Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 17-02-08, 20:19   #61
AAAAK

Stage 3

AAAAK's Avatar

Default Re: Fantome/Spirite/Entitati/Demoni...etc

Quote:
Originally Posted by Patrulei View Post
Mda daca esti sub influenta unui mare joint poti vedea multe)):P:PEu am trait o gramada de povesti):P:P
) asa frate
AAAAK is offline  
Old 18-02-08, 23:18   #62
DaNy>DmN

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Yo sunt traumatizat inca de mic cu chestile astea....
Aveam kre k 7-8 eram la mine in camera si ma jucam la birou... arunc o minge ("dinaia care sare f.mult")pe care n-am mai gasit-o vreodata....(atunci kred k eram prea mic k sa constientizez ceea ce mi s-a intamplat)
Tot cam in aceeasi perioada ma jucam la mine in camera, frumos in pat... si deodata vad cum intra pe geam , traverseaza camera fix pe jumatate si apoi iese pe peretele opus feresteri , ominge de foc, de marimea celei de tenis.Am mai citit prin reviste si carti , ca aceea se numeste minge de inmaterie.Tin minte si astazi perfect ce am vazut
DaNy>DmN is offline  
Old 19-02-08, 15:27   #63
EaGle
Banned

Stage 5

Chestia asta cu mingea este altceva, un fenomen natural dar foarte rar. Sunt niste fulgere, de fapt se numesc fulgere globulare.
Uite aici o mica lamurire

Fulgerele globulare – o bila de lumina care se misca incet plutind prin aer si care apare uneori in timpul furtunilor – este un fenomen rar care i-a uimit pe cercetatori timp de secole. Mult timp au fost chiar considerate a fi un mit sau un fenomen pur psihologic. Cu toate acestea, un grup de oameni de stiinta din Israel a reusit acum sa recreeze asemenea bile de foc in conditii controlate in laborator.

Fulgerele globulare au fost fotografiate foarte rar (aceasta fotografie de alaturi a fost facuta in 1987 de un student japonez), iar detaliile martorilor sunt de multe ori contradictorii. Ele apar uneori in timpul furtunilor ca o consecinta a fulgerelor obisnuite, insa exista si relatari ale aparitiilor unor fulgere globulare pe vreme senina. Forma lor poate fi sferica, ovala, de picatura sau cilindrica. Cele mai mari fulgere globulare sunt in jur de 15-40 centimetri.

Pana acum, toate incercarile de a le reproduce in laborator fie au esuat,
fie au generat numai rezultate vag similare.

Exista mai multe teorii asupra natura fulgerelor globulare. Cea mai populara dintre ele spune ca sunt niste bile de plasma care raman concentrate la un loc datorita campurilor magnetice auto-generate. Plasma este un gaz de molecule ionizate si electroni. Cu toate ca per total plasma este neutra electric, la scara mica ea este formata din particule incarcate electric. Miscandu-se, aceste particule incarcate genereaza campuri magnetice. Cu toate acestea, teoria plasmei arata ca pentru ca o asemenea bila de plasma sa poata exista sustinuta de campurile magnetice auto-generate, ea ar trebui sa fie extrem de incinsa – cu alte cuvinte, particulele care produc campurile magnetice ar trebui sa se miste foarte repede. Insa, datorita faptului ca gazul fierbinte este mai usor decat cel rece, o asemenea bila de plasma s-ar ridica in atmosfera extrem de repede. Iar acest lucru nu se observa in cazul fulgerelor globulare.

Cercetatorii istraelieni au folosit o alta idee. Ei cred ca fulgerele globulare sunt produse in timpul furtunilor de un traznet care loveste pamantul si creaza un "punct fierbinte" topit. Acest lucru face ca particule minerale de sol sa fie aruncate in atmosfera. Aceste particule sunt punctul de plecare al unui fulger globular. Pe langa plasma care se formeaza in jurul lor si care emite lumina, aceste particule mai sunt implicate si in reactii de oxidare – cu alte cuvinte ard. Prin urmare, un fulger globular este o combinatie de torta si bec cu halogen (care e cu plasma).

