca vreo 20 km), eu (normal vreau sa-mi amortizez investitia), la tarife ma gandeam in felul urmator: 75 lei/masina participanta/zi si 10 lei spectatorii.
Ash dori ca organizatorii de curse sa ma contacteze pentru a-mi da anumite idei, si de asemenea de a discuta in prealabil anumite colaborari.
|
|
|
|
|