Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 02-09-11, 21:14   #1
qrknu

Stage 1

Default determinarea vitezei

salut tuturor. apelez la cunostintele voastre pentru a afla viteza unei masini implicate aseara intr-un accident.
datele problemei sunt: 1. un semn pe turometru la ~2500-3000 rpm
2. viteza maxima in bord era de 220 km/h (nu-i cunosc motorul)
3. la impactul lateral in locul stalpului A, motorul cu tot ansamblul fata a fost smuls.
4. masina era vw golf 5
qrknu is offline   Reply With Quote
Old 02-09-11, 21:56   #2
N.e.K
Guest

Default Re: determinarea vitezei

dupa mine , daca ar fi in a4-a la turatia aia ar avea cam 80+
  Reply With Quote
Old 03-09-11, 16:15   #3
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Daca era pe benzina, la 3000 in TR5 avea ~100, in TR4 cam 75.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 03-09-11, 16:21   #4
qrknu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by _anaconda_ View Post
aha.. mie totusi nu imi vine sa cred... sa zicem la 100 km/h sa faca asa ravagii
Old 05-09-11, 00:03   #5
Miserupix

Stage 2

Member of:
[Mitsubishi]

Poate apucase soferul sa calce ambreiajul si sa reduca intr-o anumita masura. Si mai e un aspect - masinile noi au asa numitele - care absorb socul impactului. Ca urmare, nu e nevoie de un impact foarte puternic pentruca masina sa arate ca aruncata din avion fara parasuta.
Miserupix is offline   Reply With Quote
Old 05-09-11, 00:22   #6
qrknu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Miserupix View Post
Poate apucase soferul sa calce ambreiajul si sa reduca intr-o anumita masura. Si mai e un aspect - masinile noi au asa numitele - care absorb socul impactului. Ca urmare, nu e nevoie de un impact foarte puternic pentruca masina sa arate ca aruncata din avion fara parasuta.
la asta cu ambreiajul nu m-am gandit... ce ma duce cu gandul la o viteza de peste 100 km/h este faptul ca a trecut printr-o tulpina de fag cu circumferinta de ~1,5 m, apoi a intrat intr-alta mai groasa cu stalpul A in partea soferului, moment in care masina s-a rupt in 2(asta s-a intamplat in gardul vecinului meu), apoi motorul s-a oprit in peretele casei mele, cealalta jumatate fiind aruncata prin aer, facandu-mi praf jumate de gard si oprindu-se in curtea mea.
Old 06-09-11, 15:05   #7
Miserupix

Stage 2

Member of:
[Mitsubishi]

Quote:
Originally Posted by qrknu View Post
la asta cu ambreiajul nu m-am gandit... ce ma duce cu gandul la o viteza de peste 100 km/h este faptul ca a trecut printr-o tulpina de fag cu circumferinta de ~1,5 m, apoi a intrat intr-alta mai groasa cu stalpul A in partea soferului, moment in care masina s-a rupt in 2(asta s-a intamplat in gardul vecinului meu), apoi motorul s-a oprit in peretele casei mele, cealalta jumatate fiind aruncata prin aer, facandu-mi praf jumate de gard si oprindu-se in curtea mea.
Da.... nu zici rau. Individul/eventualii pasageri au scapat?
Miserupix is offline   Reply With Quote
Old 06-09-11, 15:26   #8
qrknu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Miserupix View Post
Da.... nu zici rau. Individul/eventualii pasageri au scapat?
doar soferul a fost.
din pacate nu.. cand m-am dus la el, inca traia, dar doar pentru urmatoarele 2 minute... l-am gasit la ~20 m distanta de masina.

duminica l-a inmormantat. cine sta prin ploiesti s-ar putea sa fi vazut, au fost ~200 de masini.

Last edited by qrknu; 06-09-11 at 15:30.
Old 10-09-11, 11:36   #9
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by _anaconda_ View Post
Depinde si ce motorizare si cutie avea masina.
Eu la Astra am 3000rpm la 100 dar la Vectra am 3000rpm la 130-140.
Deci daca era 1.4 sau 1.6 nu avea mai mult de 100km/h chiar si in a 5a dar daca era ceva motorizare mai mare cu rapoarte mai lungi avea bine peste 100km/h.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 10-09-11, 19:30   #10
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Bineinteles dar a spus Golf 5, predomina 1.4 si 1.6 iar daca vmax in bord este 220 sigur nu e motor mare, pe asta m-am bazat.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 10-09-11, 20:26   #11
PrietenCuTine

Stage 5

PrietenCuTine's Avatar

Sa stiti si voi ca toate masiniile care sunt implicate in accidente grave si se rup de la jumatate sau lonjeroane smulse sau te mai miri ce, sunt masini care au fost reparate din doua sau mai multe bucati. O masina care nu a suferit un accident major la care a nu a fost inlocuit un lonjeron etc. nu se rupe, nu se smulge. Sunt excluse din discutie masinile care au rugina avansata.
Old 11-09-11, 02:37   #12
qrknu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by PrietenCuTine View Post
Sa stiti si voi ca toate masiniile care sunt implicate in accidente grave si se rup de la jumatate sau lonjeroane smulse sau te mai miri ce, sunt masini care au fost reparate din doua sau mai multe bucati. O masina care nu a suferit un accident major la care a nu a fost inlocuit un lonjeron etc. nu se rupe, nu se smulge. Sunt excluse din discutie masinile care au rugina avansata.
sti, faza e ca cel implicat in accident era "copil de bani gata", asa ca se exclude masina sh...
Old 11-09-11, 02:46   #13
myk-e

Stage 5

myk-e's Avatar

Asta nu inseamna ca stii prin ce a trecut masina aia.
La fata locului n-a fost niciun expert care sa faca ce ne ceri tu, adica sa determine viteza?
myk-e is offline   Reply With Quote
Old 11-09-11, 02:54   #14
qrknu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by myk-e View Post
Asta nu inseamna ca stii prin ce a trecut masina aia.
La fata locului n-a fost niciun expert care sa faca ce ne ceri tu, adica sa determine viteza?
lasa-ma frate... mai multe stiu eu! erau politaii :O... nu mai vazusera asa ceva in viata lor!
cica unu : scrie golf pe spate, da' e polo sigur... cat de idiot sa fi!? din "pacate" ma cunosteam cu soferul si nu se incurca cu masini.. naspa; mai avea un x5 tot nou si un lexus la fel...
Old 26-06-12, 22:59   #15
raresvintea

Stage 5

Member of:
[SKODA]

Viteza in afara Romaniei se determina accesand modulul de Airbag si acolo scrie viteza la impact. Motorul s-s desprins asa de usor ca sa nu intre in habitaclu sau sa mute caseta de directie si apoi volanu. Sunt gandite de asa maniera incat sa protejeze ocupantii...

99% ca soferul sa NU fi purtat centura si atunci e clar ca esti proiectat in stanga si in dreapta indiferent de cate airbag-uri ai avea. Centura e sfanta!

Dumnezeu sa il odihneasca!
raresvintea is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -