Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Arata-ti sunetul! > Sistemul Audio de pe Masina Mea

Sistemul Audio de pe Masina Mea Sistemul Audio de pe Masina Mea

Reply

Thread Tools
Old 19-08-09, 21:45   #31
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Proiect Megane 2 Hatchback

Mi-am dezmembrat din nou masina pentru:
1. a spala si curata bine mocheta
2. a antifona bine oala de la roata de rezerva, care e dintr-un fel de plastic
3. a retrasa cablajele, a le proteja pe traseu si a le finisa cum trebuie la capete
4. a adauga ceva straturi la antifonarea podelei
5. a antifona contraaripile pe exterior
6. a reface usile din fata si implicit incintele boxelor si ceva antifonare in plus pe fata de plastic a usii
Dupa cateva zile de chinuri, am reusit mare parte din primele 4 etape. In zilele urmatoare voi continua lucrarea si voi mai pune poze. Desi nimic nu a fost usor pana acum, urmatoarele etape vor fi si mai mai dificile fiindca usile trebuie sa iasa perfect!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	123
Size:	2.71 MB
ID:	1051081   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	91
Size:	2.69 MB
ID:	1051082   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	77
Size:	2.87 MB
ID:	1051083  

Name:	4.jpg
Views:	75
Size:	2.85 MB
ID:	1051084   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	106
Size:	2.85 MB
ID:	1051085   Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	96
Size:	2.67 MB
ID:	1051086  

Name:	7.jpg
Views:	107
Size:	229.5 KB
ID:	1051087   Click image for larger version

Name:	8.jpg
Views:	111
Size:	226.7 KB
ID:	1051088   Click image for larger version

Name:	9.jpg
Views:	108
Size:	305.9 KB
ID:	1051089  

Name:	10.jpg
Views:	124
Size:	218.0 KB
ID:	1051090   Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	130
Size:	223.8 KB
ID:	1051091   Click image for larger version

Name:	12.jpg
Views:	137
Size:	183.1 KB
ID:	1051092  

Name:	13.jpg
Views:	100
Size:	218.3 KB
ID:	1051093   Click image for larger version

Name:	14.jpg
Views:	120
Size:	260.1 KB
ID:	1051094   Click image for larger version

Name:	15.jpg
Views:	208
Size:	255.8 KB
ID:	1051095  

Name:	16.jpg
Views:	288
Size:	2.91 MB
ID:	1051124  
R a g n a r o K is offline   Reply With Quote
Old 21-08-09, 12:31   #32
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Materialul acela intins pe podea e cumva linoleum ?!
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 21-08-09, 13:56   #33
Seal

Stage 5

Aoleu maica dar nu aveai ce sa faci cu linoleul in casa???Gresie nu pui???Te ajutam sa turnam niste betoane?(barem aia chiar se foloseste).Nu te supara ca zic asta, dar daca lasi linoleul ala asa...esti cel mai mare ..... pe care eu l-am vazut.

In loc sa avansam si noi , sa ne mai cizelam un pic,trantim bartamai linoleul (ca sa nu mai iasa basu de jbl) pe podea.CombinatieSincer eu consider ca era arhi suficient ce pusesei tu insonorizanutul acela chit ca nu era dedicat car-audio.Si te rog sa ma crezi ca la ce vad in masina aia(jblu ala ce serie o fi el),stai linistit ca nu iti iese tie basu pe dedesubt..Ca idee multi dintre noi astia de rand avem mult mai multa nevoie ca tine sa insonorizam podelele..Dar e o mica MARE diferenta..Nu stiu ce vrei tu sa ne arati noua..ca se poate si mai rau decat exista la momentul actual cu toate daciile cu tub de bas de le misca numaru de pe spatE???????.Iti sugerez sa stai cu cineva din domeniul car-audio serios de vorba si sa te pui pe gandit daca ce faci tu merita..sau daca distrugi masina.

Of of .. Nu va suparati pe mine dar cand vad asa ceva o iau razna..

