Hmmm...va spun o povestioara care a fost si in ziar acu` multi ani in urma
Personajul principal a fost coleg de la o firma de autobuze cu bunicamiu`apoi s-a mutat la Bucuresti (parca) si a lucrat ca taximetrist
, in fine
Intr-o zi, in plina zi, taximetristul asta trecea prin fata unui cimitir si o babuta a facut cu mana sa opreasca. A oprit omu`, babuta s-a urcat si i-a zis:
<<-Maica, du-ma si pe mine...(nu mai stiu unde, oricum ,la nora ei acasa) ca trebuie sa iau de acolo o veregheta si un inel.>>
Taximetristul:
<<-Bine maicuta, imediat...>>
Hai ca au ajuns la destinatie, babuta a intrat in casa acolo si i-a zis taximetristului s-o astepte. A iesit baba din casa, cu inelul in mana si veregheta pe deget, pana aici nimic ciudat
. Baba spune:
<<-Gata, am rezolvat, du-ma te rog de unde m-ai luat. Auzi maica, nu ai cumva un servetel ceva? >>
Taximetristul i-a dat un servetel care-l avea de la o prajitura ceva, nu mai stiu sigur
, oricum...el nu o vazuse bine la fata sa-si dea seama ce era..dar nu are importanta
Au ajuns de unde au plecat, a lasat-o pe baba, care i-a dat bani adevarati valabili in acea perioada, tineti minte asta
Taximetristul i-a cerut si numele babei, l-a semnat pe o foaie, motivul nu-l stiu
.
Dupa vreo 3 saptamani, il cheama politia pe asta
. Ii spune politita ca a fost vazut la ora cutare in locul cutare (exact de unde a luat baba inelul si veregheta). In casa aia a avut loc o crima, foarte urata. Omul a povestit tot pas cu pas si evident nu era vinovat
.
L-a luat politia cu ei la cimitir si s-au dus la un mormant pe care era scris numele babei care era moarta de circa 10 ani
Evident, trecuti ce 7 ani aveau voie s-o dezgroape...
In mormant au gasit baba ca noua, culoare pielii naturala, avea veregheta aia pe deget, inelul si servetelul care-l ceruse taximetristului
. Asta a inebunit pe loc, nu mai aveai ce face cu el
.
Acum spuneti si voi, cum a iesit baba aia de acolo, cu ce forta? Cum de nu ramasese nici-o urma? De unde avea bani adevarati?
(Asta era scris in ziar, deci nu sariti pe mine
)