Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 08-10-04, 16:44   #121
D.J.SS-TOT

Stage 2

Quote:
au ei mertzanu de pe lume da au si pureci, au ei banii de pe lume da nu stiu sa scrie ...
Lol!!! Am auzit eu manele si din dacii... stai linistit! Pureci nu i-am cautat sa vad dak au... ...
Imaginea si-o face fiecare cum vrea...
D.J.SS-TOT is offline  
Old 10-10-04, 02:25   #122
HalbaSus

Stage 3

Lung topic... faza cu manelele e ca cei care nu le suporta (like me) considera ca manele = fecale muzicale o axioma, si nu incearca sa o argumenteze, am scris recent un articol pe un alt site pe aceasta tema si am incercat sa aduc cateva argumente de ce manele nu pot fi considerate muzica, sau daca pot fi atunci una de foarte foarte proasta calitate.

Sper ca nu va suparati ca e cam lung pentru un post:

--------------------------------------------------------------------------------

De ce nu suport eu manelele ?

Daca propozitia \"eu nu suport manelele\" ar fi o ecuatie matematica atunci probabil ar fi axioma, si nu ar avea nevoie de demonstratie deoarece motivul pt care manelele sunt atat de proaste e evident la fel ca 1+1=2. Dar cum muzica nu e o stiinta exacta, si unor oameni chiar le plac manelele cred ca ar fi cazul sa aduc cateva argumente.

Un pic de istorie:

Prin anul Domnului 1998 sau '99 un coleg de clasa a venit la mine si a zis ca el nu mai asculta mafia (eu zic foarte bine, treci si tu la ceva mai serios) si imi zice ca acum asculta manele ca sunt mai tari... io zic \"ce este aia manele ?\"... el zice ca muzica d-aia de chef, cu bautura si femei... eu ii zic ca bine face si imi vad de ale mele... peste cateva zile trecand pe strada aud dintr-o dacie 1300 o voce castrata ce urla din boxele \"pionere\" date la maxim \"mooor toti tziganiiii....\" ma gandesc in mintea mea ca probabil o fi ceva post de radio pirat care promoveaza rasismul... cand am auzit a doua oara acest text m-am gandit ca au patruns serios in romania neo-nazistii si in curand o sa se lase cu case tziganesti incendiate. De la asta pana la omniprezenta manelelor pe terase, tarabe, taxiuri, magazine, baruri, cluburi, etc... a fost doar un pas. Mi se parea ca am inebunit, ca tot ce stiam eu despre lume si viata e exact pe dos si ca motivul pentru care eu nu pot sa inteleg acest fenomen este limitarea mea spirituala de a intra in sfere mai inalte. Ma intalneam cu prieteni aflati in aceeasi situatie stanjenitoare si incercam sa intelegem de ce noi suntem singurii care nu apreciaza cea mai proaspata inovatie a culturii romanesti.

Ce sunt defapt manelele ?

Multi spun ca e doar un gen de muzica la fel ca oricare altul care nu place tuturor. Nu pot sa fiu de acord pt ca mie nu-mi place nici house-ul, nici dance-ul, nici muzica clasica... dar nici una dintre aceste genuri nu imi provoaca greata ce mi-o provoaca manelele... altii spun ca e \"buna la pahar si la chefuri sa te distrezi\", oricat am baut pana acum (si credeti-ma ca nu sunt incepator) nu am reusit sa patrund in acele sfere ale betiei in care sa apreciez manelele, altii spun ca e muzica de suflet (pe-asta chiar ca n-am mai priceput-o... inteleg si eu ca unui suflet tembel de fata parasita ii place celine dion si alte labe triste... dar manelele nu inteleg cum ar putea sa unga sufletul unei persoane)...
Totusi ce sunt manelele ?
OK, sa incercam sa facem o disectie (bine-ar fi sa putem face si o autopsie) a manelelor. Cu alte cuvinte din ce se compune o manea:

