Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Sondaje Auto

Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea

Reply

Thread Tools
Old 20-01-09, 11:29   #16
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]
Default Re: Cum alimentati? Faceti plinul de fiecare data? Circulati pana la rezerva?

Quote:
Originally Posted by KTA87 View Post
Super tare! Suntem ca la F1. Mergem pana la ultimul strop de combustibil ca sa avem greutate mica in rezervor
nici chiar pana la ultimul strop ! .. cum s-a aprins beculetul magic.. cum bag motorina !

Dar au fost cazuri sa merg cu ce mai ramasese in motor , cand mi-am adus masina, am nimerit pe o autostrada unde nu am avut parte de statii de alimentare! si am mers cred ca vreo 15-20 de km cu beculetul galben, am simtit ca nu mai aveam motorina si exact atunci zaresc un peco Tare sperietura!

dolb is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 17:58   #17
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Re: Cum alimentati? Faceti plinul de fiecare data? Circulati pana la rezerva?

Subscriu la ceea ce a spus dolb in legatura cu usurarea masinii. Considerati asta o completare la primul meu topic, pentru ca acolo nu am considerat oportun sa spun si acest motiv, dar pentru mine este un criteriu important. Am masina pe motorina si autonomia la drum e mare, chiar si in trafic congestionat, si ma pot risca sa merg cu 3-4 litri de combustibil. Cred, dupa estimarile mele ca am mers o data si cu 2 litri in rezervor.
Eu sunt deformat profesional in ceea ce priveste costurile totale, medii, fixe, variabile ale masinii, si incerc mereu sa obtin un raport optim intre drumurile pe care le fac (trafic urban, extraurban, drumuri lungi, perioade de stationare ale masinii, etc) si oportunitatea alimentarii. Pe de alta parte mai tin cont si de evolutia pretului la combustibil. Cum a fost acuma ceva vreme motorina 3,2 ron l, am facut si plinul, bagand vreo 63 l.
Cand masina e mai usoara ii vine si motorului mai usor. Iar eu sunt de parere ca in timp acest lucru conteaza.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 18:31   #18
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

la cat merg pe rosu , mi s`anrosit si acul de la rezervor , chiar daca am plinul , tot rosu'mi arata ...intr`o zi cred ca o sa mi se arda

acu serios vorbind , cam 50ron alimentez , sa am cam 25L in rezervor constant , dar a fost o situatie cand , am ramas si'n pana de benzina , culmea , nici becul de avertizare nu s`a mai aprins (cu o seara in urma fusesem la "402" , si cred ca acolo a fugit toata benzina) ..ciudat , dat in acelasi timp foarte naspa sa'mpingi masina
VaLeX is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 19:24   #19
nanutzu

Stage 5

nanutzu's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

intotdeauna fac plinul... nu cade acul mai jos de jumate!!! il tin din scurt...
nanutzu is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 21:57   #20
KTA87
BMW Driver

Stage 5

KTA87's Avatar

Member of:
[VW]
[Opel]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by nanutzu View Post
intotdeauna fac plinul... nu cade acul mai jos de jumate!!! il tin din scurt...
La rezervor de 35 de litri sau cat are Punto, si eu as face plinul
KTA87 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 22:37   #21
morpheusmaster

Stage 5

morpheusmaster's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]

Fratilor ) eu pun putin si des Intrun oras mic...o masina mica cu un motor mic...nu are nevoie sa care dupa ea si 50l de benzina asa ca ii bag de 20-30 lei...cand se aprinde becu trec...mai bag de 15-20...km asa...sunt si cazuri cand ii pun juma de rezervor dar ii fac plinul doar cand trebuie sa plec la drum. Nu merg prin oras cu plinul facut caci la o masina de 800kg cu tot cu mine trasa de 1 motor de 1.1...daca mai am si iubita in dreapta...chiar e de preferat sa am putina benzina ca sa aiba motorul elasticitate cat de cat.

Si au fost si perioade mai negre cu bugetul cand bagam de cate 10 lei benzina...si mai ramaneam si in pana (da, cu masina mea...recunosc)...dar cine rade de mine inseamna ca nu e sofer )
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 20-01-09, 22:50   #22
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Punto are peste 40l...
Matizul in schimb are 35 de L.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 21-01-09, 01:19   #23
dj_geo_bv

Stage 4

Member of:
[VW]

In cartea tehnica imi scrie ca din momentul cand s-a aprins becul galben in rezervor mai sunt 7 litri de motorina si o autonomie de 100 km garantat. 80 am mers cu beculetul aprins deci oarecum se confirma. asta pt un Vw Polo 1.9 tdi din 2003
dj_geo_bv is offline   Reply With Quote
Old 21-01-09, 02:50   #24
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

La Golf 4 (si presupun ca si la restul gamei VW) cand se aprinde senzorul in bord (daca s-a mers cu ea doar pe drum in aliniament iar masina nu s-a inclinat in santuri sau pante), teoretic mai sunt 7 l, ceea ce corespunde unei autonomii de inca 100 km cu conditia ca consumul mediu din momentul aprinderii senzorului sa nu fie mai mare de 7%.
Daca consumul e de 14 % (urban de exemplu) atunci nu mai pot fi parcursi 100 km, ci 50 km. Eu am mers de la aprinderea senzorului in jur de 150 km, si cred ca mai aveam vreo 2 litri in rezervor.
Daca consumul e de 4% poti merge si 170 km de la aprinderea lampii de control din bord.
La Golf 4 4Motion senzorul se aprinde la aproximativ 8 l ramasi in rezervor, acesta avand consumul mai mare.
Daca se iau viraje bruste sau se circula cu masina pe drum inclinat spre dreapta/stanga, senzorul poata sa se aprinda si iar sa se stinga in bord. Deci nu fiti asa de siguri ca mai aveti doar 7/8 litri (4Motion) in rezervor, pentru ca pot fi 9-10 litri, sau chiar mai mult.

Last edited by iulian2476; 21-01-09 at 02:58.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-09, 06:28   #25
nanutzu

Stage 5

nanutzu's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
are 47 de litri + 5 litri supra plinul...
dar asta conteaza mai putin...
Old 21-01-09, 08:52   #26
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

la mine are 50 de litri si odata chiar 51 am pus in el .. ajunsese motorina exact pana la busonul unde alimentezi stiu ca se dusese acu mult peste linie si acolo statea !
dolb is offline   Reply With Quote
Old 21-01-09, 09:07   #27
nanutzu

Stage 5

nanutzu's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

cam atat intra si in rezervorul meu!!! sta vreo 60 - 70 km acul peste limita...
Old 21-01-09, 12:29   #28
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

sper sa schimb acest obicei dar cam asa fac
am o suma de obicei fixa de bani si conduc pana se aprinde becu sau pana ajunge liniuta la empty si atunci mai alimentez. nu merg niciodata cand e becu aprins sau sub linie doar daca e urgenta.

@morph ... stai linistit frate ca si eu cu masina de 1 si mica si alea alea in vremuri grele treceam cam in fiecare zi pe la peco sa alimentez de 10 ron
Spark is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 20:34   #29
cristy_dacia

Stage 5

cristy_dacia's Avatar

cateodata fac plinul dar cand mai sunt in criza de bani fac doar jumate dar cand mise aprinde becul la benzina imediat alimentez
cristy_dacia is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -