Tuning pe machete Tutoriale, Proiecte, Realizari |
09-01-09, 20:54
|
|
Stage 5
|
Re: Machete in lucru - CED
pt - manu_96xls
vai - nu ma sparge - cred ca ai dreptate si iti dai seama ca e greu sa corectez. Dar imi pare bine ca ai observat acum - poate mai reusesc totusi sa corectez. Sti cum e - cind stai cu ochii pe macheta toata ziua sint lucruri care iti scapa - si proportiile sint foarte importante.
Ma duc sa masor pe masina si pe macheta sa vad cit e de grav
Cu interpretarile ce sa zic - oricine mai are citeodata momente cind sare in sus fara motiv - imi pare rau ca am fost nesuferita dar regulile de la aceasta sectiune sint un pic diferite si poate de aceea mai gresesc. Acum pe bune incerc sa ma incadrez si sa respect.
waw ce frig e afara - am fost sa masor si e naspa situatia
spoilerul spate al masinii e iesit cu 7 cm si cel fata cu 9 deci pe macheta trebuie sa am 2.9mm si 3.7mm
in spate spoilerul machetei e iesit 3.5mm dar exact in coltul acela din poza e putin mai mult - nu e destul de rotunjit - si mai e o problema la spate - lateralele trebuie sa scada mai brusc in grosime - sint lipite de aripa de la jumatatea distantei (asta rezolv usor ca acolo e drept)
pb mai mare e in fata - acolo trebuie sa mai iau 1mm de peste tot - acum am pus capoata si am vazut cit e de mare diferenta (pe colturi o sa vina si sticla de la faruri)
pt - bmwh548
grilele sint provizorii - ma gindeam si eu la fete de boxe si chiar am unele care le pot sacrifica - numai ca la mine nu e gaura pina in spate si s-ar putea sa nu se vada asa frumos ca pe macheta ta - si mai trebuie sa pun si proiectoarele de ceata
imi pare rau ca va bat la cap atita cu micutul MR CAT dar uite ca e util sa primesc sfaturi, ma apucam poate si de vopsit si nu observam problema de proportii
Last edited by CED; 09-01-09 at 21:47.
|
|
|
10-01-09, 11:10
|
|
Stage 5
Member of: [Colectionar Machete]
|
ti-a iesit perfect,exact cum ti-am zis!
|
|
|
10-01-09, 12:09
|
|
Stage 5
|
|
|
|
11-01-09, 12:44
|
|
Stage 5
|
am resusit sa mai reduc din dimensiunea spoilerelor si sper ca e mai real asa, am folosit dremelul - am luat foarte mult din grosime - acum sa mai incerc sa corectez forma
ma bucur ca a observat manu_96xls la timp si am mai reusit sa corectez - multumesc mult
|
|
|
11-01-09, 12:58
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Virtual Tuning]
|
Spatele a ieșit perfect!Mai trebuie doar finisat puțin ! La spoilerul față ar mai trebui șlefuit colțul din dreapta, pe partea pasagerului. Mi se pare mai ieșit puțin și dă o senzație de asimetrie!
Chiar dacă par pisălog, nu fac asta cu rea intenție, vreau doar să arate la fel de bine ca Mr. Cat! Spor la lucru!
|
11-01-09, 14:02
|
|
Stage 5
|
De aceea am pus mai multe poze, ca sa poti sa vezi unde nu e ok. In coltul acela din dreapta am avut foarte mult de luat si inca nu are chiar curbura care trebuie dar rezolv. Pe urma mai dau un stat subtire de chit de finisare pentru netezirea suprafetelor.
|
|
|
11-01-09, 21:29
|
|
Stage 5
Member of: [Fiat] [Colectionar Machete]
|
trebuie sa folosesti si sprit-chit(grund),acopera porii,iar culoarea lui te ajuta sa vezi mai bine suprafetele muchiile poti sa le faci si cu o pila mica ! spor la treaba
Stilo 1,8 16V,8X17" Azev type C wheels, red calipers, black front grill, borla exaust, custom made footrest+alloy pedals, painted plastics,carbon look covers ,painted cylinderhead cover, sport suspension,black mirror roof
|
|
|
11-01-09, 22:23
|
|
Stage 5
|
ajuta f mult sprint-chitul cum zice si Stilo
Foarte bine a iesit CAT junior,mici retusuri si e gata de vopsire:P bara fata mai trebue lucrata la colturi si mi se pare ca e prea esita in afara bara fata de capota,zic eu.
