Tuning pe machete Tutoriale, Proiecte, Realizari |
29-09-14, 10:52
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [Colectionar Machete] [RENAULT]
|
Re: Machete in lucru - Reme
In timpul weekendului am fost prin targ, nu am gasit eu mare lucru, insa am cumparat si o macheta. Este vorba despre o Alfa Romeo GTV Spider, model 1995. Macheta este produsa de Welly la scara 1/24.
Starea in care se prezenta macheta era una acceptabila, avand mizerie pe ea cu tona, vopeaua zgariata pe alocuri, axurile rotilor strambe, parbriz fisurat, puncte de vopsea ciobita.
Asadar am inceput sa desfac macheta, fiind mare nevoie de o cosmetizare a caroseriei. Am demontat-o si apoi am luat caroseria si am spalat-o. Dupa uscare am polishat-o, astfel a redobandit luciul de odinioara. Zgarieturile erau superficiale si au fost indepartate, iar punctele de vopsea sarita, au fost reparate.
Am indreptat si axele rotilor, acum rotile au cat de cat o pozitie normala.
A venit randul inteiorului sa fie spalat si aranjat. Dupa uscare am considerat ca e mai bine sa ii fac niste detalii asemenea interiorului masinii originale.
Am montat interiorul! Totul e muult mai bine. Can voi gasii voi inlocui si parbrizul.
Enjoy!
|
|
|
29-09-14, 17:13
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
Member of: [Colectionar Machete]
|
Superba, ar fi interesant sa pui poze si cu masina in starea initiala
|
|
|
29-09-14, 20:35
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [Colectionar Machete] [RENAULT]
|
Quote:
Originally Posted by arctix
Superba, ar fi interesant sa pui poze si cu masina in starea initiala
|
prima si a 2-a poza sunt cu ea in stare originala...sunt prea artist la poze si pare tipla...
|
|
|
29-09-14, 22:49
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
asa e, depinde si de unghiul de pozare
|
|
|
30-09-14, 11:23
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by arctix
asa e, depinde si de unghiul de pozare
|
oricum se poate observa matuirea caroseriei si jegul din-auntru!
|
|
|
07-10-14, 11:39
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Buna ziua!
De curand in stadiul de a fi o epava, am achizitionat un Porsche 959, produs de SunnySide. Macheta nu se prezenta in cea mai buna stare avand ceva lipsuri si ceva probleme.
Lipsuri: Faruri, Semnal fata, Bord, Volan.
Probleme: Vopsea matuita si sarita pe alocuri, Abtibilde adaugate pe caroserie.
Pretul e achizitie a fost enorm de mic. Cu ceva timp in urma, am luat de la Speedster o macheta de piese a aceluiasi model / producator. O alta problema a acestor machete este mizeria, cea din talcioc, era imbaxita, a lui Serban era ok, insa era aiurea sa nu ii fac cosmetizare.
Asadar am decis sa ma apuc de ele. Am desfacut ambele machete. Le-am facut bucatele.
Am luat caroseria de pe cea a lui Serban si am inceput sa o punctez un pic cu culoare, apoi polish total, de 3 ori. Acum are un luciu extraordinar.
Gemurile machetei de la Serban erau fisurate, asa ca am palat geamurile machetei in talcioc si au iesit extraordinat, au primit si ele un polish si arata muult mai clar acum.
Stopurile a fost spalate si montate si ele. Farurile erau prezente pe macheta de la Serban. Ai fost spalate si montate.
Interiorul a fost spalat, insa cel de pe masina de la Speedster avea o mic problemuta, si ca sa exagerez putin am spalat si celalalt interior pentru a le compara. Suprinzator dupa spalare cel de-al 2-lea interior arata senzational si a fost montat. Bord si Volan avea masina de la Serban. Fete de usi avea masina din targ, si uite asa a fost completat interiorul.
Rotile au fost "imprumutate" de pe cea din targ, fiind originale ale machetei. Prinderile au fost si ele montate si acum totul e ca nou.
Sper sa va placa! Ma bucur enorm ca am salvat macheta asta, deoarece mi s-a spus ca ar fi la 1/24 cam singura care ar respecta proportiile reale ale masinii.
Bafta! Enjoy!
|
|
|
07-10-14, 15:14
|
|
Stage 5
|
Merita niste poze la soare
|
|
|
07-10-14, 18:54
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by lusian
Merita niste poze la soare
|
adevarat sa stii, doar ca afara ploua
|
|
|
07-10-14, 19:26
|
|
Stage 5
|
Imi place ce vad .Felicitari!
|
|
|
07-10-14, 19:26
|
|
Stage 5
|
Vine o zi cu soare.
|
|
|
07-10-14, 22:43
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by neamtu07
Imi place ce vad .Felicitari!
|
Multumesc frumos neamtule!
Quote:
Originally Posted by lusian
Vine o zi cu soare.
|
Cu siguranta!
|
|
|
08-10-14, 12:13
|
|
Stage 5
|
Imi place cum reconditionezi machetele, esti atent la detali si revopsitu lor iti iese foarte bine . Spor in continuare la salvarea a cat mai multe machete
|
|
|
08-10-14, 23:02
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Swamp Boy
Imi place cum reconditionezi machetele, esti atent la detali si revopsitu lor iti iese foarte bine . Spor in continuare la salvarea a cat mai multe machete
|
Multumesc! vor mai veni machete salvate!
|
|
|
08-10-14, 23:03
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Colectionar Machete]
|
Inca una salvata..
Vine inca o cutie
|
|
|
09-10-14, 00:10
|
|
Colectionar Machete
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by 2010
Inca una salvata..
Vine inca o cutie
|
deja hummerul e in lucru! o sa urmeze
Last edited by Reme; 09-10-14 at 00:21.
|
|
|