Quote:
Originally Posted by misublu89
hahaha, am zis in mod ironic...da vad ca nu toti pricep asta...eram doar curios ce se poate si ce nu...
|
Mai bine las-o balta, nu amesteca un topic util cu ghiolbanisme din astea meltenice. Imi vin in cap vreo 3 infractiuni pentru ce vrei tu sa faci, plus inca doua daca ma uit si la semnatura ta
Quote:
Originally Posted by tuluca.dan
prietene, B-Boy - esti un roman garantat 100%, dai in cap! TOPICUL SE NUMESTE : HAI SA NE AJUTAM! poti sa ajuti? vorbesti.... nu poti nu vorbesti , vrei sa fi ajutat spune, nu vrei nu spune! e simplu ....
@mishule ......... din proprie experienta iti spun ca poate fi de vina ala parcat, eram pe poporului la un magazin, si masina era in dreptu magazinului , pusa pe constrasens cum ar veni, dar era parcata, in spatele la mai multe masini.... si un baiat cu un opel zafira a vrut sa parcheze dupa mine, si mi`a dat de m`a julit, lateralul lui s`a frecat de bara mea, si am fost la asigurari si ne`a bagat parte comuna, i`am zis de masa la asigurator putin ca logica lui care e, eram parcat pe contrasens domne si sunt de vina, daca eram parcat in acelasi loc da cu fata invers, nu eram de vina....... uite aici MENTALITATE DE CACAT , pi*****s pe ei de ha*****e ........ oricum ispector gadget ala si`a luat o mare serie de dungi pe masina....... greseala lui ca am vazut`o`n parcare la city .........
daca vrei sa faci ceva bun se ia o bucata prieten cu FULL Casco, iti da de te juleste, ii dai si u de`o samantza la baiat ceva, se repara pe casco al lui...... etc..... sanatate......
|
B-boy i-a zis-o mai direct, dar sunt de acord cu el. Daca ii da sfaturi cum sa faca magarii de-astea (sfaturi pe un forum public, mai ales), nu il ajuta cu nimic, ba s-ar putea sa-i faca mai mult rau daca nu ii iese cum trebuie. Asemenea subiecte nu au nicio legatura cu topicul si nici cu forumul, in general. Chestiile astea se discuta, in mod "normal" (
), la o cafea sau la coltul blocului, cat mai in soapta.
Legat de intamplarea descrisa de tine, as putea sa jur ca ai fost la Carpatica, unde pagubitul e intotdeauna trimis la plimbare sub diverse pretexte (pot confirma asta mii de romani din toata tara).
Legat de vinovatia soferului unei masini parcate, uite, facem o proba: eu opresc masina in mijlocul intersectiei de la Dacia, sa zicem, si tu o lovesti, sa vedem cine isi repara masina gratis
sau, mai rau, intru pe b-dul Tomis pe portiunea cu sens unic, dar pe contrasens, o las pe banda din centru, pe loc, si tot nu ai dreptul sa-mi lovesti masina. Eu pot sa iau cel mult amenda pentru oprire neregulamentara.
Legat de CASCO, nu ai cum sa-ti repari masina pe o asigurare facuta pentru alta masina.
Asigurarea CASCO acopera doar avariile masinii asigurate.
Asigurarea RCA este asigurarea pe baza careia soferul nevinovat isi repara autovehiculul pe baza politei de asigurare a autovehiculului condus de soferul vinovat.
A, bine, "prietenul cu CASCO" poate doar sa-si repare masina lui pe Casco, iar tu ti-o repari pe RCA-ul lui.
Va recomand tuturor ca, in cazul in care sunteti implicati intr-un accident in circumstante ambigue, cand asiguratorul e societate-fantoma, sa mergeti la politie pentru constatare. Spuneti clar ca nu vreti sa va intelegeti amiabil si nu va poate obliga nimeni. Cu procesul verbal in buzunar, teparii gen Carpatica nu mai pot interpreta dinamica accidentului, ei nemaiputand dispune decat in privinta intinderii sumei.