Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Brasov

Reply
 
Thread Tools
Old 26-04-07, 09:16   #31
BMW-M-Power

Stage 5
 
BMW-M-Power's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 645
Default Re: despre taxele auto din 2007

Taxa auto va fi redusa

26 Aprilie 2007
Guvernul va prezenta Comisiei Europene o noua varianta a taxei de inmatriculare auto, care va respecta una dintre cele doua cerinte ale forului european, respectiv diminuarea taxei pe masura ce creste vechimea masinii, a declarat ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

Comisia Europeana a solicitat guvernului sa modifice taxa de inmatriculare astfel incat sa fie eliminata discriminarea dintre masinile second hand din Romania, pentru care nu se plateste taxa, si cele din alte tari UE, pentru care se plateste, informeaza NewsIn. De asemenea, Comisia a cerut ca vechimea sa nu fie considerata un factor care favorizeaza poluarea si, in consecinta, taxa sa nu depaseasca valoarea reziduala a masinii.

"Vom continua discutiile pe tema discriminarii, speram ca argumentele noastre sa fie luate in seama", a afirmat Vosganian facand referire la faptul ca in Romania autoturismele noi fie importate, fie produse in Romania sunt taxate. O alta modificare a taxei consta in majorarea limitei maxime de la care nu se mai face diferenta intre autoturisme de la sase la 15 ani.

Romania a primit la sfarsitul lunii martie notificarea oficiala de la Comisia Europeana referitoare la declansarea procedurii de infringement pentru taxa auto la care va trimite, in urmatoarele doua luni, un raspuns si va astepta cea de-a doua etapa in acest proces, respectiv scrisoarea de argumentatie din partea Comisiei.

"Taxa de inmatriculare nu se va schimba in urmatoarele doua luni. In aceasta perioada Ministerul Finantelor va trimite raspunsul la notificarea Comisiei Europene si va astepta argumentatia", spunea atunci fostul ministru al finantelor, Sebastian Vladescu.

Comisia Europeana luase decizia de a declansa procedura de infrigement ( incalcarea tratatului de aderare) impotriva Romaniei, pentru ca taxa de prima inmatriculare auto contravine articolului 90 din Tratatul de Aderare. Prima etapa a acestei proceduri consta in trimiterea de catre CE a unei scrisori de notificare (letter of formal notice), la care autoritatile de la Bucuresti au la dispozitie doua luni sa alinieze legislatia cu regulile europene. Daca dupa aceasta perioada de timp legislatia nu se modifica, Comisia trimite un alt document - reasoned opinion (argumentatie) - in care explica de ce prevederea respectiva este in contradictie cu cele sti****te la nivel comunitar si ce anume si cum trebuie schimbat. Autoritatile de la Bucuresti au la dispozitie alte doua luni pentru a se conforma cerintelor europene.

"Este o procedura normala. Nu este nicio tragedie", afirma Vladescu. Potrivit ministrului finantelor, in cazul in care Curtea Europeana de Justitie decide ca taxa de inmatriculare nu este corecta, cetatenii care au platit aceasta taxa pot actiona statul in instanta pentru a-si recupera banii. "In aceasta situatie, statul nu va plati penalitati celor care au platit deja taxa, pentru ca taxa a fost instituita legal", explica Vladescu.

Sursa: www.wall-street.ro
__________________


Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
BMW-M-Power is offline   Reply With Quote
Old 26-04-07, 23:31   #32
delu

Stock
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8
Default Re: despre taxele auto din 2007

Da...am vazut un reportaj cui asa zisu ministru de finante, care cred ca nici nu stie cu ce se manaca finantele, sau multe alte kestii si a inceput sa vb despre masini noi cand problema de despre masinile sh....fratilor, traim in ROMANIA...sa ma f** in ea!
delu is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 09:11   #33
BMW-M-Power

Stage 5
 
BMW-M-Power's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 645
Default Re: despre taxele auto din 2007

e problema se pune altfel.... sunt luate in colimator acum masinile noi pt ca cica astea vor polua tara in urmatorii ani pt ca peste ceva ani vor fi vechi si vor poulua.... in schimb masinile second aduse de dincolo au poluat tara de unde au fost aduse.... asa a zis ministrul .... ce bou .... ce aberatii ... doamne....
BMW-M-Power is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 09:14   #34
delu