|
11-01-09, 22:28
|
|
Stage 1
|
Imi place cum a iesit dar vorba lu rekin
Si mie mi se pare prea iesita bara din fata
|
|
|
11-01-09, 22:31
|
|
Stage 5
|
felicitari ced.....il astept pe mr cat junior.....in sfarsit,mr cat ce l MARE va avea un copil .....iti urez succes
|
|
|
11-01-09, 23:38
|
|
Stage 5
|
multumesc de urari si de sprijin
am invatat multe si incep sa se vada rezultatele - abia astept sa incep vopsirea dar pina atunci o sa va mai stresez ca urmeaza sa fac oglinzile si eleronul ( imi e groaza de oglinzi ) dar sa nu trec mai departe pina nu e ok la bodykit
la bara fata trebuie sa mai lucrez la simetrie si sa mai masor - in realitate bara e 9 cm iesita
cred ca inca e prea iesita, la colturi cel putin - dar la faruri lipseste sticla ( una din sticlele de la faruri nu era deloc cind am luat macheta si a doua am pierdut-o eu ) - va trebui sa ma gindesc din ce fac sticla de far sau macar sa incerc sa trasez pe unde vine ca sa pot masura spoilerul si sa vad cit sa mai iau din el
|
|
|
12-01-09, 07:40
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [Colectionar Machete] [SKODA] [4Tuning International]
|
asa...vad ca treaba merge bine!
sfaturi ai primit...deocamdata nu te pot indruma decat in legatura cu geamul de la far!
se poate face din plastic transparent subtire (cel de la cutiile de machete sau asemanator) deoarece se curbeaza usor, se taie usor...
se poate face si din alt plastic mai tare, care deja sa aiba forma (curbura) necesara incastrarii in aripa masinii
aici...e mai greu, trebuie mai intai sa gasesti plasticul respectiv, apoi sa tai cu panza foarte fina si in fine sa incepi cu smilgher de granulatii diferite sa smilgheruiesti laturile pana obtii forma dorita (incepi granulatie 80-100 si termini cu 600)
eu am incercat ambele metode...dau rezultat
|
12-01-09, 12:41
|
|
VW Driver
Stage 5
Member of: [Xtreme Club Emotion] [Speed Daemons] [VW] [DACIA] [MERCEDES]
|
cred ca e mai usoara prima varianta cu plasticul de la o cutie de macheta, dar mai greu sa dai forma la ala ca e cam moale ... spor la treaba arata chiar foarte bine pana acum !
|
|
|
12-01-09, 12:58
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [Colectionar Machete] [SKODA] [4Tuning International]
|
Quote:
Originally Posted by B 46 KTO
cred ca e mai usoara prima varianta cu plasticul de la o cutie de macheta, dar mai greu sa dai forma la ala ca e cam moale ... spor la treaba arata chiar foarte bine pana acum !
|
am uitat sa zic: se incalzeste cu foc...in caz ca nu obti forma prin indoire cu mana libera...ms razvan
|
|
|
12-01-09, 13:55
|
|
Stage 5
|
prima data am corectat farurile - fondul negru si semnalizarea, apoi am taiat din plastic din acela de ambalaj sticla pentru faruri - este necesar sa pun alta dupa ce termin de finisat pentru ca se zgirie foarte usor si nici nu imi place cum am decupat forma - e important ca stiu exact unde vin farurile si capota.
am masurat si am vazut cit de mare e diferenta fata de ce trebuia sa fie, apoi am taiat fara mila ca nu aveam alta solutie - s-a stricat forma initiala dar nu e problema - am reusit sa refac in partea stinga si urmatorul pas va fi sa copiez forma ca sa pot sa fac in oglinda partea dreapta (sa fie simetric)
concluzia - asa ca invatatura - mai bine masor de 1000 de ori inainte
pun pozele in ordinea in care am lucrat
|
|
|
|
|