19-03-05, 12:15
|
|
Stage 5
|
statie?
sunt fericitu posesor al unei dacii break ... am un mp3 panasonic mosfet 4x50 w 2 boxe vdo pe fata de 25 w rms 16.5 cm si pe spate 2 infinity ovale de 100x rms din acelea de 6\"x9\"
presupu ca,(virgula) cassu` scoate 22 w rms si nici astia nu clar pt. ca la maxim incepe sa distorsioneze si din moment ce boxele duc cred ca de la cass e buba.
daca pun un amplificator pt. cele din spate ( nu am pretentia sa folosesc toti cei 100 w) dar ma gandesc la un 60 -70 w ca pres ca nici acestea nu pot fi folosite la maxim ...
si ce amplif s-ar potrivi? eventual si o iesire pt. subwoofer pt. mai tarziu cand fac rost de bani
|
|
|
19-03-05, 14:05
|
|
Stage 5
Member of: [Opel]
|
a
parerea mea este ca nu se prea merita o statie - o sun din experienta proprie
eu mi-am luat o statie JBL 75.4 pt boxe, tot 6X9 dar JBL - si la 10 % din putere crapa boxele. se aude intr-adevar mai clar, nu mai distorsioneaza, dar nu-s destul de puternice boxele ca sa merite statie - parerea mea
|
19-03-05, 15:00
|
|
Stage 5
|
ma gandesc ca ... boxele au 100 w si o statie de 70 sau pacolo cum draq sa le arda ... si 300 w putere maxima
|
|
|
19-03-05, 16:06
|
|
Stage 5
|
Gresit ! Se merita statie din plin daca poti profita de ea ! Boxele nu crapa. Nu suporta puterea din cauza portierei care nu e antifonata cum trebuie ! Si eu am statie si e mare diferenta !
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
|
|
|
19-03-05, 23:05
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 4
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club]
|
Eu am un JVS 4x45 W si 2 Sony Explod de 170 W(rms) si cand dau volumul la 25 deja se aud boxele la capacitate maxima, tinand cont ca, JVC-ul are volum pana la 50 !
Se aud boxele foarte bine !
Ce vreau eu sa spun este ca CD playerul are destula putere pt niste boxe ovale !
Boxele ovale sunt pt masina si deci pt cd player !
Statie iti trebuie pt difuzoare mari, subwofere etc !
|
19-03-05, 23:14
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Ma indoiesc ca au alea cate 170 W rms... Poate impreuna.
|
|
|
19-03-05, 23:25
|
|
Stage 5
|
DJ e-Jay, nici nu ai idee cat de gresit e ce spui. Nu difuzoarele ajung la limita ci amplificatorul integrat al unitatii si incinta portierei. Iti pot arata oricand cum poti da vol la maxim daca ai antifonare in portiere si statie de amplificare dedicata ! Distorsiunile sunt din amplificatorul sursei. Gandeste-te si tu cum intr-o sursa de dimensiuni uzuale sunt inghesuite CD-playerul, tunerul si amplificatorul. Ai vazut in ce hal frige o unitate daca o scoti din bord in timp ce merge? De ce crezi ca sursele High-End de peste 1000E nici nu au amplificare interna si nu pot fi folosite decat cu amplif dedicat?
|
|
|
19-03-05, 23:56
|
|
Stage 5
|
asta a fost tare cu ajung la capacitate maxima pe la volum dat la 25...
deci cassu tau adica 4x45 scoate in jur de 18 sau 20 w rms ... si boxele alea zici ca au 170 w rms desi eu nu prea am vazut boxe sa aiba puterea asta ... de la 18 la 170 e cale lunga
intrebare legata de prob mea... boxele ovale sunt pe haion ... haion din acela de break deci nu in portiere acre e prins in suruburi si asezat pe o banda de cauciuc deci nu trepideaza.... si face o incinta destul de etansa cu portbagaju... cum influenteaza portierele sunetu dinauntru daca boxele nu sunt in usi?
|
|
|
20-03-05, 00:06
|
|
Stage 5
|
pune-ti omule statie dk ai posibilitatea ..uite si eu am ceva asemanator..doar ca-s jbl pe fata de 10cm - 35w..si pe spate de 20cm 110w..
