Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > Machete Auto > Tuning pe machete

Tuning pe machete Tutoriale, Proiecte, Realizari

Closed Thread

Thread Tools
Old 09-01-09, 20:54   #91
CED

Stage 5

CED's Avatar

Default Re: Machete in lucru - CED

pt - manu_96xls

vai - nu ma sparge - cred ca ai dreptate si iti dai seama ca e greu sa corectez. Dar imi pare bine ca ai observat acum - poate mai reusesc totusi sa corectez. Sti cum e - cind stai cu ochii pe macheta toata ziua sint lucruri care iti scapa - si proportiile sint foarte importante.

Ma duc sa masor pe masina si pe macheta sa vad cit e de grav

Cu interpretarile ce sa zic - oricine mai are citeodata momente cind sare in sus fara motiv - imi pare rau ca am fost nesuferita dar regulile de la aceasta sectiune sint un pic diferite si poate de aceea mai gresesc. Acum pe bune incerc sa ma incadrez si sa respect.

waw ce frig e afara - am fost sa masor si e naspa situatia

spoilerul spate al masinii e iesit cu 7 cm si cel fata cu 9 deci pe macheta trebuie sa am 2.9mm si 3.7mm

in spate spoilerul machetei e iesit 3.5mm dar exact in coltul acela din poza e putin mai mult - nu e destul de rotunjit - si mai e o problema la spate - lateralele trebuie sa scada mai brusc in grosime - sint lipite de aripa de la jumatatea distantei (asta rezolv usor ca acolo e drept)

pb mai mare e in fata - acolo trebuie sa mai iau 1mm de peste tot - acum am pus capoata si am vazut cit e de mare diferenta (pe colturi o sa vina si sticla de la faruri)

pt - bmwh548
grilele sint provizorii - ma gindeam si eu la fete de boxe si chiar am unele care le pot sacrifica - numai ca la mine nu e gaura pina in spate si s-ar putea sa nu se vada asa frumos ca pe macheta ta - si mai trebuie sa pun si proiectoarele de ceata

imi pare rau ca va bat la cap atita cu micutul MR CAT dar uite ca e util sa primesc sfaturi, ma apucam poate si de vopsit si nu observam problema de proportii
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HPIM8886.JPG
Views:	571
Size:	1.75 MB
ID:	748983  

Last edited by CED; 09-01-09 at 21:47.
CED is offline  
Old 10-01-09, 11:10   #92
catalyn style

Stage 5

catalyn style's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

ti-a iesit perfect,exact cum ti-am zis!
catalyn style is offline  
Old 10-01-09, 12:09   #93
CED

Stage 5

CED's Avatar

macar am mai exersat, dar trebuie sa incep cura de slabire pentru bodykit, ca fata ai impresia ca vrea sa muste

ma gindeam ca pina la urma e util pentru toti care acum sint incepatori sa scriu si sa pun poze cu fiecare pas - sa facem un tutorial si il putem numi "Cum invata o bruneta (ca blonda nu se potriveste) sa faca o macheta"
CED is offline  
Old 11-01-09, 12:44   #94
CED

Stage 5

CED's Avatar

am resusit sa mai reduc din dimensiunea spoilerelor si sper ca e mai real asa, am folosit dremelul - am luat foarte mult din grosime - acum sa mai incerc sa corectez forma

ma bucur ca a observat manu_96xls la timp si am mai reusit sa corectez - multumesc mult
Attached Thumbnails

Name:	HPIM8917.JPG
Views:	337
Size:	2.56 MB
ID:	750786   Click image for larger version

Name:	HPIM8907.JPG
Views:	159
Size:	2.66 MB
ID:	750787   Click image for larger version

Name:	HPIM8906.JPG
Views:	180
Size:	1.57 MB
ID:	750788  

Name:	HPIM8903.JPG
Views:	177
Size:	1.63 MB
ID:	750789   Click image for larger version

Name:	HPIM8902.JPG
Views:	173
Size:	1.57 MB
ID:	750790   Click image for larger version

Name:	HPIM8897.JPG
Views:	159
Size:	1.31 MB
ID:	750791  

CED is offline  
Old 11-01-09, 12:58   #95
manu_96xls

Stage 5

manu_96xls's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning]

Spatele a ieșit perfect!Mai trebuie doar finisat puțin ! La spoilerul față ar mai trebui șlefuit colțul din dreapta, pe partea pasagerului. Mi se pare mai ieșit puțin și dă o senzație de asimetrie!
Chiar dacă par pisălog, nu fac asta cu rea intenție, vreau doar să arate la fel de bine ca Mr. Cat! Spor la lucru!
Old 11-01-09, 14:02   #96
CED

Stage 5

CED's Avatar

De aceea am pus mai multe poze, ca sa poti sa vezi unde nu e ok. In coltul acela din dreapta am avut foarte mult de luat si inca nu are chiar curbura care trebuie dar rezolv. Pe urma mai dau un stat subtire de chit de finisare pentru netezirea suprafetelor.
CED is offline  
Old 11-01-09, 21:29   #97
MR.STILO

Stage 5

MR.STILO's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Colectionar Machete]

trebuie sa folosesti si sprit-chit(grund),acopera porii,iar culoarea lui te ajuta sa vezi mai bine suprafetele muchiile poti sa le faci si cu o pila mica ! spor la treaba
Stilo 1,8 16V,8X17" Azev type C wheels, red calipers, black front grill, borla exaust, custom made footrest+alloy pedals, painted plastics,carbon look covers ,painted cylinderhead cover, sport suspension,black mirror roof
MR.STILO is offline  
Old 11-01-09, 22:23   #98
rekin

Stage 5

rekin's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

ajuta f mult sprint-chitul cum zice si Stilo
Foarte bine a iesit CAT junior,mici retusuri si e gata de vopsire:P bara fata mai trebue lucrata la colturi si mi se pare ca e prea esita in afara bara fata de capota,zic eu.

I love BMW...LOVE E36 Coupe!!
rekin is offline  
Old 11-01-09, 22:28   #99
AnDy^

Stage 1

AnDy^'s Avatar

Imi place cum a iesit dar vorba lu rekin
Si mie mi se pare prea iesita bara din fata
AnDy^ is offline  
Old 11-01-09, 22:31   #100
Darius DMS

Stage 5

Darius DMS's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

felicitari ced.....il astept pe mr cat junior.....in sfarsit,mr cat cel MARE va avea un copil.....iti urez succes
Darius DMS is offline  
Old 11-01-09, 23:38   #101
CED

Stage 5

CED's Avatar

multumesc de urari si de sprijin
am invatat multe si incep sa se vada rezultatele - abia astept sa incep vopsirea dar pina atunci o sa va mai stresez ca urmeaza sa fac oglinzile si eleronul ( imi e groaza de oglinzi ) dar sa nu trec mai departe pina nu e ok la bodykit

la bara fata trebuie sa mai lucrez la simetrie si sa mai masor - in realitate bara e 9 cm iesita
cred ca inca e prea iesita, la colturi cel putin - dar la faruri lipseste sticla ( una din sticlele de la faruri nu era deloc cind am luat macheta si a doua am pierdut-o eu ) - va trebui sa ma gindesc din ce fac sticla de far sau macar sa incerc sa trasez pe unde vine ca sa pot masura spoilerul si sa vad cit sa mai iau din el
CED is offline  
Old 12-01-09, 07:40   #102
eddycdk
Skoda Driver

Stage 5

eddycdk's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[SKODA]
[4Tuning International]

asa...vad ca treaba merge bine!
sfaturi ai primit...deocamdata nu te pot indruma decat in legatura cu geamul de la far!
se poate face din plastic transparent subtire (cel de la cutiile de machete sau asemanator) deoarece se curbeaza usor, se taie usor...
se poate face si din alt plastic mai tare, care deja sa aiba forma (curbura) necesara incastrarii in aripa masinii
aici...e mai greu, trebuie mai intai sa gasesti plasticul respectiv, apoi sa tai cu panza foarte fina si in fine sa incepi cu smilgher de granulatii diferite sa smilgheruiesti laturile pana obtii forma dorita (incepi granulatie 80-100 si termini cu 600)
eu am incercat ambele metode...dau rezultat

eddycdk is offline  
Old 12-01-09, 12:41   #103
B 46 KTO
VW Driver

Stage 5

B 46 KTO's Avatar

Member of:
[Xtreme Club Emotion]
[Speed Daemons]
[VW]
[DACIA]
[MERCEDES]

cred ca e mai usoara prima varianta cu plasticul de la o cutie de macheta, dar mai greu sa dai forma la ala ca e cam moale ... spor la treaba arata chiar foarte bine pana acum !
B 46 KTO is offline  
Old 12-01-09, 12:58   #104
eddycdk
Skoda Driver

Stage 5

eddycdk's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]
[SKODA]
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by B 46 KTO View Post
cred ca e mai usoara prima varianta cu plasticul de la o cutie de macheta, dar mai greu sa dai forma la ala ca e cam moale ... spor la treaba arata chiar foarte bine pana acum !
am uitat sa zic: se incalzeste cu foc...in caz ca nu obti forma prin indoire cu mana libera...ms razvan
eddycdk is offline  
Old 12-01-09, 13:55   #105
CED

Stage 5

CED's Avatar

prima data am corectat farurile - fondul negru si semnalizarea, apoi am taiat din plastic din acela de ambalaj sticla pentru faruri - este necesar sa pun alta dupa ce termin de finisat pentru ca se zgirie foarte usor si nici nu imi place cum am decupat forma - e important ca stiu exact unde vin farurile si capota.

am masurat si am vazut cit de mare e diferenta fata de ce trebuia sa fie, apoi am taiat fara mila ca nu aveam alta solutie - s-a stricat forma initiala dar nu e problema - am reusit sa refac in partea stinga si urmatorul pas va fi sa copiez forma ca sa pot sa fac in oglinda partea dreapta (sa fie simetric)

concluzia - asa ca invatatura - mai bine masor de 1000 de ori inainte

pun pozele in ordinea in care am lucrat
Attached Thumbnails

Name:	HPIM8933.JPG
Views:	203
Size:	1.55 MB
ID:	752229   Click image for larger version

Name:	HPIM8939.JPG
Views:	182
Size:	1.37 MB
ID:	752230   Click image for larger version