Member of: [Street Gambler] [VW] [Competitor CNCA] [AUDI]
Re: Muzica de referinta in reglarea unui sistem pentru SQ
Voi 2 vedeti ca ati scris pe un topic mort de vreo 3 ani, nu? Si ca melodii de referinta, nu exista doar 1. Sunt mai multe melodii, fiecare in felul ei aducand ceva nou intr-un reglaj al un setup pretention de SQ. Deci, colegu' julaikos, nu poti sa faci reglajul pe o dingura melodie, sau pe un singur CD. Finetea vine din detalii, alea nu se obtin chiar asa usor. Si btw, sunt cateva idei, pe prima si a 2-a pagina, daca te-ai fi obosit sa citesti.
pai am citit topicul,dar sunt doar titluri
pot gasi melodiile la 92kbps sau 320kps,in fel si chip de encodari sub acelasi nume...
mi-am dat seama ca nu se poate lua ca referinta o singura melodie
in fine,cdurile din comert merg folosite cu succes?sau sunt trase la norma si prost(zgomot de fond mult)
n-am un sistem profesional,dar cu pocnitoarele care le am si cu ce vreau sa mai pun macar sa fiu sigur ca se aude cum spunea cineva mai sus o chitara care nu se aude pe multe sisteme...
Iti recomand sa te feresti de mp3-uri, chiar si la 320kbps pentru ca nu au nici pe departe rezolutia cd-urilor originale. Incearca pe cat posibil sa gasesti cd-uri originale. Poti da jos de pe net si muzica in format lossless (FLAC/APE) pe care sa le arzi pe la viteza cat mai mica folosind un writer si cd-uri de calitate. Marea majoritate a muzicii despre care s-a discutat aici o poti gasi gratis pe net in format lossless.
da,n-ar strica
spre exemplu pune cineva o melodie despre care stie ca are niste secvente care nu se aud pe sistemele audio slabe,pune altul o alta melodie cu un alt sunet din alta gama si tot asa,se aduna 10 melodii,dupa ascultarea carora stii sigur daca ai sau nu surse bune...
asa spun si eu
prodigy-smack my bitch up
nici una,tocmai de asta astept sa spuna cineva
melodia x de la secunda minutului la secunda minutului are in compozitie o sunet de clopotel sau o toba de bass ,daca auziti asta inseamna ca sistemul reda bine o anumita gama
una peste alta,10 melodii cu 10 pasaje la diferite frecvente ar trebui sa concluzioneze ca sistemul reda aproape orice frecventa,si ca se poate trece la nivelul urmator
nu stiu daca s-a inteles ce am vrut sa spun...