si un HU alpine 9826.si pm...deja la peste 20unitati la volum incepe sa distorsioneze..si asta-i din cauza casului..care n-are decat vreo 18w rms.. si eu ma gandesc tot la o statie gen 2x100 + 2x30 + woofer dar nu prea-i posibil asa ceva....
si totusi vdo alea de 16cm?au sigur 25w?k mi se pare putin rau..macar un 40w....sau dk nu poti sa-ti pui acum o statie..niste filtre sunt la fel de bine venite..
|
20-03-05, 00:31
|
|
Stage 5
|
Haha, acum vad 170W RMS. La 170W RMS si cu difuzoarele la distanta la care sunt fata de ureche, iti plesnesc vasele de singe din cap instantaneu ! Ca sa lamurim care ceva :
Boxele NU AU putere ci primesc putere. Este impropriu spus ca o boxa are 100W. Din contra, ea primeste maxim 100W continuu fara sa se arda. Puterea max de sa zicem 300W simbolizeaza faptul ca difuzorul suporta varfuri scurte de pana la 300W. Pe de alta parte, sunt foarte multi parametri de luat in calcul si nu numai puterea : voltajul la care e data puterea, distorsiunile care corespund puterii respective, sensibilitatea. Pe de alta parte spectrul audio audibil (20-20.000HZ) nu e perceput uniform de urechea umana. Urechea e cea mai sensibila in jurul frecventei de 1000Hz( deci pe medii). Urmeaza inaltele si basii. de aceea se pun in masina tweetere de 50W si subwoofere de 500W si cu toate astea sunetul este echilibrat. Urechea nefiind asa de sensibila pe joase, este nevoie de mult mai multa putere pentru a o impresiona in aceeasi masura ca un tweeter. Puterea unui difuzor este data astfel generic 100W, ea nefiind aceeasi pe tot spectrul ! Cine vrea sa incerce treaba cu frecventele, sa ia un generator de tonuri si sa genereze un semnal de volum constant care sa plece de la 20HZ si sa se termine la 20.000Hz. Veti vedea atunci ca nu veti auzi tot spectrul la fel de 'tare'. Sa revenim acum si la lucruri concrete. In medie unitatile au specificate puteri de intre 4x45 si 4x60W. Asta inseamna o putere nominala de 4x20 pana la 4x27W. Daca mai punem si ca pana la jumatate din aceasta putere putem asculta 'curat', raman intre 4x10 si 4x14W curati. Asta e puterea la care se poate asculta intr-o masina dotata cu HU si boxe ( fara amplificare, sub...). Acum daca consideram ca un difuzor uzual are 60-100W RMS, va dati seama ca e imposibil de ars cu doar 10-14W RMS. O concluzie foarte importanta : Nu puterea arde un difuzor ci distorsiunile !!! Poti asculta 50W cu un amplif fara probleme si poti asculta 15W fara amplif si sa arzi boxele !!!
O alta cauza a distorsiunilor este asa zisa incinta a portierei. 'Incinta' nefiind etansa, iese aerul prin toate partile si astfel se pierde bass-ul si apar vocile subtiate si nazale. pe de alta parte, tabla portierei vibreaza ca naiba daca nu e rigidizata. De aceea pentru cei ce vor un sistem performant, mai spun o data : nu va zgarciti cu antifonarea. Este o etapa cruciala pentru un sunet de fidelitate. Nici nu aveti idee in ce hal schimba sunetul !!!
|
|
|
20-03-05, 08:04
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [TIME SQUAD]
|
Sustin in totalitate vorbele lui fuscobal...nu puterea arde difuzorul ci distorsiunile, difuzoarele nu scot putere ci suporta putere, un amplificator intern al oricarui HU nu poate impinge niste difuzoare ca sa le duca la prajit din cauza puterii...amplifiactoarele acelea mici din HU-uri ajung la o saturatie...in orice masina pragatita \"profi\" difuzoarele vor fi atacate de amplificatoare si nu direct din HU...controlul sunetului pe difuzoare fie ele tweetere fie subwoofer este mult mai mare utilizand amplificatoare dedicate lor...nu este obligatoriu ca un amplificator care poate scoate 100W sa fie dat la maxim pentru a impinge difuzoarele pe care scrie 170W...se poate ca acesta sa sune mai bine la un nivel de reglare de 25% tocmai din considerentele spuse de fuscobal mai sus..urechea umana si cum se percep frecventele de catre ea...e foarte des intalnit fenomenul de BU-TZ BU-TZ la noi cand trece cate o masina in care se aude doar bass-ul si tweeterele fara a fi urma de voce in sunetul respectiv...am intalnit masina care avea ca si sistem audio doar tweetere si un subwoofer...si omul pretindea ca suna de rupe caroseria...e adevarat dar rupea si orice logica in regulile de auditie a oricarei melodii...ca sa incheiem, ia-ti un amplificator doar pentru proba...cere unul imprumut si poate ca vei fi impresionat de schimbarea de sunet...bafta
|
20-03-05, 11:14
|
|
Stage 5
|
mai se pricepe lumea )..ce bine )..si DjEjay..io nu cred ca tu ai xplod de 170w avand in vedere ca cele mai puternice xploduei au 90wrms...si cele mai tari difuri de la noi pe piata-s jbl de 150wT595Limited..
