Sorry nu facem afacerea...imi pare rau si inainte sa ma injuri iti explic. Am un baiat din Romania care lucreaza f. bine insa nici el nu stie germana. Eu nu ma pot imparti la 2 firme sa vorbesc cu clientii...De aceea am accentuat ca limba germana e obligatorie.
In ce priveste salariul , el castiga cam 1700 in mana cu ore suplimentare deci nu o duce rau. In Germania meseria asta e platita la ora actuala asa :
In estul Germaniei (foasta RDG) un mecanic cu experienta de 2-7 ani are cam 900 - 1200 in mana.
In Westul Germaniei (fosta RFG) are cam 1000-1300 in mana.
La experienta peste 7-8-9 ani si cunostinte adecvate se ajunge la 1400-1500 in mana...si nimic mai mult.Iar astea sunt salarii pt lucratori cu diploma si care vorbesc bine sau f bine germana.
Aici un link pt cei care cred ca in Germania meseria de mecanic auto e platita enorm :
http://www.lohnspiegel.de/main/zusat...chaniker-innen
linia rosie e media brut la toate varstele si experientele. Prima linie albastra e la 5 ani de experienta. Salariul e scris in Brut , din care se mai scad 30-35% pt asigurari impozite etc. (sau ca sa fiu rau pt greci, ciprioti, italieni si spanioli...voi de unde credeti ca statul german are atatia bani sa plateasca pt cei care fac siesta zi de zi)...sorry trebuia spus.