1. Ritm oriental/balcanic facut la orga electronica ieftina
2. Sample-uri de chitara, mandolina, si alte instrumente sintetizate care sa se potriveasca cu ritmul oriental.
3. Inalte... ati observat ca daca intr-un dublu-jeg din ala care se vinde in piata bagati o caseta cu rap, house, sau alt gen muzical si dati volumul tare o sa se auda frustrant (deoarece acele casetofoane ieftine nu prea au bas) in schimb daca bagati o caseta cu manele nu o sa observati lipsa frustranta a basilor... de ce ? pentru ca manelele nu prea au basi... accentul cade pe inalte... extrem de multe inalte.
4. Text - aici momentan \"no comment\" pt ca pe moment mi-e scarba sa comentez texte de genu: \"ce le inebuneste pe femei/ un bmw seria trei\"
5. Voce castrata - cred ca asta are legatura cu lipsa basilor, nu stiu daca prima data a fost lipsa basilor si cantaretii si-au adaptat vocea sau prima data au fost castrati si apoi au scos basii din negativ.
6. Accent - cred ca toti stiti la ce accent ma refer... daca nu stiti, mergeti in cea mai apropiata piata si incercati sa cumparati niste ceasuri \"originale\" si o pereche de sosete de la vanzatorii ambulanti, observati accentul cu care zic \"hai bhaiatuh mancatzash nu vrei un rolexh orinalh\". Nu sunt rasist, si in unele situatii e chiar haios accentul rromilor dar totul are limite.

Dintre toate aceste elemente la prima vedere/auditie cele mai periculoase par a fi textele, (nu are rost sa dau exemple) dar daca stam sa ne gandim nici blondy sau alte formatii autohtone nu au texte tocmai filosofice... de ce totusi aceste melodii nu ne provoaca acea repulsie inconfundabila ? Raspunsul in opinia mea consta in negativul manelelor care sfideaza orice norma muzicala, cineva spunea ca manelele sunt vulgare, DA, dar nu neaparat prin text ci prin muzica, asa cum o parte din muzica instrumentala iti poate transmite stari de spirit, poate transmite un mesaj, instrumentalele manelelor sunt un fel de injuratura muzicala, si inca una care se refera la mama, tata, familie, sicrie si intestine impreuna cu conjugarea verbului a f_te...

Acum ca am lamurit de ce nu suport eu manelele si sper ca raspunsurile pe care le-am dat sunt destul de argumentate, se pune o intrebare mult mai complicata:

De ce unii oameni asculta manele ? sau chiar mai rau... le plac manelele...
Probabil ca aceasta problema va ramane invaluita in mister, pt ca e greu de conceput ca o fiinta umana poate agrea asa ceva... si totusi, impotriva legilor naturii, manelele au cucerit o audienta impresionanta. Fara pretentia de a rezolva acest mister o sa incerc sa formulez anumite ipoteze cu privire la acest fenomen:

- Lenea intelectuala, refuzul de a folosi creierul de frica suprasolicitarii acestuia, acesta ar putea fi motivul pentru care multi evita sa asculte o muzica mai elevata (care poate ar avea si un mesaj), sau in loc sa citeasca o carte sau macar sa se uite la un film bun prefera sa se uite la o telenovela. Pentru a asculta/intelege textul manelelor nu e necesar sa functioneze creierul (chiar e preferabil sa nu functioneze) astfel ascultatorul isi poate pastra mintea odihnita. Pentru cei care se regasesc in aceasta situatie si se tem sa nu isi toceasca prematur creierul, am o veste buna: \"NU va temeti !!! Aveti peste un miliard de neuroni si oricum un om normal foloseste doar 10% din acestia... folosind doar 1% nu veti trai mai mult\"

- ADN-ul romanesc: dupa cum stim cu totii din cartile de istorie, poporul nostru s-a format din trunchiul dacic reprezentat de burebista si altoiul roman reprezentat de traian si undeva in aceasta perioada s-a inventat si berea caraiman. Odata cu romanizarea populatiei dacice spiritul latin si-a facut loc in ADN-ul poporului din spatiul carpato-danubiano-pontic. Apoi secole dea randul am fost supusi influentelor balcanice si orientale (rusi, bulgari, turci, tatari, etc...) astfel ADN-ul daco-roman s-a imbinat armonios cu dansul din buric, spaga, bacsisul, etc... Poate de aceea romanii (sau mai ales romancele) simt o atractie atat de puternica fata de orice muzica pe care se poate misca buricul.

- E la moda - E la moda sa ai bmw-uri, e la moda sa ai cat mai mult aur pe tine, e la moda sa ai mereu parul gelat, haine stramte si sa umblii cu 2 blonde dupa tine... pt a-ti mentine statutul de \"macho\" trebuie sa faci o gramada de compromisuri iar spiritul de turma functioneaza ireprosabil... daca blondele pe care vrei sa le agati sunt fanele manelelor ti se pare de datoria ta sa inveti macar vreo 10 manele... daca ala care are bmw si gagici multe asculta manele, trebuie sa faci si tu la fel... altfel nu mai pupi tu bmw-u... Dar poate acest trend o sa se schimbe (defapt incepe sa se schimbe) acum nu mai e foarte cool sa fii manelist, chiar am auzit o discutie de genul \"sunt misto manelele... asa la chefuri... da sa le dai tare cand mergi cu masine e tzaranesc\"... asa ca aviz amatorilor: Aveti grija bah, ca deja si manelistii mai destepti s-au prins ca e de cacao sa dati manelele tare in masina (indiferent ca e dacie sau SLK)... daca tzinetzi mortis sa-l ascultati pe gutza inchideti geamurile, dati volumul incet si ascundeti-va in spatele geamurilor fumurii

- Eterna scuza: \"e buna la petreceri si betie\"... in primul rand daca cineva isi schimba atat de mult comportamentul dupa cateva pahare de alcool, incat ii plac manelele... ar trebuii sa se lase de baut... e ca si cum ai zice: \"nu e bine sa omori oameni dar asa dupa cateva pahare imi vine cheful sa tai niste beregate\"... Alcoolul intradevar altereaza discernamantul dar nu il aboleste... in plus, atat muzica internationala cat si muzica romaneasca are nenumarate piese foarte potrivite pt stimularea consumului de alcool (de parca ar avea nevoie cineva de stimulare), cateva exemple ar fi: Afroman - Let's all get drunk tonight, Parazitii - Bagabonti '99 (alcoolul este viata, si viata e alcool...), Spitalul de urgenta - Traiasca berea, Pavel Stratan - Eu beu, etc...

- Scuza nr 2: \"Manelele nu sunt vulgare, raperii sunt aia care injura\" - dupa cum am mai spus vulgaritatea poate fi exprimata prin text sau prin muzica... in plus chiar daca Parazitii de exemplu folosesc 15 cuvinte obscene pe minut ele au un rol, acela de a transmite un mesaj intr-o forma cat mai dura, agresiva, in schimb pentru a fi vulgar nu e nevoie sa folosesti cuvinte cenzurate... poti sa transmiti un mesaj elevat intr-un mod vulgar sau poti sa transmiti un mesaj vulgar prin cuvinte elevate...

Un fel de concluzie:

Traim intr-o tara libera unde fiecare poate asculta ce vrea, daca vrea sa asculte sunetul burghiului care perforeaza beton n-are decat sa o faca, atata timp cat asculta asta la un volum rezonabil care sa nu deranjeze pe altii. Totusi mi se pare o ingradire a libertatii mele faptul ca in anumite locuri publice (baruri, terase, pe plaja, taxi-uri, etc...) sunt obligat sa ascult asemenea fecale muzicale. Cei care le asculta sunt fie extrem de prosti fie nu vor sa-si solicite intelectul (desi nu imi place sa fac generalizari pripite, in cazul manelelistilor e dovedita prostia/lenea intelectuala) cei care canta manele nu fac altceva decat sa profite de prostia/lenea/lipsa de educatie a oamenilor. Partea frumoasa a lucrurilor e ca daca acum cativa ani manelistii erau majoritari acum procentele incep sa incline de partea noastra a celor care ascultam muzica nu manele. Nu imi fac iluzii, stiu ca cei care sunt prosti vor ramane prosti dar daca vor renunta la manele si vor asculta alt gen muzical mai digerabil (pop, dance, dance-pop, dance-house, etc...) timpanele mele vor fi mult mai fericite. Pana atunci singurul lucru pe care il putem face e sa ne dotam casele, calculatoarele, masinile, bicicletele, etc... cu instalatii audio cat mai puternice, pt ca in cazul in care vecinul nostru, sau masina de langa noi asculta manele sa putem riposta... Si pentru ca orice articol pare mai elevat daca la sfarsit se baga un citat iata ca nici al meu nu face exceptie:

\"Mai e genul de roman tziganizat, care canta manele ne'ncetat
Umbland prin toata lumea, cantand, facandu-ne tzara de cacat\"

Ombladon
-----------------------------------------------------------------------

ok, asta a fost articolul, astept injuraturile de rigoare
Old 10-10-04, 02:29   #123
HalbaSus

Stage 3

continuare:
6. Accent - cred ca toti stiti la ce accent ma refer... daca nu stiti, mergeti in cea mai apropiata piata si incercati sa cumparati niste ceasuri \"originale\" si o pereche de sosete de la vanzatorii ambulanti, observati accentul cu care zic \"hai bhaiatuh mancatzash nu vrei un rolexh orinalh\". Nu sunt rasist, si in unele situatii e chiar haios accentul rromilor dar totul are limite.

Dintre toate aceste elemente la prima vedere/auditie cele mai periculoase par a fi textele, (nu are rost sa dau exemple) dar daca stam sa ne gandim nici blondy sau alte formatii autohtone nu au texte tocmai filosofice... de ce totusi aceste melodii nu ne provoaca acea repulsie inconfundabila ? Raspunsul in opinia mea consta in negativul manelelor care sfideaza orice norma muzicala, cineva spunea ca manelele sunt vulgare, DA, dar nu neaparat prin text ci prin muzica, asa cum o parte din muzica instrumentala iti poate transmite stari de spirit, poate transmite un mesaj, instrumentalele manelelor sunt un fel de
injuratura muzicala, si inca una care se refera la mama, tata, familie, sicrie si intestine impreuna cu conjugarea verbului a f_te...

Acum ca am lamurit de ce nu suport eu manelele si sper ca raspunsurile pe care le-am dat sunt destul de argumentate, se pune o intrebare mult mai complicata:

De ce unii oameni asculta manele ? sau chiar mai rau... le plac manelele...
Probabil ca aceasta problema va ramane invaluita in mister, pt ca e greu de conceput ca o fiinta umana poate agrea asa ceva... si totusi, impotriva legilor naturii, manelele au cucerit o audienta impresionanta. Fara pretentia de a rezolva acest mister o sa incerc sa formulez anumite ipoteze cu privire la acest fenomen:

- Lenea intelectuala, refuzul de a folosi creierul de frica suprasolicitarii acestuia, acesta ar putea fi motivul pentru care multi evita sa asculte o muzica mai elevata (care poate ar avea si un mesaj), sau in loc sa citeasca o carte sau macar un sa se uite la un film bun prefera sa se uite la o telenovela. Pentru a asculta/intelege textul manelelor nu e necesar sa functioneze creierul (chiar e preferabil sa nu functioneze) astfel ascultatorul isi poate pastra mintea odihnita. Pentru cei care se regasesc in aceasta situatie si se tem sa nu isi toceasca prematur creierul, am o veste buna: \"NU va temeti !!! Aveti peste un miliard de neuroni si oricum un om normal foloseste doar 10% din acestia... folosind doar 1% nu veti trai mai mult\"

- ADN-ul romanesc: dupa cum stim cu totii din cartile de istorie, poporul nostru s-a format din trunchiul dacic reprezentat de burebista si altoiul roman reprezentat de traian si undeva in aceasta perioada s-a inventat si berea caraiman. Odata cu romanizarea populatiei dacice spiritul latin si-a facut loc in ADN-ul poporului din spatiul carpato-danubiano-pontic. Apoi secole dea randul am fost supusi influentelor balcanice si orientale (rusi, bulgari, turci, tatari, etc...) astfel ADN-ul daco-roman s-a imbinat armonios cu dansul din buric, spaga, bacsisul, etc... Poate de aceea romanii (sau mai ales romancele) simt o atractie atat de puternica fata de orice muzica pe care se poate misca buricul.

- E la moda - E la moda sa ai bmw-uri, e la moda sa ai cat mai mult aur pe tine, e la moda sa ai mereu parul gelat, haine stramte si sa umblii cu 2 blonde dupa tine... pt a-ti mentine statutul de \"macho\" trebuie sa faci o gramada de compromisuri iar spiritul de turma functioneaza ireprosabil... daca blondele pe care vrei sa le agati sunt fanele manelelor ti se pare de datoria ta sa inveti macar vreo 10 manele... daca ala care are bmw si gagici multe asculta manele, trebuie sa faci si tu la fel... altfel nu mai pupi tu bmw-u... Dar poate acest trend o sa se schimbe (defapt incepe sa se schimbe) acum nu mai e foarte cool sa fii manelist, chiar am auzit o discutie de genul \"sunt misto manelele... asa la chefuri... da sa le dai tare cand mergi cu masine e tzaranesc\"... asa ca aviz amatorilor: Aveti grija bah, ca deja si manelistii mai destepti s-au prins ca e de cacao sa dati manelele tare in masina (indiferent ca e dacie sau SLK)... daca tzinetzi mortis sa-l ascultati pe gutza inchideti geamurile, dati volumul incet si ascundeti-va in spatele geamurilor fumurii

- Eterna scuza: \"e buna la petreceri si betie\"... in primul rand daca cineva isi schimba atat de mult comportamentul dupa cateva pahare de alcool, incat ii plac manelele... ar trebuii sa se lase de baut... e ca si cum ai zice: \"nu e bine sa omori oameni dar asa dupa cateva pahare imi vine cheful sa tai niste beregate\"... Alcoolul intradevar altereaza discernamantul dar nu il aboleste... in plus, atat muzica internationala cat si muzica romaneasca are nenumarate piese foarte potrivite pt stimularea consumului de alcool (de parca ar avea nevoie cineva de stimulare), cateva exemple ar fi: Afroman - Let's all get
drunk tonight, Parazitii - Bagabonti '99 (alcoolul este viata, si viata e alcool...), Spitalul de urgenta - Traiasca berea, Pavel Stratan - Eu beu, etc...

- Scuza nr 2: \"Manelele nu sunt vulgare, raperii sunt aia care injura\" - dupa cum am mai spus vulgaritatea poate fi exprimata prin text sau prin muzica... in plus chiar daca Parazitii de exemplu folosesc 15 cuvinte obscene pe minut ele au un rol, acela de a transmite un mesaj intr-o forma cat mai dura, agresiva, in schimb pentru a fi vulgar nu e nevoie sa folosesti cuvinte cenzurate... poti sa transmiti un mesaj elevat intr-un mod vulgar sau poti sa transmiti un mesaj vulgar prin cuvinte elevate...

Un fel de concluzie:

Traim intr-o tara libera unde fiecare poate asculta ce vrea, daca vrea sa asculte sunetul burghiului care perforeaza beton n-are decat sa o faca, atata timp cat asculta asta la un volum rezonabil care sa nu deranjeze pe altii. Totusi mi se pare o ingradire a libertatii mele faptul ca in anumite locuri publice (baruri, terase, pe plaja, taxi-uri, etc...) sunt obligat sa ascult asemenea fecale muzicale. Cei care le asculta sunt fie extrem de prosti fie nu vor sa-si solicite intelectul (desi nu imi place sa fac generalizari pripite, in cazul manelelistilor e dovedita prostia/lenea intelectuala) cei care canta manele nu fac altceva decat sa profite de prostia/lenea/lipsa de educatie a oamenilor. Partea frumoasa a lucrurilor e ca daca acum cativa ani manelistii erau majoritari acum procentele incep sa incline de partea noastra a celor care ascultam muzica nu manele. Nu imi fac iluzii, stiu ca cei care sunt prosti vor ramane prosti dar daca vor renunta la manele si vor asculta alt gen muzical mai digerabil (pop, dance, dance-pop, dance-house, etc...) timpanele mele vor fi mult mai fericite. Pana atunci singurul lucru pe care il putem face e sa ne dotam casele, calculatoarele, masinile, bicicletele, etc... cu instalatii audio cat mai puternice, pt ca in cazul in care vecinul nostru, sau masina de langa noi asculta manele sa putem riposta... Si pentru ca orice articol pare mai elevat daca la sfarsit se baga un citat iata ca nici al meu nu face exceptie:

Ombladon
HalbaSus is offline  
Old 10-10-04, 02:31   #124
HalbaSus

Stage 3

continuare
asa ca aviz amatorilor: Aveti grija bah, ca deja si manelistii mai destepti s-au prins ca e de cacao sa dati manelele tare in masina (indiferent ca e dacie sau SLK)... daca tzinetzi mortis sa-l ascultati pe gutza inchideti geamurile, dati volumul incet si ascundeti-va in spatele geamurilor fumurii

- Eterna scuza: \"e buna la petreceri si betie\"... in primul rand daca cineva isi schimba atat de mult comportamentul dupa cateva pahare de alcool, incat ii plac manelele... ar trebuii sa se lase de baut... e ca si cum ai zice: \"nu e bine sa omori oameni dar asa dupa cateva pahare imi vine cheful sa tai niste beregate\"... Alcoolul intradevar altereaza discernamantul dar nu il aboleste... in plus, atat muzica internationala cat si muzica romaneasca are nenumarate piese foarte potrivite pt stimularea consumului de alcool (de parca ar avea nevoie cineva de stimulare), cateva exemple ar fi: Afroman - Let's all get
drunk tonight, Parazitii - Bagabonti '99 (alcoolul este viata, si viata e alcool...), Spitalul de urgenta - Traiasca berea, Pavel Stratan - Eu beu, etc...