Eli Jerby si Vladimir Dikhtyar de la Universitatea din Tel Aviv au recreat asemenea bile de foc in laborator folosind o "foreza cu microunde". Dispozitivul este similar unui cuptor obisnuit cu microunde de 600 de watti cu singura exceptie ca intreaga putere este concentrata in numai un centimentru cub. Cercetatorii au indreptat microundele in interiorul unui substrat de sticla, siliciu, germaniu, oxid de aluminiu si alte ceramice. Energia microundelor a produs o zona fierbinte in substrat, iar apoi, pe masura ce oamenii de stiinta au ridicat foreza din solid, zona fierbinte a fost ricata si ea.

Odata ce a fost ridicata in atmosfera, aceasta picatura fierbinte a devenit in mod spontan, datorita interactiei cu oxigenul, o bila de foc de aproximativ 3 centimetri care a rezistat cateva zeci de milisecunde. "Bila de foc arata ca o meduza incinsa, zbatandu-se in aer", a spus Jerby. Prin urmare, au reusit sa creeze un fulger globular in miniatura.

"Abilitatea noastra de a genera asemenea bile de foc intr-o maniera sistematica poate conduce la diverse tehnici de a sintetiza bile de foc din diferite materiale", explica Jerby. El spera chiar ca aceste bile de foc pot avea aplicatii practice precum depunerea de straturi subtiri sau combustia si producerea de energie.

RESURSE

Haos solar

Ti se pare familiar ? Sau era altceva? ..Daca te intereseaza da-mi un pm sa-ti povestesc ceva interesant
EaGle is offline  
Old 19-02-08, 21:49   #64
DaNy>DmN

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Da EaGle, ceva de genu asta mi s-a intamplat si mie.Tin sa precizez ca acea "minge" nu a lasat nic un fel de urma (chiar daca a tercut prin fereastra si zid) , si nici nu avea vre'un miros sau caldura. A trecut cu viteza mica prin camera , dar imagineazati ca eram atat de speriat ca nici nu am putut sa fac nici un gest.
Am citit intr-un ziar (" Formula AS" -sau ceva de genu) ca aceea bila se numeste minge de antimaterie sau inmaterie (numai retin exact).

Omul Chilotel : esti praf , get a life ; cum a zis si gunball mai sus: se vede cat esti de inteligent daca te pasioneaza atat de mult filmuletu cu " si tu poti fi un om chilotel "

Last edited by DaNy>DmN; 19-02-08 at 21:52.
DaNy>DmN is offline  
Old 19-02-08, 21:52   #65
EaGle
Banned

Stage 5

Da, bine ca nu ai atins-o. Sunt chiar niste fulgere. Unii au avut aceeasi exeperienta si au atins-o, au ajuns la spital trasniti, care a mai ajuns..
EaGle is offline  
Old 19-02-08, 22:19   #66
DaNy>DmN

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Tu vorbesti serios ???
Totusi nu cred ca era un fulger deoarece avea viteza mica de deplasare si in plus afara nu era furtuna , era o seara linistita de vara (era cam 8 ceasu).
Da-mi te rog PM!
DaNy>DmN is offline  
Old 21-02-08, 14:24   #67
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Un mic filmulet .... http://it.youtube.com/watch?v=ncecwD...eature=related
Daniel_Toa is offline  
Old 21-02-08, 14:27   #68
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

o malformtie genetica
big deal ... aia nu inseamana ca ii demon .. sa fim seriosi
Spark is offline  
Old 25-02-08, 00:15   #69
Strainger

Stage 5

Strainger's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]

