Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 26-01-10, 17:07   #1
Laptiucu

Stage 5

Default accident

un cunoscut venea pe un drum cu 2 benzi pe sens unde limita de viteza era 70 ... din partea stanga de pe un drum laturalnic care avea doar cedeaza trecerea venea o masina, s-a bagat in fata lor si cunostina mea l-a lovit fix in mijlocul spatelui ... la vreo 15 metri de drumul laturalnic (erau pe banda 2 - cea de langa axul drumului). evident ca nu s-au inteles si au mers la politie. cunostinta mea avea undeva pe la 100. care e vinovatul din punctul vostru de vedere? am facut si o mica schita sper sa se inteleaga. (scuzati desenul urat).

sa fie de vina cel care a venit de pe drumul laturalnic pe motiv ca nu s-a asigurat? totusi e lovit doar in spate nu lateral+spate.
sa fie vina cunostintei mele ca a avut viteza? totusi era pe drumul cu prioritate
sa fie culpa comuna?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.JPG
Views:	243
Size:	29.3 KB
ID:	1282960  
Laptiucu is offline   Reply With Quote
Old 26-01-10, 18:48   #2
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5

RA_2fast4u's Avatar

Member of:
[FORD]
[FOTO]
Default Re: accident

E clar vina celui care s-a bagat in fata lui.
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 26-01-10, 19:47   #3
Alex30

Stage 5

Alex30's Avatar

Member of:
[DACIA]
[4Wheels]

Corect. Vina celui care s-a bagat de pe drumul cu prioritate. Daca tot s-a bagat ori ii dadea talpa...ori se baga frumos pe prima banda sa faca loc la cei care vin din spate...
Old 26-01-10, 22:23   #4
MyKy31

Stock

Dupa parerea mea vina ii apartine celui care sa bagat de pe drumul cu prioritate.
MyKy31 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-10, 22:41   #5
Laptiucu

Stage 5

de ce nu ar fi culpa comuna?
cel care venea pe drumul respectiv area viteza aproape dubla fata de limita legala si pe langa asta l-a lovit in spate. stim ce se zice despre lovirea din spate. pe prima banda circula alta masina din ce-am inteles.

adica
unul nu a cedat trecerea
celalalt a circulat cu viteza si l-a lovit in spate.
Old 26-01-10, 22:47   #6
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5

RA_2fast4u's Avatar

Member of:
[FORD]
[FOTO]

Tu vrei sa iti ajuti prietenul sau sa il infunzi? )

Responsabil pentru producerea accidentului este cel care s-a bagat pe drumul cu prioritate fara a fi sigur ca manevra lui nu incurca pe altcineva. Chiar daca accidentul nu a avut loc chiar in intersectie.

Moral, are si el o vina deoarece in momentul in care a vazut intentia celuilalt putea sa franeze mai din timp, sau sa il ocoleasca pe abanda I.

L-a scos politia vinovat pe el? Sau a dat culpa comuna? Sau care e ideea?
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 27-01-10, 10:42   #7
Laptiucu

Stage 5

eu am o parere diferita fata de a lui. treaba s-a intamplat ieri si eram curios voi ce parere aveti. cand voi afla si rezultatul va voi zice.

eu sustin ca e culpa comuna, adica el pe langa viteza mare, lovirea in spate mai a fost si neatent ... sa fim seriosi intentia celuilalt de a intra pe drumul cu 4 benzi a vazut-o cu destul timp inainte ... respectivul ajunsese si el pe la vreo 50 doar era in accelerare. va anunt ce a hotarat si politia.
Old 27-01-10, 14:39   #8
vectra_gts

Stage 5

vectra_gts's Avatar

vina este a celui din spate. la un astfel de accident vazut asta vara l-am auzit clar pe militian cum a spus ca nimeni nu poate demonstra ca una din masini a avut viteza mai mare decat limita legala.
vectra_gts is offline   Reply With Quote
Old 27-01-10, 15:14   #9
Alex30

Stage 5

Alex30's Avatar

Member of:
[DACIA]
[4Wheels]

Eu unul nu inteleg de ce ar fi vina celui de pe drumul cu prioritate sau sa fie culpa comuna. Ganditi-va cum ar fi pe autostrada...unul intra de pe banda de accelerare si este lovit in spate de altul care circula pe autostrada...cine e de vina ? Ala care l-a lovit din spate nu ?! Ceva de genul asta spuneti si voi aici...Oricum cel mai bine e sa asteptam verdictul lui Garcea
Alex30 is offline   Reply With Quote
Old 27-01-10, 17:57   #10
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

Quote:
Originally Posted by Alex30 View Post
Eu unul nu inteleg de ce ar fi vina celui de pe drumul cu prioritate sau sa fie culpa comuna. Ganditi-va cum ar fi pe autostrada...unul intra de pe banda de accelerare si este lovit in spate de altul care circula pe autostrada...cine e de vina ? Ala care l-a lovit din spate nu ?! Ceva de genul asta spuneti si voi aici...Oricum cel mai bine e sa asteptam verdictul lui Garcea
da. oricand lovesti din spate esti vinovat ca n-ai pastrat distanta.
si in cazul asta accidentul nu s-a intamplat in intersectie sa zici ca nu i-a acordat prioritate, a fost dupa cand respectivul s-a incadrat deja pe banda, si a fost lovit din spate ... deci e vina celui de pe drumul cu prioritate. si cu siguranta asta va zice si garcea.
Spark is offline   Reply With Quote
Old 27-01-10, 20:50   #11
Laptiucu

Stage 5

eu zic ca altcumva o sa fie ... 2 variante:
1. depinde peste ce politist da
2. depinde cine are pile mai mari

si cel care a venit de pe drumul cu cedeaza trecerea nu s-a incadrat legal pe banda 1 ... el era pe banda 2 cea de langa axul drumului.
sper ca maine va anunt ce decizii s-au luat. cel putin in ce stadiu s-a ajuns. un singur lucru pot sa zic: nu s-au inteles la fata locului (evident deci nu se pune problema de intelegere amiabila) si au fost la politie. maine vin cu rezultatul (sper)
Old 27-01-10, 22:15   #12
Alex30

Stage 5

Alex30's Avatar

Member of:
[DACIA]
[4Wheels]

Quote:
Originally Posted by Laptiucu View Post
eu zic ca altcumva o sa fie ... 2 variante:
1. depinde peste ce politist da
2. depinde cine are pile mai mari

si cel care a venit de pe drumul cu cedeaza trecerea nu s-a incadrat legal pe banda 1 ... el era pe banda 2 cea de langa axul drumului.
sper ca maine va anunt ce decizii s-au luat. cel putin in ce stadiu s-a ajuns. un singur lucru pot sa zic: nu s-au inteles la fata locului (evident deci nu se pune problema de intelegere amiabila) si au fost la politie. maine vin cu rezultatul (sper)
Asta stiam si eu si mi se pare normal...daca te bagi te bagi pe prima banda sa faci loc la aia care vin in viteza din spate...asteptam rezultatul
Old 28-01-10, 16:33   #13
Laptiucu

Stage 5

politia l-a scos vinovat pe cel care a virat la stanga. i-au suspendat permisul pe 3 luni
Old 28-01-10, 16:46   #14
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

naspa :P
Spark is offline   Reply With Quote
Old 28-01-10, 18:14   #15
Alex30

Stage 5

Alex30's Avatar

Member of:
[DACIA]
[4Wheels]

Quote:
Originally Posted by Laptiucu View Post
politia l-a scos vinovat pe cel care a virat la stanga. i-au suspendat permisul pe 3 luni
Corect...la asta ma si asteptam
- Copyright 2024 4Tuning -