Un fel de concluzie:

Ombladon
HalbaSus is offline  
Old 10-10-04, 12:03   #125
Al3xius

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Halba Sus am citit tot ce scrie acolo respect !
Al3xius is offline  
Old 10-10-04, 12:19   #126
Speedy

Stage 5

Speedy's Avatar

Re5pekt HalbaSus
Speedy is offline  
Old 22-10-04, 14:02   #127
Calindcm

Stage 2

HalbaSus , uau , nice job , si asa , din curiozitate , cat timp ti-a luat sa scrii atata ?
Calindcm is offline  
Old 22-10-04, 20:10   #128
Singurelu

Stage 1

Singurelu's Avatar

Halba Sus... Korect.......si INKORECT!

dar sunt si PRO si CONTRA.... MANELELOR!
De ce?
De ce mereu \"se riposteaza\" impotriva celor \"care fac bani usor?\"De ce cand era la moda odata Gica Petrescu( am un mare respect pt el,si`l admir) nu s`a ripostat?De ce cand au iesit pe piatza O-zone s`a comentat....?De ce cand in 1998 la Mamaia au castigat 3SE,K1 si Genius au iesit sute de comentari??De ce cand apare o formatzie noua...mai de ***....se comenteaza??De ce a trecut Costi Ionitza de la Valahia la manele si acuma o mai schimba?De ce a trecut Daniela(curva tzarii) de la versurile ei de ***(care erau mai bune) la manele...??De ce Carmen Serban a scos un album cu Irina Loghin...asa mai manelist??De ce romanii din strainatate......sunt mortzi dupa manele.....dar nu numai....?

Suntem o tzara in care fiecare alearga dupa bani..sa`i faca mai repede...sa se imbogatzeasca mai repede si mai usor cat cu putintza....ala care o scris so articolu intr`un ziar....e ziarist..si`o luat so banetu pt o pagina de ***....ala care critica...so banat are.....e critic cica.....un critic ...adevarat in tzara nu mai exista.....asa cum erau odata in secolul XIX si la inceputul sec. XX.....
Suntem o tzara de AVARI....fiecare pt el!

Daca ai timp....am postat si eu ceva asemanator..daca ai timp..cauta si citeste!
Singurelu is offline  
Old 22-10-04, 21:24   #129
Bogdan_16v
Guest

Te rog frumos, Daniela Borfy nu canta manele, ci HOUSE derivat din manele Asta e mai rau decat o manea...sa pocesti numele de house cu influente tiganesti...

Old 23-10-04, 13:59   #130
madfish

Stage 5

madfish's Avatar

HalbaSus, frate ai perfecta dreptate, maneaua nu este un stil sau gen de muzica ci un stil de f. mare prostie.
Si vad ca toata tzara sufera de aceasta \"boala\", pe unde te duci: baruri,sali,discoteci,chiar si pe strada ce auzi: maneleeeeeeeee. Nu se poate asa ceva, ce facem mah romanashilor? ne tziganizam? le tzinem partea? baaaaaaaaaaah TREZIREA.
Daca tot vreti muzica de petrecere ascultati muzica populara ROMANEASCA nu altceva.
Si un msg. pt toti care asculta manele: Stiti cate minuni poate sa faca un glontz bine tras?
Old 03-11-04, 09:08   #131
atzone

Stage 3

atzone's Avatar

categoric NU
am observat 2 chestii:
1 daca are mashina noua pune manele
2 daca pune manele atrage priviri, daca pune hip hop-rap nu atrage nimik
eu unu pun hip hop
Old 06-11-04, 11:20   #132
Bestie

Stage 5

Bestie's Avatar

Member of:
[VW]

Parerea mea e ca gusturile nu se discuta, fiecare asculta ce vrea in masina sa! Eu ascult de toate! Hip - Hop, Dance, Manele, Punk...
Bestie is offline  
Old 06-11-04, 15:31   #133
DJ10BOD

Stage 4

Quote:
daca pune manele atrage priviri, daca pune hip hop-rap nu atrage nimik
eu unu pun hip hop
Zau dak te inteleg... Nu stiu ale cui priviri le atrage...
Itzi spun eu k dak ai un sistem audio tragi atentzie si cu muzik populara... Bassu' sa se auda...
DJ10BOD is offline  
Old 06-11-04, 16:03   #134
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Pro !!!!!!!!!!!!! :P
Hondarul is offline  
Old 06-11-04, 16:19   #135