Eu sincer cred in astfel de fenomene, si am sa va povestesc 2 intamplari legate intre ele, nu imi explic cum sau putut intampla, exista semne de intrebare si am sa incep cu prima:
Aveam varsta de 14 ani, eram undeva in judetul Neamt in un sat, langa casa mea traia o familie cu mai multi copii, la numar cam 6 erau cel mai mare era prieten cu mine si ne mai duceam seara, ziua cand apucam si eu sa ma joc cu ei, buna aici totu era perfect, pana cand in o dupa amiaza m-am decis sa ma duc la ei zis si facut.
Sau decis ei acolo toata familia ca eu si cel mare sa mergem sa aducem cai de la pascut, si am si plecat am ajuns acolo cu bine si de acolo am plecat pe cai era cam la o distanta de vreo 1 km distanta de casa unde aveai ei pasunea lor dar noi fiind mai zburdalnici am zis sa ne mai plimbam cu ei putin asha si in timp ce calaream cred ca se facuse ora 6 dupa amiaza era putin intuneric am trecut pe langa un cimitir si am mers mai incetu el sa oprit la poarta cimitirului cu calu si se uita fix la capela cimitirului si ce sa vezi:
2 oameni imbracati in negru tot faceau plecaciuni dar erau ridicati la o jumatate de metru in aer, am vazut ca prietenul asta se uita insistent la ei, ma uitam si eu la un moment dat calul a nechezat eu m-am speriat si el, ei sau uitat sprenoi nu se vedea decat oki rosi de culoare intensa caci au intors numai capul, de frica am luat hamu prietenului meu si am fugit spre casa, totu a revenit la normal toata lumea era fericita numai ca eu ma gandeam la cele intamplate si la prietenul meu si a 2 a zi dimineatza mama lui a zis speriata saraca femeie "Copilul meu celmare se scoala la 12 noapte cand bate ceasu si se asseaza la marginea patului si bate in pat cu mana necheaza ca si calul urla ca lupul tipa si zice diverse lucruri", nu am crezut pana nu am dormit la ei o seara si am vazut ce fel face si am vorbit cu un preot din sat si mi sa recomandat "Sf. Maslu cu un sobor de 7 preoti la o manastire sau o biserica", zis si facut am fost la manastirea Hisatria si i sa citit canoanele Sf Vasile cel Mare si din Psaltire si a inceput pe la mijlorcul slujbei sa faca foarte urat noroc ca era legat, in fine pana la urma sa facut bine nu a mai avut probleme de atunci si a 2 a intamplare este caci m-am dus acum un an sa ma operez la nas totu a decurs bine dar, cu o zi inainte saimi dea drumu acasa seara era un m la mine in camera care i sa dat pastile de somn desi el dormea intens si a dormit noaptea nu stiu oora exact pe veceu la baie si asta ma speriat crezand ca e mort am chemat asistenta cine era de serviciu si sa constatat ca adormise pe veceu dar eu ma speriasem asa tare incat nu am observat o bucata buna de reme ca mi se sparsese un vas la cap si curgea sangele pe nas, cand am observat m-am dus cu sevetelele la doamna asistenta mi a facut o injectie in spate jos in dos si m-am ps in pat dar sangele curgea parca era chiuveta a venit doctorul la 3 si ceva noaptea, ma pus e masa de operatie sa faca bine in acest moment intrand in panica am zis ca vreau sa mor plangeam si ziceam "Doamne lasa-am sa mor, Doamne iama la tine, mor veniti de ma luati" doctorul era cel care ma opera si asistenta sa le dea domnu sanatate si in spatele lor 2 oanemi imbracati in negru, "Am venit sa mi te luam cu noi caci ne-ai cauzat multe probleme atunci cand ai facut Sf Maslu l-am lasat pe el si te luam e tine", acum parca ma simteam fericit dar am inceput sa delirez si sa strig " Doamne nu ma lasa pe mana acestor oameni" si rugaciunea care o ziceam era "DOAMNE ISUSE HRISTOASE FIUL LUIDUMNEZEU MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL" (rugaciunea minti) si am mai vazut un al 3 lea om in alb de data asta care spunea "Piei din calea mea satana" si au disparut aia, apoi m-am trezit in pat a 2 a zi dimineatza.
Am fost la un preot si am povestit tot si a zis "Dumnezeu te-a ajutat, creditnta ta te a mantuit", si asta e tot nu imi gasesc explicatie la cele intamplate nici acum
Old 25-02-08, 12:23   #70
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Strainger - din ce carte ne' ai scris aici ?
Daniel_Toa is offline  
Old 25-02-08, 12:57   #71
SHOGUN-A8

Stage 5

SHOGUN-A8's Avatar

Quote:
Originally Posted by Daniel_Toa View Post
Strainger - din ce carte ne' ai scris aici ?
Asta vroiam sa spun si eu ...chiar mi se pare ca am vazut filmul asta
Dar daca intr-adevar ai trecut prin astea Strainule...e belea mare...dar e in capusorul tau beleaua

Anyway....Chernobyl....here i come...I love Chernobyl!!!
SHOGUN-A8 is offline  
Old 25-02-08, 13:14   #72
Khalis
Competitor CNCA

Stage 5

Khalis's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Competitor CNCA]

eh... o fi si in capshorul lui... dar era o vorba... daca vorbesti cu Dumnezeu se cheama credinta... dar daca iti vorbeste inapoi se cheama schizofrenie... .... cine stie ce-o fi fost de fapt...