Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Arata-ti sunetul! > Sistemul Audio de pe Masina Mea

Sistemul Audio de pe Masina Mea Sistemul Audio de pe Masina Mea

Reply

Thread Tools
Old 08-09-09, 16:50   #46
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Proiect Megane 2 Hatchback

cu un cheder de usa de sfanta dacie ! masacrat partial si lipit cu un adeziv elastic pe langa cel existent (pe exterior). Trebuie sa fii dispus sa trantesti mai tare cu portierele daca te decizi sa-ti pui. Si la deschidere trebuie sa tragi putin mai tare de clanta (si din int si din ext), dar pe mine nu ma deranjeaza. Am analizat subiectul si nu cred ca chederul si inchisul portierelor mai tare provoaca efecte negative asupra balamalelor si incuietorilor...In orice caz, time will tell :d!

Last edited by R a g n a r o K; 08-09-09 at 17:12.
R a g n a r o K is offline   Reply With Quote
Old 09-09-09, 13:53   #47
aproapeom

Stage 4

la iarna sper sa nu desfaci usa cu tot cu cheder

Last edited by aproapeom; 09-09-09 at 14:10.
aproapeom is offline   Reply With Quote
Old 09-09-09, 21:58   #48
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

va tin la curent, dar nu cred sa iasa prea usor de acolo, la cum am montat-o...oricum, si eu sunt curios de comportamentul in timp al acestei solutii

Azi m-am apucat sa-mi refac incinta de la subwoofer. Inainte era din tego de 1cm, acum o fac din MDF de 1,8. O fac conform specificatiilor venite cu difuzorul - asa cum era si cea dinainte de care am fost destul de multumit. Prinderea difuzorului se va face cu suruburi metrice.

Mai am ceva material si as incerca sa fac si o incinta bass reflex, sa vad cum suna si-asa. Problema e ca sunt putin confuz ce ar trebui sa urmez: specificatiile primite cu difuzorul sau diverse programele. Fiindca volumul cutiei este sugerat de fiecare data altfel. Iar in varianta dupa specificatiile primite, imi raman numai vreo 2 cm de la buza portului pana la spatele incintei... Daca ma poate ajuta cineva cu o sugestie relevanta, as aprecia mult.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	09092009713.jpg
Views:	100
Size:	326.4 KB
ID:	1077652   Click image for larger version

Name:	09092009715.jpg
Views:	86
Size:	320.1 KB
ID:	1077653  
R a g n a r o K is offline   Reply With Quote
Old 10-09-09, 04:55   #49
IM

Stage 5

IM's Avatar

Subwoofer: JBL P1222

In cazul acestui traductor eu iti recomand sa folosesti incinta recomandata de JBL.
Incintele BR sunt reusite si rezultatul va fi unul foarte bun. Atentie foarte mare sa respecti intocmai cele specificate de ei in fisa, chiar daca forma incintei tale este diferita. Conteaza ca volumul, diametrul si lungimea portului sa ramana aceleasi. Referitor la cei 2 cm, pare totusi cam ciudat, nu am schita in fata... oricum, regula este ca distanta de la gura portului pana la peretele opus sa aibe cel putin jumatate din deschiderea portului.

Nu se vede foarte clar in imagini dar cred ca folosesti piulite cu gheare - foarte bine!
Pentru imbinare iti recomand sa folosesti aracet foarte bun - special pentru lemn. Gasesti la MOMENT. Spor la lucru!
To see all from what it was
You need an uncorrupted eye..."
ionutmocioiu-on-facebook.com
IM is offline   Reply With Quote
Old 10-09-09, 18:39   #50
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Merci pentru sugestie. O sa incerc asa. Problema la mine e spatiul, mai precis adancimea incintei fiindca peste amplifuri si woofer vine o placa - se vede la post #19. In ultima instanta o sa modific nivelul ei daca ma hotarasc sa raman cu bass reflex. Deocamdata am terminat-o pe cea pe compresie si imi suna mai bine decat fosta.
Piulitele nu sunt cu gheare, sunt ca in poza atasata. Nu m-am intles prea bine cu cele cu gheare. Si le-am lipit cu Bison epoxy resin (cea care se intareste in 5min)...m-am gandit ca exagerarea nu poate strica. Dupa o zi de uscare, azi cand le-am atacat cu suruburi am constatat ca s-au lipit beton!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	10092009722.jpg
Views:	184
Size:	354.7 KB
ID:	1078611   Click image for larger version

Name:	10092009723.jpg
Views:	141
Size:	289.0 KB
ID:	1078612   Click image for larger version

Name:	10092009724.jpg
Views:	114