Spuneai ca ai terminat cu trasul cablurilor si tot..Te rog sa te uiti la Ampliful Focal si vezi ca +-ul si -sul stau sa iasa..poate poate se ating..si pe urma tot tu plangi..Ai spus ca vrei usile sa iasa frumos..La cum vad ca ai lucrat pana acum ma rog sa pui macar suruburi pe culoare neagra si sa nu faci curcubeu

Si acum m-am uitat si mai bine cam peste tot(si la celalalt amplif ) stau toate cablurile sa iasa..

Tego-ul acela daca este tego si nu ma insel,puteai sa ii dai macar un spray negru peste si la suruburile alea..in fine ..mai bine scoti tot si te gandesti serios la altceva ,scoate linoleul ala,fa o incinta cu BR si aranjeaza ''altfel'' tot..Nu stiu ce sa zic.apeleaza la cineva nu mai face singur

PS:imi pare super rau de masina daca o lasi asa

PPS:Imi placea cum arata mai mult inainte(al doilea setup) Mult mai clean

Last edited by Seal; 21-08-09 at 14:18.
Seal is offline   Reply With Quote
Old 21-08-09, 14:45   #34
Seal

Stage 5

Sau mai adaogi si bucata aia pe deasupra??de pal sau ce o fi???Asa se schimba un pic treaba numai ca ai grija cu alimentarea la amplifuri ca poti sa iei foc in masina la cum e acum!Scoate firele mai taie din ele un pic pune la capat niste izolier.Trebuie sa nu iti iasa nici macar firicele pe langa statie..e vorba de siguranta ta!
Old 21-08-09, 16:08   #35
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

@ seal

- poza cu setup-ul amplifurilor - am uploadat-o gresit, acum am pus poze cu felul in care arata acum
- re linoleum - nu inteleg care e problema? ca nu am pus un material pe care scrie "dedicat car-audio"? crezi cumva ca ala ramane la suprafata - adica nu voi pune mocheta originala la locul ei? sau ca intereseaza pe cineva ca am pus coji de oua, pene de vultur sau orice altceva sub mocheta, atata timp cat se simte o mare diferenta fata de ce era inainte? si crede-ma, se simte.
- Jbl-ul ala scrie ce serie e mai sus - JBL P1222 - nu e nici cel mai prost, nici cel mai bun.
- izolatia podelei am facut-o asa pentru a filtra zgomotul drumului, nu neaparat pentru a se opune atotputernicului meu subwoofer. Sunt constient ca foarte multi au componente net superioare mie dar fiecare se descurca cu ce buget are. si nu cred ar trebui sa fiu blamat pentru asta
- re cum arata partea din spate acum - arata asa pentru ca nu are peste ea placa pe care o poti vedea aici - cum bine ai observat in post-ul ulterior.
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1231846021
- dupa ce voi face usile si voi umbla la setari, la final voi pune placa la loc si voi finisa acel tego exact asa cum ai spus tu! Cu spray negru. E deja cumparat. Si o sa vopsesc si toate suruburile tot in negru ca sa nu mai poata fi asta un subiect de discutie pe partea de estetica ascunsa.
- este placerea mea sa imi fac totul cam singur! Normal ca nu va iesi la fel ca unuia care asta face toata ziua. Dar indiferent de idei - bune sau proaste, de nivelul de cunostinte in domeniu la momentul fiecarei etape la care am intervenit asupra masinii, de felul mai indemanatic sau mai ne de a lucra, de o estetica mai buna sau mai slaba, etc cel mai important pentru mine este sa simt un progres dupa fiecare etapa si sa invat din fiecare greseala, fie ea de natura tehnica sau estetica. Intotdeauna sunt foarte bune si criticile constructive fiindca pierzi niste puncte de vedere cand nu ai foarte mare experienta si mai lucrezi singur... dar asta face parte din farmecul acestui hobby.
- esti binevenit (si oricine) sa auzi rezultatul muncii mele oricand si dupa aceea sa comentam impreuna nivelul de "daciism" al fiecarui detaliu al sistemului si al masinii. Nu e cel mai tare sistem ever...e departe. Dar pentru pretentiile si posibilitatile mele actuale, e suficient, asa cum acum 6 ani erau suficiente 2 boxe ovale sony pe dacie, acum 5 boxele originale de pe megane, acum 4 boxe jbl + amplif, etc
Attached Thumbnails

Name:	21082009631.jpg
Views:	127
Size:	329.8 KB
ID:	1053398   Click image for larger version

Name:	21082009632.jpg
Views:	156
Size:	522.4 KB
ID:	1053399  
Old 21-08-09, 16:42   #36
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Eu n-am nimic impotriva linoleului , atita timp cit este sub mocheta (nu stiu ce propietati fonice are ) dar sunt convins ca ceva in plus nu strica.
Pentru cei pasionati de SPL :
- cei interesati (cu adevarat interesati) de SQ cred ca pun mai mare pret pe izolarea fonica a masinii (in sensul ca nu-i intereseaza ce se pierde din masina , ci sunt interesati sa nu intre "nimic" din afara).
Cind termini masina poate ne vedem pe la vro intilnire sau concurs , sunt curios ce a iesit.
In septembrie la Cluj crezi ca ajungi?
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

ceachi is offline   Reply With Quote
Old 21-08-09, 18:47   #37
Seal

Stage 5

Eu personal am crezut ca lasi linoleul efectiv sa se vada Daia cand am vazut am facut ochii cat cepele

Nu stiu ce proprietati are sincer dar vorba ta ceva in + nu strica.Nu am zis nimic ca nu este dedicat ''car-audio'' am zis ca nu este materialul.Unii pun beton deci..smoala..etc..am vazut multe...Ce ai pus tu e cel mai aproape de adevar.

Foarte bine ca faci singur!!Asa capeti experienta!Eu am zis sa ai grija ca poti sa iei foc daca doamne fereste cine stie...Am vazut ca ai facut ulterior..

Ce as vrea sa te sfatuiesc sa incerci sa tragi de fire..sa vezi cum rezista..trage tare pentru ca daca sunt prinse nu ar trebui sa plece..

Nu uita ca safety first..

Numa Bine
Old 21-08-09, 21:04   #38
Lil' D

Stage 5

Lil' D's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by ceachi View Post
in sensul ca nu-i intereseaza ce se pierde din masina , ci sunt interesati sa nu intre "nimic" din afara

Bariera lucreaza in mod normal in amandoua directiile, deci ajuta si sa nu pierzi in afara si sa nu te deranjeze de afara, dar daca e util sau nu intr-un sistem strict de spl, fara teste nu poti zice

Linoleum + burete copiaza un produs dedicat, care are proprietati putin diferite, dar principiul de functionare e acelasi.
Old 22-08-09, 15:25   #39
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

M-am gandit ca nu are rost sa pun poze cu mocheta pusa la loc, fiindca nu ar fi aratat nimic special! poate trebuia sa pun . Chiar o sa pun cand termin de pus toate pragurile la loc, ca nu m-am ocupat de ele. zilele astea sunt in pauza ca pentru usi imi trebuie niste maini pe care sa nu le simt ca pe niste lopeti
Iar linoleumul pus e de cea mai buna calitate, are 3 mm, e foarte flexibil si are o baza spongioasa. daca ar fi sa fac din nou totul, nu as mai pune burete si as pune 2-3 straturi de linoleum fiindca m-as chinui mult mai putin la pusul la loc al buretilor originali ai masinii.
Intr-adevar, nu prea ma intereseaza ce cioppartesc din masina - atata timp cat fac progrese la calitatea sunetului. Si atata timp cat pastrez utilitatea masinii (vezi portbagaj folosibil) si siguranta (air-bag-uri).
Pana acum ceva timp, pierdusem doar accesul la torpedou cu portiera dreapta inchisa din cauza incintelor de pe usi. De cand cu setup-ul curent, roata de rezerva o tin acasa iar in caz de nevoie am frate / prieteni care pot sa ma ajute in bucuresti, dar la drum lung e nelipsita din portbagaj...
Acum, am mai pierdut cativa centimetri din volumul interior din cauza inaltarii podelei, dar nu ma deranjeaza - am avut grija la pedale sa nu ma incurce nimik. si chiar daca ma incurcau, puteau fi scurtate / modificate.
Am vazut ca inca nu se stie cand si ce cu clujul din septembrie... poate poate, nu se stie niciodata. daca nu acolo, voi participa sigur data viitoare la orice concurs / intalnire dedicata SQ in bucuresti, macar sa vad ce zic si cei buni in domeniu de ce am reusit sa incropesc de unu' singur... nu de altceva, dar ca sa-mi mai creasca putin pretentiile pentru viitor
Old 22-08-09, 19:29   #40
margineanu ovidiu

Stage 5

margineanu ovidiu's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

felicitari...intr-adevar asa nu va iesi niciodata ca si cand ai merge si plati pe altcineva sa faca treaba in locul tau,dar pe de alta parte satisfactia care o ai in timp ce te stradui sa iasa cat de bine poti tu si multumirea cand vezi ca ai progresat,putin cate putin de fiecare data pentru mine e satisfactie destula incat sa pot trece peste gandul ca nu e chiar perfect,oricum ce ai facut tu acolo suntem foarte putini in tara asta care ne-am apucat sa facem cu manuta noastra,inca o data felicitari si spor in continuare ca toti stim ca totdeauna e loc de mai bine
scanspeak D2904/7100,15M ,21W/8554-00,jl12w7,d511r,h701,400bt,2xhollywood spv20,2xspv45
margineanu ovidiu is offline   Reply With Quote
Old 29-08-09, 22:58   #41
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Am lucrat la fetele de usa saptamana asta, sunt aproape gata...nu m-am hotarat inca in ce fel sa le finisez: sa le vopsesc sau sa pun ceva piele/alcantara/whatever. Cred ca le dau un spray rapid si le montez pe masina pana ma decid...si pana mai apar fonduri Oricum sunt destul de multumit de rezultat si abia astept sa termin cu totul.
Attached Thumbnails

Name:	17.jpg
Views:	167
Size:	422.1 KB
ID:	1063922   Click image for larger version

Name:	18.jpg
Views:	153
Size:	444.5 KB
ID:	1063923   Click image for larger version

Name:	19.jpg
Views:	134
Size:	343.1 KB
ID:	1063924  

Name:	20.jpg
Views:	217
Size:	383.3 KB
ID:	1063925   Click image for larger version

Name:	21.jpg
Views:	219
Size:	312.8 KB
ID:	1063926  
Old 30-08-09, 00:37   #42
sharkky

Stage 5

sharkky's Avatar

Member of:
[DACIA]

Ala e Aluband?
Daca da, incearca sa mai aplici macar un strat ...
Cred ca ar fi mai ok sa le imbraci in piele asortata ca interiorul ...
Arata destul de bine ce ai reusit sa faci cu ele ...

Felicitari!

- messenger: razvan_florin2002
- telefon: 0721.433.295

sharkky is offline   Reply With Quote
Old 30-08-09, 00:58   #43
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Nu e aluband - e second skin audio damplifier pro. Am avut aluband doar in oala de la roata de rezerva (care e din plastic) si a fost degeaba - desi l-am aplicat ca la carte... l-am scos acum 3 sapt si am aplicat damplifier pro iar peste am pus acea placa din MDF ca sa elimin absolut orice vibratie posibila. O sa aplic tot damplifier pe unde o sa mai lucrez - la contraripi pe exterior si un strat suplimentar la usile din fata
Old 08-09-09, 10:34   #44
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Am semi-terminat incintele de pe usi. Le voi imbraca in piele cand va permite bugetul si pana atunci ma multumesc cu satisfactia sunetului si incerc sa ignor aspectul.
Am dublat si chederele usilor din fata si vreau sa zic ca rezultatul este extraordinar dpdv al zgomotului de vant la viteze mari...tot acceleram si asteptam sa aud ceva si ...nimic :d...o sa le fac si pe cele din spate si hayonul in curand.
Pentru anul asta mai ramane antifonarea contraaripilor pe exterior si aranjarea pragurilor din plastic + alte plastice din interior, unde cresterea grosimii podelei incurca putin.
Attached Thumbnails

Name:	08092009707.jpg
Views:	159
Size:	301.6 KB
ID:	1075156   Click image for larger version

Name:	08092009708.jpg
Views:	311
Size:	304.6 KB
ID:	1075157   Click image for larger version

Name:	08092009709.jpg
Views:	221