Quote:
Originally Posted by Most_Wanted
Postul L-am scris exact cand am venit de la politie , am sa vad ce imi spune alecs , daca se poate sa fac ceva voi face .
Momentan am de gand sa o platesc , adica o sa ma imprumut de bani sa o platesc in 48 de ore , adica adio sarbatori fericite ....
|
Ai PM.
Valabil pentru toata lumea: de acum inainte, cand veti fi sanctionati contraventional (mai ales pe nedrept), daca vreti sa aveti sanse in plus la contestatie, NU semnati procesul verbal (va fi comunicat ulterior, in cel mult 30 zile) si cereti agentului sa faca mentiuni la rubrica dedicata - de exemplu:
-daca v-a prins cu viteza si aveti un pasager in masina, mentionati "ma grabeam la spital intrucat pasagerul acuza dureri de xyz" etc., apoi mergeti la spital sau la un cabinet pentru o consultatie si pastrati hartiile; daca nu aveti un pasager in masina, spuneti ca v-a sunat mama/sotia/prietena sau un bun prieten care se simtea foarte rau, apoi procedati la fel ca mai sus - mergeti la doctor cu persoana respectiva;
-daca v-a prins cu telefonul la volan, spuneti ca detineti un sistem handsfree si ca erati cu mana pe casca sa o aprindeti, nicidecum cu telefonul la ureche (important e sa nu existe poza, dar pana la urma n-ar fi o mare problema, ca politistii nu sunt dotati cu D-SLR-uri
);
-daca v-a prins ca nu ati semnalizat, ca nu ati aprins farurile in afara localitatii, ca nu va merg pozitiile/stopurile, spuneti ca "la plecarea in cursa am verificat toata instalatia si era in stare de functionare, insa s-a defectat in mers (s-a ars becul, s-a ars un releu, o siguranta etc.)"'
-daca v-a prins fara un numar de inmatriculare, fara talon, fara permis etc., spuneti ca tocmai asta faceati in momentul respectiv, va deplasati la politie sa declarati pierderea/furtul talonului, numarului etc.;
-tot in cazul in care v-a prins fara acte, spuneti ca torpedoul se incuie cu o cheie diferita de cea de usi/contact, ca mama/nevasta/bunica/pisica a pierdut cheia si ca nu il puteti deschide fortat, intrucat un torpedou nou este mai scump decat amenda pentru lipsa actelor
; daca sunteti cu masina altcuiva, cu atat mai bine (poate fi a mamei, tatalui, firmei etc.);
-daca v-a prins fara ITP, spuneti ca tocmai mergeati sa faceti inspectia, fiind deja programat in ziua respectiva; e important sa il si faceti in ziua respectiva;
-poate cel mai important si des intalnit dintre toate cazurile - daca v-a prins parcat neregulamentar, spuneti ca:
-----s-a oprit motorul in timpul mersului si ati impins masina pana pe marginea drumului pentru a nu incurca traficul, asteptand pe un prieten sa va tracteze;
-----a luat foc un cablu in masina sau sub capota si ati oprit sa stingeti (ulterior, dupa plecarea agentului sau dupa cateva ore/zile, mergeti in acelasi loc unde ati fost amendat, innegriti cumva o mica suprafata ca sa para ca a ars ceva acolo, apoi aplicati un jet de spuma cu extinctorul si faceti poze in care sa apara si locul unde ati fost amendat, si numarul masinii);
-----"tocmai am avut o pana de cauciuc si am inlocuit roata" (dupa care dezumflati rezerva si faceti poze cu ea dezumflata la locul amendarii, dupa plecarea politistului - ideal ar fi sa nu fie rezerva subtire, ca altfel ar fi indicat sa dezumflati chiar una din roti si sa o schimbati cu rezerva, facand apoi si poze cu rezerva subtire montata pe masina).
Daca va intreaba politistul:
-"unde e roata sparta?" spuneti ca tocmai a plecat un prieten cu ea la vulcanizare, ca aveati 2 rezerve in masina etc.;
-"unde a luat foc?" spuneti ca ati vazut doar fum iesind de sub capota sau ca nu merge deschisa capota, iar daca incearca sa o deschida el, nu-i dati voie ca nu are dreptul;
-"unde e handsfree-ul?" spuneti ca in momentul cand ati fost oprit, v-a cazut intre scaune/sub scaun etc.;
-"ce dureri are pasagerul? vreti sa sunam la ambulanta?" spuneti orice durere va vine in minte si ca ati sunat deja un medic care va asteapta la cabinet cat mai repede; bine, n-ar fi o problema daca chemati salvarea si el n-are de fapt nici o durere, doar ca pierdeti timp in plus si e nevoie de ceva teatru ieftin, de ochii agentului; de asemenea, nici n-ar fi o chestie morala sa chemati salvarea fara motiv, ca poate in acelasi timp cineva moare din lipsa de personal medical, in alta parte.
Toate astea nu va garanteaza ca veti scapa de amenda, dar aveti o sansa in plus, ceva de care sa va agatati, un punct de plecare la un evetual proces. In unele cazuri in care pozele si inscrisurile nu sunt suficiente, aveti nevoie de cel putin un martor, o persoana de incredere, care sa nu se emotioneze foarte usor si care nu e exagerat de bisericoasa (ca va trebui sa jure cu mana pe cruce).
PS: tuturor radarelor din judet le-a expirat certificatul de conformitate inca din 2006, deci in caz de viteza aveti sanse mari sa anulati amenda.
PS2: in urmatorul reply voi scrie un model despre cum trebuie sa arate o plangere contraventionala, pe care v-o puteti concepe, depune si sustine chiar si singuri, fara prea mari dificultati. Va stau la dispozitie cu sfaturi prin PM, iar daca veti considera ca e o chestiune cu larga aplicabilitate in randurile noastre, ale utilizatorilor forumului, putem expune problema si aici, impreuna cu posibilele modalitati de rezolvare.
Quote:
Originally Posted by aikman
in afara de A la Z , cele de pe agigea si cele de pe atelierelor , mai stiti alte depozite de anvelope ? ma intereseaza 195/45 r14
|
Incearca si pe varianta, langa trecerea de cale ferata (bariera) - sunt doar s-h din cate stiu. Am inteles ca aduc si marimi mai rare, chiar si la comanda (astept si eu un raspuns de la ei, indirect).
Mai poti incerca si la vulcanizarea de la biserica din Bratianu, langa Gudam. Ei s-ar putea sa-ti faca rost, chiar daca initial o sa te ia cu "nu exista, dom'ne, dimensiunea asta!".
Quote:
Originally Posted by challange29
Salut baieti, am si eu o mica problema : de vreo 2 luni aprox nu mai primesc notificari ( de nici un fel) in mail de la 4tuning pt topicurile la care am subscris. Am verificat setarile contului meu pe 4 tuning si totul e ok. Nu am schimbat mail, nimic. Daca a mai patit cineva asa ceva ... va rog sa`mi dati un sfat/ajutor. multumesc.
|
Am patit si eu acum ceva timp, e posibil sa fie de cand s-a schimbat serverul. Nu cred ca ai alta varianta decat sa adaugi cate un reply pe topicurile care te intereseaza, sa vezi daca vei fi notificat.
De exemplu, inainte sa citesti acest reply, ai primit mail de notificare de pe topic?