Quote:
Originally Posted by aikman
un strungar bun stie cineva? ... am nevoie de niste flanse
|
Cu parere de rau, in Constanta nu gasesti strungar bun... nu are rost sa cheltui si tu banii aiurea, ca mi-am luat eu tepe de la toti cei mai "celebri". Pe langa faptul ca mai nici unul nu are "material" ("tabla"), toti au impresia ca flansele sunt un fel de cerculete pentru design, ii doare pe ei in pix ca poate tie-ti sar rotile de necalculate/neechilibrate ce sunt
Daca totusi vrei sa incerci pe propria piele, iti spun eu cu cine am avut de-a face (pe baza recomandarilor unor mecanici):
-la ITC - Delfinariu sunt doi pe la 35-40 de ani;
-pe Baba Novac, vizavi de depozitul ala mare de materiale de constructii, e un nene mai in varsta;
-tot pe Baba Novac, la intersectia cu Aurel Vlaicu, e o inteaga armata de strungari condusi de un nene in varsta si foarte dificil la vorba.
In toate cazurile a fost vorba de flanse facute prost, fie prezoanele nu nimereau bine gaurile, fie grosimea era diferita in puncte diametral opuse, fie gaurile n-au fost concentrice (cand am avut nevoie de flanse tip B, cu 8 gauri). Am avut si vreo 3 seturi de prezoane/piulite de la ei, cu probleme gen conicitate diferita, filet dublu sau triplu (greseli de tarod/filiera), nepotrivire cu cheia de roti etc.
Ma mir ca nu mi-au sarit rotile cand le-am montat, insa nu vrei sa stii cum se simtea in masina
A, mai e un strungar in Coiciu pe care il lauda chiar si alti strungari, dar el o sa te refuze cand zici de flanse.
Parerea mea e sa cauti pe forum pe cineva din Bucuresti sau din vestul tarii, ca acolo mai sunt oameni care se pricep la asa ceva.