Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Reply

Thread Tools
Old 19-11-04, 11:10   #16
DJ10BOD

Stage 4

Quote:
Peugeot si Renault
Hdi-u' l-am vazut la Citroen si Peugeot....
DJ10BOD is offline   Reply With Quote
Old 19-11-04, 17:54   #17
Bogdan_16v
Guest

Pardon, Peugeot si Citroen...grupul PSA... declarate ca cele mai bune motoare diesel(nu cele mai rapide masini diesel)...
  Reply With Quote
Old 20-11-04, 00:02   #18
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]

deci domnilor...in primu si in primu rand...tdi si hdi sunr niste denumiri de mnotoare care la urma urmei cam toate is aceeasi treaba cu unele exceptii...deci
tdi -turbo diesel injection
hdi- (nu mi-au placut niciodata peugeot-urile)nu stiu exact ce ii
compresorul :este facut pentru marirea puterii motorului,el are nevoie de puterea motorului pentru a-l actiona ceea ce inseamna ca va creshte consumul...el lucreaza bine la turatii mici pana la 4.500 (aprox)
turbo(turbina) : e un fel de compresor a carei roata de compresie e actionata de o turbina ce se roteste in gazele de eshapament,avantaju' este ca energia e moca(gratuita) iar dejavantaju' e ca mere mai mult pe diesel pusa...deoarece la benzinare nu dispune de o cantitate asas mare de gaze...daca nu este o cantitate mare de gaze in esapmanet apare turbo-gaura ceea ce face ca masina sa capete cu greu putere...
presiunea de supraalimentare : introduce aer in camera de ardere ,cu cat mau mult aer (oxygen) intra in cilindru cu atat mai mult combustibil poate fi injectat in dar la motoarele pe benzina este riscul detonarii...
A fost un proiect facut pe o SUpra cu compresor(care merge bine pana la aprox.4-5000 de ture)si cu turbo care si el intra fix cand se oprea compresoru...deci..nu mai zic nimic cum mergea...
sper ca v-am lamurit cat de cat si ca n-am gresit
cioli17 is offline   Reply With Quote
Old 21-11-04, 13:08   #19
n0namee

Stage 5

n0namee's Avatar

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Pardon, Peugeot si Citroen...grupul PSA... declarate ca cele mai bune motoare diesel(nu cele mai rapide masini diesel)...
hmmm ... wrong ... cele mai bune motoare diesel au fost declarate d4d-urile de la Toyota si mai nou ... CTDi de la Honda a batut toate motoarele diesel din clasa sa.
Old 21-11-04, 19:07   #20
carlo_RS_GTI

Stage 3

carlo_RS_GTI's Avatar

peugeot si renault--HDi ba bogdane aveam pretentii la tine!!!

tineo tot asa!!!!
carlo_RS_GTI is offline   Reply With Quote
Old 27-11-04, 17:06   #21
DJ10BOD

Stage 4

Nu mai stie nimeni nimic?
DJ10BOD is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -