![]() |
accident
1 Attachment(s)
un cunoscut venea pe un drum cu 2 benzi pe sens unde limita de viteza era 70 ... din partea stanga de pe un drum laturalnic care avea doar cedeaza trecerea venea o masina, s-a bagat in fata lor si cunostina mea l-a lovit fix in mijlocul spatelui ... la vreo 15 metri de drumul laturalnic (erau pe banda 2 - cea de langa axul drumului). evident ca nu s-au inteles si au mers la politie. cunostinta mea avea undeva pe la 100. care e vinovatul din punctul vostru de vedere? am facut si o mica schita sper sa se inteleaga. (scuzati desenul urat).
sa fie de vina cel care a venit de pe drumul laturalnic pe motiv ca nu s-a asigurat? totusi e lovit doar in spate nu lateral+spate. sa fie vina cunostintei mele ca a avut viteza? totusi era pe drumul cu prioritate sa fie culpa comuna? |
Re: accident
E clar vina celui care s-a bagat in fata lui.
|
Corect. Vina celui care s-a bagat de pe drumul cu prioritate. Daca tot s-a bagat ori ii dadea talpa...ori se baga frumos pe prima banda sa faca loc la cei care vin din spate...
|
Dupa parerea mea vina ii apartine celui care sa bagat de pe drumul cu prioritate.
|
de ce nu ar fi culpa comuna?
cel care venea pe drumul respectiv area viteza aproape dubla fata de limita legala si pe langa asta l-a lovit in spate. stim ce se zice despre lovirea din spate. pe prima banda circula alta masina din ce-am inteles. adica unul nu a cedat trecerea celalalt a circulat cu viteza si l-a lovit in spate. :) |
Tu vrei sa iti ajuti prietenul sau sa il infunzi? :))
Responsabil pentru producerea accidentului este cel care s-a bagat pe drumul cu prioritate fara a fi sigur ca manevra lui nu incurca pe altcineva. Chiar daca accidentul nu a avut loc chiar in intersectie. Moral, are si el o vina deoarece in momentul in care a vazut intentia celuilalt putea sa franeze mai din timp, sau sa il ocoleasca pe abanda I. L-a scos politia vinovat pe el? Sau a dat culpa comuna? Sau care e ideea? |
eu am o parere diferita fata de a lui. treaba s-a intamplat ieri si eram curios voi ce parere aveti. cand voi afla si rezultatul va voi zice.
eu sustin ca e culpa comuna, adica el pe langa viteza mare, lovirea in spate mai a fost si neatent ... sa fim seriosi intentia celuilalt de a intra pe drumul cu 4 benzi a vazut-o cu destul timp inainte ... respectivul ajunsese si el pe la vreo 50 doar era in accelerare. va anunt ce a hotarat si politia. |
vina este a celui din spate. la un astfel de accident vazut asta vara l-am auzit clar pe militian cum a spus ca nimeni nu poate demonstra ca una din masini a avut viteza mai mare decat limita legala.
|
Eu unul nu inteleg de ce ar fi vina celui de pe drumul cu prioritate sau sa fie culpa comuna. Ganditi-va cum ar fi pe autostrada...unul intra de pe banda de accelerare si este lovit in spate de altul care circula pe autostrada...cine e de vina ? Ala care l-a lovit din spate nu ?! Ceva de genul asta spuneti si voi aici...Oricum cel mai bine e sa asteptam verdictul lui Garcea
|
Quote:
si in cazul asta accidentul nu s-a intamplat in intersectie sa zici ca nu i-a acordat prioritate, a fost dupa cand respectivul s-a incadrat deja pe banda, si a fost lovit din spate ... deci e vina celui de pe drumul cu prioritate. si cu siguranta asta va zice si garcea. |
eu zic ca altcumva o sa fie ... 2 variante:
1. depinde peste ce politist da 2. depinde cine are pile mai mari :) si cel care a venit de pe drumul cu cedeaza trecerea nu s-a incadrat legal pe banda 1 ... el era pe banda 2 cea de langa axul drumului. sper ca maine va anunt ce decizii s-au luat. cel putin in ce stadiu s-a ajuns. un singur lucru pot sa zic: nu s-au inteles la fata locului (evident deci nu se pune problema de intelegere amiabila) si au fost la politie. maine vin cu rezultatul (sper) |
Quote:
|
politia l-a scos vinovat pe cel care a virat la stanga. i-au suspendat permisul pe 3 luni :)
|
naspa :P
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:35. |
- Copyright 2026 4Tuning