Drift Section - Sideways Action Totul despre Drift: Proiecte, Evenimente, Poze, Filme, etc. |
29-10-09, 20:44
|
|
 Stage 5
|
Re: De ce japoneze si nu germane ?
Japonezele in special nissan sunt mai bine putin pentru ca sunt echilibrate mult mai bine , proportia maselor e foarte bine distribuita si centru de greutate e foarte jos... chiar si cu suspensie stock
29-10-09, 23:10
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Nissan]
|
din ce am vazut si pe afara, clar japonezele sunt preferate, nu doar pt ca sunt mai usor de gasit piese la ele, ci pt simplul fapt ca chiar sunt mai bune la drift...cineva spunea inaintea mea ca sunt mai echilibrate, si e si normal, au motoare relativ ushoare, din care se pot obtine puteri destul de mari, sunt destule ca18det sau se20det, adica 1.8 si 2.0-uri care trec de 400de cai, ori la o masina de drift conteaza f mult greutatea masinii, si cat de bine este distribuita ea pe punti. o germana, sau o americana, ca ei mai folosesc din astea, sunt mai greu de echilibrat, in ideea in care pt a obtine aceleasi puteri se folosesc motoare mari, mai grele...chiar si e36-le, cel care a fost la cluj, cu motorul de M5, avea motorul pus mult in spate, el conducand de pe bancheta din spate, astfel putand sa echilibreze masina.americanii, folosesc si ei, majoritatea fie masinile lor iconice, mustang, pontiac, viper, dar sunt modificate f tare, in sensul ca sunt ciopartite astfel incat sa le scada greutatea, iar cei care folosesc caroserii de japoneze, pun pe ele motoarele LS1 si LS2 smallblock, care reusesc sa dea puteri rezonabile si sa aibe si greutatea redusa
a noi ce-i drept, e mai greu cu piesele de japoneze, si de aceea se folosesc bmw-urile, dar e mai greu sa lucrezi cu ele, sunt mai pretentioase la tinut pe lateral. eu am avut un e36 325i coupe si am trecut acum la un nissan 200sx, si diferenta intre cele 2 este destul de mare, unghi mai mare, viteza mai mare, control mai bun
concluzionand, daca vrei sa incepi sa faci drift, o iei ushor cu un BMW, de preferat un e30 pt ca e mai ushor si mai echilibrat, plus ca piesele sunt mai ieftine, si daca vrei sa te dai la un nivel mai ridicat, fie transformi masina radical, fie te dai pe japoneze...parerea mea
|
30-10-09, 11:42
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by Sl1V3R
Cred ca e vorba despre acest filmulet (nu e niciun urs acolo, ci doar o pisica cu motor 1jz cu diferentialul stricat, dar cred ca a incurcat Skyzzo modelele): http://www.gtchannel.com/content.php?cid=272. Sunt 5 parti in total, restul le gasiti pe site, exact sub fereastra unde arata filmuletul, la related videos.
|
pai pisica normal ca nu e ok..ursul mai merge..
pisica e grea, are ampatament mai mare, ecartament mai mic, motorul mai elastic, volanta grea..etc..
|
|
|
15-11-09, 14:19
|
|
 Stage 5
|
parerea mea : japoneza este mai fiabila si daca stau un pic sa ma gandesc haiu a ales japoneza pt ca distributia maselor joaca un rol ft important cand faci schimbarea de pe o parte pe alta deci masele sunt distribuite mai bine la japoneza decat la e30
daca gresec undeva rog sa ma corectati)
|
|
|
16-11-09, 10:39
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Racer_e30
parerea mea : japoneza este mai fiabila si daca stau un pic sa ma gandesc haiu a ales japoneza pt ca distributia maselor joaca un rol ft important cand faci schimbarea de pe o parte pe alta deci masele sunt distribuite mai bine la japoneza decat la e30
daca gresec undeva rog sa ma corectati)
|
Ai dreptate cu distributia maselor, e clar ca este mai buna la japoneze, dar dupa parerea mea de neavizat, este vorba doar de de centrul de greutate pe verticala..adica japonezele au centrul de greutate mai jos.
Mai conteaza si faptul ca sunt ceva mai scurte si mult mai late.
Cu distributia pe punti nu sunt convins..
-E30..cam 52% pe fatza, nissan S13, 55% pe fatza
-E30, ceva mai usoara (toata masina)
-Motorul M20b25, cam 120 kg, aspirat, 171 cp; SR20DET, 150 kg, turbo,200cp (cred)..cel stock de s13 e mai slab.
Este clar ca sunt mai bune la drift, dar nu cred ca sunt diferente atat de mari intre masinile stock..sunt mai populare pt ca sunt mai `usor` de modificat pt drift si sigur ca este diferenta intre un S14 modificat profesional si un E30 modificat pe genunchi.
Eu zic ca diferentele se simt doar cand stapanesti sportul asta cat de cat..la inceput se poate invata cu multe masini.
Atentie!! scriu din ce am citit pe forumurile de specialitate de afara, nu din experienta..so..dati-va si voi cu parerea.
Am luat in discutie E30 325 si S13, respectiv motorul sr20det pt ca eu le consider reprezentative pt nemtoaice si resp. chinezoaice.
LE: Cat despre fiabilitate, nu sunt convins chiar deloc..
Last edited by bimmer3; 16-11-09 at 10:46.
|
|
|
16-11-09, 11:50
|
|
 Stage 5
|
bimmer13: pe s13 motorul normal e CA18DET,
|
|
|
16-11-09, 12:18
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bakal
bimmer13: pe s13 motorul normal e CA18DET,
|
stiu..de-aia am zis ca ala stock de pe s13 e mai slab
am dat exemplu sr20det pt ca e mai popular pt drift, mai cautat, mai puternic, mai fiabil.
|
|
|
16-11-09, 12:49
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bimmer3
stiu..de-aia am zis ca ala stock de pe s13 e mai slab
am dat exemplu sr20det pt ca e mai popular pt drift, mai cautat, mai puternic, mai fiabil.
|
mai jignit, ca eu am pe masina un ca18det....ce-i drept e mai putin fiabil, decat sr20det, avand ceva probleme cu partea de vibrochen, cuzineti, dar si sr-ul are ceva probleme la chiulasa, ....
ca o comparatie, nu e mare dif intre ele, iar puterea difera si din cauza cilindreei, iar sr20det e ceva mai nou ca productie...
|
|
|
|
|