Stock
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8
Default Re: despre taxele auto din 2007

Mai astia sunt niste dobitoci cu D mare....nu sunt in stare sa puna la punct un proiect de lege calumea sau sa gaseasca o solutie a unei probleme destul de delicate. Niste handicapati si mai au si tupeu sa spuna ca noi i-am ales si ca ne reprezinta, dale-as foc!
delu is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 09:16   #35
BMW-M-Power

Stage 5
 
BMW-M-Power's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 645
Default Re: despre taxele auto din 2007

dc noi suntem propriul lor interes atunci da ne reprezinta
BMW-M-Power is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 09:18   #36
delu

Stock
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8
Default Re: despre taxele auto din 2007

Pt ca bani nostrii sunt propriul lor interes, deci noi suntem propriul lor interes!!!
delu is offline   Reply With Quote
Old 09-05-07, 17:28   #37
BascaBV

Stage 5
 
BascaBV's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 451
Member of:
[Honda]
Default Re: despre taxele auto din 2007

Formula de calcul a taxei auto, stabilita cu expertii europeni
09.05.2007

Finantele vor trimite, in urmatoarele zile, comisarului european Laszlo Kovacs o informare referitoare la decizia Guvernului de a respecta cerintele comunitare pentru aplicarea taxei auto, formula noua de calcul a taxei urmand a fi stabilita impreuna cu expertii europeni.


"Scrisoarea catre Kovacs este pur protocolara si nu contine noua formula de calcul a taxei. Este doar o informare prin care il anuntam ca Guvernul a decis sa ia in considerare cerintele Comisiei Europene, adica valoarea taxei va fi descrescatoare de la masinile noi la cele vechi. Abia dupa discutiile cu Kovacs, expertii europeni impreuna cu cei romani vor stabili noua formula de calcul", au declarat, ieri, pentru Newsin, surse din minister. Saptamana trecuta, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, anunta ca va avea o discutie oficiala cu Laszlo Kovacs, comisarul pentru impozite si Uniune Vamala. Declaratia a fost facuta dupa prezentarea noii variante a taxei, supranumita si "taxa Vladescu", care va respecta una dintre cele doua cerinte ale Comisiei Europene, respectiv nivelul ei sa nu fie mai mare decat valoarea reziduala a autoturismului. Comisia somase oficialitatile romane sa modifice taxa de inmatriculare, astfel incat sa fie eliminata discriminarea dintre masinile second-hand inmatriculate in Romania si cele din alte tari europene.


Sursa: Romania Libera
__________________
HondaLover
BascaBV is offline   Reply With Quote
Old 30-05-07, 21:03   #38
Flow

Stage 5
 
Flow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,895
Default Re: despre taxele auto din 2007

Mult controversata Taxa de Inmatriculare
Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, a prezentat, zilele trecute, valorile orientative ale taxei de prima inmatriculare, calculata dupa noul sistem.

Astfel, cea mai mica taxa se va situa in jurul valorii de 150 euro, pentru o masina veche de 1-2 ani, in timp ce pentru o masina de 20 de ani taxa va fi de aproximativ 1.300 euro. Potrivit HotNews.ro, care citeaza Newsin, taxa aferenta inmatricularii unei masini cu o vechime de 1-2 ani, avand un motor de 1.4 litri va fi de 139 euro, comparativ cu 284 euro, cat era inainte.

Pentru un autoturism similar, insa cu un motor de 1.6 litri, taxa va fi redusa de la 324 la 159 euro. In cazul autoturismelor non-euro, taxa pentru o masina de 15 ani cu o capacitate cilindrica de 1.600 cmc, taxa va fi de 2.800 euro, comparativ cu nivelul precedent de 4.500 euro.

O masina similara, insa cu o vechime de 20 de ani, va putea fi inmatriculata contra unei taxe de 1.280 euro, fata de 4.500 euro. Cea mai mare taxa de inmatriculare, peste 8.500 de euro, se va plati pentru autoturismele mai vechi de 6 ani, cu capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc si fara catalizator.

Guvernul a prezentat luni, 28.05.2007 Comisiei Europene (CE) noua formula a grilei de calcul al taxei auto. Aceasta formula a fost convenita in urma intalnirii de la Bruxelles intre finantistii romani si cei ai CE. Daca forul european va constata ca legislatia romaneasca a taxei auto nu mai incalca normele UE, procedura declansata in urma cu doua luni impotriva Romaniei va inceta. Daca nu, Comisia va trimite Bucurestiului o serie de recomandari clare privind modul in care trebuie sa fie modificata taxa. Mai departe, daca autoritatile romane nu se vor conforma cererilor europene, CE ar putea da in judecata statul roman.

Noua grila pentru aceasta taxa are la baza principiul potrivit caruia cuantumul taxei scade pe masura ce varsta masinii creste. De exemplu, valoarea taxei scade la aproape jumatate fata de cea actuala pentru masinile Euro 4 cu vechime de 1-2 ani. Niveluri mai ridicate ale taxelor vor ramane la masinile non euro, iar pentru autoturismele cu motor Euro 5 nu se plateste taxa de prima inmatriculare.


Calculatorul actualizat conform normelor Codului Fiscal pentru calculul acestei taxe il gasiti la adresa:http://www.autobizz.ro/taxa-inmatriculare.php

In curand se vor face modificarile dupa noua grila de calcul.
Flow is offline   Reply With Quote
Old 01-06-07, 20:36   #39
mansound

Stage 3
 
mansound's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 115
Default Re: despre taxele auto din 2007

Ma cac pe taxele lor de neam prost
mansound is offline   Reply With Quote
Old 04-06-07, 00:18   #40
BascaBV

Stage 5
 
BascaBV's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 451
Member of:
[Honda]
Default Re: despre taxele auto din 2007

de neamuri proaste.... mai mai ... oricum o fi si eu fac la fel
BascaBV is offline   Reply With Quote
Old 04-06-07, 00:57   #41
delu

Stock
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 8
Default Re: despre taxele auto din 2007

in sfarsit fiecare cu interesele lui, e lesne de vazut ca pe uni politicieni ii avantajaza aceasta taxa, atata timp cat piatza de automobile SH a inghetzat complet, si vanzarile de auto noi au crescut f mult!!!
delu is offline   Reply With Quote
Old 06-06-07, 09:56   #42
BMW-M-Power

Stage 5
 
BMW-M-Power's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 645
Default Re: despre taxele auto din 2007

Noua taxa auto, de la 1 ianuarie




Guvernul argumenteaza ca nivelurile reduse ale taxei de prima inmatriculare trebuie sa intre in vigoare in anul urmator celui in care au fost adoptate, potrivit “principiilor” Codului fiscal.
Noua formula de calcul al taxei de prima inmatriculare, transmisa luni de autoritatile romane Comisiei Europene, prevede niveluri de pina la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi, data propusa pentru intrarea in vigoare a modificarilor legislative fiind 1 ianuarie 2008.
Una dintre principalele modificari aduse formulei de calcul vizeaza scaderea cuantumului taxei o data cu vechimea masinii, potrivit scrisorii oficiale trimise de Guvern Comisiei Europene. Propunerea statului roman prevede totodata extinderea scalei de virsta a masinii la 20 de ani. Intrarea in vigoare a noilor prevederi la 1 ianuarie 2008 este motivata de catre autoritatile romane prin necesitatea respectarii principiului din Codul fiscal potrivit caruia modificarile aduse acestuia trebuie sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care au fost adoptate. Astfel, pina la finele acestui an ar urma sa fie aplicate actualele niveluri ale taxelor.
In cazul masinilor cu motor Euro 4, cu capacitate cilindrica de 1.400 de centimetri cubi si cu vechime mai mica sau egala cu o luna, valoarea taxei va creste, in cazul in care Comisia Europeana isi da avizul, de la nivelul actual de 161 de euro la aproape 170 de euro. Pentru vechimea de 1-2 ani, taxa scade la aproximativ jumatate de la nivelul actual de 284 de euro, iar pentru cea de 4-5 ani se diminueaza la circa o treime, de la 299 de euro in prezent.
Pentru celelalte categorii de capacitate cilindrica incadrate in norma Euro 4 sint propuse modificari similare. Cele mai mari valori ale taxelor sint la masinile cu motoare de capacitate cilindrica mare. Pentru un motor de 3.001 cmc, cuantumul taxei va scadea de la 4.276 de euro in prezent la circa 1.600 de euro.
La categoria Euro 3, la masinile vechi de 7-8 ani, taxele scad cu circa o treime, la aproximativ 660 de euro pentru 1.400 cmc si la circa 760 de euro pentru 1.600 cmc.
Pentru o masina echipata Euro 2, de 11-12 ani, cu motor de 1.400 cmc, taxa scade de la 2.604 euro la circa 1.780 de euro, in timp ce pentru vechimea de 7-8 ani scaderea este de circa 100 de euro, la aproximativ 2.500 de euro. Taxa va fi redusa cu 50% pentru motoarele diesel echipate cu filtru de particule, instalatie care reduce emisiile poluante.



Sursa: Cotidianul

Last edited by BMW-M-Power; 06-06-07 at 10:01.
BMW-M-Power is offline   Reply With Quote
Old 13-06-07, 19:55   #43
BMW-M-Power

Stage 5
 
BMW-M-Power's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 645
Default Re: despre taxele auto din 2007

Taxa auto modificata se va aplica la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicare

13 Iunie 2007


Noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, dupa cum prevede Codul Fiscal, a declarat, citat de NewsIn, ministrul de resort, Varujan Vosganian.


"Sustin aplicarea noii taxe auto la sase luni de la publicare pentru ca este in spiritul Codului Fiscal", a spus Vosganian.

Finantele vor modifica taxa de inmatriculare auto, prin depunerea unei alte formule de calcul, agreate de Comisia Europeana, spre aprobare, in Parlament.

Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto, in urma cu aproape doua luni. Comisia a considerat ca taxarea masinilor la mana a doua vandute de cetatenii romani este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE, precum si ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.

La inceputul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare in care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul. Aceste principii raspund, insa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi. Ulterior, expertii ministerul au avut mai multe runde discutii cu specialistii europeni, iar, in prezent, asteapta un raspuns al forului european cu privire la modificarile propuse.
BMW-M-Power is offline   Reply With Quote
Old 13-06-07, 23:22   #44
sKyNeT

Stage 5
 
sKyNeT's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,877
Member of:
[Honda]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: despre taxele auto din 2007

astia sunt nebuni...creca peste vreo 3 ani reduc si astia taxa....
@tavihalls: vezi ca e topic special pt vanzari
sKyNeT is offline   Reply With Quote
Old 29-11-07, 17:56   #45
Flow

Stage 5
 
Flow's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,895
Post Re: despre taxele auto din 2007

29.11.2007 - Guvernului roman i s-a impus restituirea banilor incasati din taxa
auto de prima inmatriculare.

Laszlo Kovacs, intr-un interviu pentru Radio France Internationale, a facut aceasta afirmatie. Deasemenea, Laszlo Kovacs a purtat discutii cu premierul Calin Popescu Tariceanu despre legea romaneasca, considerata discriminatorie de catre Comisia Europeana.

El a dat exemplul Ungariei care a fost condamnata de Curtea Europeana de Justitie in urma unei situatii asemanatoare.

Guvernul de la Bucuresti ar putea adopta o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea taxei, astfel incat legea sa fie armonizata cu cea europeana.

Chiar daca Guvernul de la Bucuresti va modifica legislatia astfel incat aceasta sa fie pe placul comisiei europene, banii vor trebui restituiti.

Insa si in acest caz, a subliniat comisarul european, rezultatul va fi doar ca actiunile de sanctionare impotriva Romaniei vor fi abandonate. Aceasta, spune Laslo Kovacs raspicat, nu va scuti Guvernul de returnarea taxei catre soferi.
Flow is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -