Salutare,
Astazi va prezint un model mai special!!
Chevrolet 3100 1950 -- Maisto (Old Friends) 1/24
Modelul 3100 este un model care face parte dintr-o campanie de design a GM numita Advanced Design care a urmat campaniei Task Force Series.Acest model a fost vandut intre 1947 si 1955. Acesta era disponibil cu o cutie de viteze in 3 rapoarte sau cu o cutie de viteze in 4 rapoarte ambele manuale.Pe intreaga perioada a productiei modelul 3100(numit de asemenea 3600,3800,Thriftmater sau Loadmaster) a fost Nr. 1# ca vanzari in Statele Unite.
Despre macheta pot spune ca este la fel de "bine facuta" ca si celelalte modele Maisto sau chiar mai prost pentru ca dn pacate capota nu se deschide. Vopseaua arata binisor dar umele de rugina arata lamentabil si pot spune ca masina nu a fost invechita realist ci mai de duzina,asa in stilul caracterstic Maisto.
Modelul FX4 a fost succesorul lui FX3 si sa produs intre 1958 si 1997. Modelul avea la origine un motor de 2.2L Diesel,din 62' a fost disponibil un motor tot de 2.2L dar pe benzina;oricum insa majoritatea modelelor FX4 folosite ca taxiuri aveau motorul de 2.2L Diesel si o transmisie automata.Se stie ca majoritatea modelelor FX4 sunt negre (chiar daca cel Welly e rosu
) dar asta nu este din cauza vreunei legi ci pur si simplu din cauza ca LTI le-a comandat in culoarea neagra (LTI sunt initalele de la London's Taxis International).
Macheta este foarte bine facuta si are motoul foarte detaliat. La interior se putea si mai bine dar abia se compara cu un interior de masito (made in china). Aparatul de taxat mi se pare ca arata bine dar totusi macheta are o singura problema pe are o consider majora pentru scara 1/24: Nu are directie! Nu mai vorbim de directie din volan care deja nu mai este folosita asa des la scara 1/24 (maisto deja incepe sa scape de ea poate si pentru ca este mai simplu si mai ieftin sa facio macheta cu directie dar far volan mobil).