![]() |
determinarea vitezei
salut tuturor. apelez la cunostintele voastre pentru a afla viteza unei masini implicate aseara intr-un accident.
datele problemei sunt: 1. un semn pe turometru la ~2500-3000 rpm 2. viteza maxima in bord era de 220 km/h (nu-i cunosc motorul) 3. la impactul lateral in locul stalpului A, motorul cu tot ansamblul fata a fost smuls. 4. masina era vw golf 5 |
Re: determinarea vitezei
dupa mine , daca ar fi in a4-a la turatia aia ar avea cam 80+
|
Daca era pe benzina, la 3000 in TR5 avea ~100, in TR4 cam 75.
|
Quote:
|
Poate apucase soferul sa calce ambreiajul si sa reduca intr-o anumita masura. Si mai e un aspect - masinile noi au asa numitele <crumple zones> - care absorb socul impactului. Ca urmare, nu e nevoie de un impact foarte puternic pentruca masina sa arate ca aruncata din avion fara parasuta.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
din pacate nu.. cand m-am dus la el, inca traia, dar doar pentru urmatoarele 2 minute... l-am gasit la ~20 m distanta de masina. duminica l-a inmormantat. cine sta prin ploiesti s-ar putea sa fi vazut, au fost ~200 de masini. |
Quote:
Eu la Astra am 3000rpm la 100 dar la Vectra am 3000rpm la 130-140. Deci daca era 1.4 sau 1.6 nu avea mai mult de 100km/h chiar si in a 5a dar daca era ceva motorizare mai mare cu rapoarte mai lungi avea bine peste 100km/h. |
Bineinteles dar a spus Golf 5, predomina 1.4 si 1.6 iar daca vmax in bord este 220 sigur nu e motor mare, pe asta m-am bazat.
|
Sa stiti si voi ca toate masiniile care sunt implicate in accidente grave si se rup de la jumatate sau lonjeroane smulse sau te mai miri ce, sunt masini care au fost reparate din doua sau mai multe bucati. O masina care nu a suferit un accident major la care a nu a fost inlocuit un lonjeron etc. nu se rupe, nu se smulge. Sunt excluse din discutie masinile care au rugina avansata.
|
Quote:
|
Asta nu inseamna ca stii prin ce a trecut masina aia.
La fata locului n-a fost niciun expert care sa faca ce ne ceri tu, adica sa determine viteza? |
Quote:
cica unu : scrie golf pe spate, da' e polo sigur... cat de idiot sa fi!? din "pacate" ma cunosteam cu soferul si nu se incurca cu masini.. naspa; mai avea un x5 tot nou si un lexus la fel... |
Viteza in afara Romaniei se determina accesand modulul de Airbag si acolo scrie viteza la impact. Motorul s-s desprins asa de usor ca sa nu intre in habitaclu sau sa mute caseta de directie si apoi volanu. Sunt gandite de asa maniera incat sa protejeze ocupantii...
99% ca soferul sa NU fi purtat centura si atunci e clar ca esti proiectat in stanga si in dreapta indiferent de cate airbag-uri ai avea. Centura e sfanta! Dumnezeu sa il odihneasca! |
| All times are GMT +2. The time now is 08:02. |
- Copyright 2026 4Tuning