Quote:
Originally Posted by aokimare
Raspuns: Daca asigurarile accepta la plata factura care o prezinti - la buna vedere...tot ok.
De ex o bara de Peugeot 206 NOUA !!!!!! costa 150 Ron..ce mai vrei?? cine poate bate pretul asta?? Dacate raportezi la costul barii originale la reprezentanta atunci tot ok.
|
Horea ai dreptate, insa, se cere pretul de reprezentantza...nu cred sa fie 150 RON o bara originala acolo...a nu se uita ca in componentza unei bari, intra grilele, clemele etc...se cere reparatzie in reprezentantza... mai departe e la latitudinea pagubitului si sta restul in puterile lui de a se certa cu omul de la asigurari...ce stiu eu din surse sigure, e ca, agentii constatatori de daune (unii si nu vorbesc pentru toata lumea) primesc comision din ce NU despagubesc...daca i se impune din partea unui agent de asigurari unui pagubit sa isi monteze o bara de la un anumit magazin ca acolo ar fi mai ieftin, eu sugerez acelui pagubit sa ceara certificatul de acreditare RAR pt produsul respectiv...nu va primi si in momentul urmator i se va spune din partea magazinului ca acreditare primeste doar "pe codul original" care costa xxx...asadar, preturile la produsele after market sunt mai mici de multe ori decat cele originale si asigurarile, chiar cu insistentze accepta...nu au de ce sa nu accepte...
DPDV legal, pt cineva care are un spoiler modificat si are un accident raspunsul e simplu... daca l-ar avea trecut in cartea de identitate (asa cum mai nou cere legea dar e imposibil de realizat pt ca nici RAR-ul nu stie ce sa faca), ar obtine acelasi spoiler fara nici o problema...
Dau si eu un exemplu ce mi s-a intamplat acum ceva vreme, cand un coleg de-al nostru de forum a avut un incident cu o masina de carat gunoiul, si caruia i s-au stricat difuzoarele din spate pt ca cioburile au intrat intre membrana si magnet...mi s-a cerut parerea si personal m-am ocupat si am eliberat o hartie, pe proprie raspundere, pe firma, cu stampila, cum ca, am constatat ca acele difuzoare au fost deteriorate din cauza accidentului si ca nu mai puteau fi folosite...dupa insistentze si umblat pe la ei, colegului nostru i-au fost din cate stiu eu decontate si difuzoarele...erau difuzoare after market subliniez...asiguratorul a recunoscut ca nu a mai intalnit cazuri in care pagubitul sa ceara asemenea lucruri..
Mai departe, asa e Horea...cum zici si tu...traim in RO si algocalminele sunt cea mai buna afacere pt unii...ca lumea le foloseste la greu