Daca ttot suntem aici am si eu o nelamurile..defapt INtrebare..mai nou am un sistem format din jbl GTO 426-pe fata..si 836 pe spate..vreau sa stiu si eu ce statie mi-ar trebui pentru a trece prin toate 4 difuzoarele..426-35w si 836-110w..n-am vazut pana acum o statie kre sa imparta astfel puterea..Cine se pricepe..astept un raspuns..
|
|
|
20-03-05, 11:26
|
|
Stage 5
|
In primul rand Sony X-plode nu sunt boxe ci pocnitori. In al doilea rand e simplu ce vrei tu Lexus : Iei o statie pe 4 canale cat mai apropiata de boxele cele mai puternice si dai gain-ul mai mic pe boxele mai slabe. Oricum ceva in zona 4x60-4x80 e suficient. Cum ai gain-uri separate fata-spate, dai gain mare pe boxele de 110W si gain mic pe cele de 35W. Totusi, cand specifici puterea, specifica si sensibilitatea difuzoarelor. Ma gandesc ca daca 426 alea au putere asa mica, poate or avea macar 92-93db sensibilitate iar alea de pe spate 88-89db, caz in care se mai echilibreaza treaba !
|
|
|
20-03-05, 15:42
|
|
Stage 5
|
Pereche boxe multi-element 200 mm, 3 cai
Pereche boxe multi-element de diametru 200 mm, sensibilitate 91 dB (2.83 V @ 1 m), raspuns in frecventa 50 Hz - 21 kHz, cu con de woofer pentru amplificarea pe bass
Caracteristici principale:
# Putere de iesire RMS - 110 W
# Raspuns in frecventa - 50 Hz - 21 kHz
Alte caracteristici:
# Adancime de montare - 74 mm
# Diametrul maxim de taiere - 185 mm
# Putere de varf - 330 W
# Sensibilitate - 91 dB (2.83 V @ 1 m)
Pereche boxe multi-element 100 mm, 2 cai
Pereche boxe multi-element de diametru 100 mm, sensibilitate 89 dB (2.83 V @ 1 m), raspuns in frecventa 90 Hz - 21 kHz, cu con de woofer pentru amplificarea pe bass
Caracteristici principale:
# Putere de iesire RMS - 35 W
# Raspuns in frecventa - 90 Hz - 21 kHz
Alte caracteristici:
# Adancime de montare - 54 mm
# Diametrul maxim de taiere - 93 mm
# Putere de varf - 100 W
# Sensibilitate - 89 dB (2.83 V @ 1 m)
astea-s datele lor..ce parere ai fuscobal??
|
|
|
20-03-05, 16:15
|
|
Stage 5
|
Mda, intre timp m-am uitat si eu la JBL pe site sa vad ce zic baietii. Intr-adevar 426 alea sunt mici iar puterea pare destul de realista pentru dimensiunile lor. Partea mai nasoala e ca nu vei obtine un bass prea profund din ele nici cu toata antifonarea din lume deoarece nu reproduc decat de la 90db in sus. Daca ai manual la ele, sa te uiti si ce frecventa de rezonanta au pentru ca aia e mai importanta decat asta deoarece ce e sub frecventa de rezonanta nu se prea mai aude de catre ureche fiind foarte atenuat. 836 nu vad la ei pe site ! Sunt rotunde sau ovale ? Vad ca zici mai sus de 200mm (rotunde pentru ca nu vad si a doua dimensiune?)
|
|
|
|
|