Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 08-01-12, 11:00   #1
antidotu79

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Cum sa dam brrrrr?

Dupa cum se stie, totul intr-o competitie de SPL consta (consider si sustin) in oprimizare: un cablu mai gros intotdeauna ajuta mai mult decat un cablu subtire, constructia si pozitionarea incintei in masina, curentul, rigidizarea etc. Toate acestea duc spre un anume scor.

Dar cand vine vorba procesul de brrrr in sine cum se procedeaza mai corect (avem 2 variante):
1. cei ce dau brrrr in felul urmator: pun pauza la HU, cauta track-ul (sau invers) dau volumul la maxim sau la cat stiu ei ca trebuie dupa care dau PLAY
2. cei care cauta track-ul la volum mic, iar dupa ce il gasesc maresc volumul HU-ului treptat.

Care este modul corect de a da brrrr?
antidotu79 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 15:48   #2
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Re: Cum sa dam brrrrr?

Ambele Cand ajungi sa lucrezi suficient la un sistem si o sa si ai niste aparate de masura o sa-ti dai seama si de ce se intampla foarte multe chestii cand dai direct play pauza (mai mult sau mai putin placute ) si la fel de multe cu cresterea treptata. Depinde de la sistem la sistem, nu e o regula, doar daca lucrezi iti dai seama ce e mai bine.
Deci nimeni nu are cum sa-ti raspunda la intrebare
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 16:16   #3
basic
Competitor CNCA

Stage 5

basic's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Nu cred ca tu intrebi care e modul "corect".Cred ca vrei sa afli care e metoda de a aduce maximul din sistem, probabil.
As spune cel mai corect formulat ar fi care este metoda cea mai buna de aduce maximul din sistem ,FARA A CREA PAGUBE IREMEDIABILE.
Totul se reduce la sistemul fiecaruia ,as spune eu mai exact la amplificare+curent in raport cu difuzoare.
Se merge pe metoda 1 in situatia in care stii care e volumul safe(aici ai o experienta in fail de difuzoare:P) sau ai facut teste inainte si efectiv nu vrei sa mergi mai mult .
Se merge pe metoda 2 iar oprirea din volum se face pe o intuitie,sau efectiv cand " simti" ca presiunea nu mai creste de obicei cand puterea nu este coplesitoare/distrugatoare pt difuzoare si astfel nu exista situatii limita la care sa ajungi accidental,prin neprirea la timp in cresterea volumului si permiterea unei puteri nesuportabile mecanic/electric de catre difuzor chiar si pentru cateva secunde.
Sunt avantaje/dezavantaje la fiecare din metode dar totul se reduce la raportul amplificare/difuzoare.
Ca si avantaj la prima metoda in afara de faptul ca esti in "safe mode" nu vad.
La a 2 metoda mai conteaza si pasii volumului,adica timpul de la minim la maximul unde te opresti.
Asa cum a zis si Bigu,din pacate nu exista o metoda universala, si de fapt totul se adapteaza pe sistem /utilizator.

Contrar unor pareri mai mult sau mai putin avizate/documentate ,eu sunt de parere ca argumentul distorsiune este inutil a fi adus in discutie in raport cu decibelii obtinuti.

157.7DB...CAN'T STOP THE ROCKs.....
2013=> 158.7DB

Last edited by basic; 08-01-12 at 16:22.
basic is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 18:03   #4
antidotu79

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

1. ai dreptate adi, formularea corecta era: cum sa scoate perfoante maxime din sistem ...
2. am primit niste informatii f utile care sper sa ajute si pe altii
3. cum zicea si bigu (cu care sunt de acord) : avand aparatura necesara, poti intelege mai multe (personalizat pe fiecare sistem in parte)
antidotu79 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -